精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.Television has changed the lifestyle of people in every industrialized country in the world.In theUnited States,where sociologists have studied the effects,some interesting observations have been made.
Television,although not essential,has become an important part of most people's lives.It alters people's ways of seeing the world; in many ways,it supports and sustains (维持) modern life.

Television has become a baby-sitter,an introducer of conversations,the major transmitter of culture,and a keeper of tradition.Yet when what can be seen on TV in one day is critically analyzed,it becomes evident that television is not a teacher but a sustainer; the poor quality of programming does not elevate (提高) people into greater understanding,but rather maintains and encourages the life as it exists.
The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV programming development and the economics of TV.Television in America began with the radio.Radio companies and their sponsors first experimented with television.Therefore,the close relationship which the advertisers had with radio programs became the system for American TV.Sponsors not only paid money for time within programs,but many actually produced the programs.Thus,in American society,television is primarily concerned with reflecting and attracting society rather than experimenting with new ideas.Advertisers want to attract the largest viewing audience possible.To do so requires that the programs be entertaining rather than educational,attractive rather than challenging.
Television in America today remains,to a large extent,with the same organization andstandards as it had thirty years ago.The hope for further development and true achievement toward improving society will require a change in the entire system.

32.According to the author,American television is poor in quality becauseB.
A.it is controlled by radio companies
B.the programs have to be developed partly for economic reasons
C.advertisers are interested in experimenting with new ideas
D.it is still at an early stage of development,compared with the radio
33.In the author's view,American TV shouldD.
A.be entertaining and attractive
B.reflect society and attract society
C.maintain and encourage the life as it exists
D.change with the development of society
34.Based on the passage,which of the following statements is TRUE?C
A.TV has become a must in the American's life.
B.One can expect to improve his understanding significantly from watching TV.
C.American TV is important to most people as it affects their life in many ways.
D.American TV nowadays has some different standards from the past.
35.The author's attitude towards American television isA.
A.negative
B.positive 
C.indifferent
D.sympathetic.

分析 本文是一篇议论文,介绍了在许多工业国家中,电视已经改变了人们的生活方式.然而现在电视节目的质量却并没有得到提高,它还是和三十几年前的标准一样.而要让整个社会更向前进步则需要整个社会体系的改变.

解答 32.B.细节理解题.根据第四段第一,二行"The primary reason for the lack of quality in American television is related to both the history of TV programming development and the economics of TV"可知,美国电视质量差的原因在于电视节目发展的历史和电视的经济,故选B.
33.D.推理判断题.根据最后一段最后一句"The hope for further development and true achievement toward improving society will require a change in the entire system"可知,作者认为美国电视应该随着社会的发展而改变,故选D.
34.C.细节理解题.根据第二段"Television,although not essential,has become an important part of most people's lives.It alters people's ways of seeing the world; in many ways,it supports and sustains  modern life"可知电视虽然不是人们生活中最基本的部分,但也是人们生活中最重要的一部分,而在某种程度上,它也是维持着现代生活的一个组成部分;根据Television,although not essential可知电视不是必须的; the poor quality of programming does not elevate (提高) people into greater understanding可知电视不能提高人对于生活更深入的理解;根据Television in America today remains,to a large extent,with the same organization andstandards as it had thirty years ago可知美国电视并没有什么改变,故选C.
35.A.观点态度题.根据第四段第四行"Television,although not essential,has become an important part of most people's lives.It alters people's ways of seeing the world; in many ways,it supports and sustains modern life"可知,作者对于美国电视持否定态度,故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Free Wi-Fi has become very important to us:many stores and shopping malls offer it,restaurants use it to attract customers,and for libraries and coffee shops it is a must-have service.
Even when people are traveling,they scan for free Wi-Fi.When selecting or rating a hotel,six in ten travelers believe that unlimited Wi-Fi is the most important factor.
"Today,people will never forget to pack their smart phones,tablets and laptops into the suitcase,"said the Daily Mail."We rely on free Wi-Fi heavily when traveling-especially when it comes to checking social media,checking out travel tips,and accessing websites."
However,despite the opportunities that free Wi-Fi gives us,"our over-reliance on technology has come at a price,with travelers feeling unable to escape social media",said Lonely Planet,the world's largest travel guide brand.
Anita Isalska,Lonely Planet editor and tech addict,was forced to unplug when in an isolated (隔绝的)camp in Greenland recently."Adjusting to this slower pace,I began to realize that:social media had changed into a habit,"she wrote."I had believed I was capturing (捕捉) moments,but in reality my busy fingers were preventing me enjoying travel's deepest pleasures.How fully can you appreciate a huge glacier or wild flowers when your brain is selecting the right photo filter (滤镜) or the perfect six seconds to take photos"
In September,Lonely Planet released 10predictions for the future of global travel.One of them was that true escapes will be highly valued in future,so remote hotels will start to make their lack of the Internet into an appealing feature.Would you like to have an unplugged holiday?

