【题目】We were on the way from Hutchinson to Chicago for a short spring break. For many years I had wanted to take my family on the train. We all had been to Chicago four years ago, and the kids loved it. Chicago is one of my favorite cities, too, so the thought struck me again last fall to ride the train to Chicago. Of course, flying would have been faster. But I don’t think flying is easier, especially these days, with all the security and waiting in lines at airports.
Though we were tired in the middle of the night, the kids got on the train with the exhilaration of this adventure. “We’re moving,” my son William shouted happily with big eyes as the train began to pull away from the Hutchinson station.
I removed my shoes and lay down to try to finish my night’s sleep. The sleeper car would have better enabled that, but the ordinary train seats were not too bad. An airline flight is a harder experience for me: not enough room, two hours of pain with my knees almost touching my mouth. On the train I could almost outstretch all of my 6-foot-2-plus body in the generous legroom.
The journey didn’t feel at all as long as it was. We all found the train ride a joy. The car ride would have felt every minute of 13 hours. But on the train you are free to walk around, sit in the observation carriage for a while and enjoy the scenery out the windows, have a nice meal in the dining car, read a book, or play a board game.
In short, the train is all about enjoying the trip, which isn’t something I do so much when traveling by airline or by car, when the trip seems more of a mission (任务) to get there than an experience to enjoy along the way.
Chicago offers much to do for a family. This time, getting there was half the fun.
【1】We can learn from the first paragraph that _____.
A. the kids love the train journey
B. it was the first time that the kids were taken on the train
C. the author didn’t enjoy the long train journey
D. Chicago is one of the kid’s favorite cities
【2】What does the underlined word “exhilaration” in Paragraph 2 probably mean?
A. Tiredness. B. Relaxation.
C. Excitement. D. Worry.
【3】In the third paragraph, an airline flight experience is mentioned to show _____.
A. a train ride is more comfortable
B. a train ride is too long
C. an airline flight is miserable
D. an airline flight is easier
【4】Which of the following words best describes the whole family’s feeling about the train journey?
A. Moved. B. Nervous.
C. Disappointed. D. Delighted.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】
试题分析: 本文主要讲了我们一家人乘火车到芝加哥,相比以往的乘飞机经历,我们更喜欢乘火车旅行
【1】B细节理解题。从短文第一段的开头We were on the way from Hutchinson to Chicago for a short spring break. For many years I had wanted to take my family on the train.可知,孩子们是第一次乘坐火车,正确答案是B
【2】C词义猜测提。根据第二段的Though we were tired in the middle of the night, the kids got on the train with theexhilaration of this adventure.其中的关键提是“though … tired”, 前面说“尽管累”,那后面一定是转折的意思,然后考虑到孩子的特点,“放松”不合适,应该是“兴奋”。
【3】A推理判断题。作者在第三段中提到了三中旅行方式,乘火车,开车和长飞机,其中大篇幅讲到乘飞机的种种不便,为的是衬托做火车的好处,故选A项。
【4】D 考查推理判断题。作者在整个文章中所讲述和议论的都是乘坐火车旅行的好处,故选D项。
考点 :日常生活类阅读。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Robert is fourteen 【1】 (year) old and in the ninth grade at a middle school near his home. Life is hard for his family. His father, 【2】 was once a doctor, is now ill in bed. Every morning, after finishing delivering (递送) the newspapers, he 【3】 (hurry) to school. The school begins 【4】 8 o’clock every morning. He 【5】 (usual) earns about 80 dollars a month and 【6】 (much) during his holidays. He wants to buy a new bike, but he has to spend some of the money 【7】 ( buy) books and clothes for himself, and he has to spend some of his money on food for his family. He saves the rest 【8】__ (pay) for his college fees. He 【9】 (do) hope to go to college after he graduates from middle school and find a good job 【10】 he graduates from college. He hopes to earn much more money to support his poor family in the future.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假如你是中学生李华,你校外教Mary女士近期准备回英国度假,为此,你班同学准备开一个晚会为她送行。请你根据以下提示,用英语写一封邀请信。
对她的教学表示感谢。
时间:本周日晚上7:30开始,预计持续1个小时。
地点:高三10班教室
活动:唱英文歌,送鲜花等
注意:1. 词数100左右。
2. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。
3. 可适当发挥,使行文连贯。
Dear Mary,
We hear that you’ll return to the United Kingdom on a holiday soon.
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
Yours truly,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
My brother and I were alone at home because my parents had gone for a meeting and they had left me in charge. I was doing my homework while my younger brother was watching TV. Suddenly the doorbell rang. My younger brother rushed to the door thinking that our parents had come home, he unlocked the door and opened it.
Outside stood a tall man wearing a black raincoat and black rubber boots. He said he was a salesman and asked politely if out mother or father was at home.
Without thinking, my brother said:” No.” He asked if we would like to buy some comic books which he was selling. I quickly explained that we were not supposed to buy anything without our parent’s permission.
Then, as I was about to close the door, he forced his way into our house. He took out a knife and forced me to tie up my brother’s hands with some rope which he took out form his pocket. I tied up his hands but tied it in a special way so my brother could untie himself. The man then tied my hands up and locked both of us in the kitchen.
Soon, the went upstairs to search the bedroom for valuables. I managed to teach my brother to untie the rope on the his hands. He then untied me. I rushed to the telephone to call the police, but the line was dead. The doors were all locked from the outside and I did not have the keys to unlock them. Luckily, the robber forgot to lock the kitchen window. My brother managed to get out of the house through the window and I told him to go to the police station nearby and call for help.
