【题目】A team of scientists from University of Freiburg in Germany are developing a shoe with a sensor to automatically tie its laces(鞋带)that could be taken off when users click their heels together.
It’s been 26 years since we saw them magically tightening Marty McFly’s Nike boots in the film Back to The Future.
Now,self-tying shoelaces could actually become a reality this year,proving right one of the film’s fantastical predictions for what 2015 would be like.
Engineers have designed a shoe that can automatically lace up,adjusting itself to the shape of your foot.
Simply slip the controller on and pressure sensors will tell the ‘smart shoe’ when your foot is in position,triggering(触发)a tiny motor in the heel that pulls the laces tight.
When you want to take off the shoes,you click your heels together twice and the motor will release a spring(弹簧)in the shoe’s tongue,which loosens the laces enough for you to slip them off.
And the invention doesn’t even need to be plugged in to charge or have its battery replaced because it runs on power generated by the swing of your foot as you walk.
Engineer K1evis Ylli,of the Institute for Micromachining and Information Technology in southern Gemany,said the shoes could help a variety of different people.
“One focus is that it could be used in shoes for elderly people who have mobility problems,”he said.“But it could also work for children,or as a lifestyle product.”.
The design,which is still in a prototype(雏形)stage,cleverly gets the energy of the foot’s swing when opposing magnets in each shoe move past each other. It then uses that power to charge a battery.An hour of walking is enough to tighten the laces once,and it requires no energy to undo the shoes because that relies on the spring alone.
【1】Which of the following can be the best title of the text?
A.A fantastical prediction
B.A great invention in Germany
C.A shoe with self-tying laces
D.A popular lifestyle product
【2】What can we learn about the shoes?
A.They can automatically take off.
B.They can adjust themselves to your foot.
C.They need to be charged once.
D.They have been in design for 26 years.
【3】From the last paragraph we can know ____________.
A.the shoes have been put into use
B.the shoes need power to take off
C.the shoes promise to be popular
D.how the shoes work to produce energy
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【解析】
试题分析:德国工程师日前研发出一款智能鞋,不仅可以自己系带,还可以自动根据脚型调整鞋子松紧。人们只需穿上这款鞋,安装在鞋内的传感器就会引发鞋底的小电机产生作用,束紧鞋带。脱鞋时,将两只鞋跟轻碰两次,就会触发鞋舌处释放弹簧以松开鞋带,使你脱下鞋子。
【1】C主旨大意题。A.A fantastical prediction一个空想的预测;B.A great invention in Germany德国的一个伟大发明;C.A shoe with self-tying laces 一种自绑鞋带的鞋;D.A popular lifestyle product一种流行的生活产品;通读文章可知,该篇文章主要讲述的是:德国弗莱堡大学(University of Freiburg)的一个科学团队正在研究一种可利用传感器自动系鞋带的鞋。故该题正确答案为C.A shoe with self-tying laces. 因为目前该产品正在研发中,所以排除B.D. 而根据文章细节所提到的:自动鞋带今年可能真会成为现实,即可排除A.
【2】B细节信息题。由文章中的细节可知:当你想要脱鞋时,碰撞鞋跟两次,发动机就会释放鞋舌部位的弹簧,松开鞋带让你脱鞋。即可排除A. 且这项独创性的发明甚至无需充电或更换电池,因为它仅靠你走路时双脚的摆动来发电。即可排除选项C. 文中并没提到该项研究的开始时间,所以D也错误;而根据文章中的Engineers have designed a shoe that can automatically lace up,adjusting itself to the shape of your foot.(工程师们设计出一款鞋可以自动系鞋带,并可根据脚型自动调节。)可知,该题正确答案为B.
【3】D细节推理题。根据文章最后一段可知,目前,这项设计还是雏形。即可排除A. 解鞋带时只需依靠弹簧,因此无需能量。即可排除B. 也没提到它一定会流行,即排除C. 而其提到的:当两只鞋中极性相反的磁铁互相移动时,设计师能巧妙地获得能量。然后将这些能量给电池充电,走一个小时的路,产生的电量足以系紧一次鞋带。由此可知,这种鞋是如何产生能量的。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】A new study warns that about thirty percent of the world's people may not have enough water by the year 2025.
A private American organization called Population Action International did the new study. It says more than three-hundred-thirty-five-million people lack enough water now. The people live in twenty-eight countries. Most of the countries are in Africa or the Middle East.
P-A-I researcher Robert Engelman says by the year 2025, about three-thousand-million people may lack water. At least 18 more countries are expected to have severe water problems. The demand for water keeps increasing. Yet the amount of water on Earth stays the same.
Mr. Engelman says the population in countries that lack water is growing faster than in other parts of the world. He says population growth in these countries will continue to increase.
The report says lack of water in the future may result in several problems. It may increase health problems. Lack of water often means drinking waters not safe. Mr. Engelman says there are problems all over the world because of diseases, such as cholera, which are carried in water. Lack of water may also result in more international conflict. Countries may have to compete for water in the future. Some countries now get sixty percent of their fresh water from other countries. This is true of Egypt, the Netherlands, Cambodia, Syria, Sudan, and Iraq. And the report says lack of water would affect the ability of developing to improve their economies. This is because new industries often need a large amount of water when they are beginning.
