【题目】阅读下列短文:
C
CaliforniaCondor's Shocking Recovery![]()
California condors are North America's largest birds, with wing-length of up to 3 meters. In the 1980s, electrical lines and lead poisoning(铅中毒) nearly drove them to dying out. Now, electric shock training and medical treatment are helping to rescue these big birds.
In the late 1980s, the last few condors were taken from the wild, and there are now more than 150 flying over California and nearby Arizona, Utah and Baja in Mexico.
Electrical lines have been killing them off. “As they go in to rest for the night, they just don’t see the power lines,” says Bruce Rideout of San Diego Zoo. Their wings can bridge the gap between lines, resulting in electrocution(电死) if they touch two lines at once.
So scientists have come up with a shocking idea. Tall poles, placed in large training areas, teach the birds to stay clear of electrical lines by giving them a painful but undeadly electric shock. Before the training was introduced, 66% of set-freed condors died of electrocution. This has now dropped to 18%.
Lead poisonous has proved more difficult to deal with. When condors eat dead bodies of other animals containing lead, they absorb large quantities of lead. This affects their nervous systems and ability to produce baby birds, and can lead to kidney(肾) failures and death. So condors with high levels of lead are sent to Los Angeles Zoo, where they are treated with calcium EDTA, a chemical that removes lead from the blood over several days. This work is starting to pay off. The annual death rate for adult condors has dropped from 38% in 2000 to 5.4% in 2011.
Rideout's team thinks that the California condors’ average survival time in the wild is now just under eight years. “Although these measures are not effective forever, they are vital for now,” he says. “They are truly good birds that are worth every effort we put into recovering them.”
(1)California condors attract researchers’ interest because they .
A.are active at night
B.had to be bred in the wild
C.are found on in California
D.almost died out in the 1980s
(2)Researchers have found electrical lines are .
A.blocking condors’ journey home
B.big killers of California condors
C.rest places for condors at night
D.used to keep condors away
(3)According to Paragraph 5 ,______ lead poisoning.
A.makes condors too nervous to fly
B.has little effect on condors’ kidneys
C.can hardly be gotten rid of from condors’ blood
D.makes it different for condors to produce baby birds
(4)The passage shows that ______.
A.the average survival time of condors is satisfactory
B.Rideout's research interest lies in electric engineering
C.the efforts to protect condors have brought good results
D.researchers have found the final answers to the problem
【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)C
【解析】加利福尼亚神鹰是北美最大的鸟类,双翼展开可达3米。由于频繁的触电和铅中毒,加利福尼亚神鹰几乎绝迹。现在,电击和药物治疗正在拯救加利福尼亚神鹰。
(1)推理判断题。根据第三段“As they go in to rest for the night,”排除A;根据第二段“In the late 1980s, the last few condors were taken from the wild”可知,condors一直生活在野外,排除B; 根据第二段“more than 150 flying over California and nearby Arizona,Utah and Baja in Mexico”可知,不止加利福尼亚由condors,排除C,故选D。
(2)细节理解题。根据第三段“Electrical lines have been killingthem off.……Their wings can bridge the gap betweenlines, resulting in electrocution(电死) if they touch two lines at once.”可知,神鹰不知道停在电线上会触电身亡,它们经常停在电线上休息,结果,很多被电死了,故选B。
(3)段落大意题。根据“This affects their nervous systemsand ability to produce baby birds, and can lead to kidney(肾) failuresand death.”可知,金属铅会刺激神鹰神经系统,影响它们的生育能力,导致肾衰竭和死亡,故选D。
(4)推理判断题。根据“justunder eight years”可知,身影的平均寿命太短,排除A;根据“Althoughthese measures are not effective forever”可,目前采用的措施并不能永远有效,排除D;根据第六段“They are truly good birds that areworth every effort we put into recovering them.”可知,Rideout团队的研究兴趣在于怎样挽救这一濒危物种,故选C。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It was not until I came here __________ I realized this place was famous for not only its beauty but also its weather.
A. who B. that C. where D. before
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 what you have, for what you have now is what you once prayed for.