注意:
1. 所续写短文的词数应为150左右。
2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语。
3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。
4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
近些年来,随着人们生活水平的日益改善,饲养宠物的人们的数量与日俱增。饲养宠物给人们带来快乐的同时,也随之带来了一些问题。主要有:(一)、宠物发出的噪音非常扰民;(二)、动物的粪便会污染环境;(三)、当主人带着宠物去公共场所时,有些宠物会吓着孩子甚至咬人;(四)、 某些宠物会传播疾病,已经引起了人们的广泛关注。
假如你是李华,请你就上面提到的人们饲养宠物带了的问题给报社编辑写一封信,寻求帮助, 并期待媒体能够就解决该问题做一些事情。
注意:
1. 字数:100左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 信的开头和结尾已经给出,不计入总词数。
Dear editor,
I’m sorry to occupy your precious time, but
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
Yours Sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
It’s a simple and powerful idea. When 【1】 (ask) the key to recognizing opportunity to win success, Cuban, a billionaire, considers doing one’s homework as the 【2】 (important) factor. “The hard part is doing the homework to know 【3】 the idea could work in an industry or not,” he says. He admits that he does not have original ideas. He combines existing ideas in unique ways that no one else is doing, 【4】 he manages to know because he has thoroughly studied his industry.
He says that the characteristics of an entrepreneur (企业家) are 【5】 (willing) to learn, focus, and ability to absorb information.
When Cuban set the goal to retire at 35, he studied 【6】 he could find about business and the industries that 【7】 (interest) him. He actually considered any job as 【8】 paid opportunity to learn more about a business.
He advises young entrepreneurs 【9】 (learn) as much about their businesses as possible and never to take shortcuts. Over and over again, he emphasizes homework, superior knowledge, the drive to learn, and the need to get to work.
Anyone could adopt his ideas and do well in anything. Regardless 【10】 your dream, do your homework. It’s simple and insures success.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据下列句子的结构和所给汉语的意思,写出这一单词的正确形式。
【1】Cultural relics (属于) to people.
【2】China is the country to (主办) 2008 Olympic Games.
【3】 (电脑) are becoming more and more popular.
【4】We should help (野生动植物).
【5】 (音乐)is the most beautiful language.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The meaning of the word “Volunteer” may be a little different in different countries, but it usually means “one who offers his or her services.” There are many different ways in which people can volunteer, such as taking care of sick people, working in homes for homeless children, and picking up garbage from beaches and parks. Volunteers may work within their own countries or in other countries. They are often people with a strong wish to help those who are less fortunate than themselves. Volunteers don’t expect any kind of pay.
At the root of volunteering is the idea that one person may have the ability to offer services that can help other people. Tracy, a good friend of mine, however, recently came back from India with a new idea of what being a volunteer means. She worked for two and a half weeks in one of Mother Teresa’s homes in Calcutta. The following is her story.
“I first heard about Mother Teresa in my high school, we watched a video about her work in India and all over the world. I was so moved by her spirit to help others and her endless love for every human being that after I graduated from high school, I too wanted to try her kind of work. So with two friends I flew to Calcutta for a few weeks.”
“I was asked to work in a home for sick people. I helped wash clothes and sheets, and pass out lunch. I also fed the people who were too weak to feed themselves and tried to cheer them up. I felt it was better to share with them than to think that I have helped them. To be honest, I don’t think I was helping very much. It was then that I realized that I had not really come to help, but to learn about and experience another culture that helped improve my own understanding of life and the world.”
【1】According to the passage, a volunteer refers to a person who ________
A.is willing to help those in need without pay
B.can afford to travel to different places
C.has a strong wish to be successful
D.has made a big fortune in life
【2】Tracy started her work as a volunteer __________.
A.after she met Mother Teresa
B.after she finished high school
C.when she was touring Calcutta
D.when she was working in a hospital
【3】Why did Tracy choose to be a volunteer?
A.She liked to work with Mother Teresa.
B.She had already had some experience.
C.She was asked by Mother Teresa’s example.
D.She wanted to follow Mother Teresa’s example.
【4】What is Tracy’s “new idea” (Paragraph 2) of being a volunteer?
A.Going abroad to help the sick.
B.Working in Mother Teresa’s home.
C.Doing simple things to help the poor.
D.Improving oneself through helping others.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
You may like reading novels for fun.But you need to get 【1】 (organize)if you are reading a novel for schoo1.Here 【2】(be)a few tips.
First,pay attention to characters.What do they do in the novel? What do they want? Everything 【3】 is about a character can help us to understand him,from his 【4】 (appear)to the kind of food he eats.
Besides,the order of the story and the plot are 【5】 (equal)important.Make sure that as you read,you make 【6】 quick note of what happens in each chapter.This will help you bring the things you have noticed about the character,setting,language and soon together.It’s also an enormous help for you to retell the story after you have read it.
Next,themes.They are ideas that a novel explores.【7】 is a must to get the hang of the theme if you want to fully appreciate the novel.Perhaps love is a major theme,or justice,or 【8】 (survive).
Furthermore,novels are made up 【9】 language.Writers use language in a special way 【10】 (make)their novels work.They may use metaphors,invent symbols,or show different characters’personalities through their speech styles.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com