28.According to the passage,people nowadays tend to do the following EXCEPTD.
A.getting out of a library that has no access to the Internet
B.thinking ill of a hotel without Wi-Fi
C.making travel plans via the Internet
D.enjoying travelling without Hi-Tech equipment
29.Through the fourth paragraph,the author intends toB.
A.give more evidence to the view mentioned
B.show a different opinion on the topic
C.get into another topic
D.summarize the previous paragraphs
30.What has Anita Isalska realized in Greenland?C
A.Travelers cannot survive without Hi-Tech.
B.Taking pictures doesn't affect appreciating nature.
C.Her over-reliance on technology has come at a price.
D.Her fingers are not flexible enough to take enough pictures.
31.What does"an unplugged holiday"mean in the last paragraph?C
A.A camping holiday.
B A holiday in a remote hotel.
C.A holiday without Wi-Fi.
D.A holiday without taking pictures.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

20.Bicycle Sharing
Foryears,bike-sharing plans have been common in big cities around the world,including in China.Examples include Paris's Vélib and London's Santander Cycles ("Boris bikes").But these require customers to return the bicycles to docking stations (泊车位).In China,a more user-friendly approach is spreading rapidly.It involves bikes that can be paid for using a smartphone and left anywhere.GPS tracking enables them to be located with a mobile app.A ride typically costs only one yuan(﹩0.15)on a bike in an eye-catching colour.
The first such service was launched in June 2015 by a startup called Ofo.The company now has around 2.5m yellow-framed bikes in more than 50 cities in China.Its main rival,Mobike,which started up only a year ago,says it has"several million"of its orange-wheeled bikes spread across a similar area.Bluegogo has half a million bikes in six Chinese cities.It plans to add a new city every two weeks.
However,the dockless system is easy to abuse.Some riders hide the bikes in or near their homes to prevent others from using them.Another trick involves scratching off a bike's QR code to stop others from scanning it.A bigger problem for the new firms is persuading people to use bikes instead of cars.Thirty years ago,63% of Beijingers cycled to work.Now,only 12% do.Many people think that cycling is only for the poor.A dating-show contestant famously said in 2010 that she would"rather cry in a BMW than smile on a bike."Cycling is also dangerous.About 40% of road accidents involve bicycles,according to a report in 2013.Some city authorities accuse the bike-sharing firms of causing congestion.This month,the southern city of Shenzhen ordered limits on the number of shared bikes.Other cities,including Shanghai and Beijing,are considering similar measures.
Despite some disadvantages,such user-friendly services represent the kind of green innovation that China wants and may even bring"a revolution".

