精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】E-mail systems at thousands of companies and government offices around the world were attacked by a virus(病毒)called “Melissa” that disguises(伪装)itself as an “important message”from a friend. In spite of a weekend of warningsmore than 50 000 computers at about 100 places around the world have been attacked by the viruscomputer security experts said on Monday.

The virus began to show up last Friday and spread rapidly on Monday by making computers fire off dozens of infected(被传染的)e-mails. Although the virus causes no serious damage to a computerits effect was far reaching.

To make matters worsea similar virus called “Papa” was discovered on Monday. Papa is programmed to send out even more infected e-mails than Melissa.

The Melissa virus comes in the form of an e-mailusually containing the subject line“Important Message”. It appears to be from a friend. The body of the e-mail message says“Here is that document you asked for...,don’t show it to anyone else.” Attached()to the message is a document file.

Once the user opens that filethe virus digs into the user’s address book and sends infected documents to the first 50 addresses. E-mails from the Papa virus include an attached spreadsheet(电子数据文件)file. When the user opens that filethe virus sends 60 infected e-mails.

The reason why this is spreading so fast is that you are getting it from people you know. You should never open documents or attachments from people you don’t know. People who get an unexpected e-mail with the “important message” subject line should delete it immediately and not open the message.

1Thousands of computers were attacked by the Melissa virus _______________.

A. covered with an important message

B. under cover of a message needing immediate attention

C. under the clothes of an important e-mail

D. with a beautiful coat

2The Melissa virus made a computer _____________________.

A. receive tens of bad e-mails

B. fire at many sick e-mail messages

C. send out scores of infected messages

D. burn with a fire because of many infected e-mails

3After the attack by the Melissa virus a computer ________________.

A. was slightly damaged

B. became entirely out of order

C. could not send out any e-mail any longer

D. would have to be thrown away

4If you opened an infected file by Melissa virusthe virus would ______________.

A. damage the user’s address book at once

B. soon spread through the user’s list of address

C. let the first 50 addresses go out of the computer

D. change the user’s address book in the computer

【答案】

1B

2C

3A

4B

【解析】这是一篇说明文。主要说了成百上千的公司以及政府办公室都遭受到病毒梅丽莎怕怕的攻击,介绍了病毒梅丽莎怕怕出现的时间、攻击方式、影响、影响深远的原因等。

1细节理解题。根据“E-mail systems at thousands of companies and government offices around the world were attacked by a virus(病毒)called “Melissa” that disguises(伪装)itself as an “important message”from a friend.”可知病毒梅丽莎是通过伪装成一个十分重要的信息来攻击邮件系统的。故选B

2细节理解题。根据“Papa is programmed to send out even more infected e-mails than Melissa.”“怕怕被编写得能够散播更多的感染邮件,甚至超过梅丽莎,可知,梅丽莎能够散播大量的受感染的信息。故选C

3细节理解题。根据“Although the virus causes no serious damage to a computerits effect was far reaching.”尽管病毒对电脑并没有什么严重的损坏,但它的影响是深远的。可知梅丽莎不会对电脑造成巨大损坏,故选A

4细节理解题。根据“Once the user opens that filethe virus digs into the user’s address book and sends infected documents to the first 50 addresses.”一旦用户打开文件,病毒就会挖掘用户的联系人名单并给前50个人发送感染文件。可知,梅丽莎是通过用户的联系名单传播的,故选B

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1The government has promised to take immediate _______________ (措施) to help the unemployed.

2The village ______________ (围绕) by forests and mountains is one of the most beautiful villages in our country.

3I stood on the stage, and my heart beat ______________ (激烈地、猛烈地).

4Time _____________ (允许), I will go to see a movie after supper.

5Everyone has his own _______________ (优点) and weaknesses.

6He is deeply ______________ (虔诚的,信仰宗教的) and goes to churches twice every week.

7The airline company has _________________ (道歉) for the delay of planes.

8Regular exercise and a balanced diet are ________________ (有益的) to our health.

9whether life will continue to ________________ (存在,生存) on the earth depends on whether the problem can be solved.

10My father cheered me up and _________________ (使铭记) on me the value of hard work with his own experience.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华,你上周刚刚参加了你校举办的第十届英语演讲比赛,并从三十名选手中脱颖而出,荣获“十佳奖”。在准备参赛期间,你的外教Mr. Craige对你提供了很多指导和帮助。现请你用英语给他写一封感谢信,内容包括:

1.获奖情况及感受;

2.回顾准备过程;

3.感谢他的帮助;

4.邀他来家做客。

注意:1.词数120左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。

提示:十佳奖:Top Ten Prize 选手:competitor

Dear Mr. Craige,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

Yours

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Kids with special needs refer to any kid who might need extra help because of a medical, emotional(情感的), or learning problem. For example, kids who can not walk need wheelchairs. They not only need equipment that helps them get around, but they might need to have ramps(坡道) or elevators available. 【1】

Kids with an illness would have special needs, too. 2 . Kids with sight problems might need Braille books to read. Kids with hearing problems might need hearing aids.

