精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.As a boy,Charles Robert Darwin collected anything that caught his interest:insects,coins and interesting stones.He was not very clever,but Darwin was good at doing the things that interested him.
His father was a doctor,so Darwin was sent to Edinburgh to study medicine,and was planned to follow a medical career.But Charles found the lectures boring.Then his father sent him to Cambridge University to study to be a priest.While at Cambridge,Darwin's interest in zoology and geography grew.Later he got a letter from Robert Fitzroy who was planning to make a voyage around the world on a ship,the Beagle.He wanted a naturalist to join the ship,and Darwin was recommended(推荐).That voyage was the start of Darwin's great life.
As the Beagle sailed around the world,Darwin began to wonder how life had developed on earth.He began to observe everything.After he was home,he set to work,getting his collection in order.His first great work The Zoology of the Beagle was well received,but he was slow to make public his ideas on the origin of life.
Later Darwin and Wallace,another naturalist who had the same opinions as Darwin,produced a paper together.Darwin's great book,On the Origin of Species by Means of Natural Selection (《物种起源》) appeared.It attracted a storm.People thought that Darwin was saying they were descended from monkeys.What a shameful idea!Although most scientists agreed that Darwin was right,the Church was still so strong that Darwin never received any honors for his work.
Afterwards,he published another great work,The Descent of Man.His health grew worse,but he still worked."When I have to give up observation,I shall die,"he said.He was still working on 17,April,1882.He was dead two days later.

45.Which of the following would be the best title for the passage?C
A.Charles Darwin's ideas
B.Charles Darwin's works
C.Father of modern biology:Charles Darwin
D.The greatest scientist:Charles Darwin
46.Darwin's father sent him to Edinburgh toB.
A.make him like natural history
B.make him become a doctor
C.let him change his hobbies
D.have him give up his collection
47.According to the passage,Charles Darwin's whole life was changed byD.
A.his study at Cambridge University
B.his collection of coins
C.the naturalists at Cambridge
D.the voyage of the Beagle
48.The underlined part"they were descended from monkeys"probably means"C".
A.they gave monkeys life
B.they were different from monkeys
C.they were developed from monkeys   
D.they had to live with monkeys.

分析 本文叙述了现代生物学之父:查尔斯达尔文 的一生.父亲将他送到爱丁堡学医,他却烦透了那些讲座.随后他父亲决定送他去剑桥大学学习,将来当一名牧师.可是一封来自罗伯特·菲茨洛伊船长的信改变了他的一生.菲茨洛伊计划驾驶"贝格尔号"海船做一次环球航行,他想要一位博物学家加盟,有人推荐了达尔文.此次航海成为查尔斯终生伟业的起点.跟随着贝格尔号做环球航行,达尔文开始思考地球上生命的演变.他的巨著《物种起源》问世掀起了轩然大波.

解答 45.C.标题归纳题.根据Later Darwin and Wallace,another naturalist who had the same opinions as Darwin,本片短文主要介绍达尔文这位伟大的生物学家,故选C.
46.B.细节理解题.根据Darwin was sent to Edinburgh to study medicine,and was planned to follow a medical career.父亲送他去爱丁堡去学医,让他以后从医,故选B.
47.D.细节理解题.根据As the Beagle sailed around the world,Darwin began to wonder how life had developed on earth.He began to observe everything.达尔文一生的改变是由于他的环球之旅开始的,故选D. 
48.C.细节理解题.根据上下文内容达尔文的进化论可知,they were descended from monkeys句意为他们是由猴子演变而来的,故选C.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,主旨大意题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.____was reported this morning,the plane crashed over the sea last night.(  )
A.ItB.WhatC.WhichD.As

