18.What can you imagine the life 100years from now?In fact,no one can know it from now,but scientists studying the evolution of the society,human life and the world in general make such kind of predictions based on scientific data.According to their publications in scientific journals,let's see how the world might look like in 100years from now.
Embedded computers
According to predictions by Ian Pearson and Patrick Tucker,by 2050the human body will be embedded2with computers,at least in a big part of the population,and by 2075most of the citizens of the developed world will have some kind of chips built in their brains to make them work faster and share thoughts in the form of computer data.
Superhuman geniuses
Developments in genetic engineering will create human geniuses who will live forever.Does it sound unbelievable?It is sure that there will be a way to influence the brain to increase the intelligence level and with the help of genetics it will be possible to maintain human body for many years.
Global currency
According to futurists,it is very likely that a global electronic currency will be created.They say that the local and national currencies will be few until mid-century and will gradually disappear,let alone metal currencies.
Three world languages
There will be only three world languages:English,Spanish and Chinese.Other languages will have no chance to survive through time.Futurists say that many minority languages are already extinct and the fact that all educated people in the world speak at least one of these languages will help in this way.
Oceans as a food source
It is one of the most"confident"future developments,according to scientists,because if the world population continues growing at the same rate,it will reach ten billion.So the food will not be enough.Thus the oceans will be used to raise fish and to provide populations with fresh water taken from the sea plants.
Journeys into space
Most futurists agree on this and believe that some kind of tourist attractions will be created in space,although they will be affordable only for wealthy people.
5.Why will there be only English,Spanish and Chinese according to the passage?C
A.Because other languages won't be important.
B.Because people who speak minority languages won't be willing to speak their native languages.
C.Because more and more educated people speak English,Spanish and Chinese,which will cause many minority languages extinct
D.Because in the whole world all the people must not speak other languages.
6.What currency can we use to buy goods in the future from the passage?D
A.local currency
B.metal currency
C.national currency
D.global electronic currency
7.The main idea about the passage is aboutB.
A.what the people look like 100years from now.
B.what the life of people is like 100years from now.
C.what the environment is like 100years from now.
D.what the culture is like100years from now.
分析 文章大意:本文主要讲了100年以后人们的生活是什么样子,作者从未来嵌入式电脑,全球性货币,三种语言等几个方面做了详细的介绍.
解答 5.C 细节理解题.根据文章第五段最后一句话Futurists say that many minority languages are already extinct and the fact that all educated people in the world speak at least one of these languages will help in this way.可知,100年以后只剩下三种语言的原因是世界上所有受教育的人们将至少说这三种语言中的一种,因此答案选C.
6.D 细节理解题.根据文章第四段According to futurists,it is very likely that a global electronic currency will be created.They say that the local and national currencies will be few until mid-century and will gradually disappear,let alone metal currencies可知,未来很有可能出现一种全球电子货币代替原来的货币,因此答案选D.
7.B 主旨大意题.根据文章第一段What can you imagine the life 100years from now?In fact,no one can know it from now,but scientists studying the evolution of the society,human life and the world in general make such kind of predictions based on scientific data.According to their publications in scientific journals,let's see how the world might look like in 100years from now以及后面的内容可知文章主要介绍了100年以后人们的生活的样子,.ACD三项与文章内容不符,因此答案选B.
点评 点评:本题考查广告布告类阅读理解.这类题材的阅读理解是高考常考的内容,难度适中,考生可以通读全文,了解大意,在此基础上再根据问题结合选项及语境做出正确的选择.