精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 Today scientists are creating cool designs with smoother moves. Let’s check out the science behind four awesome robots.

TYPES

HOW IT WORKS

WHAT IT MEANS FOR YOU

T-HR3

The two-legged walking robot imitates the way people move. A human operator wears a headset with cameras that show what the robot “sees”. The human can then control the robot’s actions with his or her own human movements.

With a human helper, T-HR3 could assist people in medical facilities, burning buildings, construction sites, and even space. Its creators hope that T-HR3 will learn to do some tasks itself one day …like, say, your chores, maybe?

SHAPE-SHIFTIING

When a scientist programs in a shape/ the motors change different parts of the surface to make it look like whatever the scientist wants! The shape-shifting robot can be programmed to look like just about anything small and enter tiny space.

In addition to helping scientists secretly observe animals, the shape-shifting robot might one day be used to create more immersive virtual reality experiences. Imagine being able to touch objects in your VR game and not just see them!

SALTO

Rescuers have long used remote-controlled robots to search through nibble. But what’s special about Salto is its jumping ability, enabling it to reach places humans can’t. Twisted rubber bands in its legs make it bouncy enough to leap to high spaces.

Salto’s not just helpful in emergencies. Its technology might one day help fetch things from hard-to-reach places in your home, like that candy bar you hid on the top shelf of the cupboard.

SPOTMINI

The four-legged robot is designed to help with house chores. With its extendable arms, Spotmini can unload dishes and put them in high shelves, grab debris (碎片) in hard-to-reach places. It can even climb stairs.

Experts say future homes will have robots doing chores so that people have more free time. Instead of earning your allowance by taking out the garbage, you might be doing robot repairs instead.

1If you want to take a close picture of a poisonous snake, which robot is the most suitable?

A.T-HR3B.SHAPE-SHIFTINGC.SALTOD.SPOTMINI

2What these robots have in common is that they .

A.work by using a remote-control

B.are designed to help with the housework

C.enable people to see whatever they “see”

D.carry out tasks where humans are hard to reach

【答案】

1B

2D

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了四款机器人的主要功能和特点。

1细节理解题。由第二个机器人SHAPE-SHIFTIING的右侧表格的第一句“In addition to helping scientists secretly observe animals, the shape-shifting robot might one day be used to create more immersive virtual reality experiences.”(除了帮助科学家秘密观察动物外,变形机器人也许有一天会被用来创造更具沉浸感的虚拟现实体验。可知,Shape-Shifting 机器人可以帮助科学家近距离观察动物。故选B项。

2推理判断题。阅读表格可知,从T-HR3右侧表格的第一句话“With a human helper, T-HR3 could assist people in medical facilities, burning buildings, construction sites, and even space.”(作为人类的帮手,T-HR3可以在医疗设施,燃烧的建筑物,建筑工地,甚至太空上帮助人们。),所以T-HR3可以在医疗、烧毁建筑、施工现场等地方帮助人们;从SHAPE-SHIFTIING的右侧表格的第一句话“In addition to helping scientists secretly observe animals, the shape-shifting robot might one day be used to create more immersive virtual reality experiences.”(除了帮助科学家秘密观察动物外,变形机器人也许有一天会被用来创造更具沉浸感的虚拟现实体验。)可知,SHAPE-SHIFTIING可以帮助人们近距离观察动物、创造沉浸式的视觉体验;从SALTO中间表格的句子“But what’s special about Salto is its jumping ability, enabling it to reach places humans can’t.”(但Salto的特殊之处在于它的跳跃能力,使它能够到达人类无法到达的地方。),可知Salto凭借他的弹跳能力可以到达人类不能达到的地方,从而帮助人们寻找东西;从SPOTMINI中间表格的句子“With its extendable arms, Spotmini can unload dishes and put them in high shelves, grab debris (碎片) in hard-to-reach places.”(Spotmini有着可伸缩的手臂,可以卸下碗碟,放在高高的架子上,在很难触及的地方抓起碎片。)可知,Spotmini机器人则可以帮助人们清扫难以清扫的角落;故这四款机器人都能帮助人们执行人们难以完成的任务。故选D项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When he came back from abroad,our country was ________with Japan.

A.at a war

B.at war

C.at the war

D.on war

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 —Long time no see. Haven’t you graduated from college?

—Yes. I _______________Social Science for 4 years in Shanghai.

A. study B. have studied

C. studied D. am studying

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I do not think jogging _____ me very much.

A. stands for B. appeals to

C. gives away D. passes away

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 _____________ parents say and do has a life-long effect on their children.

A. That B. Which C. What D. As

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Unless extra money_____, the theatre will close.

A. was found B. finds

C. is found D. found

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Earth Day is celebration of life and our planet. It is a reminder that we need to________the world we live in and that we should learn to respect life and nature.

A.care about

B.think of

C.refer to

D.watch out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

Cocoa Beach / Jupiter Surf Camp — Summer

Summer Surf Camp is centrally located on the Best Western seashore in Cocoa Beach & Jupiter at Carlin Beach Park with accommodations (住宿) at the Holiday Inn Express in Juno Beach.

Summer Surf Camp Dates:

● Surf Camp-Session 1 May 27th-30th Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 2 June 2nd-6th Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 3 June 9th-13th Teen Week (Ages 12-17)

● Surf Camp-Session 4 June 16th-20th Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 5 June 23rd-27th Adults Only (18 and over)

● Surf Camp-Session 6 June 30th-July 3rd Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 7 July 7th-11th Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 8 July 14th-18th Women’s Camp (18 and over)

● Surf Camp-Session 9 July 21st-25th Family Surf Week (All Ages)

● Surf Camp-Session 10 July 28th-August 1st Adults Only (18 and over)

* A 20% discount will be applied to the 4-Day Surf Camp Weeks.

* Parents are always welcome to sign up and join their children during the teen week surf camp sessions.

Summer Camp Details:

● Use coupon (优惠券) code: “CAMP5” at checkout to get the 5% discount

* Daily Rate: $125.00 / person

* Surf Camp Runs: 9:30 am-2:30 pm

● Please note: We don’t supervise (指导) the campers after 2:45 pm.

* Directions to Camp: click here

Contact Us: 888-672-4887 info@floridasurflessons.com

1Where does this passage probably come from?

A. A newspaper.B. A magazine.

C. A website.D. A guide book.

2If the Smiths with their 11-year-old son want to join in the Summer Surf Camp, they’d better go there on ________.

A. June 10thB. June 23rd

C. July 29thD. July 22nd

3Who are allowed to take part in Session 5 and Session 8?

A. Mr Johnson and his wife.

B. A couple without children.

C. Mr Black and his 19-year-old son.

D. Mrs Black and her 21-year-old daughter.

4If Mr and Mrs Brown have a “CAMP5” coupon and want to join in the Summer Surf Camp from June 30th to July 3rd, how much should they pay?

A. $760.B. $600.

C. $800.D. $950.

5What can we know from the form?

A. The campers are supervised all day.

B. A couple can sign up and join in the Camp by fax.

C. Parents can take part in Session 3 together with their children.

D. An adult can join in the Summer Surf Camp on any day in June.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 --Jack fell off the ladder yesterday, but he is all right now.

--What a lucky dog! He ______ himself badly.

A. should injure B. could have injured

C. should have injured D. might injure

查看答案和解析>>

同步练习册答案