Audrey Hepburn (奥黛丽·赫本) won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday, which was released in 1953. But she is remembered as much for her aid work as for her acting.
Born in Belgium in 1929, Audrey’s father was British and her mother was Dutch. Audrey was sent to live at a British school for part of her childhood. During World War II, she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from Gerrnan attacks. Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war. But she realized she wasn’t going to be a ballerina (芭蕾舞女演员). So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.
But it was Audrey Hepburn’s move to America that brought her true fame. In 1951 she played the character “Gigi” in the Broadway play of the same name to great critical praise. Two years later, Roman Holiday made her a star at the age of 24.
Audrey made more than 25 movies. Among her most popular roles was Holly Golightly in Breakfast at Tiff any’s in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady.
She was married two times and had one son by each husband. In 1989, the UN Children’s Fund named Audrey a goodwill ambassador. She travelled all over the world in support of UNICEF (联合国儿童基金会) projects. The UN agency said she was a tireless worker. She often gave 15 interviews a day to gain money and support for UNICEF projects.
Audrey Hepburn often said her loyalty to UNICEF was the result of her experiences as a child during World War II. She said she knew what it was like to be starving and to be saved by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993 from colon cancer.
1.In Paragraph 1, “her aid work” means _______.
A. winning an Academy Award as Best Actress
B. taking acting parts in stage shows
C. making her own movies
D. acting as a goodwill ambassador for UNICEF
2.The reason why Audrey lived and studied in the Netherlands was that _______ .
A. she wanted to be a ballerina
B. her parents were from Britain
C. it was safe there
D. the education there was excellent
3.We can infer from the passage that _______ .
A. Audrey’s parents lived in Germany during World War II
B. Audrey lived in America in the 1950s
C. Audrey was made to give up dancing
D. the character“Gigi”in the Broadway play was her most popular role
4._______ is the right order for Audrey’s life.
①The first time she began to play in movies.
②She returned to London from the Netherlands.
③She won an Academy Award as Best Actress.
④She travelled all over the wor1d in support of UNlCEF projects.
⑤She played a part in My Fair Lady.
A. ②①③⑤④ B.①②③⑤④
C. ②①⑤③④ D. ①②⑤③④
1.D
2.C
3.B
4.A
【解析】
试题分析:文章主要介绍了奥黛丽赫本的生平。赫本1929年出生于比利时,父亲是英国人,母亲是荷兰人。赫本凭借1953年的电影《罗马假日》获得奥斯卡最佳女演员奖,同时,赫本还是联合国儿童基金会的慈善大使。
1.题1】猜测词义题。根据倒数第二段“In 1989, the UN Children’s Fund named Audrey a goodwill ambassador.”和最后一段“by international aid. She was a goodwill ambassador until her death in 1993”可知,赫本不仅是作为演员而出名,从1989年到1993年去世,她还是联合国儿童基金会的慈善大使,故选D。
2.题2】细节理解题。根据第二段“she lived and studied in the Netherlands. Her mother thought it would be safe from Gerrnan attacks.”可知,赫本去荷兰生活和学习是因为她的妈妈认为那里比较安全,不会受到德国人的袭击,故选C。
3.题3】推理判断题。根据第四段“Among her most popular roles was Holly Golightly in Breakfast at Tiff any’s in 1961.”排除D;根据第三段“But it was Audrey Hepburn’s move to America...In 1951 she played the character “Gigi”...Two years later, Roman Holiday made her a star”可知,赫本在二十世纪五十年代生活在美国,故选B。
4.题4】推理判断题。根据第二段“Audrey studied dance as a teenager and during college when she returned to London after the war...So she began taking acting parts in stage shows. Later she began to get small parts in movies.”可知,回到伦敦之后,赫本不想成为芭蕾舞演员,于是,她开始在舞台剧中扮演角色,后来,她开始在电影中扮演小角色,顺序应该是②①,排除B、D;根据第一段“Audrey Hepburn (奥黛丽·赫本) won an Academy Award as Best Actress for her first major American movie, Roman Holiday”和第四段“in 1961. Three years later she played Eliza Doolittle in My Fair Lady.”可知,赫本凭借1953年的电影《罗马假日》获得奥斯卡最佳女演员奖,出演电影My Fair Lady是在1964年,顺序应该是③⑤,排除C,故选A。
考点:人物类短文阅读
科目:高中英语 来源:2016届浙江杭州求是高级中学高一上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Do you know the 31st Olympic Games _______ in Rio de Janeiro, Brazil, in 2016?
