【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。
Vegetarian UK
Vegetarians and vegans
Vegetarians (people who don’t eat meat) and vegans (people who don’t eat or use any animal products) are becoming increasingly common in UK culture. 【1】 A recent survey showed that three million people were vegetarian. Visit a British supermarket and you will see a wide range of vegetarian ingredients and prepared meals on the shelves, including vegetarian sausages and vegan cheese.
【2】_________
So why are Brits cutting out meat? Many are unhappy about the poor treatment of animals and the effects of meat and fish production on the environment. Worries about food safety (for example BES or “mad cow disease”) also play a part. 【3】 According to the Vegetarian Society, a meat-free diet could help reduce the risk of certain cancers and heart disease, as well as obesity and high blood pressure.
Organic farming
Another rising trend is in how UK food is produced. Many people are rejecting GM (genetically modified) food and intensive farming practices. They want their food to be organically produced. Organic farmers use very few or no chemicals, pesticides or fertilizers and organic meat is produced without the use of drugs and antibiotics. 【4】
Organic food
According to the Soil Association, three out of every four UK households now buy some type of organic food. Some get organic meat, fruit and vegetables from farmers’ markets, where products are sold directly to the consumer. Others have a box of organic fruit and vegetables sent to their homes every week. 【/span>5】 Although it’s often more expensive, fans of organic food say it tastes much better!
A. A healthy diet
B. A balanced diet
C. Many people buy organic products in their local supermarket.
D. More and more people are deciding not to eat meat or use animal products.
E. A healthy soil reduces disease and helps crops grow strong and healthy.
F. Others choose to change their eating habits to improve their general health.
G. Organically farmed animals also have more living space and more nutritious food.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】F
【4】G
【5】C
【解析】
试题分析:文章主要讲述了英国的素食主义者,以及英国人多吃素食的原因。另一个上升的趋势是有机农业的发展,许多人拒绝转基因食品和强化农业的做法。他们希望他们的食物是有机生产的。农民很少使用或没有使用化学物质,虽然有机食品的价格往往更昂贵,但有机食品的粉丝们说它的味道更好!
【1】D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:最近的一项调查显示,三百万人是素食主义者。所以此处的内容是越来越多的人开始食用素食。故选D。
【2】A考查对上下文的理解和推理判断能力。根据段意是为什么英国人不吃肉,后文讲述的是肉类的不安全以及素食对人的好处。所以此处的内容是要有一个健康的饮食。故选A。
【3】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:根据素食协会,无肉饮食有助于降低某些癌症和心脏病的风险,以及肥胖和高血压。所以此处的内容是有些人选择改变他们的饮食习惯,以提高他们的健康。故选F。
【4】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:农民很少使用或没有使用化学物质,农药或化肥;有机肉类的生产不使用药物和抗生素。所以此处的内容是有机养殖的动物有更多的营养也很健康。故选G。
【5】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:虽然它的价格往往更昂贵,但有机食品的粉丝们说它的味道更好!所以此处的内容是吃有机食品的人也很多。故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
此行多一个词:把多余的词用斜线划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。
Here is the Time Machine, which I used to travelling into the future last week. I was very nervous and certain at first. Besides, my friend and guide, Wang Ping, was understanding and gave me some green medicine helped a lot. His parents' company, called "Future Tours", transport me safely into the future . A few minute later, the journey was completed and we arrived. I was still on the earth and one thousand years in the future. At first my new surroundings turned into complete dark. Hitting by a lack of fresh air, my head ached. At that time Wang Ping came to me and she handed a mask to me and then I felt better in a flash.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Until late in the 20th century, most Americans spent time with people of generations. Now mid-aged Americans may not keep in touch with old people until they are old themselves. That’s because we group people by age. We put our three-year-olds together in day-care center, our 13-year-olds in school and sports activities, and our 80-year-olds in senior-citizen homes. Why?
We live away from the old for many reasons: young people sometimes avoid the old to get rid of fears for aging and dying. It is much harder to watch someone we love disappear before our eyes. Sometimes it’s so hard that we stay away from the people who need us most.
Fortunately, some of us have found our way to the old. And we have discovered that they often save the young.
A reporter moved her family onto a block filled with old people. At first her children were disappointed. But the reporter baked banana bread for the neighbors and had her children deliver it and visit them. Soon the children had many new friends, with whom they shared food, stories and projects. “My children have never been less lonely,” the reporter said.
The young, in turn, save the old. Once I was in a rest home when a visitor showed up with a baby. She was immediately surrounded. People who hadn’t gotten out of bed in a week suddenly were ringing for a wheelchair. Even those who had seemed asleep wake up to watch the child. Babies have an astonishing power to comfort and cure.
