精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

There was once a forest made up of tiny trees that were all growing up together. They had been planted by a very old gardener who took care that they would all grow up to be straight and healthy. However, the area was hit by strong winds, and the little trees preferred to avoid the annoying winds, so they bent(弯) their trunks (树干) and branches to protect themselves.

The old man, knowing they could never grow well like this, decided to straighten them out, and spent many hours tying their tiny trunks to supporting poles(杆), hoping his beloved trees would understand he was doing this for their own good. But those naughty trees disliked all the wind. They always avoided the gardener’s help by bending themselves, hiding from the wind. One of those trees, one standing right in the middle of the forest, forced itself to grow up straight, patiently bearing the annoying wind.

Three years passed, and the old man died. And from then on the trees could grow however they liked, bending from the wind just as they pleased, with no one bothering them about it. All, that was, except the single straight tree in the center of the forest, who decided to grow up just as a tree should.

But as the forest grew, and the trees got thicker and stronger, they began to hear cracks(破裂声) from inside. Their branches and trunks needed to keep growing, but the trees were so twisted that the growth they were experiencing only brought them pain and suffering.

And it was a place with a special beauty since, right in its center, surrounded by thousands of short twisted trees, rose one impressive tree that was long and straight like no others. And that tree, the only one that never cracked, continued growing, without a worry for the changeable wind.

1.Why did the trees bend their trunks and branches?

A.Because the gardener often touched them.

B.Because the wind were not strong.

C.Because they protected themselves from being destroyed.

D.Because they were very shy and afraid to meet the wind.

2.What can we infer from Paragraph 2?

A.The gardener was kind and treated the trees well.

B.The trees disliked the gardener.

C.The gardener was cruel to the trees.

D.The trees were all naughty.

3.How long did the old gardener look after the trees?

A. Two years. B. Three years.

C. Four years. D. Five years.

4. We can learn from the fourth paragraph that .

A. the trees lived happily

B. the trees liked to stay with each other

C. the trees missed the old gardener

D. the trees suffered from their actions

 

1.C

2.A

3.B

4.D

【解析】

试题分析: 本文讲述小树为了避免大风弯下腰,即使有园丁帮助扶起来,也不愿意直起腰身,等园丁死后,他们按照自己的意愿长大,随着枝干的生长,树开始承受痛苦,慢慢的断裂,只有一棵直立的树傲然迎风,告诉我们只有直立才能接受挑战。

1.C 细节理解题。根据第一段提到the little trees preferred to avoid the annoying winds, so they bent(弯) their trunks (树干) and branches to protect themselves.他们弯腰为了保护他们自己,故选C项。

2.A 推断题。根据第二段提到The old man, knowing they could never grow well like this, decided to straighten them out, and spent many hours tying their tiny trunks to supporting poles(杆), hoping his beloved trees would understand he was doing this for their own good.老人知道他们不能象这样,决定把他们弄直来帮他他们,故选A项。

3.B 细节理解题。根据第三段提到Three years passed, and the old man died.可知照顾了三年,故选B项。

4.D 细节推断题。根据第四段提到Their branches and trunks needed to keep growing, but the trees were so twisted that the growth they were experiencing only brought them pain and suffering.树枝要生长,便树太弯曲了,成长带给他们的只有苦痛,故选D项。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2014-2015学年云南师范大学五华区实验中学高二上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Although computers used to be large, expensive and difficult to use, they have been made smaller, cheaper and easier to use. As a result, more people have been buying computers for their homes and businesses. They are used to record information and make difficult things easy.

Let’s look at some of the many ways computers may affect(影响) your life.

Want to get the best treatment at hospitals? Your doctors at hospitals have been greatly helped by computers to get information about patients. It is possible for doctors from different hospitals to read the records of patients, discuss them and make decisions on the best treatment. It would, at one time, take them hours and days to do so.

Want to talk to your friends both at home and abroad? Then it’s necessary to connect your computer to the Internet and set up your own e-mail letter box. You can then collect and send mails in seconds. It will be a waste of time and money to post your letters.

Want to get advice from Michael Jordan on how to play basketball like a NBA super star? Now it is possible to find out what it is on the Internet.

But if you think you have entered the information age because you have the chance to use the Internet, you are wrong. The reason is quite a simple one:over 98 percent of the information on the Internet is in English. The information on-line won’t be helpful to you unless you can use English freely.

1.According to the writer, computers in the past were ____.

A. small B. easy to use

C. cheap D. dear

2.Doctors at hospitals use computers for all the following except ____.

A. get information about patients

B. make decisions on the best treatment

C. talk to their friends at home and abroad

D. read the records of patients

3.In the fourth paragraph, the writer suggests we should ____.

A. use the Internet to send and receive e-mails

B. put up a letter box in front of the house

C. go to the post office to post letters

D. all of the above

4.The Chinese meaning of the underlined word “treatment” in the third paragraph is ____.

A. 治疗 B. 对待 C. 药品 D. 病房

5.Which one will be the best title of the passage?

