精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.My parents have certainly had their troubles,and as their child I'll never know how they made it to 38years of marriage.They loved each other,but they didn't seem to like each other very much.Dad was too fond of his beer,and he talked down to Mom a lot.When she tried to stand up to him,a fight would inevitably follow.
It was my dad's disease that began to change things.The year 1998was the beginning of a remarkable transformation for my family.My father,Jim Dineen,the always-healthy,weightlifting,neve-rmissed-a-day-of-work kind of dad,discovered he had kidney disease.
The decision to go ahead with a transplant for my father was a long one,mostly because he had liver (肝脏)damage too.One physician's assistant told him,"According to your file,you're supposed to be dead."And for a while,doctors mistakenly thought that he would need not just a kidney transplant,but a liver transplant too. Dad's future hung in midpoint.
When the donor testing process finally began in the spring of 2003,numerous people,including me,my uncle Tom,and my mom,came back as matches of varying degrees.But Mom was the one who insisted on going further.She decided to donate a kidney to my father.She said she wasn't scared,and it was the right thing to do.We all stepped back in amazement.
At last a date was chosen-November 11,2003.All of a sudden,the only thing that seemed to matter to Dad was telling the world what a wonderful thing Mom was doing for him.A month before the surgery,he sent her birthday flowers with a note that read,"I love you and I love your kidney!Thank you!"
Financially,the disease was upsetting to them.So my sister and I were humbled and surprised when,shortly before his surgery day,Dad handed us a diamond jewelry that we were to give to Mom after the operation.He'd accumulated his spare dollars to buy it.
At the hospital on the day of the transplant,all our relatives and friends gathered in the waiting room and became involved in a mean euchre (尤可牌游戏)tournament.My family has always handled things with a lot of laughter,and even though we were all tense,everyone was taking bets on how long this"change of conduct"would last in my parents.
We'd informed Dad that if he chose to act like a real pain on any particular day after the operation,he wasn't allowed to blame it on PMS just because he'd now have a female kidney!
The surgeries went well,and not long afterward,my sister and I were allowed to go in to visit.Dad was in a great deal of pain but,again,all he could talk about was Mom.Was she okay?How was she feeling?Then the nurses let us do something unconventional.As they were wheeling Mom out of the recovery room,they rolled her into a separate position to visit Dad.It was strange to see both our parents hooked up to IVs and machines and trying to talk to each other through tears.The nurses allowed us to present the diamond jewelry to Mom so that Dad could watch her open it.Everybody was crying,even the nurses.
As I stood with digital camera in hand,I tried to keep the presence of mind to document the moment.My dad was having a hard time fighting back emotion,and suddenly my parents unexpectedly reached out to hold each other's hands.
In my nearly 35years of existence,I'd never seen my parents do that,and I was spellbound.I snapped a picture and later rushed home to make sure I'd captured that enormous,life-defining moment.After so many years of disagreement,it was apparent to me that they finally understood how much each loved the other.

55.From the first paragraph we can learn thatA.
A.Dad was fond of drinking.      B.There was no trouble between Dad and Mom.
C.Dad often beat Mon              D.Mom never obeyed Dad.
56.The underlined part"Dad's future hung in midpoint."in Para.3suggests thatB.
A.Dad's life journey was on half way   B.Dad came to a critical moment in his life
C.Dad‘s future was decided by doctors  D.Dad faced a tough decision in his life
57.What does the underlined word"it"in Para.4refer to?D
A.Mom's courage of doing the donor testing.
B.Mom's scare of losing Dad.
C.Mom's decision to stay with Dad.
D.Mom's decision to donate a kidney to Dad.
58.Which of the following is NOT the way Dad expressed his love to Mom?D
A.He sent her birthday flowers with a note.
B.He bought diamond jewelry to her.
C.He was eager to know Mom's condition soon after the operation.
D.He asked the nurses to visit Mom soon after the operation.
59.What's in the writer's photo?D
A.Everybody was crying,even the nurses.
B.His parents were trying to talk to each other.
C.Dad watched Mom opening the gift.
D.His parents were holding each other's hands.
60.What's the title for the passage?C
A.Dad's disease               B.Mom's decision
C.The Photo of hands           D.The Gift of Life.

分析 作者的父母虽然互相爱着对方,但他们总是闹矛盾,甚至还会因口角而引发争斗.直到作者的父亲患病,局面才开始发生转变.作者父亲的肾脏有问题,作者的母亲决定给他一个肾脏,在动手术之前,父亲把给作者母亲的礼物交给了作者.经过这次事件,作者父母对彼此的爱加深了.