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.One of the greatest gifts one generation can give to other generations is the wisdom it has gained from experience.This idea has inspired the award-winning photographer Andrew Zuckerman.He interviewed and took photos of fifty over-sixty-five-year-olds all over the world.His project explores various aspects of their lives.The photos and interviews are now available on our website.
Click on the introductions to read the complete interviews.
Let us now have a culture of peace.
--Federico Mayor Zaragoza,Spain
Federico Mayor Zaragoza obtained a doctorate in pharmacy(药学)from the Complutense University of Madrid in 1958.After many years spent in politics,he became Director-General of UNESCO in 1987.In 1999,he created the Foundation for a culture of Peace,of which he is now the president.In addition to many scientific publications,he has published four collections of poems and several books of essays.
Writing is a discovery.
--Nadine Gordimer,South Africa
Due to a weak heart,Nadine Gordimer attended school and university briefly.She read widely and began writing at an early age.She published her first short story at the age of fifteen,and has completed a large number of works,which have been translated into forty languages.In 1991,Gordimer won the Nobel Prize for Literature.
Jazz is about the only form of art today.
--Dave Brubeck,USA
Dave Brubeck studied music at the University of the Pacific and graduated in 1942.After World War Two he was encouraged to play jazz.In 1951,he recorded his first album(专辑).Brubeck's 1959 album has become a jazz standard.He received a Grammy Lifetime Achievement Award in 1996.
For more figures CLICK HERE.

21.Why did Andrew Zuckerman choose the fifty elders for his project?A
A.Because their wisdom deserves to be passed on.
B.Because they are physically impressive.
C.Because their accomplishments inspired him.
D.Because they have similar experiences.
22.According to the web page,Federico Mayor ZaragozaB.
A.has won many awards for his work in politics              
B.has made achievements in different areas
C.has devoted all his life to the field of science                 
D.has served as the president of a university
23.Who most probably said"My education has been the library and books"in the interview when reflecting on his/her experience?A
A.Nadine Gordimer.
B.Federico Mayor Zaragoza.
C.Andrew Zuckerman.
D.Dave Brubeck.
24.What is the main purpose of this web page'?B
A.To show Zuckerman's awards.
B.To publicize Zuckerman's project.
C.To celebrate the achievements of the three people.
D.To spread the wisdom of the three people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

4.Ebola is a dangerous virus that can cause people to get very sick and even die.The virus is causing the biggest problems in western Africa,where it has spread quickly.(36)CBut it can get worse and cause life-threatening symptoms,such as bleeding and trouble breathing.
(37)B
Ebola does not spread like colds or the flu because it does not float through the air.Ebola also doesn't spread through food or water,like some other viruses.Instead,Ebola spreads when someone touches the body fluids (such as spit) of a sick person.
(38)G
An outbreak is when many people are getting sick with the same illness around the same time.You may have heard of a flu outbreak,which is when lots of people get sick from the same types of flu virus.When an outbreak happens because of a virus,more people could get sick because there is a lot of that virus around.
Where did Ebola come from?
Scientists aren't sure how the first person gets Ebola at the start of an outbreak.(39)DTropical animals in Africa believed to carry the virus include great apes,chimpanzees,gorillas,monkeys,fruit bats,porcupines,and forest antelope.
What do kids need to do about Ebola?
Ebola is making many people sick in Africa,but no matter where you live,it's always a good idea to wash your hands well and often.(40)F

A.Why do I need to wash my hands?
B.How do people catch Ebola?
C.Ebola symptoms can start with fever and headache,kind of like the flu.
D.But they think that people may pick up the virus by touching or eating infected animals.
E.It's very important that infected people get treatment right away.
F.Keeping hands clean can help protect you from common illnesses like colds and the flu.
G.What is an outbreak?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Every generation of teenagers is expert at finding new ways of driving their parents mad.When I was young it was a simple matter of under-age drinking,unsuitable boyfriends or long conversations on the telephone,which could be easily seen by the entire family.
These days the technology of parent-crazing is absolutely more complicated.Today's teenagers conduct their rebellions(叛逆)online,watching YouTube clips,posting private images on their Facebook pages and seeking friends with strange hobbies,which are enough to freeze their parents'blood.
Danah Boyd,a Harvard academic,spent seven years being absorbed in teenage culture,attempting to explain young people to the adults who worry about them.Boyd interviewed 166adolescents about their online lives,hung out with teens in public places and spent countless hours observing teens.From these interviews,she intended to explain the aspects of teenaged online behavior that adults find most unacceptable.
Teenagers are normally considered by the society as"public threats or targets easily harmed".However,the youths interviewed by Boyd argued that they would prefer to interact directly,but that their parents'concern for their safety and the loss of public spaces limited them to the home.The Internet has become their alternative meeting place.
Many writers couldn't resist reading Boyd's findings.Boyd's analysis of teenage life is realistic and profound.After reading much of what she discovers,most parents can give a sigh of relief.The kids are all right,but they want to be understood.They are not so different from their parents after all.

