精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
(2013·高考天津卷)As I held my father’s hands one night,I couldn’t help but notice their calluses(老茧)and roughness.His hands tell the story of his life as a ____,including all his struggles.
One summer,I remember,a drought (旱灾) hit Ontario,turning it into a ____ desert.On one of those hot mornings I was picking sweet corn with my dad to fill the last ____ from the grocery store.Fifty dozen was all we needed,which ___ took twenty minutes.That morning,however,the process didn’t ___ quickly.After forty minutes of aimlessly walking in the field,we ____needed twenty dozen.I was completely frustrated and ___.Dropping the basket heavily,I declared, “If the store wants its last twenty dozen,they can pick it themselves!”Dad ____,“Just think,my little girl,only ten dozen left for each of us and then we’re ____.” Such is Dad-whatever problem he ____,he never gives up.
____,the disastrous effects of the drought were felt all over our country.It was a challenging time for everyone,____ Dad remained optimistic.He ____ to be grateful for other things like good health and food on our plates.Only then did I truly begin to ___ Dad and his faith that guided us through the hard times.
Dad is also a living example of real ____.From dawn to dusk,he works countless hours to___ our family.He always puts our happiness ____ his own,and never fails to cheer me on at my sports games ___ his exhaustion after long days.His loving and selfless nature has inspired me to become more sympathetic and ____,putting others first.
Dad,the life ____ I have learned from you will stay with me forever.You are my father,teacher,friend and,most importantly,my hero.
小题1:
A.teacherB.gardener
C.farmerD.grocer
小题2:
A.stormyB.lively
C.disappearingD.burning
小题3:
A.orderB.form
C.gapD.position
小题4:
A.repeatedlyB.normally
C.finallyD.really
小题5:
A.goB.begin
C.occurD.change
小题6:
A.yetB.still
C.evenD.nearly
小题7:
A.surprisedB.nervous
C.angryD.frightened
小题8:
A.apologizedB.cried
C.complainedD.laughed
小题9:
A.lostB.done
C.goneD.touched
小题10:
A.meets withB.brings up
C.works outD.thinks about
小题11:
A.ThankfullyB.Hopefully
C.UnfortunatelyD.Strangely
小题12:
A.orB.for
C.soD.but
小题13:
A.happenedB.seemed
C.continuedD.aimed
小题14:
A.faceB.appreciate
C.examineD.question
小题15:
A.loveB.pride
C.friendshipD.honesty
小题16:
A.supportB.settle
C.start D.impress
小题17:
A.afterB.before
C.besideD.under
小题18:
A.in spite ofB.in terms of
C.in control ofD.in place of
小题19:
A.carefulB.regretful
C.considerateD.humorous
小题20:
A.historyB.motto
C.patternsD.lessons

小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:B
小题5:A
小题6:B
小题7:C
小题8:D
小题9:B
小题10:A
小题11:C
小题12:D
小题13:C
小题14:B
小题15:A
小题16:A
小题17:B
小题18:A
小题19:C
小题20:D
 本文是一篇夹叙夹议的文章。文章以第一人称的方式进行记叙和议论,主要讲述了在作者和父亲为杂货店所接甜玉米订单配货的过程中,作者中途想放弃,但是父亲鼓励她要坚持下去。文中还讲述父亲在遇到困难时,总是以积极、乐观的态度面对生活,这让作者受益终生。
小题1:解析:选C。根据上文“their calluses (老茧) and roughness”和20空后的“After forty minutes of aimlessly walking in the field...”可以判断出作者的父亲是一个农民。teacher老师;gardener花匠,园艺师;farmer农民;grocer食品杂货店店主/店员。所以C项符合句意。
小题2:解析:选D。根据上文“a drought (旱灾) hit Ontario,turning...”和17空后的“On one of those hot mornings...”可以推断出干旱将安大略变成了一个滚烫的沙漠。stormy暴风雨的;lively活泼的,生动的;disappearing消失的;burning燃烧的,滚烫的。所以D项符合句意。
