精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】With courses on David Beckham and Harry Potter on offer at famous universities, it comes as no surprise that students are now able to learn the art of the perfect selfie(自拍.

The concept of taking selfies gained great popularity. It soon exploded on the Internet, and people started crazily to take images that had them as the primary item of focus. The trend became so popular that it even inspired a song,“SELHE” by the Chainsmokers, which racked up 267 million views on YouTube. In fact, Twitter declared 2014 as “the year of the selfie”.

Just like the art of photography can be studied and improved, City Literary Institute, a well-known college in London, felt it needed to educate people on the fine art of taking the perfect selfie and officially started to offer a first-ever course on that.

The four-session course will cost 132 (106 for seniors), but the fee wont even include a free selfie-stick, a tool that is rapidly gaining acceptance for serious selfie-takers. It is open to all enthusiastic and self-obsessed photographers.

As part of the new course, self-absorbed photographers will be taught “valuable life skills^ to prepare themselves to face a world which could present a photo opportunity at any point. Apart from offering the much-needed but seldom-sought guidance on the best angles and lighting, the course promises to improve your critical understanding of the “selfie”. There will also be a brief exploration into the concepts of “identity, self-hood and memory” as well as te opportunity to “develop new ideas to you’re your photography more relevant to your aims,'

But the selfie enthusiasts must be prepared to share their photos, as organizers said a critique(评论)of students’ work would form an important role in the learning process.

1Learning to take selfies at universities isn't a surprise because .

A. taking selfies is popular nowadays

B. many people take photos crazily

C. the perfect selfie has exploded on the Intenet

D. courses on some famous persons have been offered

2City Literary Institute offers courses on taking selfies to .

A. attract people to study there

B. teach people to master the art

C. follow the latest fashion

D. be the first to offer such courses

3What can be inferred about the course in the passage?

A. It makes students get to know the concept of beauty.

B. It offers the steps on how to take photos.

C. Students taking the course are likely to take better selfies.

D. Students critical understanding of selfie is promised to improve.

4Who can have access to the course on taking selfies?

A. Anyone who shows passion for taking selfies.

B. Anyone who is a full-time student of the college.

C. Only young photographers who are interested in it.

D. Only those who are good at taking photos.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析: 本文讲述英国开设自拍课程,专门教学生如何自拍。

【1】D 考查细节理解题。根据第一段提到With courses on David Beckham and Harry Potter on offer at famous universities, it comes as no surprise that students are now able to learn the art of the perfect selfie继知名高校开设研究贝克汉姆、《哈利波特》或“碧昂丝政治学”等课程后,近日又有一门“奇葩课”诞生——帮助学生掌握完美自拍的艺术,故选D项。

【2】B 考查细节理解题。根据第三段提到Just like the art of photography can be studied and improved, City Literary Institute, a well-known college in London, felt it needed to educate people on the fine art of taking the perfect selfie and officially started to offer a first-ever course on that和第五段提到As part of the new course, self-absorbed photographers will be taught “valuable life skills^ to prepare themselves to face a world which could present a photo opportunity at any point可知目的是教给人们必要的生活技巧,来适应这个需要随时拍照的社会,故选B项。

【3】C 考查推理判断题。根据第五段提到the course promises to improve your critical understanding of the “selfie”.这门课程将会帮助提高对于自拍的批判性理解,故选C项。

【4】A 考查推理判断题。根据第四段提到It is open to all enthusiastic and self-obsessed photographers这门课对所有热情和喜欢自拍人的设置,故选A项。

考点 :教育类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

下列表格为某市2005年与2015年人们度假方式的情况比较,请按表格内容写一篇120词左右的短文,并对度假方式变化原因加以简要评析。

年度

2005

2015

原因

境外旅游

11%

22%

收入增加

海边度假

38%

31%

海水污染

爬山野营

11%

34%

回归自然

注意:1.词数100左右。

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。

The way people spend their holidays changed a lot from 2005 to 2015.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 --- You look so young. Haven’t you graduated from your university?

--- Yes, I _______ in the English Department of Zhejiang Normal University for four years.

A. was studying B. study

C. had studied D. studied

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】用适当的介词或副词填空

【1】Nowadays, more and more students choose to take a gap year. That is, they take a year ______between the ending of high school and the beginning of university.

【2】She is optimistic________her chances of winning a gold medal.

【3】She is taking a diploma ______ management studies.

【4】I didn’t enjoy the book because I couldn’t identify _______ any of the main characters.

【5】The treatment is offered as an alternative _______ surgery.

【6】There are three underground lines in Chengdu, and several lines are _______ construction.

【7】In order to keep ______ shape, I always go running in the morning.

【8It’s obvious that he is not equal ______ the job.

【9Do not cut ______ the trees that gives you shade.

【10】Coal is on the way _______ because it’s too dirty.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】单词拼写

【1】The police ________( 怀疑 )the man in the jacket was a criminal, but they didn’t have any evidence.

2People all around the world tried to help the __________( 受害者) of the earthquake in that area.

3The 7th China Garden Expo will be held in Jinan,the capital city of Shandong_________(省).

4Dealing with people is the most important_________(方面)of our daily work.

5The old couple were preparing their golden__________(婚礼) the fiftieth anniversary of the marriage.

6The manager gave him all the_________(材料) he needed to carry out construction.

7We should __________(回收利用)our waste rather than throw it away.

8Mary is the right person who can finish the job before the________(最后期限).

9My mother was chatting on the phone , _________(在此期间)my father was cooking in the kitchen.

【10Tom is one of my _________(同事) ,and we have been working in the same company for two years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】句子翻译

【1】当你的体温恢复正常的时候,就表明这种药起作用了。(return to normal; take effect)

【2】峨眉山是如此迷人的名胜,每个人都喜欢游览它。(Mount Emei; as限定性定从)

【3】可以放心,这项工作将提前完成。(rely on)

【4】你只有在不远离河岸的条件下才能去游泳。(on condition that)

【5】不管你在哪里,你都要了解当地的习俗。(no matter引导让步状语从句)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】改错

以下短文有十处错误,请改正。

“Happiness Shared” was title of an e-mail I received from a website that I really enjoyed. It inspired me to contacting two friends and invite him over for a craft day. I was excited about sharing craft ideas and baking cookies with friend! Then one friend sent me a message saying that she was depressing and thought she should not come, so she would only bring us down. I sent her a quote what inspires me when I’m upset. It is, “Think about how you want to feel and do whatever it takes to make it to happen.” Finally, she comes and we had a great day. It is so nicely to have someone to share your day with!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分

Many teachers worry about the effects of television with young people. According to studies, many children spend more time watching television than they spend in school. Because so much viewing, children may not be develop the habit of read and the ability to enjoy themselves. No one worries much about the radio program young people listen to, although radios can be very noise. Teachers also wonder about the effects of television commercials. On one year the average child will see 25,000 television commercials, all planned and written by grown-ups to make children to want things that they don't real need.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一个词:

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Sam,

I hear that youll travel to China next month. Now Ill tell you anything about it. Beijing is capital city of China. There are so many amazed places we cannot miss. For example, the Great Wall one of the seven wonder in the world, the Palace Museum and Yuan Ming Yuan. And you may also go to Hua Shan a dangerously steep mountain. At last I advise you to visit Hu Nan, that is famous for Zhang Jia Jie. In the way, have you ever heard of Mao Zedong, one of the greatest leaders in Chinese history? If you go to Shao Shan, youll know many about him. Oh, I must be stop now, but I will get ready for my final exams.

Yours,

Ahfang

查看答案和解析>>

同步练习册答案