A. Modern Computers B. Computers In Your Life

C. Learn English Well D. Why Don’t You Buy A Computer?

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年上海理工大学附属中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题

Direction: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.

1.这颗圣诞节的装饰需要使用许多彩灯。(involve)

2.他被认为是那个时代最杰出的雕塑家之一。(regard)

3.他的微笑表明他想要很你闲聊而不是一个人被留在那儿。(rather than)

4.如今越来越多的中国人像西方人那样过圣诞节 (observe)

5.他发现很难习惯那里的甜食。(find it…)

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年上海理工大学附属中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

_______ you have got an MA degree, you are qualified for a PhD program.

A. Though B. Because

C. Since D. While

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年上海理工大学附属中学高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

By the time he was ten, Edison _________ experiments in chemistry.

A. had already done B. already had done

C. was already doing D. already did

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2014学年贵州遵义航天高级中学高一上月考1英语试卷(解析版) 题型:其他题

Once upon a time, there was an island where 1. great number of feelings lived: Happiness, Sadness, Knowledge, and others, including Love. One day, they 2. (tell) that the island would sink (下沉), so they all began packing things and left except Love.

Love was the only one that stayed. She wanted to stay 3. the last possible moment.

When the island had almost sunk, Love was concerned 4. her safety and decided to ask for help.

Richness was passing by in a grant boat. Love asked, “Richness, can you take me with you?”

Richness answered, “No, I can’t. My gold and silver is 5. (important) than you.”

Love asked Vanity (虚荣) for help but was refused again.

Then love asked Sadness and Happiness for help, neither of 6. was willing to help.

Suddenly, there was a voice, “Come, Love, I will take you.” It was an elder. When 7. (hear) that, Love was so happy that she even forgot to ask 8. the elder’s name was. When they arrived on land, the elder went on her own way. As it was the first time that Love 9. (meet) the elder, she asked Knowledge, another elder, “Who helped me?”

“It was Time,” Knowledge answered.

“Time?” asked Love. “But why?”

Knowledge smiled and said, “because it is only Time 10. is able to understand how valuable(有价值的) Love is.”

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年福建省高三第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Not long ago, few little girls imagined they could grow up to be astronauts. In 1983, that changed. Sally Ride made history by becoming the first American woman to travel into space.

Ride died at the age of 61. “Sally was a national hero and a powerful role model,” President Barack Obama said in a statement.

Ride became interested in space when she was a kid. “If you asked me when I was 12 whether I wanted to be an astronaut, I’m sure I would have said yes,” she told TFK in a 2010 interview. “But I didn’t even think about that as a possible career.”

After studying physics in college and graduate school, Ride got her chance. She was accepted into NASA’s astronaut training program in 1978, and then chosen to be the first American female in space. In 1983, she blasted into space aboard the Challenger shuttle. “There is no amusement park ride on Earth that even comes close. It can’t be more wonderful,” she said.

Ride returned to space on the Challenger a second time in 1984. In the two missions, she spent a total of 343 hours in orbit. After that, she remained involved with the space program and also worked to share her passion for space with kids. She wrote five science books about space for children, and started her own science education company.

Ride knew that she held a unique place in history. “I realized how important it was for a woman to break that barrier and open the door for other women to be able to do the same exciting things that men had been doing,” she said.

Since Ride’s historic trip, more than 40 other American women have traveled to space. They all had Ride to thank for opening the door to the final frontier.

1.Which of the following is true?

A. Sally was the first person to travel to space in America.

B. Sally wanted to be an astronaut even when she was a pupil.

C. Sally was interested in space, so she chose astronautics as her major.

D. Sally graduated from college and first traveled to space in 1983.

2.From the fifth paragraph, we know that Sally .

A. was good at doing business

B. wanted to be rich by doing business

C. became a famous writer at last

D. had a lasting interest in space

3.What can we infer from the text?

A. Sally inspired many American women to travel to space.

B. Sally made great contributions to American economic development.

C. Women astronauts used to be looked down upon in American history.

D. The government did not allow women to become astronauts in the past.

4.Which of the following could be the best title for the text?

A. Sally Ride’s first space trip

B. A national hero flying in space

C. Sally Ride, a successful businesswoman

D. Sally Ride, a real educator for kids

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年福建省高三第二次月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达

随着网络的普及,越来越多的中学生甚至小学生都注册了个人博客,对此有人赞同,也有人反对。请根据下表中的提示写一篇英语短文,谈谈人们对此现象的看法并发表自己的观点。

赞成者的观点

反对者的观点

你的观点

结交朋友,展示自我,释放压力

浪费时间,

耽误学习

注意:1、词数120左右。 2、可适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:博客—blog

With the popularity of the Internet, a growing number of middle school students start their own blogs on the Internet,

 

 

 

 

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年浙江东阳中学高三下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Many plants could move northward and toward the Pacific coast _______rising temperatures and changes in rainfall.

A. for fear of B. in defense of

C. by means of D. in reaction to

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案