精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.One of my favorite things I like to watch is the bloopers (洋相) and outtakes(花絮) that are shown of mistakes made during the making of a movie.Most DVDs have a section of outtakes,and often they will set me off laughing,especially when you know what was supposed to happen.
We all make mistakes,and have many bloopers and outtakes in a lifetime.Some of them may be funny like movie bloopers,a stupid mistake and we are able to laugh at ourselves.Other outtakes in life,however,are not funny.I am referring to the tragic turns of events that happen in life that can turn our life in a moment.Accidents,disaster,the death of a loved one happen unexpectedly,and can greatly affect our lives.These are outtakes we would prefer not to happen or even replayed in our life.
Times of crisis and tragedy cannot be prevented,but how you handle these outtakes will affect the rest of your life.There is always a choice in any crisis.We can choose to feel upset,but keep hopes and move forward,or choose to become stuck in the past.We cannot choose our circumstances,but we do have a choice how we respond to them.We can give in or overcome,and our choice will determine our future.When we drive a car,our focus is the road ahead; if we spend all our time looking in the rearview mirror(后视镜),failure is more or less inevitable(不可避免)!The same is true in life.We will fail,or at best remain at a standstill if we keep looking back and focusing on the events behind us,reliving the past.
29.The author mentions the outtakes of a movie in the first paragraph becauseC.
A.most people have the hobby of watching them
B.they are part of a movie
C.he wants to direct us to his topic in a natural way
D.he just wants to tell us a story
30.The outtakes in our life are different from those of a movie becauseA.
A.not all of them are funny   
B.they can be avoided
C.they are more funny        
D.they happen more often
31.The purpose of the author is to tell usC.
A.the different kinds of outtakes in real life
B.his funny experience in watching a movie
C.to choose the right attitude towards outtakes in life
D.what we should learn from the outtakes in real life
32.What would be the best title for the passage?A
A.Outtakes!Give in or overcome?
B.Outtakes will destroy you.
C.There is always a choice in any crisis.
D.Keep hopes whatever happens.

分析 本文主要是在讨论人应该如何面对过去发生的事情.

解答 CACA
29.C 判断推理题.第一段仅仅是举出一个例子,然后在第二段就过度到谈人生如何面对过去 发生的事情.所以作者在第一段提到the outtakes of a movie 主要的目的就是用一种比较自然的方式过渡到话题,故选C.
30.A 细节理解题.根据第二段 Other outtakes in life,however,are not funny 可知但是在生活中的一些花絮可能不如电影中的有趣,故答案A..
31.C 主旨大意题.根据最后一段 Times of crisis and tragedy can not be prevented,but how you handle these outtakes will affect the rest of your life.可知作者的意图是告诉我们如 何面对人生中的花絮,故选C.
32.A 主旨大意题.通过第一段的介绍可知,文章主要讲述了人生的花絮和电影的花絮不一样,尤其是咋最后一句话We will fail,or at best remain at a standstill if we keep looking back and focusing on the events behind us,reliving the past.得知,人该如何面对过去发生的事情.A 答案是最贴近文章内容的,B 答案只说出期中一部分,C 答案说的范围 太小,D 答案范围过大,所以 A 答案是对的.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

1.How many students showed up last Saturday?
A.Twenty-five.
B.Forty.
C.Fifty.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

2.听第7段材料,回答第8、9题.
8.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher?
A.She didn't have the equipment.
B.She found the training too hard.
C.he couldn't afford the expenses
9.How does the woman feel about her job?
A.Satisfied.
B.Regretful.
C.Disappointed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What kind of job would the woman prefer?
A.Any job with a high salary.
B.An average job with a nice salary.
C.An exciting job with an average salary.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

6.Where does the conversation probably take place?
A.At an airport      
B.In a restaurant.
 C.In a post office.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Games are a good form of teaching or training children as they combine fun with knowledge.They make the teaching or training activities more interesting.They are useful in all fields of teaching and training.
Help your child discover just how much more is going on in the world around them with this listening game.It will also provide a few minutes of peace and quiet in what is probably a very noisy and busy day.A discussion of the sounds you each hear will also assist in language development and an ability to articulate that which was heard.Thesit-and-listen game is especially helpful if your child is at the stage of developing language skills:listening,speaking and so on.
Method:This is a very relaxing activity in which you both need to sit still and silent for about 30seconds and just listen to the world around you.You are both trying to hear as many different things as you can,whether they are cars,people,airplanes,water running,the wind in the trees or any other kinds of daily sounds.
After the given time is up,having a chat about what you both could hear.It is a good idea to ask your little one some open ended questions to promote their language development,such as:"What were the loudest sounds you heard?""What were the closest sounds you heard?""How many cars did you hear?""How far away do you think that barking dog might live?""What sounds did you hear which you did not expect to hear?"
Note:As an extension activity you may wish to draw a picture of all the things you could hear.
25.The sit-and-listen game is intended to developD.
A.your child's curiosity                         
B.your child's imagination
C.your child's patience                       
D.your child's language ability
26.During the game,the childB
A.is given more time than the parent
B.tries to catch any sound that is going on
C.can go and explore outdoors if necessary
D.can ask the parent any question he/she has
27.After a discussion of the sounds,you can ask your childC
A.to write a diary
B.to dictate the new words learnt
C.to draw a picture of the happenings
D.to imitate the sounds he/she has heard
28.The underlined word"articulate"in the 2nd paragraph probably meansA.
A.describe     
B.ignore      
C.imitate     
D.imagine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

3.What did Alice do this afternoon?
A.She went boating with Ted.
B.She saw a movie with Mike.
C.She waited for Mike for a long time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.Who runs the fastest?
A.Jackie.
B.Henry.
C.Mike.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

1.What are the speakers talking about?
A.Ghinese New Year.
B.A custom in China.
C.When to visit mother-in-law.

查看答案和解析>>

同步练习册答案