【题目】The birth of the black tea and the first to reach the Western world from Fujian originated by accident. A Chinese army happened to stop by a tea farm in the late Ming Dynasty (1368—1644) and the soldiers slept on raw tea leaves which were intended for green tea making. Helpless and eager to avoid further loss, the anxious tea producer roasted the withered (枯萎的) tea leaves immediately afterwards, with pine branches, ending up with a deep colored tea, which produced bright red soup, a smoky taste and sweet flavour. To the tea farmer's surprise, the taste and flavour became a hit in the market, and the whole area started to make the kind of tea to satisfy market demand.
Around the end of the 16th century, Dutch business people took tea to Europe. Catherine of Braganza, when she married British King Charles Ⅱ in 1662, took the tea drinking habit from Portugal to the British court.
It was hard to say if people in the United Kingdom had the choice of drinking green tea, because it is said that after long sea transportation, green tea from China naturally fermented (发酵) into black tea. At the time British people still didn't know that black tea and green tea are made from the same leaves, so Scottish botanist Robert Fortune (1812—1880) met with disbelief when he pointed out that only a different processing method made black tea and green tea different.
Fortune was sent by the East India Company to steal tea from China. He took more than 20,000 tea plants and seedlings to India in 1851. Although most of the tea plants he introduced to India are said to have died, trained Chinese tea workers he took there are believed to have equipped the country with the necessary technology and knowledge for tea making.
【1】The tea farmer invented red tea ________.
A. to get a better taste
B. to please the soldiers
C. to avoid losing more money
D. to satisfy market demand
【2】According to the text, British people ________.
A. preferred green tea to black tea in the 17th century
B. made green tea transported from China into black tea
C. was the first in Europe to have the habit of drinking tea
D. thought black tea and green tea were made from different leaves
【3】What did Fortune do according to the text?
A. He trained workers to make tea.
B. He brought tea plants and seedlings to Britain.
C. He learned knowledge and skills to make different kinds of tea.
D. He did something illegal for the East India Company.
【4】What is the text mainly about?
A. The technology for tea making.
B. The origin of black tea.
C. The tradition of drinking tea in Britain.
D. The difference between black tea and green tea.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】B
【解析】本文介绍 了红茶的起源。红茶本来是茶农无意的发明,却受到了大家的欢迎。
【1】细节理解题。根据第一段中的Helpless and eager to avoid further loss, the anxious tea producer roasted the withered (枯萎的) tea leaves immediately afterwards, with pine branches, ending up with a deep colored tea, which produced bright red soup, a smoky taste and sweet flavour.可知,为了避免更多的损失,茶农将枯萎的茶叶进行炒制,结果得到了红茶,故选C。
【2】细节理解题。根据第三段中的At the time British people still didn't know that black tea and green tea are made from the same leaves可知,当时英国人不知道红茶和绿茶其实是来自同样的茶叶,他们以为是不同的,故选D。
【3】细节理解题。根据最后一段中的Fortune was sent by the East India Company to steal tea from China.可知,他被派来偷茶叶,因此是违法的,故选D。
【4】主旨大意题。根据文章第一句话The birth of the black tea and the first to reach the Western world from Fujian originated by accident.可知,下文具体讲述的是红茶的起源,故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】We have a strange obsession with the concept of perfection. Driven by our culture, we struggle for an unattainable ideal. If I had the perfect parents, perfect grades, perfect ..., then I would be happy. We seek what we can’t have without remembering that we don’t actually need to be perfect. Imperfection allows us to be humankind.
Parents, teachers and other high-achieving peers will have us believe that we must be perfect if we wish to remain competitive. However, what job or school requires you to develop a cure for some of cancer by the age of 18? Although those grades will be admirable achievements, are they worth losing sleep? We feel that we need the perfect grades to get into the perfect college that will provide us with the education necessary for getting the perfect job. Making use of our thirst for perfection, the whole college and career industries have grown up making money by helping us reach our goals.
In fact, you need to focus more on your passions. Don’t worry about anything secondary to your passions. You won’t become an expert in anything if you spend your time trying to succeed in everything you do. You’ll only become an expert when you devote your time to that one project that truly brings you joy.
As members of this society, we have a responsibility to be excellent in what we do, not perfect. Although perfection can be a goal, it should not be the only goal. We only have 24 hours in a day and seven days in a week. Thus, we need to prioritize what we what to do and cut out the activities we cannot do.
With everything, though, make sure you are doing enough. Pursuing your passions is not an enough reason to completely give up on everything else. Try as hard as you can and let your future worry about itself. Worry about your task at hand and you will be successful in achieving your dreams. Most of all, remember that you are going to be okay.
【1】According to paragraph 1, we know ________.
A. most people don’t want to be perfect
B. imperfect people aren’t happy at all
C. it’s not necessary to be too perfect
D. perfect grades result from remembering facts
【2】We can infer from the passage that ________.
A. a perfect grade is worth losing sleep
B. the whole college and career industries are perfect
C. some schools ask students to invent some medicine
D. someone is profiting from our search for perfection
【3】What might be the best title of the passage?
A. How to be perfect
B. Being enough is enough
C. Finding your own passions
D. Giving up your secondary goals
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】School Activities
Our school activities are suitable for all ages and levels including primary, secondary and A-Level. We offer workshops, hands-on activities and a teacher support service to help you get the most out of your visit. All school services are free, but must be booked in advance.
