【题目】 When you are sitting in class, have you ever drawn pictures in the margins (页边的空白处) of your notebooks? If so, you are doodling. Many people think of doodling as a distraction (分心) from more important things. But it might be just the opposite.
![]()
One study shows that doodling may help you remember things you hear 29% more. Besides, doodling can help you think creatively. Walking away from a problem to draw might actually help you solve it. When you come back, you’ll have a fresh perspective and figure out an answer more quickly.
An author named Sunni Brown wrote a book on doodling. She argues that doodling is a tool that can help people think. In fact, she runs a business that helps companies improve organization and planning through doodling. Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement. The more ways you use, the better you learn. And when you doodle while listening to a lecture, you use all four.
You might think that being good at drawing is important for doodling. But if the point of doodling is to help you think, then it doesn’t matter what the picture looks like. Even if you’re not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!
【1】The passage mainly tells us the ________ of doodling.
A. advantagesB. disadvantages
C. effectsD. problems
【2】What does the underlined word “perspective” probably mean in Paragraph 2?
A. 体验B. 观点
C. 困扰D. 机会
【3】How does Sunni Brown feel about doodling?
A. It helps remember better.B. It helps think creatively.
C. It involves four ways of learning.D. It needs drawing skills.
【4】According to the text, it is helpful to doodle when ________.
A. you want to focus your attention.B. you have a conversation.
C. you wonder in the park.D. you watch a movie.
【5】Where is the passage possibly taken from?
A. A book review.B. A message board.
C. A student textbook.D. A science magazine.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
这是一篇议论文。通过一项研究和一位作家的观点,证明了涂鸦对于提高人们的记忆以及帮助人们思考都有积极的影响。
【1】推理判断题。由第一段“Many people think of doodling as a distraction (分心) from more important things. But it might be just the opposite.”第二段“One study shows that doodling may help you remember things you hear 29% more. Besides, doodling can help you think creatively”第三段“ She argues that doodling is a tool that can help people think”可知,许多人认为涂鸦会分散人们对更重要事物的注意力。但可能恰恰相反。一项研究表明,涂鸦可以帮助你记住29%以上听到的东西。此外,涂鸦可以帮助你创造性地思考。此外涂鸦是一种可以帮助人们思考的工具。所以通过短文所阐述的主要观点我们可以判断出短文主要在告诉我们涂鸦的优势。故A选项正确。
【2】词义猜测题。由第二段“Walking away from a problem to draw might actually help you solve it. When you come back, you’ll have a fresh perspective and figure out an answer more quickly.”可知,从一个问题中抽身出来画画实际上可能会帮助你解决问题。当你再回到问题上来时,你会有一个全新的视角,更快地找到答案。所以第2段加下划线的“perspective”一词可能的是“观点”的意思。故B选项正确。
【3】细节理解题。由第三段“Brown believes doodling is helpful because it includes many ways of learning. You learn in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement.”可知,Brown 认为涂鸦是有帮助的,因为它包括许多学习方法。你可以通过四种方式学习:看、听、读或者写,以及通过运动。所以 Sunni Brown 对涂鸦的看法是涂鸦包括四种学习方法。故C选项正确。
【4】细节理解题。由最后段“ Even if you’re not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!”可知,即使你不是艺术家,涂鸦也可以帮助你。所以下次你需要集中注意力的时候,拿起一支笔,信手涂鸦吧!所以,当你想要集中注意力时,涂鸦对你集中注意力是有帮助的。故A选项正确。
【5】推理判断题。通读全文可知,通过一项研究和一位作家的观点,证明了涂鸦对于提高人们得记忆以及帮助人们思考都有积极的影响。所以作者对于涂鸦的观点与我们普遍认为涂鸦会分散人的注意力的观点恰恰截然想法。短文向读者科普的涂鸦的优势具有一定的科学性。所以判断出短文可能来源科学杂志。故D选项正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
【1】The web now offers i______________ opportunities to musicians, resulting in more artistic freedom.
【2】Modern scientists believe that humans, like other animals, _____________ through millions of years of changes.
【3】This restaurant has gained a good ______________ for its tasty food and reasonable prices.
【4】Things are getting worse, so the government must takes strict m____________ to stop the environmental pollution by the factories.
【5】The film is an ______________ from a famous novel, which is indeed successful.
【6】As is known to all, drunk driving is strictly _____________ in our country nowadays.
【7】As far as I am concerned, there’s no ___________ between the two famous hotels.
【8】From Mary’s ____________ look, the teacher was sure that she didn’t understand what he was speaking.
【9】This is a ____________ of three different things that you are quite familiar with.
【10】My classmate Jack is very energetic and good at dealing with ____________ situations.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 SUBJECT: making a difference in your community with the Calgary Bridge Foundation for Youth (CBFY)
![]()
Do you feel that you would love to help out your community but do not know how?
Is it time to try something new?
Come and join the Bridge Foundation!
We are looking for volunteers to help us support newly immigrant youth that live within the city.
We provide various programs such as:
Life Skill Program: Provides the students with a sense of belonging to the school and community in different lessons once a week. These programs are located in primary, junior high and at high school level.
Homework Club: Lends a hand with Math, Science, ESL and Social Studies for students between grades 1 to 12.
Family Program: Connects newcomer families with community resources to deal with cross-cultural problems that may occur.
Immigrant Youth Pilot Project: One-on-One assistances for students at the high school level who have limited English language, math and literacy skills, and few community supports.
We are looking for individuals with the following characteristics:
● Energy
● Enthusiasm
● Managing time
● Attending to details
● Speaking effectively
● Writing briefly
● Second language would be a value. (Languages in high demand are Chinese, Middle Eastern Arabic, and Persian Farsi)
Our programs are located in various locations within the Calgary area.
