精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.Charles Dickens'novel A Tale of Two Cities is set in the years before and during the French Revolution (1789-1799).During its course,French revolutionaries brought down the empire and established a republic of free and equal citizens.
In reading the work,one sees that Dickens distorted some details of the French Revolution.At the beginning,Dickens notes that,in 1775,France was busy spending money.This mention of France's spending touches briefly on what is perhaps the major cause of the French Revolution.Before the revolution,the government often borrowed money because it spent more than it raised in taxes.The increased spending and borrowing made many people's blood boil,yet Dickens focused instead on the nobility's oppression and exploitation of the working class,including peasants,as the causes of the revolution.
The Marquis,one of the book's characters,ill-treats and kills many people.Thus,he represents the nobles who mistreat the lower classes.One reviewer criticized this picture as an unfair representation of French society in the mid-1700s.The reviewer pointed out that the government would have punished nobles who mistreated or murdered.Nobles may have been guilty of other evils,however,such as not feeding the starving masses after bad weather ruined crops in 1789.
Dickens'account of the storming of the Bastille fails to mention that the gang that stormed the prison was looking for bullets and bombs to use in defense against a possible attack by the king's troops.Dickens does include some accurate details,however,such as the crowd's finding only seven prisoners and freeing them and the pack's executing (处决) the prison administrator and sticking his head on a post.The scene that the women knit (编织) as they watch the executions may seem to be an odd detail,but actually many women did knit stockings for the war effort as they watched the killing machine at work.
Dickens'descriptions of the steady stream of sentenced people into prison and the carts taking them to their deaths give readers some idea of the frequency with which officials jailed and executed people during the Rule of Terror,which lasted about a year.During the Terror,the government jailed about 250 thousand people,tried (审判) and killed about 17 thousand,and executed about 12 thousand without a trial.Those executed included people who opposed the revolution,people who offended the revolutionaries,and even some revolutionaries.About 15percent were members of the ministry or nobility.

88.What does the word"distorted"in Paragraph 2most probably mean?D
A.Discussed.B.Revealed.C.Provided.D.Twisted.
89.Which of the following statements is true according to the passage?C
A.A wild crowd rushed into the Bastille to fight with the royal soldiers.
B.The nobles'mistreating and killing people is the main cause of the revolution.
C.About thirty thousand people lost their lives in the course of the Rule of Terror.
D.Women were forced to work for the war supplies while watching people killed.
90.What can be inferred from the passage?B
A.Dickens was once among the revolutionaries storming the Bastille.
B.There was an extreme disorder and horror during the revolution.
C.Nobles of those days in France were loaded with heavy social responsibilities.
D.Classic literary works may serve as history textbooks to a great degree.
91.Which of the following might be the best title of the passage?D
A.The Collapse of the French Empire
B.Unknown Facts during the Rule of Terror
C.Dickens'Description of the French Revolution
D.A Critical View on A Tale of Two Cities.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了狄更斯的双城记这本书.

解答 88.D.词意猜测题.根据第二段Before the revolution,the government often borrowed money because it spent more than it raised in taxes可知,对于法国革命的原因,狄更斯提到是由于法国政府入不敷出,引起了人们的公愤,然而之后他把革命的原因集中在贵族对工人阶级和农民的压迫和剥削之上,由此可推断狄更斯扭曲了法国革命的一些细节.故答案为D.
89.C.细节理解题.根据"During the Terror,the government jailed(拘留)about 250 thousand people,tried(审判)and killed about 17thousand,and executed about 12 thousand without a trial."可知这个时期有大约3万人被杀.故答案为C.
90.B.推理判断题.文中Dickens does include some accurate details,however,such as the crowd's finding only seven prisoners and freeing them and the pack's executing (处决) the prison administrator and sticking his head on a post提到了法国人民攻占巴士底狱,杀死那里的管理者.还提到了政府审批和未经审批杀死很多人.可知在法国革命期间充满了恐慌和动荡.故答案为B.
91.D.主旨大意题.根据第一段Charles Dickens'novel A Tale of Two Cities is set in the years before and during the French Revolution可知本文批判地为我们介绍了狄更斯的双城记这本书.故答案为D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