Darwin Centre
Find out who you really are and where you come from in our interactive films about evolution, described by Sir David Attenborough.
Hands-on Activities
Get up close and personal with Museum in these hands-on activities, where you can handle real specimens from our collections. Hundreds of real, natural history specimens for students to touch and explore are in our hands-on science centre.
Self-led Activities
Pupils can engage with specimens through role-play in a self-guided explorer challenge through the Museum.
The Great Debate School Program
Students are introduced to the history of the debate during a lively tour. They are then divided into groups and use exhibits to prepare presentations representing the views of the debated key characters.
Booking
All school activities must be booked in advance by calling the schools booking line: 4420 7942 6666.
【1】If you’re interested in human evolution, you’d better choose ________.
A. Hands-on Activities
B. Self-led Activities
C. The Great Debate Schools Program
D. Darwin Centre
【2】Which of the following programs is the most suitable one for team work?
A. Hands-on Activities.
B. The Great Debate School Program.
C. Self-led Activities.
D. Darwin Centre.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】随着经济(economy)的发展,越来越多的家庭拥有小汽车,因此,放学时,家长接学生的车辆总会导致校门口的交通过度拥挤,学校对此非常苦恼。假如你是高一年级的学生李华,请给骆校长写一封信,分析一下该现象产生的原因,并提出你的建议:1.鼓励同学们汽车或是坐公交车上学;2.提醒家长有序停车;3.各年级可以分时间放学。
注意:100词左右;开头已给出,不计入词数。
Mr. Luo,
I’m writing to you to share my opinions about the problem of heavy traffic every day after school at our school gate.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Best wishes!
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The first time I went abroad was when I went to London. It was in the summer holidays about five or six years ago and I went with my friends. 【1】 , so we decided to travel by coach. We left at five in the morning and the journey to London took about sixteen hours.
We stayed in London for three days, in a youth hotel not far from the centre. 【2】 . The beds were not very comfortable and the bedroom was very small but it had a wonderful view overlooking the Thames.
【3】 . First, we went to see all the famous sites: Big Ben, Piccadilly Circus, and Buckingham Palace. Then we went shopping in Oxford Street. On the last day my friends and I went to Camden market. You can buy all kinds of jewelry and clothes there. 【4】 . It was really sunny in the afternoon, so we went to watch a football game. Unfortunately, I think the ring fell out of my pocket during the game, and I had to buy another one.
【5】 , although the youth hotel was not perfect. Next time, I will stay at the Ritz but I will never feel as excited as I did that first time.
A. I really enjoyed visiting London
B. I bought a silver ring for my sister
C. We were all very excited on the coach
D. The plane and train were quite expensive
E. While we were in London we walked a lot
F. My friends and I had a big room on the top floor
G. I’ve been back to London several times since then
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处, 多者(从第11处起) 不计分。
I prefer my English classes to be taught in English only. What we all know, a good learning environment is of greatly importance if we want to study English well. Classes teaching in English provide students for a better environment. When English is an only language in class, students will have more opportunity to practise listening and speaking. However, there were problems with this method. Sometimes we may find difficult to follow the teacher and some slow learners may even give up learn English. In spite of these difficulties, but I believe practice makes perfect. With enough practice, we can overcome the difficulties and benefit from English classes in the long run.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】The history students hoped to compare the ________(文明) of ancient China and Japan.
【2】What a ________(巧合)!I wasn't expecting to see you here.
【3】Animals can become unusually ________(好斗的) when they are upset by a sudden environmental change.
【4】The company has been ________(转变) from a family business to a multimillionpound operation.
【5】________(担着) with the necessities, we made it convenient for our travel.
【6】Everyone in my office likes Smith, because he is very ________(灵活的) in dealing with relations.
【7】The heating system in the hotel has an __________(自动的) temperature control.
【8】It's __________(不合法的) to read other people's private letters without their permission.
【9】It's a pity that there were only more than one hundred ________(幸存者) in the earthquake that happened in Lushan country.
【10】In nature,there are lots of violent ______(现象) which man is still unable to deal with.
【11】Countless people have made great ______(贡献) to the development of our nation.
【12】Large quantities of money were ________(捐助) to the drought-hit areas in the south of China in the spring of 2010.
【13】There are three ________ (候选人) standing in the election of the director.
【14】Interest is the best teacher, so a lack of interest is a(n) ________ (保证) of failure.
【15】A number of ________ (潜在的) buyers have expressed interest in the company and placed an order for some of its products.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
This afternoon, we hold a class meeting to say goodbye to Zhang Qiang, who was going to study in abroad. In the beginning, he made a briefly speech to express his true love for the class and his wish for everlasting friendship with us. We were all moved to tear. Then came the moment to present him with a special gift, a heart-shaped board with some photos recorded the unforgettable days when we had spent together. Afterwards, we signed out names on his T-shirt expressing his best wishes.
At last, we had a photo taking to record this precious moment. True friendship won't be weakening by distance. We'll surely miss him and we all wish good luck in the future.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The successful candidate will be adaptable, take ownership of and develop in the role by taking initiative, being motivated and ________ high standards.
A. ensuredB. to ensureC. ensuring D. to be ensured
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com