精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.How to make a successful apology
Have you done something that you feel bad about?Is there a person who you have treated badly?Do you need to say"I am sorry"to someone?Here are five things you can do to have a successful apology.
Make your apology real.(36)DPeople can tell if you take responsibility for what you did or if you are lying.
Do not make excuses.(37)EIt is saying that you were wrong to do it.
(38)B An apology should show that you have learned from what you did.Show that you mean what you say.
Make it clear that you are apologizing.Just saying"I am sorry"is not enough.Talk about what you did and then say that you feel bad about doing it.(39)G
Be prepared for the unexpected.Be prepared for it to take some time for your apology to be accepted.This may be a long moment,a few minutes,or even days or weeks.The person may stay angry with you.(40)A

A.Be patient and hopeful.
B.Make a promise to change.
C.Choose the right time to apologize.
D.An apology will be better accepted if it is sincere.
E.An apology is not explaining why you did something.
F.You can give your apology to the other person as a letter.
G.It is important that the person knows you are apologizing.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何向别人道歉,这里有五件事你可以做一个成功的道歉.

解答 36.D.推理判断题.根据后文People can tell if you take responsibility for what you did or if you are lying可知如果它是真诚的道歉会被更好的接受;故选D.
37.E.推理判断题.根据后文It is saying that you were wrong to do it可知道歉不是解释为什么你做了某事,这代表你在找借口;故选E.
38.B.推理判断题.根据后文An apology should show that you have learned from what you did.Show that you mean what you say可知你需要保证改变;故选B.
39.G.推理判断题.根据前文Make it clear that you are apologizing可知重要的是那个人知道你在道歉;故选G.
40.A.推理判断题.根据前文This may be a long moment,a few minutes,or even days or weeks.The person may stay angry with you可知你需要有耐心和充满希望;故选A.

点评 做此类题之前,应先把七个答案仔细读一遍,通过它们来猜测文章大意,然后进入文章进行一个一个地填写,若中间有些不会填写,可以先放下,最后再去处理它.做这类题,在理解的基础上,要讲一些技巧.做完后,千万不要忘记检查,上下文是否通顺.平时学生在阅读一定要注意文章上下文联系等.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

14.Scientists have been trying to make soft and friendly robots,like Disney's Baymax,for years.
And they have finally done it.
The"Octobot"is the world's first soft robot.It is not like the scary,metal robots in movies
like Star Wars or The Terminator.Instead,it is made of soft material,and looks just like an
octopus (章鱼).
The Octobot is also the first soft robot that controls itself without batteries or wires,according
to its researchers at Harvard University in the US.
The hope is that one day,soft robots like this will help humans do difficult medical surgery
and save lives in emergencies like earthquakes and storms.
Scientists have been trying for years to make soft robots that are safe around humans,but this
is the first time it has happened.It means that humans won't be in danger of being hurt if the robot
accidentally touches you too hard.
The Octobot gets power from a chemical reaction.It pushes gas through the robot's body and
makes its legs dance.
They used a 3.D printer to create its silicone (硅酮) body.
"Humans ourselves,we're very soft and soft robots are made of materials that are safe for us
to interact with,"PhD student Ryan Truby,one of the Octobot researchers,said.
Barry Trimmer,the editor?in?chief of Soft Robotics,said that,"Soft robots and soft material
technologies are definitely needed if we expect them to help us in the home or in natural
environments."
They may not all look like an octopus in the future,though.Scientists have studied jellyfish
and even cockroaches in their research so far.

64.What is the Octobot?(不多于5 个单词)The world's first soft robot.
65.How will soft robots help humans?(不多于9 个单词)Do difficult medical surgery and save lives in emergencies.
66.How does the Octobot get power?(不多于4 个单词)From a chemical reaction.
67.In what ways is the Octobot different from other robots?(不多于10 个单词)It's soft and controls itself without batteries or wires..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Drunk driving,which was once a(n)____happening,is now under control.(  )
A.actualB.usualC.frequentD.loose

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.The Opening of the Book Nook
Saturday,October 4,10 AM to 10 PM
   You will not want to miss the opening of your new neighborhood bookstore!Located at 2289 Main Street,the Book Nook is within walking distance of schools,many homes and businesses.Come and check out the Book Nook on Saturday!
Activities will include:
●Live music by local musicians
●One Book-of-the-Month Club membership giveaway (赠送)
Wide Selection
    The Book Nook has three floors with books of all kinds---any kind you could want.If we do not have the book you are looking for,we can specially order it for you.You will have it in your hands within two days!
Reading Nooks
    We are proud of our children's reading area on the first floor,as well as our teenagers'nook on the second floor.Come for the activities and stay for a while!Settle in one of these inviting reading areas; take a seat with a good book and a free cup of hot chocolate.You will discover the perfect way to spend a few hours.
Book Events
    The Book Nook will be featuring monthly book signings by different authors,giving you a chance to meet and speak with well-known writers.Don't miss the experience of hearing these authors read aloud their own books!
The Book-of-the-Month Club
    Our Book-of-the-Month Club will feature 12 books each year.As a member,you will be able to select one new book each month.The membership fee is only $10.00 per month.That is a great price for 12 books each year!
So please join us on Saturday and learn about all that the Book Nook has to offer.You can come anytime between 10 AM and 10 PM.Our activities last all day long!

