精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
20.This summer,I was part of something that I have carried with me every day since.That was an experience that changed my life.The Kentucky YMCA has a program called Y-Corps,which are service trips of around 20students.This summer,two trips were made across Kentucky,one down south and another trip up north.
I was on the Y-Corps service to the North in the Indianapolis,Indiana,and our trip began at the end of July.I had butterflies flying around me as my parents drove me to Louisville,where the Service to the North team would set off on a nine-day journey in a school bus.1knew some of the team members from previous Y-Conferences,but there were many that I had never met,and I had never participated in a service trip like this before.Thought I was nervous,I was also ready to try something completely out of my comfort zone.Once we loaded the bus with our lightly packed suitcases and sleeping bags,we said our goodbyes to our parents and departed for an adventure that changed all of our lives.
With the Kentucky Y,s motto:"Participate,don't anticipate ( 预知),we had no idea where we headed.Road signs were our only clue of where we would be stopping.We did service work at a Middle Way House in Indiana,a Detroit Market Garden,a Pennsylvania YMCA for an invasive species clean-up,the Upper Main Line Y in Pennsylvania to spend time with children at a summer camp,a Hurricane Sandy clean-up in Jersey Shore and the National Mall in Washington D.C.We slept on floors of local YMCAs that would take us in for a night,and some nights we didn't have the opportunity to shower.We had late nights on the road driving from city to city,and early mornings to start the day journaling and reflecting on the day before.
Though we were physically exhausted from the hard work,we still enjoyed the time to experience the culture of the areas we were in.

24.For the author the Service Trip to the North isA.
A.meaningful
B.expensive
C.valueless
D.fruitless
25.The Service Trip to the North started off fromC.
A.Kentucky
B.Indiana
C.Louisville
D.Indianapolis
26.What can we learn from Paragraph 2?D.
A.The team members carried a lot of luggage on the trip.
B.The members in the team were all familiar to the author.
C.The author had taken part in such kind of service before this one.
D.The author was nervous but willing to face something uncomfortable.
27.We can infer from the last two paragraphs thatC.
A.they were physically exhausted and didn't enjoy the hard work
B.they didn't know where to go without road signs
C.their trip was packed with hard work and cultural experiences
D.they didn't have enough water for a bath at night.

分析 本文讲了作者参加学校举行的去美国北部城市印第安纳波利斯的义务服务的经历,作者认为此次行程虽然辛苦却很有意义.他们很享受这种机会来体验他们所在的领域的文化.这件经历也改变了作者的生活.

解答 24.A;词义理解题."valueless"微不足道."expensive"卬贵的."meaningful"有意义的."fruitless"没有成果的.从文章的前两句"That was an experience that changed my life".可知,作者认为这次活动改变了自己的生活,是有意义的.故选A.
25.C;细节理解题.根据第二段第二句"I had butterflies flying around me as my parents drove me to Louisville,where the Service to the North team would set off on a nine-day journey in a school bus."可知,作者是从Louisville开始自己的服务旅行.故选C.
26.D;细节理解题.根据第二段倒数第二句"Though I was nervous,I was also ready to try something completely out of my comfort zone."可知,作者很紧张,但愿意去改变.C项正确.AD项与文意不符.B项文中并未提到.故选D.
27.C;推断预测题.根据最后一段"hard work"和"experience the  culture"可知,他们的旅行充满了艰苦的工作和文化经验.BD项在文中提到过,并不是推测出来的.C项与文意不符.故选C.

点评 本文考察学生的细节理解和推理判断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

6.It is known to us all,we should study harder.it改为As.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Thefunction(功能) of advertising is to attract more consumers for the company.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Several weeks ago I was at a bus station in California waiting in line to buy a ticket.As I stood there I saw a little boy(61)begging (beg) people for money so that he could buy his breakfast.Most of the travelers simply ignored the little boy or gave him a dirty look,(62)buta well-dressed middle-aged man reacted differently.When(63)approached (approach) by the little boy,the gentleman looked at him and (64)quietly (quiet) asked,"How much will you need?"I couldn't hear what the little boy said but watched as the gentleman pulled several notes from his wallet and calmly placed(65)them in the little boy's hands.
I don't know(66)whether/if the little boy actually used the money for his breakfast or for other (67)purposes(purpose).What I do know is that I witnessed two different reactions (68)tothe same situation.I saw people who were either afraid or annoyed.And then I saw the gentleman who was not afraid and treated the homeless little boy as though he were a brother.I decided then and there that,even though we have to be (69)careful (care) in this world,I would rather I (70)behaved (behave) like the gentleman,choosing to trust what is beautiful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.They rewarded the boyforbringing back the lost dog.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.-He'd like some coffee,________?-Yes,but he can't afford it.(  )
A.wouldn't heB.doesn't heC.hadn't heD.needn't he

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加-个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:把错的词下划-横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:l.每处错误及修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
The expression as blind as a bat"comes from the belief which bats are blind.In fact bats can see as well as human in daylight.It is at night that they can see with their eyes.But then they can see under the help of sound waves.They use sound waves so much well that they can catch flying insects at night.There goes without saying that"as blind as a bat"means have very poor eyesight.4The manager is as blind as a bat-all those obviously drawbacks have escaped him.Here the idiom refer not to the manager's eyesight,but to his poor judge.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Li Daiyu and her cousin were on a trip(61)toCanada.They decided to take the cross-Canada train (62)ratherthan go directly to Montreal by air.After arriving in Canada's most beautiful city(63)surrounded(surround) by mountains and the Pacific Ocean,they just stayed there for a short time.That afternoon aboard the train,they(64)settled(settle) down in their seats.When they crossed the mountains,they managed to catch (65)sightof mountain goats and even a bear and an eagle.They saw the trees there were very tall,some(66)measuring(measure) over 90meters.Their next stop was Calgary,which is famous for Calgary Stampede.Cowboys from all over the world come(67)to compete(complete) in the Stampede.Many of them have a (68).gift/talentfor riding wild horses and can win thousands of dollars in prizes.Then they went through (69)whatwas called a wheat-growing province.Thunder Bay is a busy port.It is close to the center of the country.They were not leaving for Montreal until one or two days(70)later (late),so they went on a tour of the city of Toronto.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.Ideas to Make Your School a Green Campus
Universities are doing everything they can to become a green campus.But there are also items students can do to make your campus more eco-friendly.
Recycle everything,especially paper!
There is a large amount of paper a college student goes through per semester.(36)FWe know that these things can't be avoided,but the way you handle the use of all the paper can really help create a better green campus.
Buy green.
(37)CPaper,cleaning products and water are products that can be purchased as recycled goods.They're slightly more expensive than the normal products,but it's worth it to make a green campus.
Walk and bike to school.
Most campuses,especially those that are trying to become a more eco-friendly campus,have pretty good public transit.(38)EWalking or biking will help make your campus a green university.
(39)A.
A water bottle can be refilled at any water fountain and can easily be drank in class or while riding a bike.This will save the environment by decreasing the amount of plastic waste on your campus.
Buy used clothing.
It is usually thought of as something to do to save money.(40)BRecycling clothes minimizes the use of resources to make clothing and puts a dent in the problem of worldwide sweatshops.

A.Carry a water bottle.
B.It is also good for the environment!
C.Buy recycled goods as much as possible.
D.Paper made of this kind wood is much stronger.
E.On top of that,almost all universities are pedestrian friendly.
F.It includes class notes,term papers,student newspapers and so on.
G.Universities call on all the students to learn to recycle all the waste paper.

查看答案和解析>>

同步练习册答案