解答 55-60ABDDDC
55.A细节理解题.根据第一段"Dad was too fond of his beer,"可知,作者的父亲嗜酒如命,故选A.
56.B猜测句意题.根据第三段"he would need not just a kidney transplant,but a liver transplant too"可知,作者的父亲不但肾脏有问题,他的肝脏也有问题,肝脏和肾脏都需要移植,这对于父亲来说,是一个生死关头,故选B.
57.D推理判断题.根据第四段She decided to donate a kidney to my father.She said she wasn't scared,and it was the right thing to do.可知妈妈决定捐出一个肾给父亲.她说她并不害怕,因为它是正确的选择.由此推知,"it"指的是"妈妈决定捐肾给爸爸".故选D.
58.D理解判断题.根据第五段he sent her birthday flowers with a note that read,"I love you and I love your kidney!Thank you!"可知爸爸在妈妈生日的时候送鲜花给她.故选项A对;根据第六段Dad handed us a diamond jewelry that we were to give to Mom after the operation.可知爸爸给妈妈买了钻石项链.故选项B对;根据第九段"The surgeries went well,and not long afterward,my sister and I were allowed to go in to visit.Dad was in a great deal of pain but again,all he could talk about was Mom.Was she okay?How was she feeling?"可知手术很成功,父亲忍着巨大的疼痛询问母亲的情况,说明父亲很爱母亲.故选项C对;选项D并没有体现爸爸对妈妈的爱.故选D.
59.D细节理解题.根据倒数第二段"and suddenly my parents unexpectedly reached out to hold each other's hands"可知作者想把感人的一刻记录下来,这时,父亲和母亲握住了对方的手,说明照片中显示的是父母握着的手,故选D.
60.C选择最佳标题.根据最后一段"life-defining moment…After so many years of disagreement,they finally understood how much each loved the other."可知,父亲被查处患病后,母亲捐给了父亲一个肾脏,这次事件见证了父亲和母亲对彼此的爱,A、B太片面,D项是由C项引发的结果,C项"生命的礼物"最全面,故选C.

点评 本文考察学生的理解推断能力以及细心程度,只要抓住文章的关键词,采用寻读的方法查找细节,就能找到正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.目前,大多数高中生选择住校.在寝室里同学们难免会发生一些小摩擦.上周二晚上十点半,张方和李华争吵(张方熬夜学习,李华认为影响睡觉…),你当时在场,帮助解决了他们之间的矛盾.请用英语写一篇关于这件事情的短文.词数:100-120.
你的文章应包括下列要点:
①张方和李华发生争吵      ②你帮助解决矛盾        ③你的看法
注意:①文章的标题和开头已给出(不计入总词数).
②参考词汇:harmonious   adj.和谐的   dormitory  n.宿舍
Creating a Harmonious Environment
Nowadays,as many students live in the school dormitories,it is hard to avoid quarrels.
     .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Apple's logo is one of the most familiar icons(图标) around the world.But what's the story about the Apple logo?The image of the apple is obvious,because that's the name of the company.What about the bite?The famous story is that the logo shows respect and honour for Alan Turing.He was the father of computer science.He researched artificial intelligence(人工智能) and unlocked German wartime codes(密码).However,after the war,he was put into
prison,because of his beliefs.He could not stand the looking down and chose to bite a poisoned apple to end his life in the prison.
However,Rob Janoff,who designed the famous Apple logo,said,"It's not the truth,but
only a legend.The real reason why I designed it with a bite is very simple.I wanted people to get that it was an apple not a cherry.When I go to markets to buy apples,I always mistake apples for cherries.It really has nothing to do with the scientist."
Are you kidding?An apple is much bigger than a cherry.It's very easy to tell.But if you use an apple to design a logo,some people may mistake it for a cherry.

51.Both the apple and the cherry are almost the same actually inA.
A.shape    B.size    C.colour   D.weight
52.According to the passage,Alan TuringA.
A.died in the prison                       B.used an apple to design a logo
C.was put into prison during the war       D.was the father of a computer company
53.What's the purpose of writing the passage about the apple logo?A
A.To introduce its designer.                B.To tell us a legend about it.
C.To try to find the truth of it.           D.To explain its market research.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.The yellow house _________ windows face south is the place _________ I spent my childhood.(  )
A.whose; thatB.whose; whereC.which; whereD.where; which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.English is one of the  officiallanguages used in India and the other is Hindi.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.
修改:在错的词下划一横线(  ),并在该词下面写出修改的词.
注意:1.每处错误及修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last Tuesday,the Students'Union in our school advised that Senior Two students shall do something specially for their parents on their 18th birthdays.All the students are active in responding it and most of them have come up with their ideas.Some choose to write the letter saying it's the best way to express their appreciations as well as love for their parents.Others will prefer to cook a big meal to show that they've already grown up.
As for me,I want to do up hair and wash feet for my parents.By doing which my parents have been doing for me I can really know how much they've devoted to bring me up.Being 18years old mean that we should learn to be independent and that we should be responsible for us.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.My foreign friend says Shanghai is ________ beautiful city and he really wants to pay it a visit for         second time.(  )
A.the;theB.a;aC.a:theD.不填;a

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.After several months'research,they reached a pointwhere action should be taken to protect the area's wildlife.(action)
几个月的研究以后,他们到了应该采取行动去保护这个地区野生动物的环节了.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

17.你刚从电视上获悉,2014年4月5日清晨,云南永善县发生了5.3级地震.地震造成25人受伤,6.86万人受灾,22239间房受损,1651间倒塌,很多人无家可归.地震过后,交通被堵塞,水电供应也中断了.重建家园迫在眉睫.消息播出以后,人们纷纷伸出了援助之手.作为班长,你也想号召你们班的同学奉献爱心.请以班委会的名义用英语写一封倡议书.词数120左右(开头和结尾已给出,不计入总词数).
要点如下:
1.地震造成的重大损失;
2.大家纷纷献出爱心;
3.作为学生我们该做些什么?
Dear classmates,
                                                            
Class Committee.

查看答案和解析>>

同步练习册答案