Grandparents are a special case. They give grandchildren a feeling of security and continuity. As my husband put it, “my grandparents gave me a deep sense that things would turn out right in the end.”
Grandchildren speak of attention they don’t get from worried parents. “My parents were always telling me to hurry up, and my grandparents told me to slow down,” one friend said. A teacher told me she can tell which pupils have relationships with grandparents: they are quieter, calmer, more trusting.
【1】Now in an American family, people can find that ________.
A. children never live with their parents
B. not all working people live with their parents
C. aged people are supported by their grandchildren
D. grandchildren are supported by their grandparents
【2】The reason why old people are left alone may be that ________.
A. the old don’t like to live in a big family
B. the young can’t get enough money to support the old
C. different generations have different lifestyles
D. the old are too weak to live with the young
【3】The fact that the reporter told us shows that ________.
A. old people in America lead a hard life
B. old people in America enjoy banana bread
C. she had no time to take care of her children
D. old people are easy to get along with
【4】Seeing a baby, the old people get excited because ________.
A. they had never seen a baby before
B. the baby was clever and beautiful
C. the baby brought them the image of life
D. the baby’s mother would take care of them
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Many people have long dreamed of being able to fly around as simply as riding a bicycle. Yet the safety and strength of a flying bike was always a big problem.
Over the past 10 years, developments in technology have moved the dream of personal flying vehicles closer to reality. Now, two groups of inventors say such vehicles may be available very soon.
Grant Stapleton from Malloy Aeronautics says the Hoverbike, which is able to get in and out of small spaces very quickly, will be a truly personal flying vehicle. "It can be moved across continents very quickly because it can be folded and packed," he adds.
Mr. Stapleton says safety was the company's main concern when developing the Hoverbike. He ays the designers solved the safety issue by using overlapping rotors (折叠旋翼) to power the vehicle. The company is testing both a one-third size model and a full-size prototype (原型) of the Hoverbike.
Inventors say their Hoverbike will most likely be used first by the police and emergency rescue teams.
In New Zealand, the Martin Aircraft Company is also testing a full-size prototype of its personal flying bike, called Jetpack. It can fly for more than 30 minutes, up t0 1,000 meters high and reach a speed of 74 kilometers per hour.
Peter Coker is the CEO of Martin Aircraft Company. He said Jetpack "is built around safety from the start, " In his words, "reliability is the most important part of it. We have safety built into the actual structure itself, very similar to a Formula One racing car. "
Jetpack uses a gasoline-powered engine that produces two powerful jet streams. Mr. Coker says it also has a parachute (降落伞) that can be used should there be an emergency.
"It opens at a very low altitude and actually saves both the aircraft and the pilot in an emergency," he adds.
【1】Which of the following words can best describe the Hoverbike?
A. Powerful. B. Fast. C. Portable. D. Available.
【2】What make(s) flying vehicles seem practical now?
A. Modem technology. B. New safety rules.
C. Love of cycling. D. Public concerns.
【3】Who are expected to use the Hoverbike first?
A. People who dream of flying.
B. People who really love cycling.
C. People who design the bike.
D. People who serve public purposes.
【4】What's the main concern the two companies share?
A. Safety. B. Speed. C. Size. D. Design.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】When it comes to his designs, Ted becomes extremely p______, choosing colors carefully, and hard to satisfy.
【2】He has decided to go abroad with the i______ of improving his English and finding a better job when he returns.
【3】The reason why her novels enjoy great popularity among readers is that all the stories are a______ in everyday experience.
【4】If the printer should break down under g______, we would repair it at our expense.
【5】There was an a______ silence when no one knew what to say, and then I changed the subject.
【6】This may have been an improvement, but "______ (突破)" was an overstatement.
【7】Immediately upon seeing his manner, I knew he had a ______ (内疚的) conscience.
【8】There's a danger of the government falling because it will lose its ______ (多数).
【9】The subsequent events ______ (证实) my suspicions once again.
【10】To extend ______ (参与) in public decision-making, they advocate telephone conference calls be widely used.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Ever walked to the shops only to find, once there, you’ve completely forgotten what you went for? Or struggled to remember the name of an old friend? For years we’ve accepted that a forgetful brain is as much a part of aging as wrinkles and gray hair. But now a new book suggests that we’ve got it all wrong.
According to The Secret Life of the Grown-up Brain, by science writer Barbara Strauch, when it comes to the important things, our brains actually get better with age. In fact, she argues that some studies have found that our brain hits its peak between our 40s and 60s — much later than previously thought.