12.听第6段材料,回答第6至7题.
6.When will the plane take off?
A.At 5:00.B.At 7:05.C.At 7:35.
7.What will the speakers do first?
A.Buy souvenirs.B.Check in at the counter.C.Go to the restaurant.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

13.听第7段材料,回答第8至9题.
8.What's the biggest problem in the man's country?
A.Large population.B.Air pollution.C.Water shortage.
9.What is the major cause of the air pollution according to the woman?
A.The heating system.B.Factories.C.Cars.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.Some people feel uneasy when they come into _____ with those who haven't had a good education.(  )
A.contractB.contrastC.contactD.context

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Do you find getting up in the morning so difficult that it's painful?This might be called laziness,but Dr.Kleitman has a new explanation.He has proved that everyone has a daily energy cycle.
During the hours when you labor through your work you may say that you're"hot".That's true.The time of day when you feel most energetic is when your cycle of body temperature is at its peak,For some people the peak comes during the forenoon.For others it comes in the afternoon or evening.No one has discovered why this is so,but it leads to such familiar monologues (自言自语)as:"Get up,John!You'll be late for work again!"The possible explanation to the trouble is that John is at his temperature-and-energy peak in the evening.Much family quarrelling ends when husbands and wives realize what these energy cycles mean,and which cycle each member of the family has.
You can't change your energy cycle,but you can learn to make your life fit it better.Habit can help,Dr.Kleitman believes.Maybe you're sleepy in the evening but feel you must stay up late anyway.Counteract(对抗)your cycle to some extent by habitually staying up later than you want to.If our energy is low in the morning but you have an important job to do early in the day,rise before your usual hour.This won't change your cycle,but you'll get up steam  and work better at your low point.
Get off to a slow start which saves your energy.Get up with a leisurely yawn and stretch.Sit on the edge of the bed a minute before putting your feet on the floor.Avoid the troublesome search for clean clothes by laying them out the night before.Whenever possible,do routine work in the afternoon and save tasks requiring more energy or concentration for your sharper hours.

86.If a person finds getting up early a problem,most probablyD.
A.he is a lazy person
B.he refuses to follow his own energy cycle
C.he is not sure when his energy is low
D.he is at his peak in the afternoon or evening
87.If one wants to work more efficiently at his low point in the morning,he shouldA.
A.change his energy cycle
B.overcome his laziness
C.get up earlier than usual
D.go to bed earlier
88.You are advised to rise with a yawn and stretch because it willA.
A.help to keep your energy for the day's work
B.help you to control your temper early in the day
C.enable you to concentrate on your routine work
D.keep your energy cycle under control all day
89.Which of the following statements is NOT TRUE?B
A.Getting off to work with a minimum effort helps save one's energy.
B.Dr.Kleitman explains why people reach their peaks at different hours of day.
C.Habit helps a person adapt to his own energy cycle.
D.Children have energy cycles,too.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

7.Do's And Don'ts Of Donating
Giving up your unused or unwanted stuff is a great way to make space in your home for the items that you do enjoy on a regular basis.(36)D   Here are 4 do's and don'ts of donating your belongings.
    Do Prep Your Clothes
You've thoroughly cleaned out your closets and drawers,and have a mountain of clothing waiting to be donated.Before you bag up these pieces,examine each one to ensure that they're in good condition.Make sure all buttons are fastened,and that you can't see any dirty spots.(37)G      
Don't Donate Damaged Items
The number one rule of donating your stuff is to make sure that it's in good,useable condition.Don't donate clothes or furniture with rips(裂口 )or stains,chipped dishes,or books that are missing pages.(38)A   Find a local company that will recycle these items instead.
Do Donate More Than Just Clothes
(39)F  Stuffed animals,framed pictures,unused candles,small power tools,sports equipment,ornaments,baskets,blenders,dishes,glassware,utensils,silverware,pots and pans,curtains,blankets,toasters,mixers,pillows,towels,bed sheets,bikes,and exercise equipment are pretty popular donations.
(40)C  
With a little common sense it's easy to figure out items that are ideal for donation.But unfortunately some people will throw away the contents of their home without a second thought.As a gentle reminder,it's never a good idea to donate car parts,flammable products,construction materials,weapons,or explosives.

