精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 Every one of the gymnasts who went to National Qualifiers (国家冠军赛资格赛) showed up with that goal in mind. Everyone gave it their all.

And I hate admitting it, but I was an exception. I did not do my best. Not for the ribbon exercise, nor for the club exercise. Knowing that I could have reached a little further to catch my ribbon, focused a little more so the stick wouldn’t slip through my fingers, tried a little harder to clean up those errors, but I didn’t, still bothers me.

After my disappointing competition, I tried my best to keep my eyes dry. But soon tears burned the edges of my eyes, and as I blinked, the first tear rolled down my cheek. Even though I angrily wiped my tears away before she looked at me, the evidence of my self-pity session presented itself clearly in the form of dirty makeup and reddened eyes.

My mom hated to see me cry, especially because I had no right or reason to. I had messed up that wasn’t anyone’s fault but mine and crying wouldn’t help at all. “Why are you crying, Amanda?” she asked, perhaps more pointedly (尖刻地) than intended, but I heard the concern in her voice. Unable to form all the emotions into words, I just looked away and avoided her questions.

“Tell me now why you’re crying.” Her voice this time wasn’t as gentle as it was before; it was filled with frustration and impatience. “Why are you crying?” she whispered again, but this time her voice was shaky and flooded with pain. This was the first time I’d ever seen my mom cry; my mom, who was always so strong and was there to encourage me through the roughest times, was now crying, and I was the reason for it. Finding my voice, I tentatively asked, “Why are you crying?”

She looked at me and answered exactly what I was afraid to hear, “I hate to see you hurting yourself.” So it was my fault. I had put those tears in her eyes. I had filled her with pain, with helplessness and with sadness.

I’ll never forget her pained expression. It forced me to realize how shortsighted and close-minded I’d been. I decided that no matter what happens in the future, I will never lose myself to regret.

【1】 Why did Amanda feel regretful after the competition?

A. Because she wasn’t admitted to the club.

B. Because she dropped her ribbon suddenly.

C. Because she broke the rule of the competition.

D. Because she didn’t try her best to compete.

【2】 What did Amanda try to hide on the way back?

A. Her silent tears. B. The disappointing scores.

C. Her dirty makeup. D. The evidence of failure.

【3】Which words reflect the change of the mother’s emotions?

A. Painful impatient concerned

B. Concerned frustrated painful

C. Satisfied painful frustrated

D. Frustrated angry painful

【4】What did Amanda determine to do?

A. Never cry in face of her mom.

B. Never compete as a gymnast.

C. Never involve herself in self-pity.

D. Never make up before games.

【5】 The best title of the passage is probably _________.

A. My painful experience as a gymnast

B. The tears I wiped away for my mother

C. The fiercest competition I lost

D. The worst thing I ever felt: regret

【答案】

【1】D

【2】A

【3】B

【4】C

【5】D

【解析】

试题分析:本文讲述作者在一次体操比赛失败之后, 因为自己没有尽力比赛让母亲伤心哭泣而感到后悔,她下定决心以后再也不会做让自己后悔的事情了。

【1】D细节理解题。 结合文章的第二段的第二句I did not do my best 我没有做到最好 和Knowing that I could have...but I didn’t, still bothers me知道我本可以……但是我没能,依然困扰着我。由此得知作者为自己没有在体操比赛中尽力而感到后悔。故选D

【2】A细节理解题。 根据第三段的第一句和第三句I tried my best to keep my eyes dry我尽力让眼睛干燥 和I angrily wiped my tears away before she looked at me我再她看我之前生气地擦掉了眼泪。由此可知作者极力地掩饰自己掉眼泪的情况。故选A

【3】B推理判断题。根据第四段的倒数第二句I heard the concern in her voice我听到她声音里的关切 和第五段的第二句it was filled with frustration and impatience 它充满了沮丧和不耐烦 以及第四句she whispered again, but this time her voice was shaky and flooded with pain她又耳语,但是这次她的声音微弱而且流淌着痛苦。可知,作者母亲经历了从“关心”到“挫败”,再到“痛苦”的情绪变化,故选B

【4】C推理判断题。从本文最后一句话I decided that no matter what, I will never lose myself to regret我决定无论发生什么,我都不会失去自我去后悔了。可知,作者决心无论如何也不再让自己陷入后悔和自怜之中了。故选C

【5】D标题归纳题。本文主要描述了作者在一次体操比赛失败之后,对自己没有尽力而感到后悔,以及让母亲伤心哭泣的情况; D选项The worst thing I ever felt: regret我感觉最糟糕的事:后悔。 符合题意。故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】New York Wednesday, October fifteenth, is the first Global Hand Washing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.

Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food.

Global Hand Washing Day is the idea of the Public-Private Partnership for Hand Washing with Soap. The goal, they say, is to create a culture of hand washing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing disease-causing germs (病菌). They say the correct way to wash hands is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas, including under the fingernails. Then, rinse well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth.

The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell, which increases the likelihood that people will wash again.

It also says washing with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine. It could help reduce cases of diarrhea (痢疾), which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and a half million children a year, by almost half.

1The most suitable title for the text would be _____.

A. Hand Washing Brings Good Health

B. Hand Washing Gets a Day of Its Own

C. It Is Soap That Matters

D. Partnership for Hand Washing Takes Action

2The Partnership creates Global Hand Washing Day to _____.

A. call on people to wash hands

B. help the developing countries

C. promote the importance of soap in hand washing

D. make a culture of hand washing in the third world

3The following facts can explain why soap is important EXCEPT that _____.

A. soap gives people a longer hand washing time

B. soap helps to get rid of more germs off hands

C. soap attracts people to do more hand washing

D. soap gets people into the habit of washing hands

4According to the last paragraph, diarrhea is a disease that _____.

A. kills half of the kids in developing countries

B. causes the greatest number of child deaths

C. can be prevented by washing hands with soap

D. makes soap stand out in hand washing

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Evidence has been found through years of study __________ children’s early sleeping problems are likely to continue when they grow up.

A. why B. how C. that D. whether

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】此题要求改正所给短文中的错误,对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正:

该行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。

该行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(^),在该行右边横线上写出该加的词。

该行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。

注意:原行没有错的不要改。

When a rabbit sees something danger, it runs away. Its tail moves up and down as it runs. When other rabbit see this tail moved up and down, they know that there is danger, and they run, too. Many other animals use this kind of language. When a bee has found some food, it go back to it’s home. It can’t tell the other bees where the food is with speaking to them. And it does a little dance in the air. This tells the bees at home there the food is. Some animals say things by make sounds. A dog barks when the stranger comes near. A cat purrs when pleased.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When you state your plan to improve the service of the hotel at the meeting, remember not to_____ any important details.

A. bring out B. let out

C. squeeze out D. leave out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Cancer researchers urged people on Wednesday to take more vitamin D to lower risk of cancer, saying studies showed a clear link. “Our suggestion is for people to increase their intake (吸入,摄入), through diet or a vitamin supplement,” Dr. Cedric Garland said in a telephone interview.

Garland’s research team reviewed 63 studies, including several large long-term ones, on the relationship between vitamin D and certain types of cancer worldwide between 1966 and 2004. “There’s nothing that has this ability to prevent cancer,” he said, urging governments and public health officials to do more to fortify (增强) foods with vitamin D. Garland is member of a team at San Diego Moores Cancer Hospital that published its findings this week online in the American Journal of Public Health. Vitamin D is found in milk, as well as in some fortified orange juice, yogurt and cheeses, usually at around 100 international units(IU)a serving. “People might want to consider a vitamin supplement to raise their intake to 1000 units per day” Garland said, adding that it was well within the safety guidelines established by the National Academy of Sciences.

The authors said that taking more vitamin D could be especially important for people living in northern areas, which receive less vitamin D from sunshine.

“African Americans, who don’t produce as much of the vitamin because of their skin color, could also benefit significantly from a higher intake,” the authors said.

【1According to the passage, people are advised to take more Vitamin D, because ________.

A. it is nutriious

B. it can’t harm people’s health

C. it can lower cancer risk

D. it is not taken enough every day

2Garland is probably ________.

A. a health researcher B. a doctor

C. a medicine scientist D. a public health official

3Which of the following foods can lower people’s chance of getting cancer?

A. Milk. B. Fortified orange juice.

C. Fortified yogurt. D. All of the above.

4________ should take more Vitamin D according to the passage.

A. Asian people B. African people

C. American people D. Oceanian people

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A(n) _____ dressed speaker is more likely to leave a pleasant impression on the audience.

A. appropriately B. informally

C. casually D. complexly

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It is clearly stated that these regulations ___ everyone in the community, without exception.

A. appeal to B. adapt to

C. apply to D. attach to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The impatient driver received a ticket for speeding. He _______ so fast.

A. mustn’t have driven B. wouldn’t have driven

C. couldn’t have drive D. shouldn’t have driven

查看答案和解析>>

同步练习册答案