20.Hank Viscardi was 26years old when he put on his first pair of long trousers and his first pair of shoes.For the first time he saw himself as he had always wanted to be--a full five feet eight inches tall.
Hank had been born without legs.Until he was seven,his world was a world of repeated operations.At last,he had no legs,but stumps (残肢) that could be fitted with a kind of special boots.
Out of the hospital,Hank often found people slating at him with cruel interest.Children laughed at him and called him"Ape man"because his arms dragged on the ground.He went to school like other boys.His grades were good and he needed only eight years instead of the usual twelve.
After graduation,Hank worked his way through college.He swept floors,waited on table,or worked in one of the college offices.During all this busy life,Hank had been moving around on his stumps.But one day the doctor told him even the stumps were not going to last much longer.Hank would soon have to use a wheel chair.
Hank felt himself go cold all over.However,the doctor said there was a chance that he could be fitted with artificial legs.
Finally a leg maker was found and the day came when Hank stood up before the mirror and saw himself for the first time five feet eight inches tall.
But this was not the end yet.He had to learn to use his new legs.Again and again he marched the length of the room,and marched back again.There were times when he fell down on the floor,but he pulled himself up and went back to the endless marching.He went out on the street.He climbed the stairs and learned to dance.He built a boat and learned to sail it.
When World War II came,he persuaded the Red Cross to give him a job.He took the regular training.He marched and drilled along with the other soldiers.Few knew that he was legless.This was the true story of Hank Viscardi,the man without legs.
58.It can be inferred from the story that five feet eight inches isA.
A.an average(普通的) height for an adult
B.too tall for an average person
C.too short for an average person
D.Hank's real height
59.The writer implies in the story that the Red CrossD.
A.was only too glad to give him a job
B.gave him a job because be was a good soldier
C.gave him a job after he talked to somebody he knew in the organization
D.was not willing to give him a job at first
60.When Hank marched and drilled along with the other soldiersA.
A.he did everything the other soldiers did
B.he did most of the things that needed to be done
C.he took some regular examination
D.he took some special training
61.The writer suggests that Hank ViscardiB.
A.had no friends
B.never saw himself as different from others
C.was very shy
D.was too proud to accept help from others.
分析 文章讲述了Hank Viscardi从小失去了双腿,在自己不断的努力下最终战胜自己,并得到一份工作.
解答 58-61 ADAB
58.A 细节题.在第一段For the first time he saw himself as he had always wanted to be--a full five feet eight inches tall.这句话告诉我们five feet eight inches 是一个正常成年人的身高,故答案为A.
59.D推理判断题.根据最后一段When World War II came,he persuaded the Red Cross to give him a job.当二战爆发时,他说服了红字会给他一份工作,暗示出曾经他被拒绝过,故答案为D.
60.A细节题.文章最后一段He took the regular training,Few knew that he was legless他参加了正常的训练以及很少人知道他们也腿,推出他做了其他正常士兵该做的事情,故答案为A.
61.B 推理判断题.根据文章的内容可知,他经历了很多的困难最后都被他克服,尤其在最后一段he persuaded the Red Cross to give him a job红字会还提供一份 工作,所以他从不把自己当做成和别人不一样的人,故答案为B.
点评 阅读人物传记,需要从文中整体了解人物,其次细看文章中关于人物经历或观点的细节内容