【题目】It is generally believed that we are getting cleaned when we step under a shower. We are, but we’re also giving a home to lots of tiny little creatures we didn’t even know about. A shower head carries thousands of bacteria called Mycobacterium. These can cause problems like coughs and tiredness, and a general feeling of being sick. When you turn on the water, the bacteria go from the shower head onto and into your body.
This is a finding of Norman R. Pace and his team at the University of Colorado, in the US. Pace's team looked at 45 shower heads in nine American cities. They discovered that 30 percent of them had large amounts of flying Mycobacterium.
But Pace said that they pose few threats to the health. Only those with a weak immune system might need to worry.He told the New York Times that the bacteria are not as unpleasant as might be thought. He said that having a shower is no more dangerous than anything else we do in the morning.
But for those who feel sick about the idea of all those microorganisms (微生物), he had some advice. Let the water run for 30 seconds before getting into the shower. Why? The number of bacteria is smaller than that when the water is just turned on. If that seems like a waste of water, he added that you could also change your shower head every few months.
However, Pace had good news too. He has also been testing the air in US subways. Apart from iron particles (粒子), which are ground off the track by the wheels of trains, subway air is fresh. The reason is that a train’s movement pumps fresh outdoor air into the tunnels.
【1】From the finding of Norman R. Pace, after taking a shower, we might cough or feel tired because ________.
A. it’s easy to get a cold when taking a bath
B. the shower head carries many bacteria causing illness
C. we don’t get cleaned while showering
D. we don’t get a weak immune system
【2】We can learn from the third paragraph that ________.
A. the bacteria always threat people’s health
B. there is no need to fear microorganisms for people with strong immune system.
C. the bacteria always threat people’s health when people have a shower
D. it is better to do some exercise in the morning than have a shower.
【3】What contributes to fresh air in US subways?
A. The train’s movement. B. Iron particles.
C. Train wheels. D. Air conditioners on the trains.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【解析】文章介绍Norman R. Pace和他的团队发现:大多数淋浴头含有致病的细菌,但是这不会对人的健康有危害,但是免疫力差的人要注意;他还研究了美国的地铁里的空气状况,结果发现,地铁里面的空气是新鲜的。
【1】B细节题。根据第一段中A showerhead carries thousands of bacteria called Mycobacterium. These can cause problems like coughs and tiredness, and a general feeling of poorliness可知,根据Norman R. Pace 的发现,我们在洗过澡后会感冒会咳嗽,是因为淋浴头携带了很多致病的细菌,故选B。
【2】B推理题。根据第三段中Only those with a weak immune system might need to worry.可知,免疫力强的人没有必要害怕microorganisms,故选B。
【3】A细节题。根据第五段中Apart from iron particles (粒子), which are ground off the track by the wheels of trains, subway air is fresh. The reason is that a train’s movement pumps fresh outdoor air into the tunnels.可知,美国的地铁里面,火车的运动会将新鲜空气泵入轨道内,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
The computer keyboard helped kill shorthand—a system of rapid handwriting, and now it’s threatening to finish off handwriting as a whole. When handwritten essays were introduced on the SAT exams for the class of 2012, just 15% of the most 1.5 million students wrote their answers in cursive(草写字母). The rest? Block letters.
And those college hopefuls are just the first edge of a wave of US students who no longer get much handwriting instructions in the primary grades, frequently 10 minutes a day or less. As a result, more and more students struggle to read and write cursive.
At Keene Mill Elementary School in Springfield, all their poems and stories are typed. Children in Fairfax County schools are taught keyboarding beginning in kindergarten. Ol der students who never mastered handwriting say it doesn’t affect their grades.
There are those who say the culture is at a crossing, turning from the written word to the typed one. If handwriting becomes a lost form of communication, does it matter?
It was at University Virginia that researchers recently discovered a previously unknown poem by Robert, written in his unique script. Handwritten documents are more valuable to researchers, historians say, because their authenticity(真实性) can be confirmed. Students also find them more fascinating.
The loss of handwriting also may be a cognitive(认知的) opportunity missed. Several academic studies have found that good handwriting skills at a young age can help children express their thoughts better—a lifelong benefit.
It doesn’t take much to teach btter handwriting skills. At some schools in Prince George’s County, elementary school students use a program called Handwriting Without Tears for 15 minutes a day. They learn the correct formation of manuscript letters through second grade, and cursive letters in third grade.
There are always going to be some kids who struggle with handwriting because of their particular neurological(神经系统的) writing, learning issues or poor motor skills. Educators often point to this factor in support of keyboarding.
【1】 What is the author concerned about after 2012 Sat exams?
A. Keyboarding. B. Shorthand.
C. Handwriting. D. Block letters.
【2】 A poem by Robert mentioned in the passage is used to ____________.
A. prove how valuable handwriting is
B. explain what a famous poet he is
C. show how unique his poem is
D. stress how fascinating the documents are
【3】 The example of Handwriting Without Tears helps to argue that _____________.
A. the schools are responsible for the loss of handwriting
B. the loss of handwriting is a cognitive opport unity missed
C. it doesn’t take much to teach better handwriting skills
D. the culture is turning from the written word to the typed one
【4】 According to the author, when is a perfect time to learn handwriting?
A. Kindergarten. B. Primary school.
C. High school. D. College.
【5】 What is the author’s attitude towards this debate?
A. Devotion. B. Encouragement.
C. Critical. D. Objective.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 ______ left before the deadline, it doesn’t seem likely that John will finish the job.
