【题目】Every city, in fact, can be felt by its warmth-not in terms of its natural climate but its human touch.
About twenty years ago, I arrived in Australia. Searching for a place in a map in the street, I was approached by an elderly man who asked “How are you? Are you lost? How can I help you?”, which really impressed and warmed me. Another time, as I was pushing my bike on the sidewalk one night, a young lady shouted to me: “Carry me please” and then jumped onto my bicycle. While we had a little chat, she got where she wanted and hopped off my bike with “Thanks, bye!” At that moment, I had a sense as much of pleasant surprise as of “being trusted”.
Still in Australia, two of my friends decided to hitch(搭便车)their way to Sydney in order to save money. A young driver stopped, and luckily he was also going to Sydney, so he let them in and even allowed them to drive while he went to sleep on the back seat. About eight hours later, they arrived and he woke up. Saying thanks to each other, they went their separate ways.
In my opinion, no matter how developed and advanced it is, if in general a place presents itself with a cold and indifferent(冷漠的)face to people, especially to strangers, even keeping them highly alert(警惕的)not to be cheated all the time, can perhaps hardly be classified as a land of civilization(文明). In a sense, the attitude towards strangers that the people have in the city mirrors its warmth.
【1】What do the words “human touch” in Paragraph 1 refer to?
A. A certain temperature. B. Interpersonal communication.
C. Advanced ideas. D. Unique culture.
【2】What do the native people have in common?
A. Trustful and warm. B. Watchful and alert.
C. Cold and indifferent. D. Caring and guardless.
【3】Which of the following can be the best title for the passage?
A. My Experience Abroad B. The Warmth of a City
C. A Land of Civilization D. Valuable Memories
【4】By what is a city’s civilization decided?
A. Its people’s self-guard sense.
B. Its fast development.
C. Its advanced equipment.
D. Its people’s attitude towards strangers.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】D
【解析】本文讲的是一个城市的温暖。一个城市的文明是由人们对陌生人的态度决定的。
【1】B
词义猜测题。根据第一段Every city, in fact, can be felt by its warmth-not in terms of its natural climate but its human touch.可知,事实上,每个城市都可以感受到其自然气候的温暖而不是它的人类接触。not---but---,不是---而是---,可知,划线意思是“人际关系”,故选B。
【2】A
细节理解题。根据第二段最后一句At that moment, I had a sense as much of pleasant surprise as of “being trusted”.和最后一段最后一句In a sense, the attitude towards strangers that the people have in the city mirrors its warmth.可知,本地人的共同点是信任和温暖。故选A。
【3】B
主旨大意题。根据最后一段最后一句In a sense, the attitude towards strangers that the people have in the city mirrors its warmth.可知,本文讲的是一个城市的温暖。故选B。
【4】D
推理判断题。根据最后一段最后一句In a sense, the attitude towards strangers that the people have in the city mirrors its warmth.可知,一个城市的文明是由人们对陌生人的态度决定的。故选D。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】【1】Where is Chinatown?
A. On Brown Street. B. On Green Street. C. On Canal Street.
【2】【2】Why does the man advise the woman to take the express?
A. It will stop at every station. B. It will cost the woman less money.
C. It will save the woman much time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,你的叔叔最近因为吸烟而得了肺病。请你根据以下要点提示给他写一封信劝他戒烟。
1.想吸烟的时候,可以试着喝些水或吃些健康的小吃;
2.远离平时经常一起吸烟的朋友。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
It’s amazing that Chinese police are using facial-recognition tech to catch criminals. Police in Beijing are reportedly testing out new smart glasses with facial-recognition technology. The smart tech, which 【1】 (use) in many checkpoints to find suspects presently.
Some people will certainly be worried about the possibility of police using facial-recognition tech to flag individuals, 【2】 the chief executive thinks that there is no reason 【3】 the concern, because he trusts the government. 【4】 (Interesting), this is not the first time that facial recognition has been used to stop wrongdoers in Beijing. In 2017, we reported on how visitors were having their faces scanned automatically in a certain restroom in 【5】 capita] city to prevent locals from 【6】 (steal) the paper for use at home.
Authorities in Shenzhen, China, have also set up artificial intelligence-powered CCTV cameras to scan the faces of those 【7】 cross the streets unlawfully and display their 【8】 (identity) on large LED screens for all people to see.
If that isn’t punishment enough, plans are now in place 【9】 (link) the current system with cellular technology, so offenders will also be sent a text message with a fine as soon as they are caught 【10】 (cross) the road against traffic lights.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Hamburgers, French fries,potato chips, popcorn, and pizza. There is no denying (否认) that these foods are tasty. But often, it’s the added salt that makes you desire them. Thus, US kids are eating too much salty food.
Table salt is about 40% sodium(钠). Our bodies need some sodium to work properly. But too much of it is not healthy. The salt bottle is to blame for just 11% of the sodium kids consume. The rest has been added to food before it even reaches the table. The following shows how much sodium is packed into a typical turkey-and-cheese sandwich.
