精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.I was headed out the door the other day with my two sons.We were going to drive to the local grocery store to pick up a few odds and ends that we had run out of during the week.I shut the door quickly because my dogs were already barking at being left behind in the house.We headed down the hill but when I reached into my pocket for the car keys,they weren't there.Shaking my head,I walked back up the hill and saw my keys still dangling from the hook(挂钩)where I always hang them.
This,of course,isn't the only time I have forgotten something recently.In fact,it seems to be happening more and more.There isn't a week that goes by that I don't forget something and then remember it later in the day or misplace something and have to go looking for it.The medical professionals all reassure(使…安心)me that this is a normal part of getting older.They say not to worry about it and to take it with a smile.I am doing my best to do so.
I think I will be alright with my forgetful mind too as long as I can keep remembering the important things in life.I don't mind misplacing my keys as long as I can remember that God loves me.I don't mind forgetting what I came into a room for as long as I can remember what I am in this life for.I don't mind being a bit absent-minded as long as I am being loving-hearted.
May you always remember the important things in life:You were created in love.You were created to love.You are called to kindness and made for joy.You can make a difference in this world with every choice you make.

32.What do the underlined words refer to?A
A.Small household items.
B.Food for dogs.
C.The car keys.
D.Clothes for children.
33.What can we learn about the author?A
A.He has accepted the doctors'advice.
B.He seldom forgets to put things in place.
C.He doesn't like to be troubled by his dogs.
D.He is sure to recover from his forgetful mind.
34.If the author misplaced his keys again,heC.
A.would get mad                     
B.would turn to God    
C.wouldn't care about it              
D.wouldn't forget to smile
35.The author's purpose of writing this passage isD.
A.to tell us it is normal to get old                                    
B.to describe an unforgettable story
C.to encourage us to love and help others                         
D.to remind us to value the important things.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了要记住人生中最重要的事情,其他的不要太在意.

解答 32.A.词义猜测题.根据第一段We were going to drive to the local grocery store to pick up a few odds and ends that we had run out of during the week可知们要开车去当地的杂货店买一些零碎的东西,意为小的家庭用品;故选A
33.A.细节理解题.根据文章I think I will be alright with my forgetful mind too as long as I can keep remembering the important things in life可知作者接受了医生的建议;故选A.
34.C.细节理解题.根据文章I don't mind misplacing my keys as long as I can remember that God loves me.I don't mind forgetting what I came into a room for as long as I can remember what I am in this life for可知如果作者又错放了他的钥匙,他不会介意;故选C
35.D.推理判断题.根据最后一段May you always remember the important things in life:You were created in love.You were created to love可知作者写这篇文章的目的是提醒我们珍视重要的事情;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Yuan Longping was born in Beijing in 1930.(61)Sincehe graduated from Southwest Agricultural College in 1953,he has devoted his life to(62)finding(find) ways to grow more and more rice.As a young man,he saw the great need for increasing the rice output.At that time,hunger was(63)aserious problem in many parts of the countryside.Yuan Longping searched for a way to increase rice harvests without expanding the area of the fields.In 1950,Chinese farmers could produce only fifty million tons of rice.In a recent harvest,(64)however,nearly two hundred million tons of rice(65)was produced(produce).These(66)increased(increase) harvests means(67)that22% of the world's people are fed from just 7% of the farmland in China.Yuan Longping is now circulating his knowledge in India,Vietnam and many other(68)less(little) developed countries to increase their rice harvest.Thanks to his research,the UN is trying to rid the world(69)ofhunger.Using his hybrid rice,farmers are producing harvests twice(70)aslarge as before.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.No matter what nation they come from,both male and female athletes can take part.
无论你在哪里工作,你都能找到时间学习.
No matter where you work,you can always find time to study..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.___________,is this your book?
 Yes it is.Thank you.(  )
A.SorryB.Excuse meC.HelloD.Tell me

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.I remember a day when I was a little kid.I was making a sandwich in the kitchen when noticed the date on oneof the wine bottles.
"Dad,dad!"I cried."This wine is too old to drink."
"Son,hold on,"he said.
"No,you can't drink this tonight!This bottle of wine was made 10years ago."
"Wait,let me tell you…"
"Would you like me to throw it away from you?"I asked.
"Son,wait a second,"he said."Son,some wines get better over time.The longer you wait to drink it,the better it will be.Although this may seem strange,it is true."
When I was young,I didn't have any understanding of what this meant,but now,this would have been very helpful to remember as I went through my teenage years.
In our society,we forget this simple rule:The longer you want for certain things,the better they will be.But we want the best job as quickly as possible;we want to graduate from college in as few years as possible;we even speed through our homework just to chat with friends.When we do this,we lose something of great importance.
We all want to get to the next step so quickly that perhaps we don't get ready enough to get there.This has a negative effect on our society.When trying to go to the right college,we will do anything to get in and when we rush through our class-work,we may not study enough for the test,and end up failing.We need to be ready for whatever comes,ready for the unexpected.Wine gets better over time,so do the things in our paths of life.

21.Why did the author tell his father not to drink the bottle of wine?D
A.Because it smelt terrible.
B.Because it was mixed with something else.
C.Because his father drank too much that night.
D.Because it had been kept for years.
22.What the author's father said.A
A.made the author puzzled when he was a little child
B.was too simple a rule to be meaningful to the author
C.threw the author into deep thought then
D.was an excuse to drink the wine
23.In the author's opinion,if we do things too quickly,we will.D
A.do it better                                  
 B.save much time
C.graduate from college more quickly
D.miss something useful to us in life
24.Which of the following best reflects the main idea of the passage?B
A.Well begun is half done.
B.More haste(匆忙),less speed.
C.Failure is the mother of success.
D.Nothing is impossible to a willing heart.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.Americans use many expressions with the word dog.People in the United States love their dogs and treat(41)themwell.They take their dogs for walks,let them play outside(42)andgive them good food and medical care.On the contrary,dogs(43)without owners to care for them lead a rather difficult way of life.The expression"lead a dog's life",(44)describes(describe) a person who has an unhappy existence.
Some say we live in a dog-eat-dog world,(45)whichmeans many people are competing for the same things,like good jobs.They say that to be successful,(46)aperson has to work like a dog.This means they have to work very,very hard.Such hard work can make people dog-tired.And,the situati on would be even (47)worse(bad) if they became sick like a dog.
Husbands and wives use this doghouse term (48)whenthey are angry at each other.For example,a woman might be angry at her husband coming home late or(49)forgetting(forget) their wedding anniversary.She might tell him that he is in the doghouse.She may not treat him(50)nicely(nice) until he apologizes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Some books are to be tasted,others to beswallowed( 吞咽),and some few to be chewed and digested.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.The food is not very good in this restaurant,but we shall just have toput up with(容忍,忍受)it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.According to the rules,tourists are notadmitted(允许进入)into the park after 5pm.

查看答案和解析>>

同步练习册答案