小题3:解析:选A。根据此句中fill the last________from the grocery store(杂货店)和22空后的“If the store wants its last twenty dozen...”可以推断出空格处填“订单”。order订购,订单,订货,fill the last order为最后一个订单配货;form表格,形式,形状;形态;gap间隙,缺口,空白;position位置,职位。所以A项符合句意。
小题4:解析:选B。根据下文“That morning,however,the process didn’t________quickly.After forty minutes of...”可以推断出这一过程(花费了40分钟)正常情况下只需20分钟。repeatedly反复地,再三地;normally正常地,通常地;finally最后,终于;really实际上,事实上。所以B项符合句意。
小题5:解析:选A。根据上下文可推测空格处所在句的句意:然而,那个早上,过程________不快。go进行,进展;begin开始;occur发生;change变化;零钱。所以A项符合句意。
小题6:解析:选B。根据上文“Fifty dozen was all we needed”和下文“If the store wants its last twenty dozen,they can pick it themselves!”可以推断21空所在句的句意为“漫无目的地在田地里走了40分钟后,我们仍需要摘20打”。yet然而,可是;still仍然,还;even甚至;nearly几乎,差不多。所以B项符合句意。
小题7:解析:选C。根据关键词frustrated和下文“Dropping the basket heavily...”可以推断出作者生气了。surprised感到吃惊的;nervous紧张的;angry生气的;frightened感到害怕的。所以C项符合句意。
小题8:解析:选D。根据下文“whatever problem he________,he never gives up”可以推断出作者的父亲对待生活的态度是非常积极、乐观的,故此处选D项,laugh“笑”。apologize道歉;cry哭,哭泣;complain抱怨,均与语境不符。
小题9:解析:选B。空格处所在句的句意为“……我们每个人就只剩下10打了,然后我们就完成了”。lost迷路的;done已完成的;gone过去的,用完了的;touched感动的。所以B项符合句意。
小题10:解析:选A。meet with碰到,遇见;bring up养育,提出,谈到,呕吐;work out计算出,弄明白;think about考虑,思考。根据上下文可推测空格处所在句的句意为“这就是父亲——无论遇到什么问题,他从不放弃”。所以A项符合句意。
小题11:解析:选C。根据下文the disastrous effects of the drought were felt all over our country“干旱所带来的灾难性影响席卷全国”可以推断出本空填的词应意为“不幸的是”。thankfully高兴地,感激地;hopefully有希望地,有前途地;unfortunately不幸的是;strangely奇怪的是。所以C项与语境相符。
小题12:解析:选D。根据上文“It was a challenging time for everyone...”和下文的关键词optimistic可以推断出前后两句具有转折关系。or或者,否则;for为了;so因此;but但是。所以D项符合题目要求的转折关系。
小题13:解析:选C。happen to...碰巧/恰巧……;seem to...好像/似乎……;continue to...继续……;aim to...打算……上文提到干旱所带来的灾难性影响席卷全国,但父亲仍然保持着乐观的态度。所以可推测本空所在句的意思是“他一如既往地感激其他事情,如健康的身体和我们盘中的食物”。故C项符合句意。
小题14:解析:选B。根据上下文可推测空格处所在句的句意为“直到那时我才真正地开始欣赏父亲以及父亲引导我们度过困难时期的信念”。face面对;appreciate欣赏,感激;examine检查,测验;question质疑,问问题。所以B项符合句意。
小题15:解析:选A。根据下文“His loving and selfless nature has inspired...”可以推断出父亲也是一个能够付出真爱的活生生的例子。love爱;pride自豪,骄傲;friendship友谊;honesty诚实。所以A项符合句意。
小题16:解析:选A。support支持,维持,供养,资助;settle定居,安定;start开始;impress给……留下印象。根据上下文可推测空格处所在句的句意为“他从早到晚工作了无数个小时是为了养活我们一家人”。所以A项符合句意。
小题17:解析:选B。根据下文“His loving and selfless nature...putting others first.”可以推断出父亲总是把别人放在第一位,也就是说总是把我们的幸福放在他自己的幸福的前面。after在……之后;before在……之前;beside在……旁边;under在……下面。所以B项符合语境。
小题18:解析:选A。in spite of尽管;in terms of在……方面,依据,按照;in control of控制,管理,掌握;in place of代替,取代。根据上下文可推测空格处所在句的句意为“他总是把我们的幸福放在他自己幸福的前面,即使……精疲力竭,父亲也从未忘记在体育比赛中为我加油鼓劲”。所以A项符合句意。
小题19:解析:选C。根据下文“putting others first”可以推断出“父亲是具有同情心的、体贴他人的”。careful仔细的,细心的;regretful遗憾的,后悔的;considerate考虑周到的,体贴的;humorous幽默的。所以C项considerate符合语境。
小题20:解析:选D。根据下文“You are my father,teacher,friend and,most importantly,my hero.”可以推断出空格处是指从父亲那里学到的关于生活的经验与教训。history历史;motto座右铭;pattern模式;lesson教训,经验,课。所以D项符合语境。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Many women write to me perplexed(困惑的) about why they can't form close friendships.They try new approaches,put themselves in all the right places,see therapists,and read relevant self­help books.They consider themselves interesting,loyal,kind,and friend­worthy people.But for reasons unknown to them,they have a tough time forming intimate relationships.Many admit to not having even one close friend.
