20.This summer,I was part of something that I have carried with me every day since.That was an experience that changed my life.The Kentucky YMCA has a program called Y-Corps,which are service trips of around 20students.This summer,two trips were made across Kentucky,one down south and another trip up north.
I was on the Y-Corps service to the North in the Indianapolis,Indiana,and our trip began at the end of July.I had butterflies flying around me as my parents drove me to Louisville,where the Service to the North team would set off on a nine-day journey in a school bus.1knew some of the team members from previous Y-Conferences,but there were many that I had never met,and I had never participated in a service trip like this before.Thought I was nervous,I was also ready to try something completely out of my comfort zone.Once we loaded the bus with our lightly packed suitcases and sleeping bags,we said our goodbyes to our parents and departed for an adventure that changed all of our lives.
With the Kentucky Y,s motto:"Participate,don't anticipate ( 预知),we had no idea where we headed.Road signs were our only clue of where we would be stopping.We did service work at a Middle Way House in Indiana,a Detroit Market Garden,a Pennsylvania YMCA for an invasive species clean-up,the Upper Main Line Y in Pennsylvania to spend time with children at a summer camp,a Hurricane Sandy clean-up in Jersey Shore and the National Mall in Washington D.C.We slept on floors of local YMCAs that would take us in for a night,and some nights we didn't have the opportunity to shower.We had late nights on the road driving from city to city,and early mornings to start the day journaling and reflecting on the day before.
Though we were physically exhausted from the hard work,we still enjoyed the time to experience the culture of the areas we were in.
24.For the author the Service Trip to the North isA.
A.meaningful
B.expensive
C.valueless
D.fruitless
25.The Service Trip to the North started off fromC.
A.Kentucky
B.Indiana
C.Louisville
D.Indianapolis
26.What can we learn from Paragraph 2?D.
A.The team members carried a lot of luggage on the trip.
B.The members in the team were all familiar to the author.
C.The author had taken part in such kind of service before this one.
D.The author was nervous but willing to face something uncomfortable.
27.We can infer from the last two paragraphs thatC.
A.they were physically exhausted and didn't enjoy the hard work
B.they didn't know where to go without road signs
C.their trip was packed with hard work and cultural experiences
D.they didn't have enough water for a bath at night.
分析 本文讲了作者参加学校举行的去美国北部城市印第安纳波利斯的义务服务的经历,作者认为此次行程虽然辛苦却很有意义.他们很享受这种机会来体验他们所在的领域的文化.这件经历也改变了作者的生活.
解答 24.A;词义理解题."valueless"微不足道."expensive"卬贵的."meaningful"有意义的."fruitless"没有成果的.从文章的前两句"That was an experience that changed my life".可知,作者认为这次活动改变了自己的生活,是有意义的.故选A.
25.C;细节理解题.根据第二段第二句"I had butterflies flying around me as my parents drove me to Louisville,where the Service to the North team would set off on a nine-day journey in a school bus."可知,作者是从Louisville开始自己的服务旅行.故选C.
26.D;细节理解题.根据第二段倒数第二句"Though I was nervous,I was also ready to try something completely out of my comfort zone."可知,作者很紧张,但愿意去改变.C项正确.AD项与文意不符.B项文中并未提到.故选D.
27.C;推断预测题.根据最后一段"hard work"和"experience the culture"可知,他们的旅行充满了艰苦的工作和文化经验.BD项在文中提到过,并不是推测出来的.C项与文意不符.故选C.
点评 本文考察学生的细节理解和推理判断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.