If you would like to volunteer or have any other questions, please contact Musani, at 531-3920 or e-mail admin@calgarybridgefoundation.com
The Calgary Bridge Foundation for Youth is a non-profit organization that is ready to serve immigrant youth by assisting in the development of youth through education, information exchange and support.
【1】The purpose of the notice is to .
A. look for immigrant youth with different skills
B. make money by organizing the programs
C. connect newcomer families with community resources
D. look for volunteers to help support newly immigrant youth
【2】Which of the following is TRUE according to the notice?
A. CBFY locates Life Skill Programs in every corner of the city.
B. The programs can benefit any student aged under 12.
C. CBFY provides different training programs for the volunteers.
D. To be a volunteer, you must at least be energetic and enthusiastic.
【3】Which of the following suits you best if you have a good knowledge of either history or geography?
A. Life Skill Program.
B. Homework Club.
C. Family Program.
D. Immigrant Youth Pilot Project.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
All of we students want to grow up healthily and happily. Here are my tips to you to achieve this goal.
First of all, we should have the positive attitude to life. As we all know, there is not only sunshine but also hard times in our life. So when face with difficulties, we should fight against them bravely. Moreover, working hard is essential that it will contribute to realizing our goal. The reason is because knowledge is power. Only by working hard we get the power to make contribution to our motherland. Final, taking exercise regularly and having balanced diets is also of great importance.
The healthier we are, the happier we will be.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,用下列短语的正确形式填空。
![]()
【1】The company ,________, is making slow but steady progress to become a leader in the field .
【2】Ordinary soap ,used correctly ,can ______bacteria effectively.
【3】You should _______ the class when the teacher was explaining it to you.
【4】He is hardworking ,smart and _______ honest .
【5】We __________ the growing demand in the markets ,so we’ll hold a meeting to discuss about it .
【6】I can’t hear the music . Please _______ the radio.
【7】He was so lucky to _______a fine for such a serious mistake .
【8】His rude reply ______ a burst of anger to me.
【9】Your essay is too long ,so it needs _______ a little .
【10】When does the school ______for the summer holidays ?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是李华,5月1日你和同学参观了北京大学。请根据下图,用英语写一篇日记。
注意:
1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头已给出,不计入总词数。
![]()
It's a fine day today and
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】选词填空-句子
![]()
【1】It __________ him that he had an important meeting to attend an hour later, so he remained.
【2】To achieve higher marks in tests, students should __________ the value of good handwriting.
【3】I love the traditions that come __________ the Spring Festival.
【4】It is really hard to deal with the boss who is always __________ your work.
【5】Alice __________ complete her study and graduate later this year.
【6】When I __________ my childhood, I do remember the dishes cooked by my grandma.
【7】Believing all her sadness __________ the past and she would have a new start, she cheered up.
【8】Galileo's ideas were __________ of the age in which he lived, making him laughed at.
【9】She is a woman who likes to be __________,so she is planning everything herself.
【10】Your life jacket will help you to __________ if you fall out of the boat.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
John Michael Thomas, 14, Florida
When John Michael Thomas decided to honor his friend and classmate Elizabeth Buckley, who died from cancer, he remembered how much she loved peacocks(孔雀).
He wanted to build a lifesized peacock fountain(喷泉) in Elizabeth’s favorite park in the city. He thought it could be a place for people to relax and be inspired.
John Michael raised $52,000 to build the fountain.
Barrett England,13,Utah
The wheels began to turn for Barrett England when he heard about Karma Bike Shop, a place where young people can earn a free bike by reading and performing community(社区) service.
Barrett visited Karma’s owner with his idea: He would collect and repair used bikes and donate(捐赠) them to the shop.
He expected to get about 10 donated bikes. In the end, Barrett received 39.
Zachary Blohm,15, Wisconsin
The 25yearold playground at an elementary school near Milwaukee, Wis., was so small that only 70 of its 575 students could play on it at a time.
That’s when Zachary Blohm saved the day:He and some volunteers built a huge playground.To raise money, Zac planned Tshirt and bake sales, sold tickets and more. He held monthly moneyraising events for more than a year. Overall, he collected $130,000—enough to finish his project.
Jack Zimmerman, 16,New Jersey
For some people, finding a meal is as simple as opening the refrigerator. For more than 366,000 hungry kids in New Jersey, it’s not that easy.
That fact didn’t sit well with Jack Zimmerman, who organized a drive to lessen childhood hunger in his state. His goal: create 40,000 packaged meals that could be donated to those in need.On game day, Jack and his volunteers started their work. After the final count, the team had packaged 47,124 meals—well above Jack’s goal.
【1】The peacock fountain was built in a park________.
A. to inspire peopleB. for the love of animals
C. in memory of a teenagerD. to encourage a cancer sufferer
【2】What did Barrett do for Karma Bike Shop?
A. He donated bikes to it.B. He repaired bikes there.
C. He helped it win customers.D. He offered a reading service there.
【3】What do the four people have in common?
A. They’re top students.B. They care about others.
C. They like various public activities.D. They’re money raisers for the poor.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Challenges of life are of great importance in our grow. It reminds me my days when I joined in the military training after I entered senior high school. It was the first time I have lived away from my home, so I found it difficultly to fit in. And the training officer was strict with myself. I once thought I couldn’t be stick to the end. But anyway, I made it. The trials made it easy for me to adapt to my future life, but the difficulties I came across have now become the precious memory in my life.
In short, learning to regard the challenges of life as a stepping stone to future success and make the best of them.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com