| To avoid (71)being/becoming a Wet Blanket | |
| Your reasons for preventing kids from (72)enjoying themselves | ●To (73)protecting your kids away from dirt,sunburn and so on. ●Not (74)wanting/liking to spend too much time washing muddy clothes and sandy toes. ●Being(75)worried/concerned about bugs and bats. ●Not knowing what to do with your children outside (76)because/since/asyou yourself haven't such experiences before. |
| A huge and bad influence on kids | Kids will grow up as Wet Blankets(77)too |
| Ways of raising a happy and confident child in the natural world | ●Realizing it is (78)valuable to help your kid enjoy nature. ●(79)overcoming your own nervousness about nature. ●Allowing him to wander ahead on a walk or simply providing him with materials for a project. ●Letting your child outside to feel nature as much as possible. ●Trying some simple nature(80)activities outside with your child,such as belting out a song,building a snowman,watch the clouds,etc. |
分析 本文为任务型阅读,主要介绍如何克服对野外的紧张情绪,让孩子避免成为扫兴的人.
解答 71.being/becoming 72.enjoying 73.protecting 74.wanting/liking 75.worried/concerned 76.because/since/as 77.too 78.valuable 79.overcoming 80.activities
解析:
71.答案being/becoming.主旨大意题.根据第一段If you are a Wet Blanket (a person who doesn't enjoy himself/herself and thus prevents others from enjoying themselves) when it comes to nature and your kid可知,本文主要介绍如何避免成为扫兴的人.故填being/avioding.
72.答案enjoying.细节理解题.根据第一段If you are a Wet Blanket (a person who doesn't enjoy himself/herself and thus prevents others from enjoying themselves) when it comes to nature and your kid,you are most likely a caring,protective parent who wants to keep your child safe and sound可知,扫兴的人除了让自己玩得不开心,也让别人不能玩得开心.下文作者将要介绍导致这一现象的原因.故此处填enjoying.
73.答案protecting.细节理解题.根据第一段You may be so determined to protect your kid from dirt,sunburn,or scratches (划伤) that you try to avoid the outdoors可知,大部分人这样做的目的是为了保护孩子不受泥土、阳光等伤害.故填protecting.
74.答案wanting/liking.细节理解题.根据第一段Or you may just find muddy clothes and sandy toes require too much time to wash可知,沾了泥土的衣服很难洗是第二个原因.故填wanting/liking.
75.答案worried/concerned.细节理解题.根据第一段The natural world may just make you nervous and you might worry those bugs (虫子) and bats will suck (吸;吮) you dry可知,你还会担心虫子或蝙蝠.故填worried/concerned,构成词组be worried/concerned about担心…,关心….
76.答案because/since/as.细节理解题.根据第一段It may be that you just never got the chance to be outdoors when you were a kid and now know nothing about what to do with your kid可知,或许还因为你是孩子的时候很少有机会到外面去,对外面了解甚少.此处是因果关系,填because/since/as.
77.答案too.细节理解题.根据第二段While it is every care-giver's job to protect their kid,your worries may cause your child to grow up as a Wet Blanket as well可知,孩子长大也会成为扫兴的人.此空需填入as well的同义词,故填too.
78.答案valuable.细节理解题.根据第二段If you prefer the indoors yourself,you may be keeping your kid from outdoor experiences without even realizing it.Your attitudes about nature have a huge influence on how comfortable your kid feels outside可知,意识到你的态度对孩子的影响有重要意义.故填valuable(有价值的,有意义的).
79.答案overcoming.根据倒数第二段While it may be a challenge for you to get over your own nervousness about nature,you can raise a child who is happy and confident in the natural world可知,要先克服你对野外的紧张情绪.故填get over(战胜,克服)的近义词overcome.
80.答案activities.细节理解题.根据倒数第二段Try some simple nature activities with your kid,or sign up for nature programs to develop you skills可知,可以尝试一些简单的野外活动.故填activities.
点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:书面表达
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | needn't have played | B. | couldn't have played | ||
| C. | mustn't have played | D. | shouldn't have played |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:听力题
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com