精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 How It Feels to Float

by Helena Fox

If you’re looking for a moving story that explores themes of mental illnessgrief, and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she comes of age. This moving novel will stay with you long after you finish reading it.

Two Can Keep a Secret

by Karen M. McManus

Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders. As threats and hints pile up, you’ll be burning the midnight oil trying to finish the book before dawn.

Forest of a Thousand Lanterns

by Julie C. Dao

The first book in the Rise of the Empress series takes the bones of a traditional fairy tale—a poor girl fated for power, an evil queen determined to stop her, love for someone who doesn’t love back . and magic— and gives them a richly imagined East Asian setting.

Dune

by Frank Herbert

If the Star Wars movies have made you fall in love with the space opera, eventually you’re going to read, Dune Trilogy (沙丘三部曲), Frank Herbert’s most famous creation. The story of centuries-old political plotting—about warring factions battling over control of the extremely valuable planet Arrakis—is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction, the Dune Trilogy, just beyond the Star Wars trilogy.

1What is How It Feels to Float mainly about?

A.A girl’s space adventures.

B.Challenges of growing up.

C.The murder of a teenage girl.

D.An old women’s happy life.

2What kind of book is Two Can Keep a Secret ?

A.A fairy tale.

B.A love story.

C.A mystery story.

D.A science-fiction story.

3What do Forest of a Thousand Lanterns and Dune have in common?

A.Both are one of a book series.

B.Both have an authentic setting.

C.Both have been adapted to movies.

D.Both involve seeking magic power.

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

这是一篇应用文。文章推荐了四本书,介绍了书的主要内容。

1

细节理解题。根据第一部分“If you’re looking for a moving story that explores themes of mental illness, grief, and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she comes of age.”如果你在寻找一个以精神疾病、悲伤和爱为主题的感人故事,那就买一本《How It Feels to Float》,跟随Biz长大,可知,《How It Feels to Float》主要讲述了成长所面临的挑战。故选B项。

2

细节理解题。根据第二部分“Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”戴上你破案的帽子,侦破关于一个女孩,一个男孩和一系列未侦破的谋杀案。可知,《Two Can Keep a Secret》是一部惊险的破案小说,讲述的是一连串悬案。故选C项。

3

细节理解题。Forest of a Thousand Lanterns中“The first book in the Rise of the Empress series”《女皇的崛起》系列的第一部,和Dune中“If the Star Wars movies have made you fall in love with the space opera, eventually you’re going to read, Dune Trilogy (沙丘三部曲), Frank Herbert’s most famous creation.”如果《星球大战》电影让你爱上太空歌剧,最终你会读沙丘三部曲弗兰克·赫伯特最著名的创造。可知,两部作品都是一系列作品中的其中一部作品。故选A项。

细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第2题文章中“Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”戴上你破案的帽子,侦破关于一个女孩,一个男孩和一系列未侦破的谋杀案。可知,《Two Can Keep a Secret》是一部惊险的破案小说,讲述的是一连串悬案。故选C项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】为响应我市全面创建国家卫生城市的号召,学校学生会开展了以“绿色城市,健康生活”为主题的英语征文活动。请你以“Green City, the Healthy Lift”为题,根据所给提示, 用英语写一篇短文。

主题

绿色城市,健康生活

做法

绿色出行,减少空气污染;垃圾处理,保持城市整洁:多种树木,保护自然环境……

观点

注意:

1.词数100左右,短文开头己给出,不计入总词数;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

The Green City, the Healthy Life

As a citizen of Huludao City, it’s our duty to _______________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你的英国朋友Tony下周将来你校开始他的国际交换生学习。他发邮件向你询问你校尊师传统的有关情况,请你回复邮件。

内容:1.介绍教师节;

2. 日常尊师体现。

注意:1.词数100左右;

2. 开头和结尾已给出,不计入总词数;

3. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Tony

I’m glad to learn you’re coming to my school

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Earth is most likely experiencing its sixth mass extinction (灭绝). The planet has been through at least five such catastrophes 1, but this is the first one in human history — and the first one with human fingerprints.