A. Though such a short time
B. Because such a short time
C. With such a short time
D. As such a short time
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,诺丁汉大学(The University of Nottingham)2017年计划在中国招收一批优秀高中毕业生,你准备报名。请你向该校招生负责人Dr. Dan发一封电子邮件,包括以下内容:
1. 简要说明你的意向及个人情况;
2. 适当咨询申请入学的准备工作(如:笔试、面试的时间以及考查重点、学费等);
3. 具体询问学校的课程安排以及学生的在校学习、课外活动、业余生活、住宿等情况。
注意:1. 词数100左右。2. 文中不能出现可能透露考生真实身份的任何信息。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】写作。
你是高三学生李华,进入高三以来你发现你的同桌李雷总是抄作业,为此你很担心。所以借此次月考为契机,请你为他写封信
1. 客观分析抄作业的主要原因 2. 分析抄作业的危害并提出解决方法
注意:1. 字数100词左右
2. 可适当增加细节,使行文连贯;
Dear friend,
I am worried about you because ____________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】据报道,越来越多的农民去城市打工,孩子被留在农村,成为“留守儿童”。而缺少父母关爱对“留守儿童”的成长极为不利。假设你是林晓,请就这一问题给21st Century编辑部写一封信,阐述“留守儿童”存在的下列问题,并呼吁社会关注。
1.情感寂寞;
2.与人交流出现困难;
3.学习成绩不理想;
4.很多儿童出现心理问题;
5.容易受到伤害。
参考词汇:农村(rural area);心理的(psychological)
要求:字数100左右。开头和结尾已经为你写好,不计入总词数。
Dear editor,
I'm writing to say something about the problems of children left behind in rural areas.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
Only in this way can we ensure that they will have a good future as other kids.
Best wishes.
Yours,
Lin Xiao
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was a hot, humid day, and my brother Walt and I had decided that the only way to survive it would be to go swimming in a deep swimming hole across Mr.Blickez’s pasture(牧场) and through some woods.
The only problem with our plan was that this pasture was guarded by a huge, mean Hereford bull. Mr.Blickez had told us that Elsie was the meanest bull in the township, maybe even the county, and we believed him. But the hotter it got, the more we thought there was something fishy about his claim. For one thing, we remembered Mr.Blickez liked telling tall tales; for another, Elsie seemed like an odd name for a bull.
Finally, I talked Mom into asking permission for us to walk through the pasture, but then another problem surfaced. Mom said she would talk to Mr.Blickez if we would take our cousin Joanie along with us. Joanie was almost two years older than me and a head taller. If her teasing ever got around my grade school, it would be all over for me. In fact, I still had a headache from a quarrel with her that morning. “I’m not going swimming with that dumb girl cousin.” I told my mom.
“Either Joanie goes with, or you stay home alone,” Mom said in her serious tone. I gave in and we set out. On our way across the pasture, Walt yelled suddenly. Elsie had approached him quietly and was licking(舔) his back. Joanie and I dove under the wire fence, but while I was on the ground I looked up and saw that Elsie wasn’t a big mean bull after all. She was going to keep licking my brother’s back as long as he stood still.
We had many good days growing up and visiting our secret swimming hole guarded by the so-called “big mean bull”. And as it turned out, for a girl cousin, Joanie hasn’t been too bad. She’s been one of my best friends over the years.
【1】What’s the meaning of the underline word “fishy” in Paragraph 2?
A. Funny. B. Interesting.
C. Doubtful. D. Believable.
【2】What’s the second problem the author has to face?
A. His mother insisted on his cousin going with him.
B. His cousin made jokes on him in his grade school.
C. He quarreled with his cousin and had a headache.
D. His mother failed to ask permission for him.
【3】What does the author think of Elsie in the end?
A. Aggressive. B. Unkind.
C. Bad-tempered. D. Friendly.
【4】 What’s the passage mainly about?
A. The bull guarding Mr.Blickez’s farm.
B. The story of visiting the swimming hole.
C. How friendly the so-called mean bull was.
D. How the author changed his attitude to Joanie.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
No personal success, achievement, or goal, can be realized without self-discipline. 【1】 It is the ability to control one’s impulses, emotions, desires and behavior. To possess it is to be able to make the decisions, take the actions, and carry out your plan regardless of the obstacles, discomfort, or difficulties, that may come your way.
How to develop self-discipline? We’ll explore it together.
· Start with baby steps. No process takes place overnight. 【2】 So, begin by making the decision to go forward and learning what it takes to get there.
· Learn what motivates you and what your bad triggers are. 【3】 Sometimes it is very difficult to fight off urges, so know the areas where your resistance is low and how to avoid those situations. Remove the temptations and surround yourself with encouraging items such as motivating slogans and pictures of what you want to achieve.
· Make certain behaviors a routine. Once you have decided what’s important to you and which goals to strive for , establish a daily routine that will help you achieve them. 【4】 They can put you in a negative frame of mind and hinder(阻碍)your self-discipline. A poor attitude can also be a bad habit.
___【5】___ Michael Jordan has always maintained that his greatness as a basketball player came as much from his willingness to work hard at his craft, as it did his talent. It was his desire through discipline and focus that made him one of the
A.What is self-discipline?
B. Engage in sports or activities.
C.Get inspiration from those you admire.
D.You can begin by learning about yourself !
E.If you try to do too much at once , you could injure yourself and have a setback.
F.Meanwhile, get rid of some of your bad, self-defeating habits, whatever they may be.
G.It does mean learning how to focus your mind and energies on your goals until they are accomplished.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I’m Cindy, a student for electronic engineering. To tell to you the truth, it wasn’t my choice---it was my parents. I wanted to study psychology and they said I wouldn’t get the good job. I wish I will not have accepted by the school to do engineering. I’m sitting in the library now and I ought to be doing some physics problem but instead I’m reading Erich Fromm’s Escape from Freedom. I think my parents should read this as good, so they would understand us better.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com