分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了一个从不犯错误的人马克总是按规矩做一切事情,每年给侄儿寄生日礼物,却认不出侄儿的故事.
解答 72.D.推理判断题.根据第一段Some people do not like anything to be out of place.They are never late for work; they return their books to the library on time可知"从不犯错误的人"指的是一个人做事一直遵守规则;故选D.
73.C.细节理解题.根据第二段The only family he has is in the next town:his sister lives there with her husband,and her son,Mark可知他的妹妹和她的丈夫和孩子一起生活在邻村;故选C.
74.A.句意理解题.根据第二段from one year to the next,but he sends them Christmas cards,and he has not forgotten one of Mark's seventeen birthdays可知马克每年的生日他都会送礼物;故选A.
75.C.细节理解题.根据倒数第二段and he went inside to make his evening meal.Straight away,there was a knock at the door可知Dodds先生在准备自己的晚餐是听到了敲门声;故选C.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| English expressions with"pants" |
| People wear pants to cover the lower part of their bodies.We sometimes say that people who are restless or nervous have"ants in their pants."They might also"fly by the seat of their pants"--they use their natural sense to do something instead of their learned knowledge.Sometimes,people may"get caught with their pants down"--they are found doing something they should not be doing.And,in every family,one person takes control.Sometimes a wife tells her husband what to do.Then we say"she wears the pants in the family." |
| When people what to say something about money |
| Pants usually have pockets to hold things.Money that is likely to be spent quickly can"burn a hole in your pocket."Sometimes you need a belt to hold up your pants.If you have less money than usual,you may have to"tighten your belt"--you may have to live on less money and spend your money carefully.But once you have succeeded in budgeting your money,you will have that skill"under your belt." I always praise people who can save their money and not spend too much.I really"take my hat off to them."Yet,when it comes to my own money,I spend it"at the drop of a hat"--immediately,without waiting.And sadly,you cannot"pull money out of a hat"--you cannot get money by inventing or imagining it. |
| English expressions with"shoes" |
| Boots are a heavy or strong kind of shoes.People who are"too big for their boots"think they are more important than they really are.I dislike such people.I really do.You can bet your boots on that! Yet,truly important people are hard to replace.Rarely can you"fill their shoes"--or replace them with someone equally effective. |
| English expressions with"shirt" |
| My father is an important person.He runs a big company.He wears a suit and tie and a shirt with sleeves that cover his arms.Some people who do not know him well think he is too firm and severe.They think he is a real"stuffed shirt."But I know that my father"wears his heart on his sleeve"--he shows his feelings openly.And,he knows how to"keep his shirt on"--he stays calm and never gets angry or too excited. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | communication | B. | intention | C. | permission | D. | impression |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com