A. is held B. holds
C. will be held D. will hold
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建福州第八中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题
阅读下面短文,根据以下提示:1)汉语提示,2)首字母提示,3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在右边相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。
Many children hope to grow up quickly and do what the adults do. But g 1. _ up is not easy. Sometimes all that is needed is someone to rely 2. . For many years, it was Mum. My mother was a career woman and had her 3. (自己的) problems to take care of, 4. when I needed her, she was always there. Her 5. (力量) came from somewhere I don't quite know, somewhere very deep. She was so strong that she would never 6. down, even if I went to her with all my little-boy problems and 7. (喊) at her. She m 8. me stronger and gave me 9. (勇气) to try things others thought were impossible. A helping hand is always strong e 10. to lift you up.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建福州第八中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It's reported that a large number of people ________ been killed and the number _______added up to nearly 70,000.
A. has; has B. have; have
C. has; have D. have; has
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川绵阳重点高中高三上第五次月考英语试卷(解析版) 题型:短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均限一词。
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As a senior three student, it won’t take long after I graduate. Now, I have much to share with my fellow student.
Firstly, I’d like to show my appreciation to those stand by me all the way, teachers, parents and friends included. Without their help and advice, my life will be different. Secondly, it’s high time for I to say sorry to the classmates whom I hurt or misunderstand. I firm believe that communication and smiles act as bridges to friendship. Thirdly, I’ve made up my mind to make every effort to study, so hard work is the key to a success. Finally I want to express my hope which all the younger fellows can make full use of time, because time and tide wait for no man.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川绵阳重点高中高三上第五次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
My parents _______ have arrived at suppertime but their flight was held up due to the heavy fog.
A. will B. can C. must D. should
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川绵阳重点高中高三上第五次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Tom was the first man _______ after the accident.
A. questioned B. to question
C. to be questioned D. being questioned
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年河南濮阳第一中学高三上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Thirteen, for me, was a challenging year. My parents divorced and I moved to a new town with my father, far from my old family and friends. I was terribly lonely and would cry myself to sleep each night. To ease my sadness, my father purchased an old horse for me at a local auction. I named him Cowboy.
Cowboy was without a doubt the ugliest horse in the world. But I didn’t care. I loved him beyond all reason. I joined a riding club and suffered rude comments and mean snickers about Cowboy’s looks. I never let on about how I felt, but deep inside, my heart was breaking. The other members rode beautiful, registered horses.
When Cowboy and I entered the events where the horse is judged on appearance, we were quickly shown the gate. No amount of preparation and love would turn Cowboy into a beauty. My only chance to compete would be in the speed events. I chose the jumping race.?
One girl named Becky rode a big brown horse in the race events. She always won the blue ribbons. Needless to say, she didn’t feel threatened when I competed against her at the next show. She didn’t need to. I came in next to last.
The stinging memory of Becky’s smirks made me determined to beat her. For the whole next month I woke up early every day and rode Cowboy five miles to the arena (赛马场). We practiced running and jumping for hours in the hot sun and then I would walk Cowboy home totally exhausted. All of our hard work didn’t make me feel confident by the time the show came. I sat at the gate and sweated it out while I watched Becky and her horse charge through the course and finish in first place.
My turn finally came. I put on my hat, rubbed Cowboy’s neck and entered the arena. At the signal, we dashed toward the first fence, jumped it without trouble and raced on to the next one. Cowboy then flew over the second, third and fourth fences like a bird and I turned him toward the finish line. As we crossed the line the crowd was shocked into silence. Cowboy and I had beaten Becky and her fancy horse by two seconds!
I gained much more than a blue ribbon that day. At thirteen, I realized that no matter what the odds, I’d always come out a winner if I wanted something badly enough to work for it.
1.The underlined expression "shown the gate" (paragraph 3) most probably means ______.
A. told how to enter the arena
B. shown how to make the horse beautiful
C. removed from the competition early
D. told to enter the timed-speed events
2.When the final race finished, nobody cheered because .
A. the audience didn’t like Cowboy
B. people envied the writer
C. the win was unexpected
D. the writer bad run out of time
3.Why was the writer not confident of victory?
A. He was an inexperienced rider.
B. He had not practiced enough.
C. He believed he was unpopular with the crowd.
D. He thought his horse wasn’t as good as the others.
4. What did the writer learn from his experience?
A. Life can sometimes be unfair.
B. Anything is possible if one tries hard enough.
C. A positive attitude will bring success.
D. One should not make judgments based on appearance.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年安徽马鞍山红星中学高二10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
________ for knowledge is very strong.
A. His eagerness B. His eager
C. He is eager D. That his being eager
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com