精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

What makes a gift special? Is it the price you see on the gift receipt? Or is it the look on the recipient's face when they receive it that determines the true value? What gift is worth the most? This Christmas I was debating what to give my father. My dad is a hard person to buy for because

he never wants anything. I pulled out my phone to read a text message from my mom saying that we were leaving for Christmas shopping for him when I came across a message on my phone that I had locked. The message was from my father. My eyes fell on a photo of a flower taken in Wyoming, and underneath a poem by William Blake. The flower, a lone dandelion standing against the bright blue sky,inspired me. My dad had been reciting those words to me since I was a kid. That may even be the reason why I love writing. I decided that those words would be my gift to my father.

I called back. I told my mom to go without me and that I already created my gift. I sent the photo of the cream-colored flower to my computer and typed the poem on top of it. As I was arranging the details another poem came to my mind. The poem was written by Edgar Allan Poe;my dad recited it as much as he did the other. I typed that out as well and searched online for a background to the words of it. The poem was focused around dreaming,and after searching I found the perfect picture. The image was painted with blues and greens and purples, twisting together to create the theme and wonder of a dream. As I watched both poems passing through the printer, I felt that this was a gift that my father would truly appreciate.

Christmas soon arrived. The minute I saw the look on my dad's face as he unwrapped those swirling black letters carefully placed in a cheap frame,I knew I had given the perfect gift.

(   ) 8. The idea for a special gift began to form when the author was        .

A. doing shopping    B. having a debate

C. reading a message    D. leaving for Wyoming

(   ) 9.The author's inspiration for the gift came from .

A. a photo of a flower    B. a story about a kid

C. a call from the mother D. a text about Christmas

(   ) 10. The underlined word "it" in Paragraph 3 refers to a poem by-

A. the father    B. the author C. William Blake    D. Edgar Allan Poe

(   ) 11. The author made the gift by        .

A. searching for the poems online    B. drawing the background by hand 

C. painting the letters in three colors  D. matching the words with pictures

(   ) 12. What is the main purpose of the passage?

A.   To show how to design images for gifts.

B.   To suggest making gifts from one, s heart.

C.   To explain how computers help create gifts.

D.   To describe the gifts the author has received.

8. C细节理解题。从文章第二段的第三句和最后一句可以得知,作者在看母亲的信息时,碰巧看到了之前父亲发给自己的信息,从而有了送父亲一个特殊礼物的想法。

9. A细节理解题。从第二段第五、六句"My eyes fell on a photo of a flower... inspired me"可知作者送礼物的灵感来自在Wyoming所拍摄的一张花的照片。

10. D词义猜测题。从第三段第三句开始到本题的it所在句为止可以看出it应指Edgar Allan Poe 所写的一首诗。

11. D细节理解题。从第三段可知。

12. B归纳推理题。从第三段作者制作这件礼物的过程可知本文的写作目的是建议人们用心制作礼物。

题目来源:高考丢分题英语 > Unit 1 Cultural relics

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

 Mr. and Mrs. Jones's flat was full of boxes,small and large,trunks and furniture. The two of them were busy with pencils and paper , checking the 1 (1) of luggage when there was a ring at the door. Mrs. Jones went to open it, and saw a well-dressed middle-aged lady outside. The lady said that she had come to w   (2) them to their home.

  Mr. Jones i   (3) her in.

  "I hope you'll e   (4) us for all this mess," said Mrs. Jones. uWe're trying..."

  "Oh, that's quite all right, ” said the lady. "Do you know,in some p (5) of this town,neighbors are not at all friendly. There are some streets where people don't know their neighbors―not even their next-door o (6) , But in this building,everybody is friendly to others. We are one big,happy family. Fm sure you'll be very happy here,too.”

  The lady was greatly s (7) when she visited the flat the next time, because she found a quite d (8) man and woman in it. Mr. and Mrs. Jones had not the h (9) to tell her that they were not the new owners of the flat,but the old owners,who had lived beside her for two years. All this time she had never visited them or even n   (10) them who were her next-door neighbors.

1. 1        2. w         3. i     4. e         5. p       

6. o         7. s         8. d         9. h         

10. n       

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

 

近几年来,家用汽车的数量与日俱增。据统计,青岛巿高峰季节每天有200多辆汽车挂牌登记。汽车的增多对人们的生活有利有弊,请从以下参考词汇中选择至少5个进行阐述,并提出至少两点合理化建议。短文词数80 ― 100。

参考词汇:speed, environment, health, time,convenient(方便的),traffic, park,noise, pollution, save energy(能源),the burning of gasoline(汽油).reduce(减少).limit(限制)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. The UN officials arranged a peaceful talk between the two countries, the people       

       . (war)

联合国官员在这两国之间安排了一次和平谈判,当时两国正在交战。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. Later,Catherine II             a palace outside St. Petersburg where she spent her summers. (have)

后来,叶卡捷琳娜二世把琥珀屋搬到了她夏天度假的圣彼得堡外面的一个宫殿里。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 5. ―How much do you pay for the dress,Linda?

—$100. But I get a discount of 60%, really a        .

A. trade    B. bargain C. sale    D. reception

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. Only by passing an exam after the one-year courses       


 as formal students. (admit)

只有通过一年课程学习后的考试,他们才会被作为正取生录取。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 7. Despite the difficult economic situation,our factory has enough confidence to bring

next goal into          .

A. revolution    B. reality C. application    D. intelligence

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

25.1am very grateful to my high school teachers,         , I wouldn' t be so excellent. (without)

我非常感激我高中时的老师,没有他们的帮助,我不可能这么出色。

查看答案和解析>>

同步练习册答案