精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.Back in the 1860s,a British scientist named Henry Walter Bates noticed something interesting in the animal world:a kind of butterfly,Common Mormon,can change the pattern on its wings so that it looks like another butterfly species,the Common Rose,which is poisonous for birds to eat.
Bates argued that animals develop this ability to protect themselves from being eaten.This theory had been widely accepted by scientists.But one question remains:how do these animals manage to do that?
After more than 150years,scientists are finally able to answer that question-it is all down to a gene (基因) called"doublesex",according to a study published on March 6in the journal Nature.
In fact,scientists have long known that genes are responsible for this useful ability.But until the new study,scientists hadn't been able to find out which genes in particular were responsible.
Scientists at the University of Chicago compared the genetic structures of the Common Mormons that changed their wing patterns with those of ones that did not.And all the results pointed to a single gene,"doublesex".
This was much to the scientists'surprise.They used to expect that something as complex as this would be controlled by many different genes.For example,one gene would control the color of the upper part of the wing,one would do so for the lower part.
However,the"doublesex"gene doesn't quite do everything by itself.Instead,it acts like a switch-it"tells"other genes to change the wing patterns.Isn't that clever?
Scientists believe that this special ability of the"doublesex"gene on Common Mormon was developed throughout the long history of evolution."The harmless species gains an advantage by resembling something predators (捕食者) avoid,"Sean Carroll,a scientist told Nature."it was obvious evidence for natural selection."

33.How do scientists find the truth of butterfly changing wing patterns?B
A.By doing experiment on butterflies.B.By comparing genetic structures.
C.By observing the butterflies.D.By analyzing the result.
34.Which of the following ideas is accepted by scientists?C
A.The‘doublesex'gene does do everything by itself.
B.The‘doublesex'gene is poisonous.
C.The‘doublesex'gene‘tells'other genes to change the wing patterns.
D.The‘doublesex'gene could only control the color of the upper part of the wing.
35.What is the best title of this passage?B
A.How Common Mormons stay safe
B.How butterflies changed wings'pattern
C.What American scientists discovered
D.What genetic structures of butterflies have.

分析 本文属于科普文,科学家通过对Common Mormon这种蝴蝶颜色可以变化的研究,得到科学界的一个新的发现,发现决定蝴蝶颜色变化的是单个基因doublesex,这纠正了了科学家以前对基因的认识.

解答 33. B 细节理解题 根据第五段They compared the genetic structure of the Common Mormons that changed their wing patterns with those of ones that did not.And all the results pointed to a single gene,"doublesex".可知University of Chicago的新发现是Common Mormons 改变颜色是由于单个基因doublesex的缘故,故答案为B.
34. C 细节理解题 根据They used to expect that something as complex as this would be controlled by many different genes.For example,one gene would control the color of the upper part of the wing,one would do so for the lower part and one would control wing shape,可知,科学家以前的判断是错的,复杂的部分也可以由单个基因来觉得故答案为C.
35. B 主旨大意题 根据全文可知,科学家通过对Common Mormon这种蝴蝶颜色可以变化的研究,得到科学界的一个新的发现,发现决定蝴蝶颜色变化的是单个基因doublesex,这纠正了了科学家以前对基因的认识,故答案为B.

点评 本文是科教类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

15.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中
共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(/\),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:
1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
People listen to music for different reason.Why is music so important to many people?For one thing,music can help people feel relaxing and sometimes it is even the medicine for a broken heart.For other,music joins people together because the power of its truth and beauty.
Many adults enjoyed classical music.A Beethoven symphony may bring them out a peaceful mind,give them a chance to keep away from the busy world.As for me,I appreciate both classical music or pop music.That is why the former can help me to reduce the pressure from study and life,while the later can make my life colorful and interesting.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Do you have any idea______ is actually going on in the classroom?(  )
A.thatB.whatC.asD.which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.Hurry up,and we only have a limited amount of time to complete this challenging task.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

