精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
8.On a hill 600 feet above the surrounding land,we watch the lines of rain move across the scene,the moon rise over the hills,and the stars appear in the sky.The views invite a long look from a comfortable chair in front of the wooden house.
    Every window in our wooden house has a view,and the forest and lakes seldom look the same as the hour before.Each look reminds us where we are.
    There is space for our three boys to play outside,to shoot arrows,collect tree seeds,build earth houses and climb trees.
    Our kids have learned the names of the trees,and with the names have come familiarity and appreciation.As they tell all who show even a passing interest,maple(枫树)makes the best fighting sticks and white pines are the best climbing trees.
    The air is clean and fresh.The water from the well has a pleasant taste,and it is perhaps the healthiest water our kids will ever drink.Though they have one glass a day of juice and the rest is water,they never say anything against that.
    The seasons change just outside the door. We watch the maples turn every shade of yellow and red in the fall and note the poplars'(杨树)putting out the first green leaves of spring.The rainbow smelt fills the local steam as the ice gradually disappears,and the wood frogs start to sing in pools after being frozen for the winter.A family of birds rules our skies and flies over the lake.


41.What can be learned from Paragraph 2?A
A.The scenes are colorful and changeable.
B.There are many windows in the wooden house.
C.The views remind us that we are in a wooden house.
D.The lakes outside the windows are quite different in color.
42.By mentioning the names of the trees,the author aims to show thatC.
A.the kids like playing in trees
B.the kids are very familiar with trees
C.the kids have learned much knowledge
D.the kids find trees useful learning tools
43.What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A
A.The change of seasons is easily felt.
B.The seasons make the scenes change.
C.The weather often changes in the forest.
D.The door is a good position to enjoy changing seasons.
44.What is the main purpose of the author writing the text?D
A.To describe the beauty of the scene around the house.
B.To introduce her children's happy life in the forest.
C.To show that living in the forest is healthful.
D.To share the joy of living in the nature.

分析 本文作者不仅详细描述了大自然的风景和季节的变化与在大自然中孩子会得到很多知识和快乐,而且还详尽地描述了作者与家人身居大自然怀抱中切身的美好感受和在此美景怀抱中生活的惬意之情.

解答 41.A 细节理解题.第2段中第一句话"Every window in our wooden house has a view,and the forest and lakes seldom look the same as the hour before."可知:每个窗户都会有一个不同的风景,森林和湖泊与一小时之前所见到的都不一样,因此作者身居的环境是多彩和变换的,故答案选A.
42.C 细节理解题.根据第四段话中"Our kids have learned the names of the trees…"与"As they tell all who show even a passing interest,maple(枫树)makes the best fighting sticks and white pines are the best climbing trees."可知孩子们已经了解了关于周围环境包括树在内的很多知识,故答案选C.
43.A 推理判断题.划线部分的字面意思为:季节就在门外变化着.再根据本段对于周围大自然的变化的描述可知,作者身处此地,能够很容易地感觉到季节的变换,故答案为A.
44.D 推理判断题.通读全文,不难了解,作者详细描述了大自然的风景和季节的变化,感受到在大自然中孩子会得到很多知识和快乐,目的是为了和我们分享这些快乐.故答案为D.

点评 本文作者告诉我们在大自然中孩子会得到很多知识和快乐.本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体.搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息.在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.-Oh,really?Can Doris read through it in such a short time?
-She covered the English novel ______ it took me,still less a simple story.(  )
A.a half timeB.the half timeC.half a timeD.half the time

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

14.假定你是李华,下面四幅图描绘了发生在你上学路上的一件事情,请根据图片内容用英语写一篇短文.

I was walking to school this morning when I caught sight of an old woman with a walking stick lying on the ground.I quickly ran over to help her up and asked her what waswrong with her.She told me she slipped and fell due to heart trouble.I was worried and decided totake her to a hospital.And then I went to a department store near the hospital and contactedher family.Soon her son and daughter came to the hospital.They thanked and praised mefor my kindness by writing me a thank-you letter.Although I was late for school today,I felt very proud of what Ihad done..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.There are the two simple words,"if"and"what".These two words can be used in many sentences and questions by themselves,but if you put them together,it forms a serious question,"What if…?"
This question will bring you back to a certain time in your life when you made a choice.You may not be happy with that choice today and often think about why you did it,but you made the decision because it was the best choice at that specific moment in your life.Now,years later,you start to think about that specific choice you made.You mentally struggle with yourself and consider if you could choose again,what would you do?Would it be totally different?
I truly believe if you want something very much,you can do it and achieve it,because"Where there is a will,there is a way."You can correct the mistakes of your decisions for the past,go out and find happiness in the right decisions for your future.It is never too late to do anything in life.
【写作内容】
1以约30个词概括上文的主要内容.
2以约120个词就"人生努力永不晚"谈一谈你的看法,内容包括:
(1)你对人生努力的理解;
(2)举一个"大器晚成"的例子;
(3)你对实例的评价或看法.
【写作要求】
1作文中可以使用实例来支持你的论点,也可以参照阅读材料的内容论述,但不得直接引用原文中的句子;
2作文中不能出现真实姓名和学校名称.
【评分标准】
概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

3.我们学习英语不是为了参加考试,而是为了掌握一种交际工具.(tool)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.In my opinion,______ friends are more reliable than online ones.(  )
A.trueB.realC.closeD.good

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.在台上的手语翻译是个精神病人,这是多么荒谬的事啊!(How)How ridiculous it is that the sign language interpreter on the stage is a mental patient!.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.It is not because of their husbands but forwho they arethat the first ladies of China and the US are loved by the public.(who)
中美两国的第一夫人并不是因自己的丈夫而被民众所追捧,而是因为她们的本色自我.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.Apparently,student loan is supposed to provide financial support for people who would ________ not be able to go to college.(  )
A.otherwiseB.meanwhileC.thereforeD.nevertheless

查看答案和解析>>

同步练习册答案