精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】The young boy was sitting on the ground in the refugee(难民)camp playing with an empty tin.Other children were standing around watching him with envious eyes.

Envy? Of an empty tin?

This tin was indeed no worthless piece of trash—it was a splendid truck,complete with wheels and grille(铁栅) and floor.The vehicle even had remote control,a frayed piece of string from theengineto the hand of the owner.

The tin had lost all its original markings.But its first load had probably been sardines(沙丁鱼).Later the tin had been left with other rubbish behind the refugee camp clinic,and the boy had found it on one of his daily expeditions into thebig world

For thousands of refugee children,a tin 1ike this rates high on their list of wants.It can be used for many purposes,as jewellery,as a toy,for drinking or as a medicine box.

Many refugee children would consider it the happiest day of their lives if they received a handful of marbles(弹珠) as a present.

They dream of gifts which children in developed countries take for granted.Maybe a book to read.or a pencil and an exercise book of their very own.

Their imagination can create toys,but it cannot create books.Someone else must provide them.A more costly and valuable gift they cannot imagine.

【1】How do you think the youn eel when he gets something to read?

A. depressed B. frustrated

C. excited D. frightened

【2】Other children envied the young boy because the boy

A. had something to play with B.got some sardines to eat

C.received a handful of marbles D.had a real truck toy

【3】What is implied in the last paragraph of the text?

A.The society should donate(捐)some toys for the refugee children

B.The refugee children are more imaginative rather than creative

C.The refugee children are more creative rather than imaginative

D.The society should offer the refugee children things for study

【4】Which of the following would be the best title for the passage?

A.An Enviable Toy Present B. Sardine TinA Precious Toy

C.A Splendid Truck Toy D.A Poor Refugee Cam

答案

【1】C

【2】A

【3】D

【4】B

解析

试题分析:在难民营的孩子很少有玩具,哪怕是一个空的用了很久的破的沙丁鱼罐头瓶或者一颗子弹都是难得的玩具。

【1】C。推理判断题。从文章的They dream of gifts which children in developed countries take for granted.可知,如果能得到一本书,他们会非常激动的。

【2】A。细节理解题。从文章的Other children were standing around watching him with envious eyes.

可知,那个孩子在玩空的易拉罐时,其他的孩子都很羡慕。

【3】D。推理判断题。根据最后一段可知,孩子用想象力来创造玩具却不能创造出书。所以社会更应该给孩子们提供书籍。

【4】B。主旨大意题。根据全文大意可知,最佳题目是沙丁鱼罐头瓶是很宝贵的玩具。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华, 你所在的学校最近浪费现象很严重,比如长流水、长明灯等。为此学校向全校师生发出建设“节约型校园”的倡议。请你以How to build an economized campus为题写一篇英语作文,发表在校报英文版上。要求包括以下要点:

1. 认识到节约资源的重要性;

2. 从“我”做起节约资源,及时关掉灯、电扇等;随手关水龙头等;

3. 号召师生共同建设节约型校园。

参考词汇:economized campus节约型校园

注意:

1. 短文词数不少于100字;

2. 开头已为你写好,不计入总词数;

How to build an economized campus

Nowadays, waste on campus has become an increasingly serious problem. ________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫李华,最近在浏览新西兰的中学网站时,看到一位名叫Tom的留言, 他计划在暑假期间到中国的哈尔滨旅游,希望能有一名中国的中学生作他的导游。你对此很感兴趣。请你根据以下要点提示给他写一封e-mail,介绍相关情况。

主要内容: 1.希望做他的导游;

2. 打算如何给他做导游;

3. 期盼他的回复。

注意:

1. 字数100字左右。2. 信的开头结尾已经写好,不计入总字数。

Dear Tom,

Recently, while browsing a senior high school website of New Zealand, I saw the message you posted on it.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

Yours sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(满分30分)

假设你是某国际中学高二学生李华,校长Mr.White 打算请一位著名科学家到你校演讲,请你根据以下内容给他写一封信,建议邀请马丁.卡普拉斯(Martin Karplus)教授:

马丁.卡普拉斯简介

美国理论化学家1930年3月15日出生于奥地利,现在是哈佛大学(Harvard University) 的一名化学教授。

推荐理由

1 卡普拉斯方程(Karplus equation)就是以他的名字命名的

他和其他两位同事共同获得2013年诺贝尔化学奖

参考词汇: theoretical 理论的 colleague 同事

注意:

1 词数100左右

2 可以适当增加细节,以使行文连贯

3 信得开头结尾已经给出,且不计入总词汇

Dear Mr. White,

I heard that you are planning to

Yours sincerely,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 ——Hi, John. Are you busy?

——

A. Yes.I do agree.

B. Yes.That would be nice.

C. No.Are you sure?

D. No.What’s up?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】It’s great fun to explore new places—it feels like an adventure,even when you know you’re not the first to have been there. But make sure not to get lost or waste time going round in circles.

