12.The phrase"live,love and laugh''was one my cousin Roger lived by every day of his life.Even in his sickness,he found the positive in what some would see as a negative situation.He enjoyed life.He loved to laugh and most importantly,he lived life to the absolute fullest.He loved to travel,1earning new things about different people and their culture.
Roger was born and raised in Alabama,and he then moved to Buffalo,New York where he lived for many,many years until he relocated to Atlanta,Georgia,his final resting place.
Whether his travels were long visits or short visits,large cities or small towns,his favorite souvenir item was T-shirts.Everywhere he went he would buy a T-shirt to remind him of his travels.Every T-shirt he owned had a story behind it that he would share with others.
As long as he was laughing,living and traveling,he was happy.He loved everybody he came in contact with and everybody loved him.The old saying,"He never met a stranger",definitely applied to Roger and his life.
His last few years of life were in and out of the hospital at least l0~15days a month,sometimes more.Two weeks before he passed away,I spoke with him on the phone,and even then he managed to tell jokes about life.
I know he left this world happily;he refused to allow anything or anyone to hold him down,even his severe illnesses.He was definitely a model to look up to when it comes to not allowing any situation to keep you from moving forward in life.
1will forever miss his smile and his love for life.My cousin Roger knew the true meaning of the phrase"live,love and laugh".
21.The author believes that RogerB.
A.was a foolish man
B.was rich in spirit
C.had fl healthy body
D.pretended to be happy
22.The underlined word"it''in Paragraph 3probably refers toA.
A.a T-shirt
B.a story
C.a stranger
D.a place
23.We can learn from the text that RogerD.
A.had few good friend
B.was afraid of his illnesses
C.seldom contacted the author
D.was loved by everyone who knew him
24.What's the author's purpose in writing this passage?C
A.To feel pity for Roger.
B.To encourage readers to help others.
C.To encourage readers to be positive all the time.
D.To show that health is the most important thing.
分析 作者向读者叙述了他表哥的故事.表哥身患绝症,但热爱生活,喜欢旅行,喜欢交朋友,对任何事情都积极面对.
解答 21.B 推理判断题.由第一段可知,作者的表哥虽然生着病,但他热爱生活,积极面对生活,爱笑.由此可推知,他精神上很富有.故选B.
22.A 词义猜测题.根据第三段最后一句"Every T-shirt he owned had a story behind it that he would share with others."可知,作者的表哥拥有的每一件T恤背后都有一个可以和他分享的故事.由此可知,it代指T恤.故选A.
23.D 细节理解题.根据第四段最后两句"He loved everybody he came in contact with and everybody loved him.The old saying,"He never met a stranger",definitely applied to Roger and his life."可知,作者的表哥爱着身边的每一个人,大家也都很喜爱他.故选D.
24.C 主旨大意题.由最后一段可知,作者很怀念表哥对生活的热爱.由此可推知,作者写这篇文章的目的是鼓励读者积极面对生活.故选C.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.