A recent study published in the Journal of Personality and Social Psychology offers some clues as to how both nature(personality) and nurture (experience) impact our friendships.Researchers at the University of Virginia and University of Toronto,Mississauga studied more than 7,000 American adults between the ages of 20 and 75 over a period of ten years,looking at the number of times these adults moved during childhood.Their study,like prior ones,showed a link between residential mobility and adult well­being:The more  times participants moved as children,the poorer the quality of their adult social relationships.
But digging deeper,the researchers found that personality—specifically being introverted (内向的) or extroverted (外向的)—could either intensify or buffer (缓冲) the effect of moving to a new town or neighborhood during childhood.The negative impact of more moves during childhood was far greater for introverts compared to extroverts.
“Moving a lot makes it difficult for people to maintain long­term close relationships,” stated Dr.Shigehiro Oishi,the first author of the study,in a press release from the American Psychological Association,“This might not be a serious problem for outgoing people who can make friends quickly and easily.Less outgoing people have a harder time making new friends.”
Families often have to relocate—across town,across the country,or across the globe.Yet,in many cases,their kids and young adolescents haven't yet built up a bank of friendships.So the conventional wisdom is to try to minimize moves for the sake of your child,whenever possible,and to move at the end of the academic year.
小题1:The passage is written mainly to ________.
A.offer advice to women on how to form intimate relationships
B.explain how nature and nurture impact our friendships
C.explain how moves during childhood affect children
D.tell us how to help children make friends
小题2:Which of the following is true according to the second paragraph?
A.People who moved less during childhood have better social relationships.
B.The more people moved during childhood,the more friends they have.
C.The more people moved during childhood,the better they adjust to society.
D.There is no link between residential mobility and adult well­being.
小题3:In order for children to maintain long­term close relationships,parents ________.
A.should not relocate their homes
B.should relocate their homes within the town
C.had better move at the end of the school year
D.had better move when their children couldn't build up a bank of friendships
小题4:We learn from the fourth paragraph that moves during childhood ________.
A.have a bigger impact on an introverted person compared to extroverts
B.have no impact on an outgoing person
C.are a big problem for both introverts and extroverts
D.help children better adapt to a new environment
小题5:We can infer from the passage that ________.
A.our friendships are mainly affected by our nurture
B.we can move when children have made a lot of friends
C.the impact of moves will disappear when one reaches adulthood
D.there is some way to minimize the impact of moves during childhood on children

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Donna is 19 years old and loves animals, which is why I’m always happy to leave my dog with her when I go on holiday. Donna also helps to train hunting dogs, but recently, her boyfriend told me, she returned home from a farm in tears after being told to hit some dogs.
