【题目】 P1Some people have lot of hair while others have a little. Some people have no hair on the top of their head; they are bald. The important thing is -- are you happy with the hair you have?
P2Problem hair is often a result of an unhealthy diet and lifestyle.
P3To ensure your hair looks its best, pay attention to what you eat. Lack of protein and iron makes your hair less shiny. So, you need adequate amounts of green vegetables, fruits and dairy products. Drink eight to ten glasses of water a day. This will help keep your hair from becoming dry. Avoid eating sweets or high-fat foods. They can slow hair growth.
P4Stress in your life can also secretly rob your hair of its shiny beauty. Relaxing music and more rest are both remedies for stress.
P5In addition, remember to rinse your hair thoroughly after you shampoo it. Brushing your hairregularly will help it grow. It will also make it look healthy. Do not rub your hair too quickly when you dry it. It could damage your hair.
P6Last, be sure to choose the right hair products. The choices you make are they key to healthy hair.
【1】The author mentions the different people’s hair in paragraph 1 to ________.
A.introduce the following topic of hair care
B.show the importance of having a lot of hair
C.stress people’s dissatisfaction with their hair
D.describe the current situation of hair care market
【2】According to the passage, if you want to fasten hair growth, you can ________.
A.have more green vegetables and dairy products
B.eat fewer candies or foods containing much fat
C.drink eight or more glasses of water a day
D.listen to relaxing music and take more test
【3】The meaning of word “regularly” (in Para 5) is closest to ________.
A.oftenB.thoroughly
C.quicklyD.happily
【4】Which of the following is the best title for the passage?
A.Bald? It’s impossible!B.Healthy life, healthy hair!
C.To be bald or hairy? It’s a question.D.More Exercise, More Food, More Hair!
【5】Which of the following structures matches the passage above?
A.
B.![]()
C.
D.![]()
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
本文是一篇说明文。主要介绍了如何正确地护理头发。
【1】推理判断题。根据第一段中的The important thing is -- are you happy with the hair you have? (重要的是——你对自己的头发满意吗?)及下文对如何正确地护理头发的介绍可知,因此第一段提到不同人的头发类型就是为了引出下文的如何正确地进行头发护理这一话题。故A项正确。
【2】细节理解题。根据第三段中的void eating sweets or high-fat foods. They can slow hair growth.(避免吃甜食或高脂肪食物,它们能减缓头发的生长)可知,想让头发长得更快,要少吃糖果或含有大量脂肪的食物。故B项正确。
【3】词义猜测题。根据划线词前的Brushing your hair(梳头发)及常识可知,经常梳头会有助于头发生长,由此可知划线词意为“经常”。故A项正确。
【4】主旨大意题。通读全文可知,特别是根据第二段中的Problem hair is often a result of an unhealthy diet and lifestyle.(头发问题通常是不健康饮食和生活方式的结果)可知,本文从饮食和生活方式两方面介绍了如何正确地护理头发。由此可知,B项Healthy life, healthy hair!(健康生活,健康发质)适合做文章标题。故B项正确。
【5】篇章结构题。通读全文可知,文章第一段提到了不同人的头发类型引出文章话题,然后在第二段中点明头发问题是由不健康的饮食和生活方式导致的,然后第三、四、五、六段分别从不同角度介绍了如何正确地护理头发。故D项正确。
文章标题形式的主旨大意题的难度在于要有高度的概括性,全面体现出文章内容,因此抓住文章主题很重要,例如本篇第4题,通读全文可知,特别是根据第二段中的Problem hair is often a result of an unhealthy diet and lifestyle.(头发问题通常是不健康饮食和生活方式的结果)可知,本文从饮食和生活方式两方面介绍了如何正确地护理头发。由此可知,B项Healthy life, healthy hair!(健康生活,健康发质)适合做文章标题。故B项正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,用方框中词组的正确形式填空并写在答题卡指定区域的横线上。(每个短语限用一次)。
![]()
【1】We had to move the furniture to ________________ the piano.
【2】She doesn’t talk much, but what she says _____________.
【3】I have a suit but I only wear it ________________.
【4】I ________________ him but could still hear his footsteps.
【5】Jane was ________________ the bits of paper and broken glass when I left.
【6】John had studied French for a year before he _____ Spanish.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】请阅读下列材料,并按要求用英语写一篇150词左右的文章。
材料1:各国对迟到时间容忍度的情况调查(单位:分钟)
![]()
Tolerance toward one’s lateness
材料2:
There are few habits as annoying as someone making us wait. However, some punctually- challenged people have no intention of offending anyone. They still want to keep friends, family and bosses happy. They are often painfully aware and ashamed of the damage their lateness could do to their relationships, reputations, careers and finances.
Johnson, a doctor in New York, says his reputation for being unpunctual can sometimes be caused by a misunderstanding of opinion. “A friend will ask me to come over, and he’ll say ‘come anytime from seven.’ But if I do turn up at eight or later, he will be annoyed.”
Joanna, a teacher in London, for whom the most distressing (令人苦恼的) thing is writing school reports, never makes the deadline for herself. “I always spend weeks carefully considering everything about the reports,” she says, “just for fear that any error arises.”
