【题目】根据短文内容,从短文后选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
All over the world people enjoy sports. Sports help to keep people healthy, happy and help them to live longer.
【1】 They buy tickets or turn on their TVs to watch the games. Often they get very excited when “their” player or team wins. 【2】 Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in all countries near the sea or in those with many rivers. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy! 【3】 Think how many people love to skate or ski in Japan, Norway or Canada.
Some sports or games go back to thousands of years, like running or jumping. Chinese boxing, for example, has a very long history. But basketball and volleyball are rather new. Neither one is a hundred years old yet. 【4】 Water skiing is one of the newest in the family of sports.
People from different countries may not be able to understand each other, but after a game they often become good friends. 【5】 One learns to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace.
A. And think of people in cold countries.
B. Sports help to train a person’s character.
C. Not a few people like sports in the world.
D. Many people like to watch others play games.
E. People aren’t inventing new sports or games.
F. Some sports are so interesting that people everywhere go in for them.
G. People are inventing new sports or games all the time.
【答案】
【1】D
【2】F
【3】A
【4】G
【5】B
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述了全世界的人们都喜欢运动,人们在冬季和夏季进行不同的运动。一些运动是非常有趣的,很多人都很喜欢。来自世界不同的国家的人们,互相不能交流,但通过运动和比赛能够成为朋友。
【1】D 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:他们买票或打开电视机看比赛。故D项“很多人喜欢其他人打比赛”引起下文。故选D。
【2】F 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:足球,例如,已经传遍世界。故F项“有些运动如此有趣以至于各地的人们都喜欢参与进来”引起下文。
【3】A 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:跳进游泳池或湖多么有趣,无论是在中国、埃及还是意大利!根据下一句:想想有多少情侣参加滑冰或滑雪,在日本,挪威或加拿大。此处指的是在寒冷国家人们会参加雪上运动。故选A。
【4】G 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:滑水是运动家庭中最新的成员。故G项“人们一直在发明新运动或新游戏”引起下文。
【5】B 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:来自不同国家的人可能不能够互相理解,但是一场比赛过后,他们往往会成为好朋友。根据下一句:学会奋力拼搏,公平,胜不骄,败不馁。故是运动可以塑造一个人的性格。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的文章.文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Three years ago, I became a student in an ordinary school. Disappointing as I felt at the shabby campus and the poorly-equipped classroom, I find the teachers patient and considerate. Besides, I enjoyed the friend atmosphere in class. I decided to make the best for it. I worked hardly and got along well with teachers and classmates. Whenever I had difficulties, they were always available. Soon, I became one of the top student in my class, what greatly increased my confidence and I got more motivated.
My experiencee tells me that it is not what you are given but that how you use it that determine who you are.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划—横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear American guests,
On behalf of our school, I would like to express our warm welcome to you. We are lucky to have us here in the middle of our English Week activities.
As being scheduled, we had English Talent Show today. The purpose of this programme is develop our interest in English learning and practical abilities in listening and spoken. The programme consists in the following activities: recitation, singing, word spelling, story told and so on. The Show will begin at two o’clock this afternoon at the Student Center. Dear guests, you are welcomed to take part in our activities. I hope we students will benefit great from your presence.
I sincerely hope you a pleasant time with us. Thank you.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,正在英国接受英语培训,住在一户英国人家里。今天你的房东Mrs Wilson 不在家,你准备外出,请给Mrs Wilson 写一留言条,内容包括:
1.外出购物
2.替房东还书
3.Tracy 来电话留言:1)咖啡屋(Bolton Coffee)见面取消
2)此事已告知Susan
3) 尽快回电
注意:1. 词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Mrs. Wilson,
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
______________________________________________________________________
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Thousands of people were attracted to a 2-meter-wide lane in Tongcheng, Anhui province this spring festival. Although【1】was impossible to count the exact number, at least 5,000 people visited it each day.