“She wasn’t being asked to hit them because they didn’t behave well,” he said. “She was told to punch these puppies with a closed fist simply to let them know who is the boss,” Donna refused. Good for Donna. In my view, you hit an animal for only two reasons: as a way to teach it an important lesson to protect it from danger, such as not into the road; or because you like hurting animals.
Last summer, I attended a horse race. I don’t know much about horses, but I was alarmed when I saw a horse with a huge ulcer (溃疡) on its legs. “Surely this horse won’t race?” I asked. I was very surprised that nobody in the crowd seemed concerned.
The horse began the race, but later it fell heavily. It had broken its leg. The next thing I saw was its dead body in a bag, being driven past. No one seemed to care, except those who had bet on it. I know people care for horse racing, but do they really care for horses? I doubt it.
Oh, but it’s a tradition, I hear you say. Wouldn’t the world be a boring place if we didn’t occasionally hit, shoot and chase animals? Traditions are made by man and can be unmade. It was once acceptable to kill servants when their master died, to visit the mental hospitals to laugh at the patients or to watch public execution (执行死刑).
Nor should it be forgotten that in our progress to a more civilized world, animals have played an important role: they have fed us, carried us, worked for us, rescued us, died for us and sometimes just saved us from loneliness. Surely by now they deserve our kindness. At the very least, they deserve our respect.
小题1:Donna was asked to hit the young dogs because ________.
A.they misbehaved
B.their owner disliked them
C.people on the farm enjoy hurting them
D.it was a way to train them to obey people
小题2:What does the underlined word in paragraph 2 probably mean?
A.strikeB.strokeC.scoldD.pump
小题3:What is the author’s purpose in telling the readers the story about the horse?
A.To explain the traditional horse race to readers.
B.To prove that the weak horse can’t win in the race.
C.To show that animals are treated unfairly by humans.
D.To say that people care more for horses than horse racing.
小题4:Which of the following is NOT true?
A.People no longer watch killing criminals in public.
B.The author cannot accept anyone who hits the animals.
C.It was a traditional practice to kill servants for their dead master.
D.The author thinks it is possible to change the traditions made by man.
小题5:What’s the best title of the passage?
A.No One Cares for Animals Nowadays.
B.Let’s Protect the Endangered Animals.
C.Show Animals the Respect They Deserve.
D.The Stories Between Animals and People.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Reseachers at the University of Kansas say that people can accurately juage 90 percent of a stranger's personality simply by looking at the person’s shoes.“Shoes convey useful information about their wearers,’’the authors wrote in the new study published in the Journal of Research in Personality.
Lead researcher Omri Gillath said the judgments were based on the style,cost,color and condition of someone’s shoes.In the study,63 University of Kansas researchers looked at pictures showing 208 different pairs of shoes worn by the study’s participants.Volunteers in the study were photographed in their most commonly worn shoes,and then filled out a personality questionnaire.
Some of the results were expected:People with higher incomes most commonly wore expensive shoes,and flashier shoes were typically worn by outgoing people.However,some of the more specific results are strange enough.For example,“practical and functional’’ shoes were generally worn by more “pleasant" people,while ankle boots were more linked with ‘‘aggressive’’ personalities.The strangest of all may be that those who wore‘ ‘uncomfortable looking” shoes tend to have “calm” personalities.And if you have several pairs of new shoes or take extreme care of them,you may suffer from “attachment anxiety",spending lots of time worrying about what other people think of your appearance.There was even a political calculation in the mix with more liberal(主张变革的)types wearing “shabbier and less expensive” shoes.
The researchers noted that some people will choose shoe styles to mask their actual personalities,but researchers noted that volunteers were also likely to be unaware that their footwear choices were showing the deep side of their personalities.
小题1:What does this text mainly tell us?
A.Shoes Call hide people’s real personalities.
B.Shoes convey false information about the wearer.
C.People’s personalities call be judged by their shoes.
D.People know little about their personalities.