A turkey sandwich can pack a big sodium punch. Add a teaspoon of mustard (芥末) and the total rises to 1,522 milligrams (mg). Kids aged 9 to 13 should get no more than 2,200 mg each day. This can raise blood pressure, which in turn can lead to heart problems. Today, 1 in 9 children has raised blood pressure. There’s good news though. Consuming less salt can lower blood pressure.
That, of course, is easier said than done. The more you eat salty foods, the more you develop a taste for them. The key to changing your diet is to start small. Small changes in sodium in foods are not usually noticed. Eventually, the effort will reset a kid’s taste buds (味蕾).
Bridget Murphy is a dietitian. She says kids can try adding spices to their food instead of salt. Eating fruits and vegetables and cutting back on packaged foods will also help.
Need a little inspiration? Murphy offers this tip: Focus on the immediate effects of a diet that is high in sodium. High blood pressure can make it difficult to be active. “ Do you want to think clearly and perform well in school?” she asks. “Do you want to run faster?”
Zerleen Quader, of the CDC, suggests reading nutrition labels. “It’s surprising how much the sodium content for the same food can vary by brand,” she says.
【1】Why do kids tend to eat too much salt?
A. Salt contains much sodium. B. The salt bottles are too big.
C. Salt makes foods delicious. D. Salt is necessary for their bodies.
【2】Where does most of the salt kids eat probably come from?
A. Family-cooked foods. B. Fruits and vegetables.
C. Bottles in the kitchen. D. Store-bought foods.
【3】How does added salt do harm to one’s health?
A. It makes one too active. B. It raises blood pressure.
C. It changes sodium in salt. D. It makes gaining weight easy.
【4】Which is a suggested way to reduce the intake of salt?
A. Replacing salt with spices. B. Eating without selection.
C. Eating less home-made food. D. Taking much exercise every day.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Words have great power. Death and life are in the power of the tongue. Many of us have been offended by words and know how badly words hurt. 【1】. Trust me if you are not careful in this area, your emotions will soon be controlled by the words of the people around you.
● 【2】.
If someone tells you “You are a fool.”, don’t believe it in your mind. People who hurt you can never really harm you unless you allow yourself to be defined by these words. You are a child of God. You are very valuable in the sight of God, so never allow yourself to feel inferior just by the words of other people.
● Turn those words into positive thoughts within you.
If there is something wrong with your actions, and others are trying to correct you, it can sometimes hurt your feelings if their words are hurtful. 【3】. Think like this in your mind, “Yes, I’m wrong, but I’ll find out ways to improve. Now I have hope because I know I can change.”
● Respond softly.
If someone speaks in a hurtful way, take a deep breath first and try to speak softly and kindly in response. 【4】. On the contrary, an angry answer is like a sword, which will bring harm instead of healing.
● Be silent.
【5】. It’s none of your business. We need not respond to every personal comment from people. It’s not your problem that they keep on hurting you on purpose. So simply leave it.
A. A soft answer turns away anger
B. Don’t worry about what others say
C. It is wise to correct others’ mistake by soft words
D. Never let negative words of others define who you are
E. In that case change those words into positive thoughts
F. If someone is purposefully hurting you for no reason, simply be silent and ignore it
G. Today I will share a few tips on how to handle the effect of negative words spoken to you
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文 中共有10处错误,每句中最多有两处错误。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
There are many persons who help me a lot, among whom are my English teacher, Miss Liu. I still remember being asked in his class, but I fail to answer the question. I was so embarrassed that I burst into tear. She didn’t blame for me. Instead, she encouraged me with a smile, saying best way to face failure was to keep try and that no success could be achieved without failure. That she said struck me deep at that time, which made me study much harder than before. Now, as a senior three student, I make it my motto: Never give up, or you’ll succeed in time.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段独白,回答以下小题。
【1】Who organizes the Winter Festival?
A.The businessmen.B.Some volunteers.C.The government.
【2】When will the opening might take place?
A.Friday.B.Saturday.C.Sunday.
【3】What will be held in the Main Exhibition Hall?
A.A fancy-dress show.B.An art exhibition.C.A sound of music.
【4】What is the purpose of the talk?
A.To compare the events of the festival.
B.To inform people of the festival.
C.To raise money for the festival.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(仅限1词)或括号内单词的正确形式(不多于3个词)。
A young officer was at a railway station. On his way home, he wanted to telephone his mother to tell her the time of his train, so that she could meet him at the station in her car. 【1】(look) in all his pockets, he found that he did not have the coins for the telephone call, so he 【2】(go) outside in hope for someone to help.
At last an old soldier came by, and 【3】 young officer stopped him and said, “Have you got change for ten pence?”
“Wait a minute,” the old soldier answered, beginning to put his hand in his pocket. “I’ll see 【4】 I can help you.”
“Don’t you know how to speak to an officer?” the young man said 【5】(angry). “Now let’s start again. Have you got change for ten pence?”
“No, sir,” the old soldier answered quickly.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com