精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.As prices and building costs keep rising,the"do-it-yourself"(DIY) trend(趋势)in the U.S.continues to grow."We needed furniture(家具)for our living room,"says John Ross,"and we just didn't have enough money to buy it.So we decided to try making a few tables and chairs."John got married six months ago,and in common with many young people these days,they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high.The Rosses took a 2-week course for﹩280 at a night school.Now they build all their furniture and make repairs around the house.Jim Hatfield has three boys and his wife died.He has a full-time job at home as well as in a shoe making factory.Last month,he received a car repair bill for﹩420."I was deeply upset about it.Now I've finished a car repair course,I should be able to fix the car by myself."John and Jim are not unusual people.Most families in the country are doing everything they can to save money so they can fight the high cost of living.If you want to become a"do-it-yourselfer",you can go to DIY classes.And for those who don't have time to take a course,there are books that tell you how you can do things yourself.

33.We can learn from the text that many newly married peopleA.
A.find it hard to pay for what they need
B.have to learn to make their own furniture
C.take DIY courses run by the government
D.seldom go to a department store to buy things
34.Jim Hatfield decided to become a do-it-yourselfer whenD.
A.his car repairs cost too much
B.the car repair class was not helpful
C.he could no possible do two jobs
D.he had to raise the children all by himself
35.What would be the best title for the text?B
A.The Joy of DIY.
B.You Can Do It Too!
C.Welcome to Our DIY Course!
D.Ross and Hatfield:Believers in DIY.

分析 本文叙述了随着物价和房价的上涨,在美国"自己动手"(DIY)的趋势也在继续增长."文中罗斯夫妇交了280美元参加了一个为期两周的夜校学习.现在他们不光自己制作了全部的家具,还亲自动手进行家中所有的维修工作.如果你想成为一个"自己动手的人",你可以参加一些DIY课程.对于那些没有时间听课的人来说,还有一些书会告诉你如何自己动手.

解答 33.A.细节理解题.根据John got marriedsix months ago,and like many young people these days,they are struggling tomake a home at a time when the cost of living is very high.因为生活费用高他们很难支付他们所需的东西,故选A.
34.D.推理判断题.根据文章Jim Hatfield has three boys and his wife died.He has a full-time job at home as well as in a shoe making factory可知吉姆决定成为一个做自己动手的人的时候独自照顾孩子料理家务,故选D.
35.B.标题归纳题.根据第一段As prices and building costs keep rising,the"do-it-yourself"(DIY) trend(趋势)in the U.S.continues to grow可知短文主要叙述的是要自己动手做一些力所能及的事情以减少自己的生活开支,故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.The inner strength of the girl allows her _____ going when she gets into trouble.
A.keepB.keepingC.to keepD.kept