小题2:The participants were asked to      
A.provide pictures of their shoes
B.look at pictures of different shoes
C.design a personality questionnaire
D.hand in their commonly worn shoes
小题3:Which of the results is beyond people’s expectation?
A.Wealthy people often wear expensive shoes.
B.Pleasant people like wearing uncomfortable shoes.
C.Aggressive people are likely to wear"ankle boots.
D.Fashion shoes are typically worn by outgoing people.
小题4:People suffering from“attachment anxiety” tend to      
A.wear strange shoesB.worry about their appearance
C.have a calm characterD.become a political leader
小题5:The author wrote the text in order to      
A.inform us of a new studyB.introduce a research method
C.teach how to choose shoesD.describe different personalitie

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

At the age of 11, Peter Lynch started caddying(当球童) at Brae Burn Country Club in Newton, Mass. “It was better than a newspaper carrier, and much more profitable,” the Fidelity vice chairman recalls. He kept it up during the summers for almost a decade. “You get to know the course and can give the golf players advice about how to approach various holes,” he says. “Where else, at age 15 or 16, can you serve as a trusted adviser to high-powered people?”
One of those people was George Sullivan, then president of Fidelity’s funds, who was so impressed with Lynch’s smarts that he hired him in 1966. “There were about 75 applicants for 3 job openings,” Lynch says now. “But I was the only one who had caddied for the president for 10 years.”
In between caddying and managing money, Lynch went to Boston College on a scholarship from a program called the Francis Ouimet Fund. Named after the 1913 winner of the U.S. Open, the fund launched in 1949 which is open to Massachusetts kids only. Ouimet executive director Robert Donovan says, “Help with college is a logical extension of friendly relation between golfers and their favorite caddies, because there is a close tie to train up them to be excellent that happens between the players and the kids who carry their golf poles. And for the teens, caddying is all about being around successful role models.”
It is obvious that caddies who are finally successful include all kinds of outstanding personnel, from actor Bill Murray, to New York Times columnist Thomas Friedman, to former GE chairman and CEO Jack Welch.
Of course, the great number of financial giants who caddied in their youth might be coincidence, but Dick Connolly thinks not. “Caddying life teaches you a lot about business, and about life,” he says. “You learn to show up early and look people in the eye when you shake their hand, and you learn how to read people -- including who’s likely to cheat and who isn’t.” Connolly is a longtime investment advisor at Morgan Stanley’s Boston office, a former Ouimet scholarship student and, along with Peter Lynch and Roger Altman, one of the program’s biggest supporters. He wants to share the most important lesson he learned on the links, so he says: “One golfer I caddied for told me that if you want to succeed in any field -- golf or business -- you have to spend a lot of lonely hours, either practicing or working, when you’d rather be partying with your friends. That’s true, and it stuck with me.”
小题1:Which of the following may Peter Lynch agree about caddying?
A.He could have a relaxing job as a caddie.
B.He could make more money from the golf players.  
C.His duty was to advise the players how to play golf.
D.His caddying experiences contributed to his later career.
小题2:Why was the Francis Ouimet Fund set up to support Massachusetts kids only?
A.Because of the advice from the rich golf players.
B.Because of those giants with caddying experiences.
C.Because of the great success the caddies have achieved.
D.Because of the friendly relation between golfers and their caddies.
小题3:According to Dick Connolly, caddying experience in your youth_____.
A.helps you learn to live with loneliness
B.teaches you a lot about business and life
C.makes it possible to meet with great people
D.offers you chances to communicate with others
小题4:Which of the following may be the best title for the passage?
A.Legend of Peter Lynch.
B.An introduction of Golf Caddying.
C.Golf Caddying into Future Success.
D.Five Giants with Caddying Experiences.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

In ancient Egypt,the pharaoh(法老)treated the poor message runner like a prince when he arrived at the palace, if he brought good news. However,if the exhausted runner had the misfortune to bring the pharaoh unhappy news,his head was cut off.