Furthermore, rather than losing many brain cells as we age, we keep them, and even produce new ones well into middle age. For years it’s been assumed that brain, much like the body, declines with age. But the longest, largest study into what happens to people as they age suggests otherwise.
This continuing research has followed 6,000 people since 1956, testing them every seven years. It has found that on average, participants performed better on cognitive (认知的) tests in their 40s and 50s than they had done in their 20s. Specifically, older people did better on tests of vocabulary, verbal memory (how many words you can remember) and problem solving. Where they performed less well was number ability and perceptual speed — how fast you can push a button when ordered. However, with more complex tasks such as problem-solving and language, we are at our best at middle age and beyond. In short, researchers are now coming up with scientific proof that we do get wiser with age.
Neuroscientists are also finding that we are happier with aging. A recent US study found older people were much better at controlling and balancing their emotions. It is thought that when we’re younger we need to focus more on the negative aspects of life in order to learn about the possible dangers in the world, but as we get older we’ve learned our lessons and are aware that we have less time left in life: therefore, it becomes more important for us to be happy.
【1】Barbara Strauch probably agrees that ______.
A. people’s brains work best between their 40s and 60s
B. the young are better at handling important things
C. aging leads to the decline of the function of the brain
D. wrinkles and gray hair are the only symbols of aging
【2】The continuing research has found older people perform better on ______.
A. perceptual speed B. vocabulary tests
C. number ability D. body balance
【3】People are happier with aging because ______.
A. they know how to share feelings
B. they learn to value the time left
C. they cannot focus on negative aspects
D. they do not realize the possible dangers
【4】What is the main idea of the passage?
A. People get happier with age.
B. People get more self-aware with age.
C. People get wiser with age.
D. People get more forgetful with age.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
请根据以下提示,用英语写一篇关于作家莫言的简介,然后投给校英语报。
原名 | 管谟业 |
出生时间 | 1955年2月17日 |
出生地 | 山东省高密县(county) |
主要经历 | 1. 童年时莫言在家乡的小学读书,后来出于某种原因辍学,在农村劳动多年。 2. 1986年莫言发表了小说《红高梁》(“Red Sorghum”),后来这部小说被导演(director)张艺谋拍成了电影。 3. 2012年,莫言获诺贝尔文学奖,成为首位获此奖项的中国籍作家。 |
注意:1. 词数100左右。
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Help a Teenager Make Good Decisions
Habitually poor decision making is actually common in teenagers. Naturally, such a habit makes parent-teen cooperation difficult, especially when a parent wants his teen to do what a " responsible adolescent" would do. A poor decision-making teenager can never run away from his responsibilities. 【1】
● Distinguish real problems from acts of pure "teenagerism". Teens often make poor decisions simply because they don-t have the experiences. By making small and harmless mistakes, like a recently- developed habit of careless consuming, a teen learns good decision-making skills on his own via self-correction.__ 【2】 Don't think the teen is making bad decisions just to challenge you. It's more likely it is out of a real inability to determine what's best for him.
● 【3】 Tell your teen you understand his decisions while simply emphasizing that you don't have to agree with his decisions or treat his views as valid. By not judging his opinions, tastes or style, you are opening the road for better communication and problem solving opportunities.
- Set clear expectations. 【4】 For example, if your teen refuses to study for his math final because "math is pointless," explain that you expect him to perform well in school, even in the "pointless" classes. Because you've already tolerated his opinion without trying to change his viewpoint, you two can easily agree that math isn't so useful, yet avoid saying "Let's just give up on math, then."
● Find a middle ground. Trade insignifican freedoms, such as clothing style for the promise that he'll live up to academic and family responsibilities. 【5】_ Not only does giving up a bit of control solve many conflicts, but the extra freedom you give him can also improve his decision-making.
A.Show tolerance.
B. Learn to solve problems.
C. Point out your expectations and his responsibilities.
D. If your teen could realize it, allow him to be himself.
E. A responsible adolescent must have role models to learn from.
F. Therefore, it’s important to guide them with problem-solving strategies.
G. Next time, he'll be more likely to think twice before making his buying decision.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】某中学生英文报近期开辟专栏,讨论学习习惯问题。请你结合自身学习实际,按以下提示,用英文为该专栏写一篇稿件。
1. 说明学习习惯与学习效果之间的关系;
2. 介绍一种好的学习习惯并提出养成该习惯的建议;
3. 描述自己在学习习惯方面存在的某个问题并给出改进措施。
注意:
1. 词数100左右,开头语已为你写好;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 文中不得透露个人姓名和学校名称。
It's useful and necessary to discuss learning habits.___________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com