A.Nobody wants to take over your damaged belongings
B.Food donations are always in need
C.Don't Even Think of Donating These Items
D.Not sure where to start?
E.Don't Donate Large Appliances
F.Clothes aren't the only household items that can be donated
G.Wash the items to make them fresh and ready for their new owners.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

14.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I have planned an autumn outing for my class the next week,and I'm writing to ask your permission.
First,the place where we've decided to visit-the Forest Park is not far away from the city.We can take a bus and ride a bike to get there.Second,the trip would provide us with a great opportunity to get closely to nature.Third,we need to spare some times to take some physical exercise.Some teachers will join us to make sure of our safe.
We are all looking forward to receive your permission.We would appreciate you if you can kindly give us an immediate reply.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.(1)Ther e are lots of peopleinthe room.
(2)I am lookingformy p en.
(3)The books which areonthe desk are mine.
(4)He was drivingat60 miles an hour.
(5)I usually go to workbybus.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Last week,we explained that the planet Mars has passed"opposition".It passed a point opposite the Sun.This week,we tell about the planet's surprising motion(运动) among the stars.
For thousands of years,people have recognized that planets travel among the stars.The planets generallyfollow the path taken by the Sun through the sky.The Sun's path is called the ecliptic(黄道).The groups of stars along the ecliptic are called the Zodiac(黄道带).
The motion of the planets can be confusing at times.Everyone knows the Sun rises in the east and sets in the west.But this is caused by the turning motion of the Earth.Planets generally move from west to east.
However,Mars will appear to move backward for about two months this year.This happens because the Earth is overtaking(超过) Mars on its way around the Sun.Mars began its backward,or westward motion on May 11th.It will start moving eastward again on July 19th.
Mars'apparent(明显的) motion has been a mystery to astronomers for hundreds of years.Most early theories of the solar system argued that the Sun and planets turned around the Earth.But the sudden westward motion of Mars presented a problem.Why would Mars move west for two months when it nears"opposition"?
In 1543,a Polish church worker named Nicolas Copernicus published a different theory.His theory said the Earth and planets moved around the Sun in perfectly circular orbits(循环的轨道).Copernicus'theory was simpler.But his Suncentered system still did not explain the observed motion of Mars very well.
Finally,a German mathematician named Johannes Kepler published a complete theory of the motion of the planets in 1619.He had carefully studied the motion of Mars for many years.Johannes Kepler discovered that the planets do not move in circular orbits around the sun.Instead,they travel in flattened(变平的) orbits called ellipses(椭圆).Mars'elliptical orbit is the cause of its unusual brightening this year and its apparent large size.During the next several weeks,you can see for yourself why the mysterious motin of Mars has caused so many people to wonder.
32.From the passage we can learn that.C
A.the planets generally travel westward
B.Kepler studied the orbit of the planets in 1619
C.the Earth's turning motion causes the Sun to rise in the east
D.Copernicus'theory well explained the motion of Mars
33.On July 19th MarsA.
A.will appear to change its direction again      
B.will pass the"opposition"
C.will begin to move westward                         
D.will appear to change its orbit again
34.Why does Mars appear to be bigger and brighter when it passes"opposition"?B
A.It is overtaking the earth.
B.It moves in an elliptical orbit.
C. It follows the path of the sun.
D.It travels in a circular orbit.
35.What is the best title for the passage?C
A.The Recent Research into Mars                       
B.The Great Discovery on Mars
C.The Surprising Motion of Mars                        
D.The Wonderful Mystery of Mars.

查看答案和解析>>

同步练习册答案