28.Why does the author write the first two paragraphs?D
A.To express the public's concern about the Internet.
B.To explain how complicated the society has become.
C.To warn us of the danger the Internet brings to people.
D.To show today's teenage rebellions are different from the past.
29.What's the author's attitude to Boyd's research?A
A.Favorable.
B.Doubtful.
C.Indifferent.
D.Critical.
30.What can we learn according to Danah Boyd?B
A.young people have lost interest in public spaces.
B.parents are partly responsible for teenaged online behavior.
C.surfing the Internet at home should be limited most of the time.
D.all the children are actually free from the bad effect of the Internet.
31.What's the purpose of the author's writing the passage?B
A.To discuss how modern technology influences teenagers.
B.To introduce Danah Boyd's research on networked teenagers.
C.To analyze the reasons why teens are lost in the Internet.
D.To criticize those parents who misunderstand their children.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

1.Master Your DeadlinesThe struggle begins in high school,sometimes earlier.Deadlines,and lots of them,start to pile up.At college,the pressure sometimes leads to last-minute rush an unsatisfactory work.At work,failing to meet deadlines can easily get you fired.(36)E Here are a few best practices.
?Assign deadlines to what matters.
If the task isn't of high importance,don't set a specific deadline.In this way,you are able to keep it on your radar for a while without feeling pressured.(37)CThis will provide just enough pressure to ensure you get it done.
?(38)A.
Set a personal deadline for yourself a day or two before the actual deadline (39)G If you're working with a group of people,add in even more time to account for potential follow-ups and the need for approvals.
?Keep communicating.
(40)FThis means letting others know when something is taking longer than expected,when a delivery didn't come in,when a client is not providing the necessary information,etc.Although it may feel embarrassing to admit that something is not on schedule,being honest is much better for relieving your stress.

A.Plan for flexible hours
B.Finish your project as early as possible
C.But if an activity is urgent,set a deadline immediately
D.In this way,you'11never have to stay up late and feel stressed
E.But handled properly,deadlines can actually improve productivity
F.Whenever you feel challenged to finish work on time,communicate
G.So if anything takes longer than expected,you can still wrap it up and submit it on time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

18.意识到老龄化问题带来的破坏性后果,当地政府鼓励年轻夫妇们生育二胎,这给奶粉市场带来了生机.(which)Realizing the damaging consequences caused by the aging problem,the local authorities encourage young couple to have a second baby,which brings energy to the powder market..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.It is important to believe in yourself.Believe that you can do it under any circumstances,because (61)if you believe you can,then you really will.(62)The belief keeps you searching for answers,which means soon you will get them.
Confidence is more than an attitude.It comes from knowing (63)exactly (exact) where you are going and how you are going to get there.It comes from a strong sense of purpose.It comes from a strong commitment to take(64)responsibility ( responsible),rather than just letting life happen.One way to develop self-confidence is to do the things that you fear and to get a record of (65)successful (succeed) experiences behind you.
Confidence is not just (66)believing (believe) you can do it.Confidence is knowing you can do it.Know that you are capable (67)of completing anything you want,and live your life with confidence.
Anything can be achieved through(68)determined(determine) effort and self-confidence.If your life is not what you want it to be,you have the power to change (69)it,and you must make the changes step by step.Live with your goals and take action.Act with your own purpose,and you(70)will have( have) the life you want.

查看答案和解析>>

同步练习册答案