Shades of that spirit spread over today's conversations. Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outing. As we walked light-heartedly out of the door,picnic basket in hand,a smiling neighbor looked up at the sky and said,"Oh boy,bad day for a picnic. The weatherman says it's going to rain." I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches. Not for his stupid weather report,for his smile.
Several months ago I was racing to catch a bus. As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter,the sales agent said with a broad smile,"Oh that bus left five minutes ago." Dreams of head-cutting!
It’s not the news that makes someone angry. It’s the unsym pathetic attitude with which it’s delivered(递送). Everyone must give bad news from time to time, and winning professionals do it with the proper attitude. A doctor advising a patient that she needs an operation does it in a caring way . A boss informing an employee he didn’t get the job takes on a sympathetic tone. Big winners know, when delivering any bad news, they should share the feeling fo the receiver.
Unfortunately,many people are not aware of this. When you're tired from a long flight,has a hotel clerk cheerfully said that your room isn't ready yet?When you had your heart set on the toast beef,has your waiter merrily told you that he just served the last piece?It makes you as traveler or diner want to land your fist right on their unsympathetic faces.
Had my neighbor told me of the upcoming rainstorm with sympathy(同情),I would have appreciated his warning. Had the Greyhound salesclerk sympathetically informed me that my bus had already left,I probably would have said,"Oh,that's all right I'll catch the next one." Big winners,when they bear bad news,deliver bombs with the emotion the bombarded(被轰炸的)person is sure to have.
小题1:In Paragraph 1,the writer tells the story of the pharaoh to ____.   
A.make a comparisonB.introduce a topic
C.describe a sceneD.offer an argument
小题2:In the writer's opinion,his neighbor was ___.   
A.friendlyB.warm-heartedC.not considerateD.not helpful
小题3:From "Dreams of head-cutting!"(Paragraph3),we learn that the writer___.   
A.was mad at the sales agent
B.was reminded of the cruel pharaoh
C.wished that the sales agent would have had dreams
D.dreamed of cutting the sales agent's head that night.
小题4:What is the main idea of the text?   
A.Delivering bad news properly is important in communication.
B.Helping others sincerely is the key to business success.
C.Receiving bad news requires great courage.
D.Learning ancient traditions can be useful.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

There are a great number of people in the world while few people are great.I think there is probably only one great person out of 10,000 at best,and most probably much less than that.
The reason why there are only few of them is that most people do not pay the price of greatness.There are so many people who want to be great,why only very few of them actually pay the price? The answer to the question explains the difference between the almost 100% people who want to be great and the much less than 0.01% who actually be so.The reason is that the road to greatness is full of pains.
Greatness requires sacrifices and there is no sacrifice without pain.The kind of sacrifices required for greatness is the ones that make the process continuously painful for long time.If you only want to be good it may be painful just every now and then,and many people can still handle it.But being great is a total difference.The pain is much deeper and it is continuous,so very few people can endure this kind of pain.Most people naturally choose things that bring pleasures to them.It's unnatural to choose pain over pleasure,let alone doing it continuously for long time.But that's what I believe is the secret to greatness: The secret to greatness is choosing pain over pleasures continuously for long time.
小题1:What is the purpose of Paragraph 1?
A.To compare.         B.To list statistics.
C.To lead up to the topic.D.To give information.
小题2:If one person only wants to be good,what will he/she face?
A.Occasional pains.B.Continual work.
C.Constant pains.D.Various difficulties.
小题3:What is the main idea of the passage?
A.Pleasures mean greatness.
B.Greatness equals sacrifices.
C.What's greatness.
D.Greatness lies in continuous pains.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

In modern society there is a great deal of argument about competition. Some hold an optimistic attitude. They value it highly, believing that it is a natural outcome of social progress and prosperity(繁荣)and that anyone who wants to be outstanding has to keep the pace. Others think otherwise. They say that competition is bad; that it sets one person against another; that the unfriendly relationship between people because of competition.
I have taught many children who held the belief that their self-worth depended on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and-death affairs. In their single-minded pursuit(追求)of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.
