At a primary school in a small town in the east of South Carolina, second-grade teachers Garneau and Lynne are convinced that separating elementary-age boys and girls produces immediate academic improve?ment in both genders (性别).
David Chadwell, South Carolina's expert of single gender education says, "Boys and girls learn, hear and respond to their surroundings differently. We can teach boys and girls based on what we now know.,,
Male and female eyes are not organized in the same way, he explains. The organization of the male eye makes it sensitive to motion and direction. "Boys under?stand the world as objects moving through space, " he says.
The male eye is also drawn to cooler colours like silver and black. It's no accident that boys tend to create pictures of moving objects instead of drawing the happy-colourful family, like girls do in their classes.
The female eye, on the other hand, is drawn to warmer colours like red, yellow and orange. To attract girls, Chadwell says, the teacher doesn't need to move as much as in boy's class. Using descriptive phrases and lots of colours in presentations or on the blackboard gets their attention.
Boys and girls also hear differently. "When some?one speaks in a loud tone, girls understand it as yelling, ,,Chadwell says. "They think you're mad and can shut down. " Girls are more sensitive to sounds. He advises girls' teachers to watch the tone of their voices. Boys' teachers should sound more forceful, even excited.
A boy's nervous system causes him to be more cau?tious when he is standing, moving, and the room tem?perature is around 69 degrees Fahrenheit. Stress in boys, he says, tends to increase blood flow to their brains , a process that helps them stay focused. Girls are more focused when seated in a warmer room around 75 degrees Fahrenheit. Girls also respond to stress differ?ently. When exposed to threat and conflict, blood goes to their guts (肠道),leaving them feeling nervous or anxious.
These differences can be applied in the classroom, Chadwell adds. " Single gender programmes are about making the best use of the learning." 1. What is David Chadwell's attitude towards separating
elementary-age boys and girls while learning?
A. Supportive. B. Worried.
C. Concerned. D. Uninterested.
2. To attract boys in a class, the teacher .
A. must have a moving object in this hand
B. needs to wear clothes in a warm colour
C. has to speak politely
D. had better move constantly while teaching
3. Which of the following shows the organization of the passage?
(1 = Paragraph 1 2=Paragraph 2 3 = Paragraph 3 …8=Paragraph 8)![]()
4. Which of the following students is most likely to be focused?
A. A boy sitting in a warm room.
B. A standing boy who is faced with stress.
C. A girl standing in a cold room.
D. A girl who is facing a lot of pressure.
【文章大意】本文桌一篇科普文,讲述男女学生在学习中的不同。
A 细节a解题。根据第二段中的"…'Boys and girls learn, hear and respond to their surroundings differently. We can teach boys and girls based on what we now know.,"和文章最后一句话'"Single gender programmes are about making the best use of the learning.,"可知,David Chadwell是支持男女分班学习的,故选A项。
D 细节理解题。根据第四段中的"It's no accident that boys tend to create pictures of moving objects instead of drawing the happy colourful family, like girls do in their classes."可知,故选D项。
A推理判断题。第一、二段是总论;第三至第五段讨论男女学生眼睛构造的不同;第六段讲述男女生听觉的差异;第七段讨论男女神经系统的差异;最后一段总结全文。故选A项。
B细节理解题。根据倒数第二段中的"A boy's nervous sys-tem causes him to be more cautious when he is standing, mov-ing..."可知,当他站着移动时,他的紧张系统会让他更加谨慎,故选B项。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练49 阅读理解(科普知识型)+完形填空(夹叙夹议文)+语法填空
科目:高中英语 来源: 题型:
5.AIDS has been described as one of the most ________________ (可怕的)diseases known to man.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
M: Jenny, could I have a word with you 35. you are having your coffee?
W: Of course, David. Let's find a quiet corner over there.
M: The manager asked me to tell you that he appreciated your efforts last year very much.
W: Thanks, David. That makes me feel a lot 36. (good). I tried my best, you know.
M: Yes, your sales figures for the last 2 years havebeen 37. (remarkable) good.
W: Manchester is a good area to work 38. .There are a lot of businesses 39. (open) all the time.
M: I am sure that's true. But there is more to that, isn't it? Jenny, you seem to be very confident and this helps your sales.
W: Yes, I 40. (work) on that for some time. I think that if I appear confident 41. successful, people are more likely to buy our goods.
M: Well, you certainly seem successful at that. Your sales figures prove that. I was wondering 42. you could give a short talk on the idea of being confident as 43. sales representative tomorrow afternoon, I mean before the conference. Do you think you could put together something on that topic?
W : I think I could manage. I will work on 44. this evening.
M: Thanks, Jenny. Let me take your coffee cup back for you.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
10.The rooms were empty of furniture and_______________ (灰尘)lay everywhere.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6. You can't imagine what____________ (situate) I was in last month. It was really hard.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
根据中文意思使用恰当的短语完成句子
1. 我会尽可能在规定的时间内完成这项任务。
I will_______________ the task by the given time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
3. His sudden look of fear made_____________ clear that he had something to do with the matter.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com