【题目】So long as teachers fail to tell the difference be-tween teaching and learning, they will continue to undertake to do for children that which only children can do for themselves. Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that “reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible".
Teaching and learning are two entirely different processes. They differ in kind and function. The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to plan cleverly the most efficient (有效的)system for teaching themselves to read. Teaching is also a public activity: It can be seen and observed.
Learning to read involves all that each individual does to understand the world of printed language. Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny.
If teacher and learner roles are not interchangeable, what then can be done through teaching that will aid the child in the long search for knowledge? Smith has one principle rule for all teaching instructions. "Make learning to read easy, which means making reading a meaningful, enjoyable and frequent experience for children. ”
When the roles of the teacher and the learner are seen for what they are, and when both the teacher and the learner fulfill them properly, then much of the pressure and feeling of failure for both is got rid of. Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the chance to solve the problem of learning to read by reading.
【1】 The problem with the reading course as mentioned in the first paragraph is that _____.
A. too much time is spent in teaching about reading
B. reading tasks are given with little guidance
C. it is one of the most difficult school courses
D. students spend limited hours in reading
【2】 The teaching of reading will be successful if _____.
A. teachers can make their teaching activities ob-servable
B. teachers can teach their students how to read
C. teachers can improve conditions at school for the students
D. teachers can enable students to develop their own way of reading
【3】 The word "scrutiny" (Paragraph 3) most probably means “ _____ ”.
A. unbelief
B. control
C. inquiry
D. observation
【4】 The main idea of the passage is that _____.
A. reading is more complicated than believable
B. reading ability is something gained rather than taught
C. teachers should encourage students to read as widely as possible
D. teachers should do as little as possible in helping students learn to read
【答案】【1】 A
【2】 D
【3】 D
【4】 B
【解析】【1】推理判断题。根据文章第一段倒数第二句可知,在 阅读活动方面并不是时间的无休止投人,也就是说,在 阅读上花费的时间太多了。由此可推知此题答案为A。
【2】 细节理解题。根据第三段中的Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny. 可知,private 与not open to public scrutiny同义,据此可得出答案 为D。
【3】 词义猜测题。根据上文的private和该词所在的句 子可以得出,该单词的意思是“观察”。
【4】主旨大意题。根据文章第一段第二句及全文内容可 推知此题答案为B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Now I need some time to my thoughts thoroughly, because I want to give them a perfect report. After all, it is the first time that I have visited this school and given a lecture to the students.
A. make out B. bring out
C. leave out D. sort out
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】By no means ______________ to her parents.
A. this is the first time has she lied
B. this is the first time does she tell a lie
C. is this the first time she has lied
D. is this the first time she was lying
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分。
There are a lot of unforgettable thing in our life.The most unforgettable one for me is the speech competition holding last year.When my English teacher told me that I had chosen to take part in the speech competition ,I devoted me to the preparation.I was determined to win the first prize.I was such nervous when I stood on the stage that I forgot everything.Not until I caught a sight of my teacher did I calm down.Finally,I do a good job.When I heard I got the first prize,my heart was filled in joy and tears rolled down.Through this speech competition,I understand that it is confidence which makes people successfully.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是Li Hua,昨天是你18岁的生日,请根据下列要点,用英语写一篇日记。
要点:
1.简要描述庆祝生日的时间、地点、方式和参加对象;
2.描述让你最感动的一个场景;
3.最后写出你的感受。
注意:
1.内容积极向上,语意连贯,结构完整。词数120左右;
2.不能写成诗歌形式;不能使用具体的人名和地名;
3.开头已给出,不计入总词数。
March 20, 2014 Fine
Yesterday was my 18th birthday._______________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Looking back on the first twenty years of my life, I feel grateful to have been so healthy and happy. I owe my happiness to so many people and lucky events, but there are many key factors that have guided and supported me in my life. They are my physical health,healthy finances(经济情况) and my family’s happiness.
Health comes first for me, because without health everything else is meaningless. Imagine starting a career without good health. Imagine starting a family without good health. Imagine achieving anything without good health. 【1】
Good health is not enough to be happy. 【2】Money obviously pays for the basic necessities of life----food, housing, clothing, etc. It is also necessary for other reasons. Money guarantees we always get good medical treatment when we fall ill. 【3】
Family is another important factor in having a happy life because it provides the love ,joy, and support that everyone needs. I love my family with all my heart. I get pleasure from their pleasure. I suffer when they suffer. 【4】 They give me advice when I have misunderstandings with my friends. More importantly, they are always there to share everything with me.
【5】 As long as I stay healthy, work hard to earn enough money and share both good times and bad times with my family, I will always be the happiest girl in the world.
A. Money is the most important factor which contributes to a happy life.
B. These three factors are all I need and want in this world.
C. My family help me get through worries, pressures and difficulties.
D. We still need to have money in today’s society.
E. Finally, I’m quite thankful that I am healthy, wealthy and happy.
F. Clearly, good health is much more important than any other aspect of one’s life.
G. Besides, we can also use money for entertainment that can add to our quality of life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I don’t know what it is. No matter__【1】___ I go to a post office and no matter where the post office is, I always find____【2】__ (me) standing in line behind someone who has a lot of business to do.
One day, I had to buy a couple of stamps, but I had to wait behind an old lady who took fifteen minutes____【3】___(finish) a form that a child could do in one minute.___ 【4】____( feel) that I could not stand waiting in such a line any longer, I decided to join___【5】____ one. It seemed twice as ___【6】___as the first line, but at least it was moving. It turned out to be the worst choice I had ever made. As soon as I ___【7】__(lose)my place in the first line, the one I joined slowed to a stop. I had no choice__【8】__ to wait behind a schoolboy who was taking half an hour to choose a new set of postcards. At last it was my turn. I nearly jumped for joy. Then the clerk behind ___【9】___ counter, a middle-aged fat guy, stood up, pushed forward a printed sign saying “Position Closed” and ____【10】___(say) without a smile, “Sorry, going to lunch.”
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】On Wednesday, the World Health Organization announced that the number of people killed by Ebola has now risen to over five thousand, with more than fourteen thousand ______.
A. having infected B. to infect
C. infected D. infecting
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】“实行低碳经济”,“过低碳生活”,现在已经成为了人们关注的热门话题。最近,你们班的同学就这个话题展开了热烈的讨论。请你根据下表提供的信息,给21st century 写篇文章,报道你们班级的讨论情况。
为什么要“实行低碳经济” | 1. 工厂排放有害物,人类活动产生大量二氧化碳,污染严重,环境恶化。 2. 随着人口的增长,自然资源将会耗尽 |
过低碳生活如何“从我做起” | ...... |
注意: 1. 对所给要点,逐一陈述,适当发挥。字数120左右。
2. 开头已经写好,不计入总字数。
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com