3 . It might be harder to do normal things—like learning to read or just getting around the school. The good news is that parents, doctors, nurses, teachers, and others can help. The goal is to help kids be as independent as possible.

Other kids also can be a big help. How? By being a friend. Kids who use a wheelchair or have lots of health problems want friends just as you do. But meeting people and making friends can be difficult. 4 . Be sure to tell a teacher if you see someone being bullied (欺辱)or teased.

Also, try to be helpful if you know someone with special needs. 5 As you get to know them, they may help you understand what it's like to be in their shoes. And you'll be helping fill a very special need, one that everybody has—the need for good friends.

A. Some kids might laugh at or make fun of them.

B. They also might need to get a special bus to school.

C. Life can be challenging for a kid with special needs.

D. It is good manners to offer help to kids with special needs.

E. Being friendly to kids with special needs is one of the best ways to be helpful.

F. They might need medicine or other help as they go about their daily activities.

G. Someone could have trouble with anxiety, but you wouldn't know it unless told about it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Chaplin made people laugh at a time when they felt 1( depress), so they could feel more content 2 their lives. He was popular with people all over the world for his particular form of 3 (humor) acting. The little tramp became 4 (know) throughout the world. He played the main character 5 was poor and homeless, and 6 (wear) large trousers, worn- out shoes and a small round black hat, and carried 7 walking stick. The character was a social 8(fail), but he won the love of his audience for his determination in overcoming difficulties, and being kind to others. In his film the gold rush, Chaplin 9(success) made a sad situation entertaining by eating a boiled shoe.

As an everlasting humor master, Chaplin Chaplin will always 10 (remember) by us.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李华,你的朋友Molly写信向你询问如何保护视力。请你给她写一封信,并提出一些建议,内容包括:

1.用眼时间不能过长;

2.读书时眼睛与书应该保持一英尺左右的距离;

3.坚持每天做眼保健操;

注意:1.词数100左右

2.信的格式已为你写好,不计入总词数。

参考词汇: 昏暗的dim 视力eyesight

Dear Molly,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Last week I went to visit my former neighbor, Mr.Yang. He and I used to 1 next to each other for many years. About half a year ago, an o2 came that the old building, with many other 3(相似的) ones, should be pulled down to make r4 for a main street. So we had to move apart. Mr.Yang has 5(定居) in the suburbs near a beautiful park. His apartment is much l6 than before. The only problem is that it 7 quite a long time to get to the downtown area. 8, Mr.Yang doesn’t seem to worry about the long 9(距离).He says that a new subway line will be built in a few years, 10 means life will certainly be more convenient in the future.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Monthly active users of WeChat, a popular social networking App run by Internet Tencent Holdings Ltd, rose to 889 million last year, up 28 percent year-on-year, according to a report on Thursday.

The report said the number of active WeChat users last year helped directly drive 174.3 billion yuan of information-sector(信息产业)spending, an increase of 26.2 percent on the previous year.

The government has urged to expand consumption to create new sources(来源)of economic growth and to help drive industry upgrading.

The report added that the popular message App, which provides a wide range of services, created jobs for 18.81 million people in 2016, up 7.7 percent year-on-year.

It found that the percentage of older WeChat users gradually increasing. Those aged over 55 using voice messages accounted for 22 percent of the total, while their average length of time spent on audio and video calling service reached 82 minutes, higher than other groups of users.

The report also found that WeChat has quickened the transmission(传送) of information, changed people’s paying habits because they only need to take their mobile phones when going out to shop, and create the channels with which people get information.

Ma Shicong, an analyst at Beijing-based Internet Consultancy Analysis, said: “WeChat has accumulated a large number of faithful users by providing various services, from instant messaging, information to mobile payments. WeChat helps make lives easier and more convenient.”

The report also showed the WeChat official accounts were favored by users, with 36.1 percent of them following or subscribing to accounts related to in news and information.

1What’s the desire of the government according to the text?

A. To expand consumption.

B. To create more jobs.

C. To support WeChat App.

D. To balance spending.

2Who uses voice messages most frequently?

A. The youths.

B. The analysts.

C. Shop owners.

D. The aged.

3How does WeChat win its faithful users?

A. By subscribing to the official accounts.

B. By creating mobile payments.

C. By offering varieties of services.

D. By sending in news and information.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是某学校的一位老师叫Anna,你校新生李华因学校不允许携带手机,感到很困惑,他写信想征求你的意见。请根据以下要点给李华写一封回信。

内容要点:1.手机方便交流;

2.带手机上学会影响教学;

3.花大量时间玩手机影响学习,有害健康;

4.理解学校的管理。

注意:1.短文必须包括所有的内容要点,可根据行文逻辑适当发挥;

2.词数:90-100;

3.开头结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:conversation n.交流;managementn n.管理。

Dear Li Hua,

I'm glad to have received your letter dated Oct 6,asking my advice on whether students can carry smartphones to school or not.______________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

Yours sincerely,

Anna

查看答案和解析>>

同步练习册答案