精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.Jimmy is an automotive mechanic,but he lost his job a few months ago.He has good heart,but always feared applying for a new job.
One day,he gathered up all his strength and decided to attend a job interview.His appointment was at 10am and it was already 8:30.While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed,he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car.Obviously there was something wrong with the car.Jimmy immediately went up to lend him a hand.When Jimmy finished working on the car,the old man asked him how much he should pay for the service.Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need,and he had to rush for an interview.Then the old man said,"Well,I could take you to the office for your interview.It's the least I could do.Please.I insist."Jimmy agreed.
Upon arrival,Jimmy found a long line of applications waiting to be interviewed.Jimmy still had some grease on him after the car repair,but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt.One by one,the applicants left the interviewer's office with disappointed look on their faces.Finally his name was called.The interviewer was sitting on a large chair facing the office window.Rocking the chair back and forth,he asked,"Do you really need to be interviewed?"Jimmy's heart sank."With the way I look now,how could I possibly pass this interview?"he thought to himself.
Then the interviewer turned the chair and to Jimmy's surprise,it was the old man he helped earlier in the morning.It turned out he was the General Manager of the company.
"Sorry I had to keep you waiting,but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into the office.I just know you'd be a trustworthy worker.Congratulations!"Jimmy sat down and they shared a cup of well-deserved coffee as he landed himself a new job.

21.Why did Jimmy apply for a new job?A
A.He was out of work
B.He was bored with his job
C.He wanted a higher position 
D.He hoped to find a better boss
22.What did Jimmy see on the way to the interview?D
A.A friend's car had a flat tyre 
B.a wild man was pushing a car
C.a terrible accident happened 
D.an old man's car broke down
23.Why did the old man offer Jimmy a ride?D
A.He was also to be interviewed
B.He needed a traveling companion
C.He always helped people in need 
D.He was thankful to Jimmy
24.How did Jimmy feel on hearing the interviewer's question?B
A.He was sorry for the other applicants
B.There was no hope for him to get the job
C.He regretted helping the old man
D.The interviewer was very rude
25.A.What can we learn from Jimmy's experience?C
A.Where there is a will,there's a way
B.A friend in need is a friend indeed
C.Good is rewarded with good.
D.Two heads are better than one.

分析 俗话说:赠人玫瑰,手留余香.吉米冒着求职面试迟到的危险去帮助一个老人修车,结果证明,他在帮助别人的同时,也帮助了自己.

解答 21.A 细节理解题.根据第一段中的"but he lost his job a few months ago"可知,吉米找工作是因为他失业了,所以选A.
22.D 细节理解题.根据第二段,尤其是其中的"While waiting for…he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car.Obviously there was something wrong with the car."可知,他看到一位老人的车出故障了.故选D.
23.D 细节理解题.前文说到在修完车后他回绝了老人修理费;再根据老人所说"It's the least I could do.Please,I insist",可知老人是因为感激而主动送他去面试场的.故选D.
24.B 推理判断题.根据第三段中的"Jimmy's heart sank.‘With the way I look now,how could I possibly pass this interview?'"可知,吉米感觉自己没有通过面试的希望.所以选B.
25.C 推理判断题.通读全文可知,吉米在去面试的路上帮助了一位车出了故障的老人,而老人刚好是那家公司面试他的人,故吉米顺利得到了那份工作.吉米的好心得到了好的回报.故选C.

点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What sport does Jenny like?
A.Basketball.B.Football.C.Table tennis.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.How does the woman probably feel now?
A.Confused.B.Angry.C.Worried.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

17.The pattern of injuries isconsistent(一致的,吻合的)with an attack with a knife.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.______ his son away to college,the old couple got more room in the house.(  )
A.AsB.ForC.throughD.With

