精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.My dearest son and daughter,
The story of New Jersey high school student Rachel Canning suing (起诉) her parents for child support and high school education inspired me to write you a little letter.Let me just put this out there:the onlyway I expect to see you in a court is as a lawyer or a judge.
There are two things about this case that seem to be disaster.
First,it's natural for parents and children to argue.I can guarantee that we will disagree.One or both of you will,at some point,scream at the top of your lungs the various ways you hate me.And I won't always like you,either.But I will always love you and do everything I can to keep your best interests as my focus,even when I'm so angry.We are family.That means we are as much a part of one another as the flesh blood and bones in our body.And we all should think about it very deeply instead of breaking that bond(纽带).
Second,I'll be honest,no matter how far apart we are on your life choices,your father and I will most certainly pay everything we can for your higher education.But that doesn't mean you deserve it.To be clear,that is a privilege we happily extend (给予) to you-not a right you are born with.And you will have to work hard to earn that privilege.Growing up is hard work.
If I do my job properly as your mother-and you do yours as my children-you would sooner get a job or two,and find a way to make your dreams come true than go to trial over what you think you have the right to.
Love always,
Mom

56.The mother writes this letter because she wants her children toB.
A.be prepared for education
B.learn a lesson from the case
C.take up the legal profession
D.remember Rachel Canning
57.When in disagreement,the mother expects her children not toC.
A.guarantee anything
B.scream out their anger
C.break the family bond
D.forget their best interests
58.The mother thinks of parents'paying for their children's higher education asC.
A.a way in which children realize their dreams
B.a test of whether parents love their children
C.a privilege that children should earn
D.a right that parents are born with.

分析 本文是一位妈妈写给她孩子的信,信中传达给孩子一方面她爱他们,会尽全力照顾他们;另一方面,孩子的教育是他们的优势,但是得靠自己的努力挣得,并非理所当然.

解答 56.B 推理判断题.根据第一段"The story of New Jersey high school student Rachel Canning suing (起诉) her parents for child support and high school education inspired me to write you a little letter."可知妈妈写信的目的是想让孩子从此案例中学到启示.故选B.
57.C 细节理解题.根据三段第一句"And we all should think about it very deeply instead of breaking that bond."可知,父母和孩子意见不一致是很正常的,从此段最后一句"we all should think about it very deeply instead of breaking that bond."可知出现矛盾时.父母希望孩子不要破坏家庭成员之间的纽带.故选C.
58.C 推理判断题.根据倒数第二段"To be clear,that is a privilege we happily extend (给予) to you-not a right you are born with."可看出,这个妈妈认为父母支付孩子的高等教育费用是父母乐意给予的荣幸,但是并非生来就有.故选C.

点评 本文是一篇人生感悟类阅读,题目涉及多道细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

14.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Nowadays,there is a increasing number of people joining in the activities of volunteering.It's well-known that volunteering jobs are making contributions to society with something in return.It's as the Spirit of Lei Feng.However,knowing this,there are still many people would like to devote themselves to this trend.For instance,the 2008Beijing Olympic Games had such many volunteers.They make lots of contributions to the success of the Olympics.Moreover,we can often see many students go to visit the old to take warm to them.Even though some people's career is a volunteer.They are ready to helping others.Although the volunteers are much more common,we still need to thank they for devoting themselves to society.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Two explosions hit Zaventem airport at about 07:00GMT,Mar 22nd,with 11people _______killed.(  )
A.reportingB.to reportC.reportedD.having reported

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.The doctor suggests that I have a health examination at regular intervals.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

20.高考文理分科与否在不同人群中反响各一,请根据图画所给提示,用英语写一篇短文,发表自己的感想.

注意:
(1)仔细品读图画中的文字,要突出自己的感想,不要作简单描述;
(2)词数150左右,开头已经写好,不计入总词数.
(3)参考词汇:全能的 overall        高考 CET
Whether to cancel the division of science and art in senior middle school is an issue of controversy nowadays.
                                 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.For anyone who is doing research,access to a large amount of true information is an important thing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Pride and Prejudice for the Modern Woman
Let us imagine how Pride and Prejudice,Jane Austen's most famous work,might be updated,200years on.Austen's popularity is rooted in her intelligence.But today she would certainly have had a very different life,as would her characters.Here's my own suggestion…
It is a truth finally and universally acknowledged that a single woman with brains deserves to have equal opportunities to men,however disadvantaged she may feel by sexism(性别歧视).
"My dear husband,"said his hopeful wife one day,"have you heard that the local store,standing empty for so long,is taken over by a bright young businesswoman?"
Her dull and indifferent (漠不关心的) husband replied that he had not."But it is,it is,"she replied excitedly.Mr Dull-Husband made no reply.
"Don't you want to know her plans?"she cried with some impatience.
"Well,clearly you think it matters to your silly little head…so I'd better listen."
"Well,my dear,the rumour(传言)is that she has already set up a string of sccessful businesses in northern England,though how a woman can know anything about that is beyond me."
She will move in herself next month."
"What is her name?"
"Bingley."
"Is she married or single?"
"What a question!And none of your business.But her coming will be good for our five boys."
"How so?How can it possibly affect them?"
"My dear love; those lazy boys need something to wake them up.There are sure to be jobs going."
"Is that her point in settling here?Surely as a woman she has simply taken a fancy to the place."
"Nonsense,my love,how little you've noticed the world has changed.She's got a first-rate degree and some sort of business qualification,I'm told.She surely needs one of our boys!Perhaps you might give her a call."
"Me?No.Perhaps you can take an interest.You still have your looks,after all.She may even offer you a job."
"Oh,that's not likely.These new chances belong to the younger generation.But now you mention it,I think I'll go along all the same."
And Mrs.Bennet went along.That was 10years ago.She is now managing director of a FTSE-listed company.
…It would remain the case,of course,that Mrs.Bennet would be one of very few women on the company board,that her salary would be lower than her male colleagues,her bonus of a more"female"dimension and her lifespan (年限) among the city's business leaders shorter than theirs.Still,she'd no doubt have enjoyed Davos (达沃斯经济论坛)-and might even have hobnobbed (攀谈) with influential figures.

67.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.Austen was born 200years ago.
B.Austen's success lies in her wisdom.
C.Austen rewrote Pride and Prejudice.
D.Austen's updated work gains popularity.
68.The underlined part in the passage suggests that Mrs BennetA.
A.had mixed feelings of admiration and surprise about Bingley
B.felt kind of worried and doubtful about Bingley
C.was extremely anxious to meet Bingley
D.had a great curiosity about Bingley
69.In the eyes of Mrs Bennet,Bingley surely needed one of their boys toC.
A.get married to    
B.help her move in
C.work for her    
D.take over her store
70.What does the writer intend to tell us?D
A.Women with brains can also be as successful as men.
B.Women have to pay a high price for success.
C.A judgment must be made free from prejudice.
D.Sex discrimination still exists nowadays.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.I _______in a foreign trade company for five years.Still,I don't regret having given up the well-paid post.(  )
A.have workedB.workedC.was workingD.had worked

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.Though some food and medicine were sent there,thousands of people suffered from starvation and deadly disease after the terrible earthquake.

查看答案和解析>>

同步练习册答案