The Population Action International study gives several solutions to the water problem. One way, it says, is to find ways to use water for more than one purpose. Another way is to teach people to be careful not to waste water. A third way is to use less water of agriculture.
The report also says long-term solutions to the water problem must include controls on population growth. It says countries cannot provide clean water unless they slow population growth by limiting the number of children people have.
【1】 are expected to have severe water problems by the year 2025.
A. 46 countries B. 18 countries
C. 28 countries D. No countries
【2】 All the following are true except .
A. Lack of water may cause conflict between countries
B. New industries need a lot of water
C. There are solutions to the water problem
D. Egypt now has enough fresh water
【3】.What can be inferred from the passage? .
A. There is connection between providing clean water and slowing population growth
B. Lack of water may also result from international conflict
C. The ability of developing has nothing to do with lack of water
D. It is not known whether diseases have something to do with lack of water
【4】The best title of the passage would be .
A. World Conflict B. World Water Shortage
C. Diseases and Water D. Population and Water
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It is said that the early European playing-cards _________ for entertainment and education.
A. were being designed B. have designed
C. have been designed D. were designed
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Eleven-year-old Angela was stricken with a disease involving her nervous system.The doctors did not hold out much hope of her ever recovering __【1】__ this illness.They predicted she’d spend the rest of her life in a wheelchair.【2】_ Angela firmly believed that she was definitely going to be walking again someday.The doctors were charmed by her __【3】__(defeatable)spirit.They taught her about imaging—about seeing herself _【4】(walk).Angela would work as hard as possible in physical therapy(理疗),lying there faithfully doing her imaging,visualizing herself moving,moving,moving!
One day,__【5】__ she was straining with all her might to imagine her legs moving again,__【6】_ seemed as though a miracle happened: the bed moved! She screamed out,“Look what I __【7】_(do)! Look! Look! I can do it! I moved,I moved!” Of course,__【8】__ this very moment everyone __【9】__ in the hospital was screaming,too.It was the San Francisco earthquake.But don’t tell _【10】__ to Angela.She’s convinced that she did it.And now only a few years later,she’s back in school.On her own two legs.No walking sticks,no wheelchair.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The saying that practice makes perfect mean that after you have plenty of practice in what you were doing,you will be perfect in it.If you want improve your study and work,remembering that the most important thing is how to put the knowledge you have learned into practice.For example,when learning a language,though you can make full use for your talent,practice is necessary.If you only learn grammar rules by the heart and don’t do enough exercise,it’s certain that you can’t understand the language perfectly.But if you real practise a lot,maybe you will understand them much better.In this way,you can apply that you have learned better.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】With the development of the Internet, e-mail has largely __________ the traditional business letter.
A. exchanged B. reduced
C. replaced D. traded
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
What on earth does happiness mean? I can’t give you exact definition, but I’m sure if you love and help 【1】_________ , you’ll get it .
I’ll never forget an old lady. She lives in 【2】__________ small house alone. It is said that her husband and her son【3】_______( die ) in a road accident years ago . Her life is bitter, but she often helps others with a smile. Whenever it snows, she is always the first 【4】_________ (clean) the paths. She looks after several children living nearby. I am one of them. I often remember the stories she told us and her kind smile. Perhaps she is unlucky, but I think she is a happy person. Her life is full of 【5】_________( laugh ) and love .
But I’m sad to see some people getting their happiness in bad ways. They talk【6】________ (noisy) in cinemas and meeting rooms; they destroy trees to enjoy themselves and they laugh at others’ shortcomings. Perhaps they feel happy at that time , 【7】__________ they will never get true happiness because they 【8】________
(lose) their personality already .
Now I know what happiness is. 【9】_________ means kindness, love and unselfishness. Above all, I have come to understand that 【10】_______ (bring) happiness to others is getting ourselves happiness.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The way we cook is important. In many countries, the two choices are 【1】 (nature) gas or electric-powered stoves.
The World Health Organization warns that millions of people 【2】 (suffer) from indoor air pollution at present time, which results from the use of 【3】 (danger) fuels and cook-stoves in the home.
WHO officials say nearly three billion people are 【4】 (able) to use clean fuels and technologies for cooking ,heating and lighting. As a result, more than seven million people die from exposure to indoor or outdoor air pollution each year. Most of the deaths are in 【5】 (develop) countries, such as lndia, China and Latin American countries.
WHO officials say opening a window or door 【6】 (let)out the harmful air will not correct the situation 【7】 will only pollute the outdoors.
Nigel Bruce, 【8】 is a professor of Public Health at the University of Liverpool, says researchers are developing good cook-stoves and other equipment to burn fuels 【9】 a more efficient way.
But, this is just a start. It is urging developing countries to use 【10】 (clean) fuels and increase access to cleaner and more modern cooking and heating appliances(用具).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】My income is rather changeable, but I earn $73 a day __________.
A. on the other hand B. in particular
C. on the whole D. on average
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com