20.My family moved to Norfolk Virginia from SanDiego,as my father had been transferred(调动)to Naval Station Norfolk(诺福克海军基地).
I wouldn't have picked up that dusty card without seeing those big words:DON'T FORGET.I was (21)CDon't forget what?Under the words were three numbered items.l.Snow peas (嫩豌豆)2.Shakespeare.3.Sadira Kirmani.What was my name doing on someone's list?
Yesterday was my first day here.Since Mrs.Allison(22)Ame,nobody except the boy with glasses spoke to me and asked if he could have my cake at lunch the next day.I tried to(23)D  on the lessons,but my mind went(24)B.Snow peas,Shakespeare,and me?"Sadira."I (25)Cwhen Mrs.Allison called my name."It's time to line up for (26)D."
As I moved through the line,I heard a girl with braces (牙齿矫正器) ask,"What's that?",(27)Aat a pan."Snow peas,"the lady answered."I'll try some snow peas,"the boy behind me (28)C.Snow peas!Number l on the list.
After lunch,Mrs.Allison (29)Bthat it was"rhyme time".The boy who'd asked for snow peas stood up."OK,Wyatt."Mrs.Allison nodded."To be or not to be…",Wyatt began.When he(30)A,Mrs.Allison added,"Shakespeare wrote sonnets,a special of (31)D."Shakespeare?Number 2on the list.I started to (32)B,wondering what would happen next.
(33)C school,I sat alone on the bus.It was quite a while before I (34)DWyatt.He smiled in a (35)Bway,saying"I wanted to talk to you.I almost forgot."
"Forgot what?"
"You're number 3on my list."
So now I (36)Cwhat was going on."My mom's (37)A.I'm supposed to try three new things every day."continued Wyatt.
That night,I made my own(38)B.l.Try the spinach(菠菜) quiche(开口馅饼).2.Offer my(39)Dto the boy with glasses.3.Say (40)D to the girl with braces.Then I smiled before adding one more entry:Thank Wyatt.
21.A.enthusiasticB.gratefulC.curiousD.optimistic
22.A.introducedB.encouragedC.recommendedD.nominated
23.A.bringB.carryC.relyD.concentrate
24.A.weakB.blankC.excitedD.pale
25.A.shoutedB.laughedC.jumpedD.greeted
26.A.classB.supperC.sportsD.lunch
27.A.pointingB.glaringC.knockingD.coming
28.A.worked outB.checked outC.shouted outD.figured out
29.A.predictedB.announcedC.respondedD.reported
30.A.finishedB.copiedC.preparedD.returned
31.A.theatreB.novelC.articleD.poetry
32.A.disappointB.panicC.calmD.annoy
33.A.AtB.BeforeC.AfterD.In
34.A.knewB.rememberedC.understoodD.noticed
35.A.strictB.friendlyC.sadD.voluntary
36.A.pointed outB.referred toC.found outD.appealed to
37.A.ideaB.invitationC.commandD.preference
38.A.mealB.listC.rhymeD.cake
39.A.cardB.peasC.homeworkD.cake
40.A.pleaseB.sorryC.goodbyeD.hello.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.I prefer to stay at home _______ go to see a film.(  )
A.other thanB.more thanC.less thanD.rather than

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.She pretended ________ me when I passed by.(  )
A.to not seeB.not seeingC.not to seeD.having not seen

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Amazon editors'best books of 2016from https:∥www.amazon.com
1.Fingers for Lunch    Board book-April 5,2016

Product Details
Age Range:2-5years
Grade Level:Preschool and up
Board book:12pages
Publisher:LB Kids; Ina Brdbk edition (April 5,2016)
Language:English
Product Dimensions:7x 0.5x 7inches
Average Customer Review:4.6out of 5stars.
2.Raymie Nightingale    Hardcover-April 12,2016

Product Details
Age Range:10-12years
Grade Level:5and up
Hardcover:272pages
Publisher:Candlewick (April 12,2016)
Language:English
Product Dimensions:5.8x 0.9x 8.1inches
Average Customer Review:4.4out of 5stars.
3.Bramble and Maggie Spooky Season (Candlewick Sparks) Paperback-July 12,2016

Product Details
Age Range:5-8years
Grade Level:Kindergarten-3
Paperback:56pages
Publisher:Candlewick; (July 12,2016)
Language:English
Product Dimensions:6.1x 0.2x 9.1inches
Average Customer Review:5.0out of 5stars.
4.The Singing Bones    Hardcover-October 11,2016

Product Details
Age Range:12and up
Grade Level:7and up
Hardcover:192pages
Publisher:Arthur A.Levine Books (October 11,2016)
Language:English
Product Dimensions:7.1x 0.9x 9.6inches
Average Customer Review:4.5out of 5stars

25.Which book came out the latest?D
A.Fingers for Lunch
B.Raymie Nightingale
C.Bramble and Maggie Spooky Season
D.The Singing Bones
26.Which book has the highest customer review?C
A.Fingers for Lunch
B.Raymie Nightingale
C.Bramble and Maggie Spooky Season
D.The Singing Bones
27.Which statement is NOT true?B
A.Two of the books are hardcover books.
B.All books are meant for young adults.
C.Two of the books are published by the same publisher.
D.All books are written in the same language and published in the same year.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Your mother         have fallen asleep.You were making so much noise so late in the yard then!(  )
A.mustn'tB.can'tC.mightn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

同步练习册答案