11.What can we learn about the Book Nook?A
A.It is a well-located bookstore.
B.Any interesting books can be found right here.
C.It is open from 10 AM to 10 PM every day.
D.The third floor is specially designed for children.
12.What can people do in the Book Nook on October 4?D
A.They can have a taste of different kinds of chocolate.
B.They can read aloud together with well-known writers.
C.They can enjoy live music performed by well-known writers.
D.They can become a member of the Book-of-the-Mon th Club.
13.As a member of the Book-of-the-Month Club,youC.
A.can buy any books in the Book Nook at a low price
B.may borrow as many as 12 books every week
C.need to pay 120 dollars every year
D.should be over the age of 12.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.______ the meeting were the managers ______ each department of the company in Jiangsu  province.(  )
A.Attend; in the charge of
B.Attending; take charge of
C.Being attended; taking charge of
D.Attending; in charge of

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
调序:在需要调换位置的两处词间划(Z)
注意:1.每句有且仅有一处错误.
1.Seeing from the top of the mountain,the city is beautiful.
2.Only in this way,we can learn English well.
3.It seemed that water was to be blame.
4.To them credit,the four countries do work together in some areas.
5.Why not sat down and eat a little?
6.Never Zhou Yong will forget his first assignment at the office of a popular English newspaper.
7.Hold the bandage in the place with tape.
8.A number of students are here and the number them are 15.
9.He was accused with stealing a lot of money.
10.The teacher are strict in the students.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.change one's mind改变某人的想法.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Let us consider what we can do for the food problem.
The simple way to increase food production,one might suppose,is to bring more land into farmland and put more people to work on it.
But it is proved in some developing countries that this will bring some problems.It will quickly make the soil poorer and destroy forest growth.Furthermore,the people there will always find they need more people to work on this land to produce more food.
During the past twenty years,some developing countries ave increased a lot more farmland in their countries,but their populations have in the meantime grown faster,therefore,they are further behind than before.And their food increase has been gained at the cost of using up the rich lands.Many of the lands have become poor lands and are producing less food now.
Meanwhile,farming in the developed countries has produced much more food through improved technology.Since 1940,farmland has been reduced by 7percent in the United States but grain production has jumped by 60percent.The increase in the corn output,thanks to hybrid corn,hasbeen even greater.
The"secret"is to apply fertilizer,in scientific ways,of course.And compared to the developing countries,the populations in developed countries have increased just a little larger than twenty years ago.
On the whole,world population today is increasing at the speed higher than ever before.Every year the population is two percent larger,so that the 6,000,000,000people on the earth today will present another 120,000,000mouths to be fed by the time next year.It is a fearsome thought that this time tomorrow there will be about 330,000persons added to this world population.
What can we do about the increase population or the lack of food to feed such a large,growing population?That's a very important problem before everyone on the earth,young or old,men or women.
32.In the author's opinion,B seems to be the most serious problem today.
A.pollution               
B.lack of food
C.poor farmland           
D.the increase of world population
33.According to the text,we can conclude thatC.
A.the growth of farmland in developing countriesis faster than that of their population.
B.the populations in developed countries have increased a little larger than that in developing countries twenty years ago.
C.technology in farming is helpful in producing a lot more food in developd countries.
D.developing countries have settled their food problem thanks to the increase of farmland in the past two decaes.
34.The author seems to suggest that the food problem cannot be settled unlessB.
A.we stop getting more land into farmland      
B.birth rate is reduced.
C.pollution is stopped                       
D.fertilizer is used in a scientific way.
35.The best title for this passage should be"C".
A.More people feed on less food        
B.The population problem
C.How to deal with the food problem     
D.Science and technology in food production.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.It is reported that a surprisingly high number of city citizens in China suffer (61)frompoor health and many die at an early age.
Poor health with no sign of any identified disease,a condition known as"sub health"is on (62)therise.Sub health (63)is marked(mark) by general weakness,low energy levels and a poor immune system.
A survey (64)which/thatwas held in 16cities with over one million population showed high proportion of urban Chinese have been suffering such health problems.The numbers are (65)particularly(particular) high in Beijing,Shanghai and Guangdong.
The problem happens (66)mostly(most) among senior and middle-level managers,clerks and other white-collar workers with high educational level.
The sub health condition,found in most cases among those groups of people,will have bad effects on China's long term(67)development(develop)and progress unless(68)dealt(deal) timely and properly.
A survey by the Chinese Academy of Science shows that the average life of Chinese intellectuals is 58years,10years (69)lower(low) than the nation's average.This early death phenomenon may be increasing.A health expert said China should race against time,(70)seeking(seek) measures to solve the problem.

查看答案和解析>>

同步练习册答案