● Do the map reading if you’re being driven somewhere. It’ll be easier if you keep turning the map so it follows the direction you’re traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or you’ll have to move to the back seat.

● Get a group of friends together and go exploring. You'll need a good map, a compass , a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for emergencies . Tell someone where you’re going before you set out and let them know what time you expect to be back. The test is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.

● See if your school or a club organizes orienteering activities, in which you need a map and a compass to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B (and B to C, etc.)in the fastest time, or simply as a spare-time activity. Either way, its not only good fun, but a great way to keep fit.

【1】 Sitting beside the driver, you should___________.

A. look ahead to see where there’s a turn

B. direct the driver when necessary

C. move to the back seat if feeling uncomfortable

D. keep looking at the map to find a place to go to

【2】Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?

A. To be saved in case of an accident.

B. To get information when in danger.

C. To share the fun with him/her in exploration.

D. To tell him/her what’s going on with the group members.

【3】Orienteering activities can______________.

A. make people work fast

B. help people organize other activities

C. help people stay healthy

D. make people get prepared for sports

【4】The text mainly talks about____________.

A. the fun of exploration

B. what to bring for exploration

C. the way to use a map in exploration

D. how to prevent getting lost in exploration

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】During the Spring and Autumn Period, the State of Wu launched an attack against the State of Yue. The king of Wu was seriously wounded and soon died.__ 【1】___(he) son Fu Chai became the new king. Fu was determined to revenge. He trained his army_____2___(strict) until it was a perfect fighting force. Three years later, he led his army ____3____the State of Yue and caught its king Gou Jian.

In order to avenge his father’s____4___ (die), Fu let him live in a shabby stone house by his father’s tomb and ordered him to raise horses for him. Gou pretended to be loyal to Fu,__ 5_____ he never forgot his humiliation(羞辱).Many years later , he ____6___(set) free. Gou secretly accumulated a military force after he went back to his own state. In order to make himself tougher he slept on firewood and ate a gall-bladder(苦胆) before having dinner and going to bed every night. At ___7___ same time he administered his state carefully,___8____(develop) agriculture. After a few years, his country became strong. Then Gou seized a favorable opportunity to wipe off the State of Wu.

Later, people use it 9 (describe) one who stands self-imposed(自愿接受)hardships to ___【10____(strong) one’s determination to realize one’s ambition.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A mouse happened to look through a hole in the wall to see the farmer and his wife open a package. “What food might this contain?” The mouse wondered. But he was sad to discover it was a mousetrap (老鼠夹子).

Back to the farmyard, the mouse announced this warning: “There is a mousetrap in the house! There is a mousetrap in the house!”

The hen clucked (咯咯地叫) and scratched, raised her head and said, “Mr. Mouse, I can tell this is a great concern to you, but it is of no consequence to me. I cannot be bothered by it.”

Then the mouse turned to the pig. The pig sympathized, but said, “I am very sorry, Mr. Mouse, but there is nothing I can do about it but pray. Be assured you are in my prayers.”

Then the mouse turned to the cow and repeated the same words. The cow said, “Moo, Mr. Mouse. I’m sorry for you, but it’s no skin off my nose.”

So, the mouse returned to the house, head down and sadly faced the farmer’s mousetrap alone. That very night a sound was heard throughout the house the sound of a mousetrap catching its prey (猎物). The farmer’s wife rushed to see what was caught. In the darkness, she did not see it. It was a poisonous snake whose tail was caught in the trap. The snake bit the farmer’s wife. The farmer rushed her to the hospital. When she returned home, she still had a fever.

Everyone knows fresh chicken soup is good to treat a fever. So the farmer took his knife to the farmyard. The hen was killed.

But his wife’s sickness continued. Friends and neighbors came to sit with her around the clock. To feed them, the farmer butchered the pig.

The farmer’s wife did not get well but died. So many people came for her funeral that the farmer had the cow killed to provide enough meat for all of them for the lunch.

The mouse looked on it all from his hole in the wall with great sadness.

【1】 What did the mouse do when it returned to the farmyard?

A. It warned its neighbors of the danger.

B. It argued with its neighbors loudly.

C. It had a warm talk with its friends.

D. It tried hard to cheer its friends.

【2】Which of the following is mentioned in the story?

A. The farmer was bitten by a snake.

B. The neighbors came for chicken soup.

C. The pig expressed its sympathy for the mouse.

D. The hen was sure that it’ll be bothered by mousetrap.

【3】Which of the following can best express the moral of the story?

A. Out of sight, out of mind.

B. Mind works faster in time of danger.

C. Never put your nose into others’ business.

D. We should pull together in time of trouble.

【4】 How does the author develop the passage?

A. By argument. B. By time.

C. By discussion. D. By space.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Hosting and eventually winning the soccer World Cup, ____ as unachievable dreams in the past, have become serious goals for China under a national plan to make the sport a truly mass game.

A.regarding B.having regarded

C.being regarded D.regarded

查看答案和解析>>

同步练习册答案