13.In an effort to fight hunger,13-year-old Kylie Trawick and her dad Bob are going the extra mile in a major way--hiking more than 2,180miles from Georgia to Maine,about 20miles every day since setting off in late March.And,at 723miles,they've already surpassed(超过) their goal of raising one pound of food for every mile completed.About 4,000pounds have already been donated.
The biggest challenge,as it turns out.has been for Bob,a 50-year-old registered nurse,to keep apace with his daughter."Kylie is a phenomenal hiker,and she's never quit anything in her life."he told Yahoo!Shine by phone from Daleville,Virginia,where the two had stopped to rest and refuel for a couple of nights."So the truth is she's wearing me out.She's just so fit and strong!"
The biggest challenge for Kylie,though,she told Shine,has been"just the mindset(思维模式),hiking day after day".To get through it,she explained,"I just take it day by day.""
Kylie,as her parents say,is a great student,despite a learning disability,and is an athlete who runs track and plays softball and basketball.She was lucky enough to get permission from school to exchange two months of class time for lessons in the wilderness.
"The school supported her hike 150percent,"Kylie's mom,Joyce,told Shine via phone."It's hard,but it's very exciting."
When asked about the best part of the journey,Kylie told Shine it was not the mountaintop views or the sightings of wild ponies or white-tailed deer,but the people and being with her dad."We get along very well,and we're very close,"she said."Papa and I have been hiking together for a long time."
25.The first paragraph is mainly developedD
A.by following time order
B.by following space order
C.by giving examples
D.by listing figures
26.Bob found the biggest challenge to deal with when hiking wasA
A.keeping up with Kylie
B.the mindset of hiking
C.giving up his good job
D.the lack of food and water
27.What does Joyce think about Kylie and Bob's action?B
A.She dislikes it.
B.She thinks it worthwhile.
C.She wishes to join them.
D.She thinks it hard to understand.
28.Kylie thought the best part of the journey wasC
A.being on the top of the mountain
B.seeing white-tailed deer
C.being with her father
D.seeing wild horses.
分析 短文主要讲了13岁女孩Kylie和父亲Bob两个月的野外徒步经历.
解答 25.D,细节理解题,短文第一段主要介绍了13岁女孩Kylie和父亲Bob他们在这趟徒步旅行的感受,因此第一段先引出人物,故答案为D.
26.A,细节理解题,根据句子The biggest challenge,as it turns out.has been for Bob,a 50-year-old registered nurse,to keep apace with his daughter可知,Bob认为最大的挑战是跟上女儿的步伐,故答案为A.
27.B,推理判断题,根据句子It's hard,but it's very exciting可知,她母亲应该是认为这是有意义的,故答案为B.
28.C,细节理解题,根据句子Kylie told Shine it was not the mountaintop views or the sightings of wild ponies or white-tailed deer,but the people and being with her dad可知,Kylie认为这趟旅行最好的就是跟他父亲在一起,故答案为C.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.