【写作内容】
1.用约30个单词为以上材料撰写概要;
2.用约120个单词发表你的观点,内容包括:
(1)迟到带来的不良影响(至少两点);
(2)给Johnson和Joanna提出你的建议,至少两条。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解
Bicycle Safety
Operation Always ride your bike in a safe, controlled manner on campus. Obey rules and regulations. Watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions.
Theft Prevention Always securely lock your bicycle to a bicycle rack---even if you are only away for a minute. Register your bike with the University Department of Public Safety. It's fast, easy, and free. Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen.
Equipment.
Brakes Make sure that they are in good working order and adjusted properly.![]()
![]()
![]()
Helmet A necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fit properly.
Lights Always have a front headlight---visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a good idea.
Rules of the Road
Riding on Campus As a bicycle rider, you have a responsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. Riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. The speed limit for bicycles on campus is 15mph, unless otherwise posted. Always give the right of ways to walkers. If you are involved in an accident, you are required to offer appropriate aid, call the Department of Public Safety and remain at the scene until the officer lets you go.
Bicycle Parking Only park in areas reserved for bikes. Trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle parking, and parking in such posts can result in a fine.
If Things Go Wrong
If you break the rules, you will be fined. Besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for:
No bicycle registration---------------------------------$25
Bicycle parking banned------------------------------$30
Blocking path with bicycle ---------------------------$40
Violation of bicycle equipment requirement -----------$35
(1)Registration of your bicycle may help you _____________.
A.find y our stolen bicycle
B.get your serial number
C.receive free repair services
D.settle conflicts with walkers
(2)According to the passage, what bike equipment is a free choice for bicycle riders?
A.Brakes.
B.A helmet.
C.A headlight.
D.A taillight.
(3)When you ride a bicycle on the campus, ___________.
A.ride on posted bicycle paths and sidewalks
B.cycle at a speed of over 15 mph
C.put the walkers' right of way first
D.call the police before leaving in a case of accident
(4)If you lock your bicycle to a tree on the campus, you could be fined _________.
A.$25
B.$30
C.$35
D.$40
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Our school motto reflects the importance we ______ to good manners, hard work and success.
A. place B. attach C. pay D. Turn
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】用短语的适当形式填空
![]()
【1】Everyone knew she didn’t like him, but she _____________________ mind her manners so that she wouldn’t disappoint her parents.
【2】We shouldn’t ____________________ believing that the environment will recover by itself. It takes everyone’s efforts to make it happen.
【3】I think all the players ____________________ the team’s poor performance tonight. We were all rather disappointed.
【4】He ___________________ checking everything himself, because he didn’t trust anyone else.
【5】The scientists have conducted an experiment, from which we will _____________________ what is happening to the earth’s atmosphere.
【6】In the past, people often ___________________ the labels on food, not knowing what was safe to eat.
【7】The grand military parade drew many people’s attention ______________________.
【8】Business is good now, but there are a few problems ___________________. And we need to solve them before they grow worse.
【9】George ___________________ this morning, for which I am very grateful. Without him, I would have been late for the meeting.
【10】He could have laughed at your failure, but, __________________, he pitied you.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Six months ago, Jack came to China to study. He has heard that Yangzhou is famous for its gardens. And he plans to visit some gardens in July, so he has collected information about them online as follows:
The Slender West Lake, named National AAAAA Tourist Area in 2010, includes the Great Rainbow Bridge, the White Pagoda, Five-pavilion Bridge, the Twenty-four Bridge, the Small Golden Hill and so on. The best time to tour the Slender West Lake is in March. During the visit to the park, the boat travels on the water and visitors travel in the picture. Ticket: Mar.—May. ¥150; Other months ¥90 Time: 8:30—17:00 Bus: No. 4, 5, 6, 17, 61 buses Tel: 0514-87357803; 0514-87370091 |
Ge Garden, one of the four top famous Chinese gardens, got its name from bamboo. The bamboo in the garden forms the green scenery. The centre of the garden is well-known for man-like hills. Four seasons can be experienced here at a time. Ticket: Mar. —May. ¥10; Other months ¥30 Time: Mar. —May. 7:15—18:00; Other months 7:15—17:30 Bus: No. 8, 30, 61 buses Tel: 0514-87935285 |
He Garden, the most famous garden in the late Qing Dynasty, is known for its long double-way corridor (走廊), which is regarded as the earliest footbridge. Ticket: Mar. —May. ¥40; Other months ¥30 Time: 7:30—17:15 Bus: No. 19, 61 buses Tel: 0514-87900345; 0514-87222353 |
【1】How much will a ticket cost Jack if he visits the Slender West lake?
A.30 yuan.B.40 yuan.
C.90 yuan.D.150 yuan.
【2】What’s HeGarden famous for?
A.The long corridor.B.The green bamboo.
C.The man-made hills.D.The boat travelling.
【3】Which of the following can Jack do?
A.He can take a No. 19 bus to GeGarden.
B.He can visit the Slender West Lake at 8:00.
C.He can call 0514-87935285 for further information of HeGarden.
D.He can call 0514-87900345 to know more about HeGarden.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】-Must I do well in all the subjects, Mum?
-Sure, baby ! As an old saying goes, knowledge is __________.
A. command B. effort
C. power D. energy
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】--Alice won’t join in our discussion tonight.
--Oh, she ______. We have already put it off.
A. mustn’t B. can’t
C. shouldn’t D. needn’t
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com