精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Most parents love the Internet and want their kids to use it.But a new survey in America finds almost as many also fear the online world-especially social networking sites such as MySpace-and worry their kids will get in trouble with people they meet.
"The parents see the web's incredible potential,and they know their kids have to be there,"says James Steyer,CEO of Common Sense Media,which released results from a survey that looked into parental attitudes toward the Internet."It's also what they are scared of most."
Meeting bad people online
The study was conducted online May 5-10 by Insight Research Group.It says 80% of parents are concerned about kids meeting bad people online.
That's because young people who largely have grown up with the Net think of it as a social outlet,say the researchers.To young people,the benefits of giving out some personal information to reach out to friends outweigh the risks.And,the study shows they are so comfortable with the medium that 78% have a personal website or blog.
The most valuable education tool
Parents also recognize the importance of the Internet.The survey shows 91% think the Net helps their children explore their passions,and 77% think the Internet is one of the most valuable education tools teens have.But 88% think it's important to know what their kids are doing online.
"Findings suggest both parents and teens need more education about using online media,"Steyer says.
Internet safety has become an increasing concern for parents in America.Organizations like the Non-profit Common Sense have been trying to reach and help parents pay attention to the problem.
60.Which of the following has the closest meaning with the underlined word"outweigh"?A
A.Be more important than.
B.Be better than.
C.Be heavier than.
D.Be lighter than.
61.As for the Internet use,a majority of parents thinks it important toB.
A.make as many friends as possible        
B.know what their children are doing on it
C.hide your personal information      
D.have a personal website
62.What's the parents'attitude towards the use of the Internet?C
A.Positive.
B.Negative.
C.Contradictory.
D.Indifferent.
63.We can learn from the passage thatA.
A.most parents are worried about the web's incredible potential
B.91% of parents think the Internet is one of the most valuable education tools for teens
C.only teens need more education about the use of the Internet
D.78% of parents have a personal website or blog.

分析 本文主要讲述美国的一项新的研究发现,很多人担心网络的使用会给孩子们带来坏影响.

解答 ABCA
60  A  细节题. 猜测词义题.  根据文章第 三段To young people,the benefits of giving out some personal information to reach out to friends outweigh the risks 可知对于年轻人来说,为了能和朋友联系而提供个人信息得到的好处要比危险更重要,故选A.
61  B  细节题. 根据文章第四 段But 88% think it's important to know what their kids are doing online.可知大多数父母认为了解孩子们在网上到底做什么非常地重要,故选B.
62  C  细节题. 根据文章第 三段Meeting bad people online 和第四段The most valuable education tool可知网络既有好处又有坏处,故选C.
63  A   细节题. 根据文章第一 段 a new survey in America finds almost as many also fear the online world-especially social networking sites such as MySpace-and worry their kids will get in trouble with people they meet可知大多数父母都担心网络对于孩子潜在的危险,故选A.

点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.假如你是李华,假期中你外出旅游时发现有许多不文明现象,请你根据下列提示用英语给China Today编辑部写一封信,呼吁人们提高素质,文明出行.内容包括:
1、你所看到的不文明现象:如到处吐痰;随意刻划留名;乱扔垃圾等
2、你的看法和建议
参考词汇:不文明现象:immoral behaviors 刻划scratch
注意:词数120-150
Dear editor,
       .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Many of the teenagers don't stand straight,or sit correctly,which does not help to build their body.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.最近我作了一次短途旅行,但这次旅行花费的时间比我预计的要长.
I went on anexcursion recently,but my trip took melonger than I expected.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.后来,我假装很开心,但汉娜还是觉察到哪儿有点不对劲.
Afterwards,Ipretended to be cheerful,but Hannahsensed something was wrong.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.        catch the first bus,he got up very early this morning.(  )
A.In order toB.In order thatC.So as toD.So that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.假如你是李华,你的朋友王东已进入高二年级,最近来信咨询如何提高学习效率和英语成绩,写封回信建议他运用思维导图(Mind map)来解决上述问题.
理由如下:1.刺激思维( stimulate thinking),激发兴趣;
2.整理信息( organize information),帮助记忆;
3.抓住要点,节省时间.
注意:信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数,可适当增加细节,使行文连贯,词数100左右.
Dear Wang Dong,
Glad to offer you some help.Here is a useful learning method called"Mind map".You can make good use of it.
                                                                             
I really hope you will improve your English learning by using"Mind Map".
                                                          Yours
                                                           Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.-Your telephone number again?I    quite catch it.
-It's 88136688.(  )
A.didn'tB.doesn'tC.don'tD.won't

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Wugging,or web use giving,describes the act of giving to charity at no cost to the user.By using Everyclick.com,which is being added to a number of university computers across the UK,students can raise money every time they search,but it won't cost them a penny.
Research shows that students are extremely passionate(热情) about supporting charity-88% of full time students have used the Internet to give to charity.This age group is often the least likely to have their own income.19% of 22to 24year olds have short-term debts of more than£5,000.With rising personal debt levels in this age group,due to university tuition fees or personal loans and a lack of long-term savings,traditional methods of donating to charity are often not attractive or possible.
Beth Truman,a 21-year-old recent university graduate,has used Everyclick.com to donate to her chosen charity,the RSPCA,for two years and has seen the"wugging"movement grow in popularity with students."When you're at university you become more socially aware,but it's sometimes hard to give to others when you have little money yourself,"says Beth."Wugging is great for people in this age group as it allows them to use the technology on a daily basis(基础) to give to charity,without costing them a single penny."
Wugging is perfect for people who want to be more socially aware and supportive but don't feel they have the means to do so.Students using the web can raise money for causes they care about without costing them anything in terms of time or money,and charities get a valuable source of funding.
Everyclick.com works like any other search engine,allowing users to search for information,news and images but users can decide which of the UK's 170,000charities they would like to support through their clicks.Everyclick.com then makes monthly payments to every registered(注册的)charity.Launched in June 2005,Everyclick.com is now the eighth largest search engine and one of the busiest charity websites in the UK.

54.According to the passage,"wugging"is actuallyB.
A.a website   
B.an action for charity
C.a school organization     
D.a student movement
55.In the case of charity,Everyclick.comA
A.frees students from the financial(经济方面的) worries when they give to charity.
B.receives much money from students to make payments to registered charity.
C.offers valuable information to students as one of the largest search engine.
D.praises students for their money-raising at the website.
56.What would be the best title for this passage?D
A."Wugging",a new popular term(术语) on the Internet.
B.British people show strong interest in charity.
C.More Britain charities benefit from the Internet.
D.Students raise money for charity by"wugging".

查看答案和解析>>

同步练习册答案