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.He helped the old man as much as he could out ofsympathy(同情).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.最近,你班同学就"太空探索是否值得"这一话题展开了一场讨论.请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文介绍讨论的情况.
30%的同学认为:70%的同学认为:
1.不值得探索
2.离我们及我们的日常生活太遥远
3.浪费金钱.这些金钱本可用来解决地球上的饥饿、污染等问题
1.值得探索
2.已使用卫星进行通讯传播、天气预报
3.有望解决地球人口问题、地球能源短缺问题
注意:1.词数:120左右;   2.参考词汇:短缺 shortage.
Recently,students in our class have had a discussion on whether space is worth exploring.(高分句型一)
30% of us think space exploration is not worthwhile.They think space is too far away from us and our daily life.And the money spent on space exploration can be used to solve the earth's problems such as starvation and pollution.(高分句型二)
On the other hand,70% think space is worth exploring because we have benefited a lot from it,such as using satellites for communication and weather forecast.(高分句型三) What's more,with further space research,we may solve the population problem by moving to other planets one day.Also,space research will enable us to find new sources to solve the problem of energy shortages on the earth..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Smiling
Smile is a universal language,which is widely used throughout the world.(61)However,the meaning of a smile in different cultures may be different.Depending on different cultures,smiling can express joy and (62)amusement(amuse),but it can also indicate embarrassment.The following examples show this point of view:
In an attempt to be open and (63)friendly(friend),people in the United States smile a lot.Every one smiles at each other and this nonverbal communication shows being polite in the United States.But in China,smiling is not only (64)an expression of happiness,but also a way to avoid (65)being (be) embarrassed.Chinese people like smiling when they are embarrassed in order to avoid embarrassment.Smiling is a kind of good will but not sneer (嘲笑).For example:When a child (66)falls(fall) off from a bike,the adults in China may smile,(67)which is a kind of gentle encouragement and may not be a kind of impolite laugh.
Related (68)to the smile is the laugh.Also,different cultures have different (69)meanings(meaning) about laugh.Americans can enjoy a very heartfelt belly (腹部) laugh that comes from the deepest emotions while most Chinese may think (70)it/it's silly to laugh that way.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.As prices and building costs keep rising,the"do-it-yourself"(DIY) trend(趋势)in the U.S.continues to grow."We needed furniture(家具)for our living room,"says John Ross,"and we just didn't have enough money to buy it.So we decided to try making a few tables and chairs."John got married six months ago,and in common with many young people these days,they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high.The Rosses took a 2-week course for﹩280 at a night school.Now they build all their furniture and make repairs around the house.Jim Hatfield has three boys and his wife died.He has a full-time job at home as well as in a shoe making factory.Last month,he received a car repair bill for﹩420."I was deeply upset about it.Now I've finished a car repair course,I should be able to fix the car by myself."John and Jim are not unusual people.Most families in the country are doing everything they can to save money so they can fight the high cost of living.If you want to become a"do-it-yourselfer",you can go to DIY classes.And for those who don't have time to take a course,there are books that tell you how you can do things yourself.

33.We can learn from the text that many newly married peopleC.
A.find it hard to pay for what they need
B.have to learn to make their own furniture
C.take DIY courses run by the government
D.seldom go to a department store to buy things
34.Jim Hatfield decided to become a do-it-yourselfer whenD.
A.his car repairs cost too much
B.the car repair class was not helpful
C.he could no possible do two jobs
D.he had to raise the children all by himself
35.What would be the best title for the text?B
A.The Joy of DIY   
B.You Can Do It Too!
C.Welcome to Our DIY Course!
D.Ross and Hatfield:Believers in DIY.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19."Things_____ never come back again!"I couldn't help talking to myself.(  )
A.lostB.losingC.to loseD.have lost

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.This book will show the readers_____can be used in other contexts.(  )
A.how that they have observedB.that how they have observed
C.how what they have observedD.that they have observed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Many people think dreams are full of messages that may not be clear to us common people.But if we think about what is going on in our lives,we can usually come up with an answer.Let's look at some of the most common dreams.What do these dreams mean?
Falling
You're falling,falling,falling…and then you wake up.This dream is said to mean you are afraid of something or worried about something.There may be something in your life that is out of control and there is nothing you can do to stop it.Another explanation is that you may experience failure in something.Maybe you're not doing well in school or work.
Taking an exam(or forgetting that you have one)
You suddenly realize you have to take an exam at that very moment.You might be running here and there to find your classroom.Experts say this dream may mean you're being tested about something or maybe you are facing a challenge.
Flying
Dreaming that you are flying means you are on top of things.You are in control of the things that matter to you.It may also mean you have confidence in yourself and think no one and nothing can beat you.
Trying to run,but going nowhere
You're trying to run,but either of your legs won't move or you simply aren't going anywhere.Some experts think this dream means you're trying to do too many things at once and can't catch up or move forward.
In fact,unlike these dreams,there are also many strange dreams that experts may not be able to explain.
(76)Topic/Title:What do dreams mean?
Descriptions of dreamsAnswers to dreams
FallingYou have something to fear or (77)worry about.
You (78)fail in something like schooling or work.
Taking an exam
(or forgetting that you have one)
You're being tested about something or facing something (79)challenging/difficult/hard.
FlyingYou're able to control what (80)matters to you.
You believe in yourself and think you can (81)beat/defeat anyone and anything.
Trying to run,but going
(82)nowhere
You're trying to do too many things at the same (83)time,which prevents you from (84)moving
forward.
Conclusion:We can come up with (85)explanations about some dreams,but not all the dreams.

查看答案和解析>>

同步练习册答案