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

14.crowded(adj) 拥挤的.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

1.Which sport does the man like best?
A.Football.B.Volleyball.C.Tennis.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.I am sorry that I haven't written this letter before now.It has taken me four years to gather the courage.I have started it so many times in my head,but was afraid that you would think it disrespectful of me to write to you.It does seem strange writing to someone I have never met,but part of me feels that I know you very,very well.
We read your file one morning in September.We knew the contents would be difficult.Later that afternoon,we received the call from our social worker to tell us that you had passed away.Suddenly,we knew what we had to do.
There was never any doubt.All I remember was an a desire to protect this little boy,to give him the love and care he deserved.And really that was that; as far as we were concerned,David was now our son.There were further meetings,questions,paperwork,decisions,arrangements and preparations.Then,two months later,we met him for the first time.I hope the fact that I call him"our son"does not offend you.Sarah,you will always be his birth mother.But I make no apology in referring to him as our son.
For the past four years,we have loved and cared for David.We have dealt with his anger,his confusion and his anxieties.David was taken away from you soon after his second birthday.I cannot imagine the pain that must have caused you.We know that you really wanted to be a good mother to David,but you could not cope when his father left.
It is tragic that your life ended so early.I don't know how I will explain all these things to David as he grows up,or how he will explain his story and what happened to him during his early years.I hope that it does not cast a shadow over his life as his understanding deepens.I hope you can find comfort in the fact that,from all this pain,Sarah,you have given us the most wonderful gift-an amazing little boy who is completely fearless.
It is so unfair that you did not receive the love and the warmth in your childhood that David now takes for granted.And although you never chose to hand your beautiful baby over,I can only feel gratitude towards you for this wonderful little boy who has made our lives complete.

24.What is the best title for the text?D
A.A heartbroken mother's diary  
B.A loving and caring mother's advice
C.A strong woman's miserable experience
D.A letter to the mother of my adopted son
25.How old is David when this text is written?C
A.2.
B.4.
C.6.
D.8.
26.What's the author's purpose of writing this text?C
A.To express a complaint.
B.To make an apology.
C.To express her gratitude.
D.To send her best wishes.
27.What can be inferred about Sara from the text?D
A.Sara died of cancer.
B.Sara divorced with her husband.
C.Sara and I knew each other very well.
D.Sara fell into trouble as a single mum.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.The writer Margaret Mitchell is best known for writing Gone with the Wind,first published in 1936.Her book and the movie based on it,tell a story of love and survival during the American Civil War.Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta,Georgia,can go where she lived when she started composing (创作) the story and learn more about her life.
Our first stop at the Margaret Mitchell House is an exhibit area telling about the writer's life.She was born in Atlanta in 1900.She started writing stories when she was a child.She started working as a reporter for the Atlanta Journal newspaper in 1922.One photograph of Ms.Mitchell,called Peggy,shows her talking to a group of young college boys.She was only about one and a half meters tall.The young men tower over her,but she seems very happy and sure of herself.The tour guide explains:"Now in this picture Peggy is interviewing some boys from Georgia Tech,asking them such questions as"Would you really marry a woman who works?"And today it would be"Would you marry one who doesn't?"
The Margaret Mitchell House is a building that once contained several apartments.Now we enter the first floor apartment where Ms.Mitchell lived with her husband,John Marsh.They made fun of the small apartment by calling it"The Dump".
Around 1926,Margaret Mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury.Her husband brought her books to read from the library.She read so many books that he bought her a typewriter and said it was time for her to write her own book.Our guide says Gone with the Wind became a huge success.Margaret Mitchell received the Pulitzer Prize for the book.In 1939 the film version was released.It won ten Academy Awards,including Best Picture.

24.The book Gone with the Wind wasC.
A.first published on a newspaper   B.adapted from a movie
C.about love and survival in the war        D.written in 1936
25.The underlined phrase"tower over"in Paragraph 2 is closest in meaning toB.
A.be very pleased with             B.be much taller than
C.show great respect for           D.show little interest in
26.We can know about Margaret Mitchell from the passage thatC.
A.her height made her marriage unhappy
B.writing stopped her working as a reporter
C.her interest in writing continued as an adult
D.her life was full of hardship and sadness
27.Which is the best title for the passage?D
A.Gone with the Wind:A Huge Success.
B.Margaret Mitchell:A Great Female Writer.
C.An Introduction of the Margaret Mitchell House.
D.A Trip to Know Margaret Mitchell.

查看答案和解析>>

同步练习册答案