This narrow lane, 【2】(call)Liuchi Lane in Chinese, won greater popularity after the story behind it was broadcast on a CCTV show. At first glance it may seem unimportant, but to those【3】know its history, Liuchi Lane means much more than its【4】 (appear). In the early Qing Dynasty it served【5】the boundary between Zhang family and Wu family. They quarreled【6】(fierce)over which family had the right to build a wall on the dividing line. After 【7】(fail) to make a compromise, the Zhangs turned to Zhang Ying, a family member of Zhangs and also a top official in the emperor’s court. To 【8】(they)surprise, Zhang Ying did not provide the support they needed. He called for his family to step back I meter from the boundary. Seeing that, the Wus 【9】 (agree)to move back another meter, thus Liuchi lane was born.
In reality, the story of Liuchi Lane is not only about how to get along with others, 【10】also a guideline for all the officials in China.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I was born at Blunderstone, in Suffolk, in the east of England, and was given my poor father’s name, David Copperfield. Sadly, he never saw me and died six months before I was born. My early childhood was extremely happy, as my beautiful mother and kind Peggotty took care of me. But when I was about eight, a shadow passed over my happiness. My mother often went out walking, in her best clothes, with a gentleman called Mr Murdstone. He seemed to be very fond of my mother. But I knew that Peggotty did not like him.
A few months later Peggotty told me that my mother was going to have a short holiday with some friends. Meanwhile Peggotty and I would go to stay with her brother Daniel in Yarmouth,on the east coast, for two weeks. I spent a wonderfully happy two weeks there, playing all day on the beach with Emily, and sleeping in my own little bed on the ship. I am sure I was in love with little Emily in my childish way, and I cried bitterly when we had to say goodbye at the end of the holiday.
But on the way home to Blunderstone, Peggotty looked at me very worriedly. ‘she said suddenly in a trembling voice.‘I must tell you—While we’ve been away, your dear mother—has married Mr Murdstone!He’s your stepfather now!’
I was deeply shocked. I could not understand how my mother could have married that man. And when we arrived home, I went straight to my room and lay sobbing on my bed, which made my poor mother very unhappy too. As she sat beside me, holding my hand, Mr Murdstone suddenly came in.
What’s this, Chara, my love?’ he asked sternly. ‘Remember, you must be firm with the boy!I’ve told you before, you’re too weak with him!’ And when mother left the room, Mr Murdstone whispered angrily to me, ‘David, do you know what I’ll do if you don’t obey me?I’ll beat you like a dog!’ I was still very young, and I was very frightened of him. If he had said one kind word to me, perhaps I would have liked and trusted him, and my life would have been different. Instead, I hated him for the influence he had over my dear mother, who wanted to be kind to me, but also wanted to please her new husband.
【1】According to the passage, what ended David’s happy childhood?
A. His father’s death.
B. Peggotty’s ignorance of him.
C. His mother’s acquaintance with Mr.Murdstone.
D. Mr.Murdstone’s love to his mother.
【2】What’s the author’s tone in writing the underlined sentences in P2?
A. Serious. B. Humorous.
C. Sad. D. Regretful.
【3】How did David think about Mr.Murdstone?
A. Strict and firm. B. Sensible and caring.
C. Gentle and helpful. D. Mean and unkind.
【4】According to the passage, what’s most likely to be mentioned in the follwing part?
A. Peggotty’s help to David. B. Mr.Murdstone’s cruelty to David.
C. David’s fights against Mr.Murdstone. D. David’s love to mother.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】We don’t have to take great pains to control waste, but action and a grateful heart are needed; thank the water that runs through our fingers, and save it for poor Arabian or African countries struggling in water ______ (short);
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I’m【1】(honour) that you would ask me 【2】 advice.As you know,our band was formed in【3】very unusual way.【4】, we 【5】( learn )a lot from the band since then. First,you will need to agree on what kind of music you want to write and play.You had better play one kind of music if you want to become famous.Next,you will need【6】 come ) up with a name for your band—something 【7】is different.Then,make a special time for practice 【8】 stick to it.You will also want to give several【9】(performance )for friends and families to get their ideas on your 【10】(music) ability. Above all,just have fun!
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 As to the long-term effects of global warming some believe that the damage has been done, ___________________.
A. otherwise we take steps to make up now
B. now that we take steps to make up
C. whether we take steps to make up now or not
D. unless we take steps to make up now
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com