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.These little animalsgather (收集)nuts from the ground in the autumn.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.看到附近出现一只凶猛的鳄鱼,兄弟俩屏住了呼吸.
The two brothersheld their breath when theycaught sight of a fierce crocodile nearby.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.I thought,at the time,that this was just a story but then Iwitnessed(目击、目睹) it with my own eyes many times.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.Television is known as a modernmedium(媒介) of communication.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Mountain regions are not just playgrounds for the richer citizens on the planet,however.The disappearing snows of Mount Kilimanjaro are a worrying sign that nowhere is safe from the adverse effects of human actions.The United Nations has identified three main areas that need to be addressed to ensure the future safety of the world's mountains.These are:the protection of mountain ecosystems,the encouragement of peace and stability in mountain regions,and assistance for mountain people to maintain their ways of life.
From the busy cities of India to the farmlands of California,more than half the world's population is dependent on mountains for their fresh water supply.Global warming,deforestation,mining and heavy farming seriously damage breakable mountain ecosystems and put vital fresh water sources at risk.
Mountain regions host a large proportion of the world's wars.From Afghanistan to the Balkans and the Andes to many parts of Africa,territorial(领土的) and drug related conflicts have damaging effects on the local environment and the lives of the local people.Fighting makes essential tasks such as farming impossible.Land mines make large areas of potential farming ground unusable.Also schools,roads,bridges and other important infrastructure(基础设施) are left in ruins.
Mountain people are among the poorest,least represented groups on the earth.They face many hardships and each day can be,"a test of survival".Damage to mountain ecosystems worsens their situation and leaves them even more unprotected to disease and‘natural'disasters such as floods and landslides.It's been recommended that forest profit should be reinvested in mountain communities and the people living there should be given a stronger political voice.Their fate is in many ways directly connected with that of people living at sea level.
There is an old motto for visitors to the countryside which advises them to leave nothing but footprints.It is still as relevant today as it always was.Unfortunately,the size of our footprints seems to be getting larger.

68.What the writer discussed in the previous sections is most probably aboutD.
A.mountain ecosystems
B.mountain regions
C.mountain people
D.mountain sports
69.The word"adverse"(paragraph 1)is closest in meaning to"C".
A.direct
B.positive
C.harmful
D.powerful
70.Wars have directly brought the following effects EXCEPTA.
A.inadequate supply of fresh water
B.impossible farming
C.mountain people's poor living condition
D.ruined infrastructure
71.Which of the following can be inferred from the passage?B
A.Mountain people have enough political voice to protect themselves.
B.Worsened ecosystems put mountain people's lives under threat
C.More money should be raised to establish mountain communities.
D.Visitors to mountains have left nothing but large footprints.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

20.The National Air and Space Museum in Washington D.C.has thousands of objects on display,counting the 1903Wright Flyer,Charles Lindbergh's Spirit of St.Louis,the Apollo 11Command Module Columbia,and a lunar rock you can touch.On top of our exhibition galleries,you may want to visit the Albert Einstein Planetarium,Lockheed Martin IMAX Theater,and the Public Observatory on the east end.There are many things to do at the Museum in D.C.We render daily tours and educational activities for both children and adults.We also have scheduled lectures and events throughout the year.
Hours & Admission:Open every day except December 25.Admission is free of charge.
Regular Hours:10:00a.m.to 5:30p.m.
Extended Hours:10:00a.m.to 7:30p.m.
December 26-30,2015
March 30-April 20,2016
Fridays and Saturdays,April 24-May 16,2016
May 17-September 7,2016
VISITING TIPS:
Limit the Number of Bags:All visitors are screened through metal detectors upon entry.The fewer items you bring inside the Museum,the faster your entry.Before you visit,please review the list of prohibited items,which include pocket knives and tripods(三脚架).Visitors carrying prohibited items will not be allowed inside the Museum,so please leave them at home or in your car.
No Food and Drink:Only bottled water is permitted in the Museum.You may only consume food and other drinks in the Food Court,not in the Museum.Groups who bring food are encouraged to picnic on the National Mall.
Please Take Photos:You are welcome to take photos for personal use.However,tripods and monopods(单脚架) are banned without approval.
First Aid:The Museum has a First Aid office and nurse on duty.Please contact the nearest security officer or the Welcome Center for assistance.
Visit the Welcome Center:
At our Welcome Center in the South Lobby,staff and volunteers can answer any questions you have during your visit.
Open:10:00a.m.to 5:30p.m.
Phone:202-633-2214
E-mail:NASM-Visitor Services@si.edu
21.According to the passage,the National Air and Space Museum is a museumD.
A.where only adults can participate in some educational activities
B.everyone can visit without time limits all the year round
C.where one can touch anything he likes
D.everyone can pay a visit to without buying tickets
22.If the Greens plan to visit the Museum at 6:00 p.m.,it is accessible onA.
A.June 7,2016 (Tuesday)            
B.March 23,2016 (Wednesday)
C.December 24,2015 (Thursday)     
D.May 1,2016 (Sunday)
23.A visitor to the museum canD.
A.eat and drink in the Museum or in the Food Court
B.tke photos with tripods for personal use
C.bring more bags to go through metal detectors
D.get some medical therapy if he suddenly comes down with ill.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.I have nosympathy(同情) for Jane; it's all her own fault.

查看答案和解析>>

同步练习册答案