精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.With smart phones taking the world by storm,a phone that can only send and receive voice calls and text messages may seem like a relic from a past age.Yet in East Africa,simple phones like these are changing the face of the economy,thanks to the"mobile money"services that are spreading across the area.These services allow people without a bank account (账户) or credit card to use their phone as an electronic wallet that can be used to store,send or receive cash (现金).
Using the mobile money service,users have to enter a number and password into the phone,so any money that is stored on it should be safe even if the mobile phone is lost.
There are tens of thousands of local agents in Kenya.For some the system is a lifeline."If I didn't have my mobile phone,I would be very poor,"says Neyasse Neemur,a mother of four children who lives in the Turkana district of northern Kenya."Now I can sell fish."Neemur took up fishing in July last year.She needed to dry her catch and sell it elsewhere.A truck from Ethiopia to Tanzania passes through her village once a week,and she had the driver take the fish several hundred kilometres south to market in Kisumu,where relatives sell the fish."I get the money transfer (中转) immediately,"says Neemur."Then I can pay for my children to go to school and for food.And I have bought two goats,"she adds,"so I don't need to eat fish."

1.The author wrote this passage mainly toD.
A.advertise the fish caught by Neyasse Neemur    
B.introduce a new bank account
C.introduce new smart phones                  
D.introduce a new mobile service
2.What are the number and password used for?D
A.Making sure the service is legal.
B.Making sure the phone won't be lost.
C.Making sure more money can be made.
D.Making sure any money stored on the phone is safe.
3.The author gives the example of Neyasse Neemur toB.
A.tell readers people in Kenya live on fish
B.prove that for some the mobile money service is a lifeline
C.show that there are tens of thousands of local agents
D.tell readers an interesting story.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一种新的移动服务风靡东非,它使得移动设备上的金钱更加安全.

解答 1.D.推理判断题.根据第一段Yet in East Africa,simple phones like these are changing the face of the economy,thanks to the"mobile money"services that are spreading across the area可知文章的目的是介绍一种新的移动服务;故选D
2.D.细节理解题.根据第二段Using the mobile money service,users have to enter a number and password into the phone,so any money that is stored on it should be safe even if the mobile phone is lost可知号码和密码是用来使储存在电话上的钱安全;故选D
3.B.细节理解题.根据第三段For some the system is a lifeline."If I didn't have my mobile phone,I would be very poor,"says Neyasse Neemur可知Neyasse Neemur的例子为了说明对一些人而言移动货币服务是生命;故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.听第9段材料,回答第13至16题.
13.What will the woman do this evening?
A.Have an appointment. 
B.Attend a party.      
C.Have her hair done.
14.What does the man suggest?
A.Waiting for Marcel.   
B.Having Tom serve her.   
C.Calling him tomorrow.
15.What time will the w oman come this afternoon?
A.At 3:00.          
B.At 3:30.         
C.At 2:45.
16.How will the woman feel about the arrangement?
A.Satisfied.           
B.Upset.            
C.Disappointed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.It surprised her teacher that she was able to speak Spanishfluently(fluency).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.People are seeking for opportunities that will assist them in reaching their goals.Marketing yourself is when there is a demand for you and your services that will help you achieve your goals.Though when people talk about marketing,they usually think that this is about producing a sale.But,it does not necessarily have to be.
If you are an employee then you want your boss to take your ideas,and if you are on a job hunting then you want to find a good position.So in reality,marketing really leads to sale.Therefore,marketing yourself means you are simply"selling"yourself!
The common problem in marketing yourself is that most people think that it is unpleasant to market themselves.They think that marketing concerns only to a business.Of course,this is absolutely not true.People who want to attain the success they desire must promote themselves.
Marketing yourself is a useful tool.The better you market yourself,the more opportunities you will have.Marketing yourself does not really mean telling every person how beautiful and wonderful you are.It means letting your prospective employer know that you exist or you can do something better.
There are actually several different ways of marketing yourself.But there are only two primary approaches that you carry out.The first is to find ways to reach out to others and the second is to construct ways in order for the people to find you and make connection with you.
To reach out and touch the lives of others,you have to be a good person and a good employee.In that way your good reputation will follow naturally.Have a brief and concise message that you can share with others.When you market yourself,you tell people who you are and what you can do for others.Plan well and practice your message.
In constructing ways for the people to notice and make connection with you,you must be open to them.Communication is a great opportunity to make an impact especially when you market yourself.You also communicate by what you are wearing.Know the appropriate dress code and have plenty of time to decide what you will wear.Just remember to make a great first impression!
41.What is the main idea of the passage?B
A.the reasons for marketing yourself.
B.the subject of marketing yourself.
C.the Ways of marketing yourself.
D.the uses of Marketing yourself.
42.According to the passage,as to marketing themselves,most people tend to feelC.
A.confident         
B.cheerful          
C.terrible          
D.appropriate
43.Which of the following statements about marketing yourself is TRUE according to the passage?C
A.Marketing yourself means selling yourself to an employer.
B.Marketing yourself requires specific and detailed information.
C.Marketing yourself helps to raise the chance of getting a job.
D.Marketing yourself is intended to wear appropriate dresses.
44.In order to market yourself well,you can do these things EXCEPTB.
A.be open to others               
B.praise yourself
C.wear appropriately              
D.have a brief and clear message
45.From the passage,we can infer that people good at marketing themselves must beA.
A.social            
B.humorous         
C.hardworking       
D.determined.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

5.How does the man think of the book?
A.Humorous.
B.Scientific.
C.Popular.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.Thearrival(到达)of the plane was delayed for the rain last night.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Without plants,people couldn't live.We eat plants.(36)D.And we need plants for another reason:We need them because they are beautiful.
(37)F.Imagine no flowers with their sweet smells,their beautiful colours and their lovely shapes.Imagine,when the wind blows,we are not able to hear the leaves of the trees or watch the branches swing from side to side.
(38)E.That is why we have parks full of trees and flowers.That is why people always like houses with room for some grass and a garden.
Do you talk to your plants?(39)GPerter Tompkins and Christopher Bird,writers of a book called The Secret of Plants,tell of an experiment in which two seeds were plants in different places.While the plants were growing,one plant was given love and hopeful ideas.(40)CUnder the earth it had more and longer roots; above the earth,it had a thicker stem and more leaves.

A.Plants get energy from the sun.
B.After six months,the deserted plant faded away.
C.After six months,the beloved plant was bigger
D.We take in oxygen that plants make.
E.Everywhere people need beautiful plants.
F.Imagine a world with no plants.
G.Do you give them love and take good care of them?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What are the two speakers going to nuy for Mary's birthday?
A.A bicycle.
B.A pen.
C.A book.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.听第7段材料,回答第8、9题.
8.What food does Sally like?
A.Chicken.
B.Fish.
C.Eggs.
9.What are the speakers going to do?
A.Cook dinner.
B.Go shopping.
C.Order dishes.

查看答案和解析>>

同步练习册答案