A report by the World Wildlife Fund2(offer) the details about this decline, which has cut the planet's vertebrate (有脊椎的) wildlife populations3 an average of 60 percent in just 40 years. Habitat loss is the main threat to many 4 (danger) land animals. "Science shows us the cruel 5 (real) that our forests, oceans and rivers are suffering at our hands now," says Marco Lambertini, director of WWF International, in a statement. "Inch by inch and species by species, 6(shrink) wildlife numbers and wild places are an indicator of the huge influence and pressure we are putting on the planet. "

"The statistics are7(scare), but all hope is not lost, "says Ken Norris, science director for the Zoological Society of London. The report exposes some environmental 8(problem) around the world, but it also throws light on the ways we can still protect and recover what9(leave). We have an opportunity to design a new path forward10 allows us to co-exist with the wildlife we depend upon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 To address the plastic pollution troubling the world’s seas and waterways, Cornell University chemists have developed a new polymer (聚合物) that can degrade (降解) plastic when exposed to ultraviolet radiation, according to the research published in the Journal of the American Chemical Society.

“We have created a new plastic that has the mechanical properties required by commercial fishing gear. If it eventually gets lost in the water environment, this material can degrade on a realistic time scale,” said lead researcher Bryce Lipinski, professor of chemistry and chemical biology at Cornell University. “This material could effectively reduce persistent plastic accumulation in the environment.”

Commercial fishing contributes to about half of all floating plastic waste that ends up in the oceans. Fishing nets and ropes are primarily made from three kinds of polymers, none of which easily degrade. “While research of degradable plastics has received much attention in recent years,” Lipinski said, “obtaining a material with a mechanical strength comparable to commercial plastic remains a difficult challenge.”

Coates and his research team have spent the past 15 years developing the new plastic called isotactic polypropylene oxide, or iPPO. While its original discovery was in 1949, the mechanical strength of this material was unknown before this recent work. The high isotacticity and polymer chain length of their material makes it different from previous plastics and provides its mechanical strength.

Lipinski and other scientists want no race of the polymer to be left in the environment. He notes there is precedent (先例) for the biodegradation of small chains of iPPO which could effectively make it disappear and ongoing efforts aim to prove this.

1What is the feature about the new polymer?

A.It can solve the problem of plastic consumption.

B.It can degrade plastic waste in the sea water.

C.It has been developed to solve plastic pollution.

D.It has been developed to lower fishing costs.

2What can we infer from paragraph 3?

A.It requires great effort to invent the new plastic.

B.Fishing should be forbidden in the sea.

C.Fishing nets and ropes are not the major pollution source.

D.Degradable plastics were not paid attention to until recent years.

3What did the recent study find about iPPO?

A.Its original discovery.B.Its mechanical properties.

C.Its complex structure.D.Its mechanical strength.

4What is Lipinski’s attitude towards the future of iPPO?

A.Doubtful.B.Promising.

C.Unconcerned.D.Disapproval.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你班外教Ms. Cindy任教期满即将回国。作为班长,你将代表班级 在告别会上发言致谢,并赠送带有中国文化特色的礼物。内容包括:

1. 感激之情;

2. 礼物寓意;

3. 美好祝愿。

注意:1. 词数100左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

As the first domestic soy sauce (酱油) factory in Cuba has 1 (begin) to produce Chinese-style soy sauce, the history of such products being imported by the island may soon come to an end.

The factory is part of a project 2 (support) by the Chinese Association Min Chih Tang in the 3 (center) province of Ciego de Avila, located some 400 km east of the Cuban capital Havana.

The project is headed by Mey Ru Chen, 4 34-year-old Chinese woman 5 came to Cuba in 2006 to study tourism. “This is another way to promote Chinese culture. It is 6 (actual) a project whose outcome will highly benefit Cuba, as all soy sauce consumed on the island 7 (import) mainly from Europe. It will help the country reduce imports,” she said.

Her 8 (product) are well accepted by locals, Chen said. “Cubans love soy sauce or ‘Chinese sauce’ as they also call it here. It is used to dress a wide variety of dishes; that is why it is so popular 9 the people of Ciego de Avila.”

“We 10 (receive) high quality training in China two years ago. Our main interest at the moment is to diversify our production in the factory and to continue to foster our traditions,” Morgado, Chen’s husband, said.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你的意大利朋友Jeff写邮件告诉你此次冠疫情(COVID-19 epidemic期间中国医务工作者对他们国家的帮助,请你给他回复邮件,内容包括:

1. 你的感想;

2. 表示关心和安慰;

3. 你的期待。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌 写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写岀该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

We were considering making an English magazine, and without hands-on experience we didn’t know how to start it. To get profession instructions, we left for Beijing to visit a chief editor of Beijing Review, the famous English journal. Busy as he was, he showed me around, explaining us the amazing history of the journal and its production process. Beside, he offered us lots of tip, which were practical and valuable. What make us especially happy was that when he promised to give us continuous guidance. Filling with confidence, we are now beginning to handle our magazine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案