精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

  The sea has always interested man. From it he can get food,minerals,and treasure. For thousands of years,he could sail on it. But he could not go far beneath its surface.

  Man wants to explore deep into the sea. However,he is not a fish. He must breathe air,so he can't stay under the water's surface for any length of time. To explore deep water,man faces even more dangers and problems.

  A diver who wants to stay under water for more than a few minutes must breathe air or a special mixture of gases. He can wear a diving suit and have air pumped to him from above. He can carry a tank of air on his back and breathe through a nose and a mouthpiece. Water weighs 800 times as much as air. Too much water pushes against a diver deep in the sea. His body is under great pressure.

  When a diver is under great pressure,his blood takes in some of the gases he breathes. As he rises to the surface,the water pressure becomes less. If the diver rises too quickly,the gases in his blood form bubbles. The diver is then suffering from the bends.The bends can cause a diver to double up in pain. They can even kill him.

1. On the whole,this passage is about       .

   A. special mixtures of gases in the deep sea

   B. the problems man faces in deepsea diving

   C. air pressure under the surface of sea water

   D. a kind of illness that man suffers from in the sea

2. A diver's body in deep water         .

   A. is under great pressure

   B. is just like that of a fish

   C. suffers from the bends

   D. weighs very little

3. The passage does not say so,but it makes you think that       .

   A. deepdivers should be in good health

   B. divers explore the deep sea only for treasure

   C. diving under the water too quickly causes a kind of illness

   D. there is a special mixture of gases under the sea

4. From the passage we can see that         .

   A. the sea began to interest man a few years ago

   B. man is not at home deep in the sea

   C. all divers will get the bends sooner or later

   D. the air in the sea water will kill a diver if he is not careful

[文章大意]自古以来,海洋丰富的资源一直吸引着人类。然而,从事深水潜水探索却不是一件轻松的工作。本文向我们介绍的就是深水潜水员所面临的困难和挑战。

1. B主旨大意题。由文章结构可以看出,文章首先点明了海洋对人类的重大意义,然后提出了文章要说明的主题:To explore deep water,man faces even more dangers and prob?lems.

2. A细节理解题。由第三段的最后一句"His body is under great pressure."可知答案为A.

3. A推理判断题。最后一段告诉我们,潜水员在深水里要承受巨大的压力,浮到水面时,水压骤减,这对人体来说是很大的挑战。由此可以推断,从事深海潜水工作的人的身体条件一定很好。

4. B推理判断题。从文章内容可知,人在深海潜水时,会面临很多困难与挑战。所以人在深海是很不舒适的。at home在这里是"舒服,自在"的意思。

题目来源:全品作业本高中英语选修7新课标人教版 > Unit 3 Under the sea

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

5. 当我们到达河岸的时候,我们看到那个小男孩被那个人牢牢地托起。

When we got to the river bank,we saw        by the man. (see.. being done)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. What frustrated Joanna most was her        (not allow) to go abroad alone.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

 I remember my mother as a strong woman. She came to America when she was 12 ,enough to remember her language.  She achieved scores and grades high enough to be admitted to Duke University. With a degree in computer science,she finally became the manager of a company in New York. My mother could give fluent speeches.

  It was my mother who always stressed the importance of language. From the time I was born,I was read to. I would fall asleep to the sounds of my parents' voices,whether it was my dad's soft accent,or my mother's clear English. The flow of language was unbroken,and whether in Chinese or English,the stream of communication flowed through our house.

  One October morning in sixth grade,after my mother had left to catch the train to the city,I left the house for the bus stop. I was surprised when I saw our car,the door hanging open. As I drew closer,I saw my mother lying on the ground.- In the hospital,it was hard to believe that the lady who lay before me was my mum. My mother could not remember my name. As the leaves changed colours,it became clear that the stroke had created a wall between my mother's mind and mouth: her mind was not any less clear,but the words she spoke were not what she meant.

  The battle my mother faced taught me the importance of language. Without it,identity does not exist;relationships cannot be formed; stories cannot be told;di?rections cannot be given,and knowing anything about anyone is impossible. With?out language* communication cannot take place. Without language,one cannot ex?press the beauty of a sunset or the kindness of a stranger. The world would pass us by in silence.

5. From the second paragraph,we can know         .

   A. the author was taught to read since she was born

   B. the author's father spoke English poorly

   C. the author couldn't fall asleep without being read to

   D. the author's parents taught her language by talking a lot

6. According to the last two paragraphs,the author's mum was unable to        .

   A. think clearly

   B. express herself well

   C. speak

   D. open her mouth

7. This passage is mainly about         .

   A. a strong mother

   B. the importance of language

   C. a family disaster

   D. the significance of teaching language

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(A) ,并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\) 划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起) ,不计分。

Good morning,everyone!

The topic of my speech is "My Chinese Dream”. Which is known to all,the education of rural areas are falling behind other areas. And the children there are longing for knowledges. Therefore,the problem about the lack of teachers is especially seriously. It puzzles me whether parents and friends aren't for my idea of being a rural teacher. I understand theirs thoughts and feelings,and I think the children in rural areas are in great need of me. I'll study hard to go college,thus realize my dream. I won't regret my choice. I'll struggle for with my dream. Come on and join me!

Thank you!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. I've       (留出,省出) some money for the journey.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

8. I think the picture would look better on the        (对面的) wall. What's your opinion?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. The soldier        (dive) from the bridge and rescued the drowning girl.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. He left immediately the clock struck one.

He left        the clock struck one.

查看答案和解析>>

同步练习册答案