【题目】Some of the best things in life don’t happen until you grow old enough to recognize them. I can say that about tea.
I didn’t start to drink tea until I was 35. What happened before that? The first time I felt a genuine urge to drink tea was in 2003, when I stayed briefly in the United Kingdom. After a time of consuming local food, I started to really like strong black tea. Although it was too strong to my tongue, I felt it was a necessity because it was comforting to my body.
I took packs of green teas with me as gifts but was disappointed to find my British friends preferred much stronger black teas from Sri Lanka. Later I learned that although people know China for its teas, it ranks only third among the world’s black tea exporters, after Sri Lanka and Kenya.
After I came back to China and started to cover food stories, I met friends in the tea-drinking circle and learned more. Although the majority of the rest of the world drinks black tea, which the Chinese call“red tea”, China produces and drinks mostly green teas.
I feel lucky to be Chinese because of the great variety of teas available in the country. It is estimated that there are more than 2,000 teas in China if you divide them geographically, including more than 600 locally famous brews. A more simple way to categorize (分类) is by color and extent of fermentation (发酵). That comes down to six main categories—green, white, yellow, dark-greenish (oolong), red and black teas.
Tasting teas can be compared to our lives. They can be plain and predictable but sometimes they are full of pleasant surprises. Occasionally they can even seem too good to be true. The best thing is, you know there’s always more to explore.
【1】Which country ranks first among the world’s black tea exporters?
A. Sri Lanka B. China
C. Kenya D. United States
【2】The writer of this passage works as a ________.
A. manager B. journalist
C. scientist D. tea grower
【3】All of the following statements about tea in China are true EXCEPT ________.
A. varieties of tea is planted and produced each year in China
B. all tea in China can be divided into six categories with no exceptions
C. tea in China can be categorized by color and extend of fermentation
D. tea in China can be divided into more than 2000 categories geographically
【4】What column does this passage belong to in a newspaper?
A. World B. Business
C. Travel D. Lifestyle
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】 作者在文中介绍自己喜欢喝茶的原因,介绍了对中国茶的认识。
【1】A
细节理解题。第三段最后一句“Later I learned that although people know China for its teas, it ranks only third among the world’s black tea exporters, after Sri Lanka and Kenya.”可知A正确。
【2】B
推理判断题。第四段第一句“After I came back to China and started to cover food stories” 我回到中国,开始报道/采访食物的故事。从本句可推断出他是记者。故选B。
【3】B
细节理解题。第六段中的“…the great variety of teas available in the country”可知A是正确的。“ It is estimated that there are more than 2,000 teas in China if you divide them geographically, including more than 600 locally famous brews”. 可知D是正确的。 “A more simple way to categorize is by color and extent of fermentation ”推出D是正确的。 “ That comes down to six main categories—green, white, yellow, dark-greenish (oolong), red and black teas.”可知主要分为6大类,可知并非只有六类,故B是不正确的。
【4】D
主旨大意。通读全文可知是关于茶及品茶的,属于生活方式。所以是D正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是学生会主席李华,学生会打算招募一位校报英文版的编辑,请你用英文以 “An English Editor Wanted”为题目写一则招聘启事。内容要点如下:
1、要求:英文与美术皆好;能熟练使用电脑;
2、工作内容:选择与编辑同学们的英文来稿;
3、有意者请在下周五前与学生会联系。
注意:1.词数100左右
2.不要逐字翻译,可适当发挥。
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
__.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是王明,将到美国参加一个英语学习俱乐部活动,你要在会上交流自己的英语学习体会。请根据要求写一篇发言稿。内容包括:学习方法、学习收获、学习困难。
注意:
1. 词数 100个左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
Dear friends,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Dr. Ge Yun has helped many kids who were born with defects(缺陷),【1】(include)me. She did my first two operations when I was a baby, which were the most important and【2】(effect) ones.
I don’t remember the first two operations very well【3】I do recall the third. Dr. Ge Yun was kind and eased me into the process. She tried everything she could【4】(make)sure that I was okay. I【5】(recent)saw a picture of me before my operation, and I knew what a big job she did.
Dr. Ge Yun operates 【6】people with all types of birth defects. She also goes to other countries【7】people cannot afford the treatment and helps them for free. Many people benefit from her new ways【8】(invent)to fix birth defects of the head and face. She【9】 (win)many awards so far.
Though I was just one of the patients to her, to me she was【10】 (much)that just my doctor. She was and is my hero, and she returned the smile to me.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Though she has many shortcomings, we all like her.
Though she has many shortcomings, we are all ________ ________ her.
【2】China Daily is not only a newspaper. It helps to improve our English.
China Daily is ________ ________ a newspaper. It helps to improve our English.
【3】He will tell you the result of the English speech contest.
He will ________ you ________ the result of the English speech contest.
【4】He regretted spending much time in playing computer games instead of studying hard.
He regretted ________ ________ much time in playing computer games instead of studying hard.
【5】He has three brothers, and two of them are Chinese teachers.
He has three brothers, two of ________ are Chinese teachers.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,今年6月8日到英国旅游,在伦敦希斯罗(London Heathrow Airport) 出口处拾到一个手提箱,你把它交给工作人员,他们非常感谢你,同时请你做一份情况说明。
要点如下:1. 拾者简明信息;
2. 事情经过;
3. 物品描述(样式、颜色、大小等)
注意:1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
I’m Li Hua, a high school student from China._________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
I wish the owner could come back soon and get it!
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】People develop ______ preference for a particular style of learning at ______ early age and these preferences affect learning.
A. a; an B. a; 不填
C. 不填; the D. the; an
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】Though ____________(surprise) to see us, the professor gave us a warm welcome.
【2】The old man lay ____________(trap) under the building waiting ____________(rescue).
【3】The living room is clean and tidy, with a dining table already ____________ (lay) for a meal to be cooked.
【4】Many buildings in the city need ____________(repair), but the one ____________(repair) first will be the library.
【5】The experiment shows that proper amounts of exercise, if ____________(carry) out regularly, can improve our health.
【6】Lucy has a great sense of humor and always keeps her colleges ____________(amuse) with her stories.
【7】The food ____________(cook) at the moment is for the dinner party.
【8】The table ___________(stand) in the corner has a __________(break) leg. You can’t use it.
【9】The performance of the host, ____________(intend) to please the audience and draw their attention, was greeted with a cold silence, however.
【10】The academy____________(locate) in the Garden Hotel, aims to provide workshops and corporate training courses ____________(relate) to fashion design.
【11】With great efforts____________(focus) on the conservation project, the number some rare animals is steadily increasing.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文写作(共1题;满分30分)
请根据以下提示,并结合事例,用英语写一篇短文。
“Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.” -Albert Einstein.
注意:
①无须写标题,不得照抄英语提示语;
②除诗歌外,文体不限;
③文中不得透露个人姓名和学校名称;
④词数不少于120词左右。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com