精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
8.Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him.He had tripped(绊倒) and dropped all of the books he was carrying along with some clothes,a baseball bat and a  glove.
Mark knelt down and helped the boy pick up the things.Since they were going the same way,he offered to carry some things for the boy.
As they walked,Mark discovered the boy's name was Bill.He loved video games,baseball and history,but he was having trouble with some of his subjects.
They arrived at Bill's home first.Mark was invited in for a Coke and to watch some television.The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk.Then Mark went home.
They continued to see each other around school,had lunch together once or twice,then both graduated from junior school.
Three days before graduation,Bill asked Mark if they could talk.
Bill reminded Mark of the day years ago when they had first met."Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?"asked Bill.
"You see,I took away all my things from school.I had stored away some of my mother's sleeping pills.I was going home to kill myself.But after we spent some time talking and laughing,I realized that if I had died,I would have missed so many good times.So you see,Mark,when you picked up those books that day,you did a lot more._______"

6.When Bill fell down on his way home,MarkD.
A.didn't notice that
B.went away quickly
C.carried all the things for him
D.helped him pick up the things
7.Which of the following is NOT true?C
A.Mark was a warm-hearted boy.
B.Bill and Mark were in the same school.
C.Bill was good at all of his subjects.
D.Bill loved video games,baseball and history.
8.At Bill's home,they didn'tB.
A.drink some Coke
B.play video games
C.have a pleasant talk
D.watch TV
9.Three days before graduation,Bill asked Mark to talk because heD.
A.hoped to go on holiday together
B.wanted to kill himself again
C.hoped to have lunch together
D.wanted to tell him his story
10.What would Bill probably say at last?A
A.You saved my life.
B.I should die.
C.You did a good job.
D.You helped me a lot.

分析 迈克在回家的路上遇到了一位想辍学的学生比尔,就把他送回家并且和他谈心、玩耍,结果成了好朋友.朋友的热情点燃了比尔的生命火花,正是这个动力使比尔重新走进了学校的大门,然后坚持到毕业.

解答 6.D  细节理解题,根据第二段Mark knelt down and helped the boy pick up the things.可知比尔摔倒了之后,马克帮他收拾东西,故选D.
7.C  细节理解题,根据第三段He loved video games,baseball and history,but he was having trouble with some of his subjects.可知比尔不擅长一些学科,故选C.
8.B  细节理解题,根据第三段Mark was invited in for a Coke and to watch some television.The afternoon passed pleasantly with some laughs and talk可知他们喝可乐,看电视,愉快的谈话,故选B.
9.D  推理判断题,根据第七段Bill reminded Mark of the day years ago when they had first met."Did you ever wonder why I was carrying so many things home that day?"asked Bill.可知毕业前三天比尔要和马克说话是为了告诉他自己的故事,故选D.
10.A  推理判断题,根据最后一段I realized that if I had died,I would have missed so many good times.可知比尔最后可能会说马克救了他的生命,故选A.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

20.假如你是李华,正在英国留学.你的朋友小林高中毕业后打算到英国留学,他写信询问你什么样的中国学生最受国外高校青睐.
请你根据下列要点给对方写一封回信:
(1)语言是道硬门槛;
(2)适应能力很重要;
(3)兴趣爱好被看重;
(4)要有社会责任感.
注意:
(1)词数100左右;
(2)开头和结束语已为你写好,不计入总词数.
Dear Xiao Lin,
I'm glad to hear that you want to study abroad in your letter.
Here is what I know about what kind of Chinese students are favored in foreign colleges and universities.(高分句型一)
As far as I know,the language ability is essential,which helps you communicate with others and makes it easier for you to understand the courses.(高分句型二)Besides,you should have the ability to adapt quickly to the new environment.What's more,your interest is valued as well,for it has a lot to do with success.Last but not the least,those who are willing to shoulder social responsibility are especially respected and welcomed.(高分句型三)
This is some of my advice,and I hope it can be of some help to you.May you succeed!Best wishes and good luck.

Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016-2017学年河南省商丘市九校高一下学期期中联考英语试卷(解析版) 题型:短文改错

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及二个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jack,

How are things going? Today I’m writing to ask that you are able to do me a favor.I want to have the pen friend, hopefully,a girl about 20 years old,and with interests similarly to mine.In my mind,he should be interested in traveling,swimming,and playing tennis.However,it’d be better for her to have a pet dog,as I’ve been kept one a! home for 3 years.Last but not least,she mustn’t tells lies.With such a pen friend,I believe I will improve my English by do so and learn more about her countries.

I am looking forward hearing from you soon.

Kind regards,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.We have beenfined( 罚款 ) for parking the car in an improper place.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.The source of the river lies in Tibet and it has manybranches(支流).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.She _________ his number in the phone book to make sure that she had got it right.(  )
A.looked inB.took offC.picked upD.looked up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.To me,everyone has at least one talent,and while it sometimes takes you a lifetime to find,it does exist.
One sunny afternoon in 1953,we went out to the school's playground for our gym class.The teacher taught us various track and field events.I was a loser in all of them.Then came the javelin(标枪).Finally,when everyone had a chance to throw,the longest throw went about 30 yards.Now it was my turn.I raised the javelin over my head,took six quick steps and let it go.I watched as the javelin took off.As it went past the 50-yard mark,it was still going.Then people began cheering.Nobody could believe what little Orowitxz had just done.
The very next day I began practicing with it,and every day that summer-for six hours or more---I would throw it in a nearby schoolyard.With an eye to the Olympics,I continued to work out until one day I could go into a college.But not warming up properly,I tore some tissues in my left shoulder,so I gave up my dream of attending the Olypics.
Several years later,a co-worker,who was a hopeful actor,asked for help in learning his part.When I began reading the script(剧本),the same kind of fascination that took hold of me when I picked up the javelin appeared.Immediately I attended an acting school.That led to small parts in movies,which at last led me to another area-----directing.
I feel strongly that we must keep our minds open; we can't let ourselves be discouraged or depressed when the talent doesn't readily appear.Yet when it does,we must be prepared to get hold of it right away.

24.What did we know about the writer in 1953?A
A.He found his true talent.
B.He was bad at all the subjects.
C.Many of his classmates didn't like him.
D.He decided to choose a career in acting.
25.Why did the writer give up his dream of attending the Olympics?C
A.Because he didn't get prepared.
B.Because he was more interested in acting.
C.Because he got injured in the left shoulder.
D.Because he lost interest in throwing the javelin.
26.When the writer wrote the text,he was probably a(n)C.
A.teacher B.actor C.director D.athlete
27.What doesn't the writer probably agree?D
A.Everyone has a talent although it's hard to find it sometimes.
B.The joy of finding something that one can do makes one try his best.
C.One should be patient and active even if the talent doesn't appear.
D.One can find his true talent only after suffering some failures.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.But she wasthrilled(使激动)by so many wonderful treasures from different cultures displayed in the museum.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.The physical appearance makes a goodimpression(形象) on others while the inner beauty will be remember forever.

查看答案和解析>>

同步练习册答案