However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others have an opposite opinion. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. They have no choice. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try”. What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self-respect relies on how well one performs compared with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear is overcome can discover a new meaning in competition.
小题1:What does this passage mainly talk about?
A.Competition helps to set up self-respect.
B.Opinions about competition are different among people.
C.Competition is harmful to personal quality development.
D.Failures are necessary experience in competition.
小题2:Why do some people favor competition according to the passage?
A.It pushes society forward.
B.It builds up a sense of duty.
C.It improves personal abilities.
D.It encourages individual efforts.
小题3:The underlined phrase “the most vocal” in Paragraph 3 means      .
A.those who try their best to win
B.those who value competition most highly
C.those who are against competition most strongly
D.those who rely on others most for success
小题4:What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”?
A.One’s worth lies in his performance compared with others.
B.One’s success in competition needs great efforts.
C.One’s achievement is determined by his particular skills.
D.One’s success is based on how hard he has tried.
小题5:Which point of view may the author agree to?
A.Every effort should be paid back.
B.Competition should be encouraged.
C.Winning should be a life-and-death matter.
D.Fear of failure should be removed in competition.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Ever wonder how this season’s celebrations affect the environment? Guest blogger Krista Fairles takes an amusing look at this very topic:

The holidays are a wonderful, cheerful time when most people wait for Santa to bring them presents. But I’m not like most people. I spend my time wondering just what the environmental impacts of Santa Claus and his reindeer are, and more importantly, how I can calculate those impacts.
Lately I’ve been particularly curious as to whether Santa’s old sled is a clean green flying machine, or if he should be replacing his 8 reindeer with an environmentally-friendly car.
I should mention that, surprisingly, I was unable to find statistics specific to Santa’s magical flying reindeer, so these calculations use numbers from various sources and may not represent actual pollution caused by Santa and his animals. In other words, don’t complain to the government about the damage Santa is causing the environment based on this article.
Santa’s yearly trip around the globe is 44,000km long, twice the average of a North American driver. If we assume that the magic provides the altitude for this trip, then reindeer power only needs to push Santa’s sled forward. To complete the trip in 12 hours, I estimate they must travel at a speed of about 3100km/h. To travel at this speed, for this length of time, the reindeer need to eat an incredible 980 million calories each!!
So the next question is: how much food is in 980 million calories? Well, if they’re eating corn, they’d need to eat 16,500 lbs each — or 1.6 acres of food. Growing 12.8 acres of corn has its own implications for the environment that we’ll leave for another calculation.
We now need to consider that during the global trip the reindeer are “letting out” some of that corn in the form of methane (甲烷,沼气). A resting cow produces 110 kg of methane per year, so flying reindeer would each let out about 4.8 tons. With methane causing 20 times the global warming damage of CO2, and the altitude increasing that damage by 1000% that another 20 times, we can put Santa’s round-trip emissions at 15,488 tons. This is much more than the 100 tons an environmentally-friendly car would release on the same trip!
Bad Santa.
小题1:Which aspect does the writer NOT include in her analyses about reindeer’s influence on environment?
A.Distance covered.B.Calories consumed.
C.Tons of waste let out.D.Money spent on food.
小题2: According to Paragraph 6, how many acres of corn would Santa need to feed 10 reindeer?
A.1.6.B.16.C.12.8.D.128.
小题3:Which of the following statements would the writer most probably agree with?
A.Christmas celebrations are really a waste of money.
B.Vegetarians are more likely to survive than meat-eaters.
C.Raising animals has a negative influence on environment.
D.The car industry does less harm to environment than farming.
小题4:Which of the following words best describes the language style of the passage?
A.Humourous and concerned.B.Cheerful and friendly.
C.Academic and formal.D.Serious and boring.
小题5:Which of the following is the best title for this passage?
A.Is Santa driving clean and green?
B.Santa, watch where you’re going!
C.Santa Claus is coming to town!
D.Let’s reduce waste on Christmas celebrations!

查看答案和解析>>

同步练习册答案