A. Abandon B. Acknowledge
C. Accumulate D. Appreciate
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】-When did the Great Wall __________?
-In the Qin Dynasty.
A. come into being B. come into use
C. come into effect D. come into power
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】选词填空(可变换形式,其中有两项是多余的)
![]()
【1】I thought she would be angry about the whole thing, but ______ she was calm.
【2】I think I will come back to Harbin, as I have already ______ this city.
【3】I had considered becoming a model, but soon I put the idea out of my head after I ______ and started a family.
【4】They only cared their own needs and didn’t ______ the feelings of other people.
【5】The event will ______ on June 19th, a week earlier than usual.
【6】His eighth book ______ earlier this year and was an instant best-seller.
【7】I’ve been asked to ______ the beautiful princess in the school play.
【8】I opened my mouth wide at the sad news ______.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】You will recognize Jane when you see her at the airport. She _____ a large blue bag.
A. carries B. is carrying
C. will be carrying D. has carried
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
【1】It suddenly ________ me that there was no one at home.
【2】A new crisis has ________.
【3】Most crimes are ________ by young men.
【4】Several people were arrested but nobody was ________.
【5】The equipment can be ________ from your local supplier.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】New Zealand Cruise (游轮) & Australian Open Tennis
Includes tickets to the Women’s and Men’s Finals at the Australian Open
Number of days: 16 days (Leaving: 31 January 2020)
This holiday serves up the perfect experience for any tennis fan with tickets to the Australian Open, hotel stays in Melbourne and Sydney and a cruise around New Zealand’s coastline.
Discover your itinerary (日程安排)
Dayl-4 Melbourne (Hotel stay & Australian Open)
Melbourne is famous for its markets, where you’ll find everything from local produce to arts and fashion. During your stay, experience all the excitement of the Australian Open, one of the world’s most exciting sports tournaments and 2020’s first Grand Slam (大满贯). With tickets to the Men’s and Women’s Finals, you’ll see the best tennis stars in the world compete for glory in game like no other.
![]()
Day 5-8 Sydney (Hotel stay)
Sydney is far more than the Opera House, Harbor Bridge and inviting beaches. Walk along the coastal paths, with rock pools, where you can watch surfers ride the waves.
Day 9-12 At sea
Day 13 Milford Sound (Scenic cruising)
You’ll travel through amazing natural beauty in South West New Zealand, where mountain tops are shown in mirror-smooth waters. In this important wildlife habitat, you could see a Little Blue penguin (企鹅) or two, as you travel past the breathtaking sight.
Day 14 Dunedin
Don’t miss the gardens at Larnach Castle, including the Serpentine Walk, the Alice Lawn and a native plant path; a true dream for plant lovers.
Day 15 Tauranga
As you sail into Tauranga’s scenic harbor, you’ll pass Mount Maunganui, a dead volcano crossed with walking paths and dotted with hot saltwater pools.
Day 16 Auckland
【1】In which city can you buy the local produce of Australia?
A.Melbourne.B.Sydney.
C.Dunedin.D.Tauranga.
【2】When will you be able to see the dead volcano?
A.On Day 8.B.On Day 13.
C.On Day 14.D.On Day 15.
【3】The tour is mainly designed for __________.
A.sports starsB.tennis fans
C.surfersD.climbers
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短语填空
![]()
【1】The old man didn’t want to throw away the old watch which needed _________ every day.
【2】___________ after a long meeting, Tory put off an interview arranged by his secretary.
【3】His face_____________ with the toothache.
【4】Last week, she ___________ all of the shops in the city to find a new dress for the party.
【5】After some discussion, the girl was persuaded not to ____________.
【6】The students were ____________into two groups: one group planted trees, and the other watered trees.
【7】I _____________ meet you at the airport, but I was delayed by Jack’s visit.
【8】Tom said he wanted to ________________themes like freedom and love in his novel.
【9】President Medvedev also called for tough punishment against officers who will ____________.
【10】In 1954, Julie ____________ The Boy Friend, at the Royale Theater.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com