Poetry is an interesting form of writing. It is very free,has few restrictions and can be a great way to express feelings. Writing a poem is all about observing the world within you or around you.
To write a poem,first you should begin with an idea or inspira?tion (灵感) . Inspiration may come at any time unexpectedly. It may be a specificperson,place or thing that causes some sort of strong emotion. It may be more of an abstract idea or release of emotion.
After getting the idea,you can write down everything that comes to mind. Don't think much and let all feelings pour out. Remember everything can be thrown out later.
Then you can think about its form and begin to organize thoughts. Poetry comes in many forms,from epic (叙事的) poetry that has a story to dramatic poet?ry intended to be performed. Try them all out. One will come naturally. Maybe different poems fit different forms. When you write a poem,think about both me?tre (韵律) and rhythm carefully,which are equally important in poetry. Metre is the fixed pattern of the poem,while rhythm refers to the sound when it is spoken. It is also important to use a lot of descriptive words. Create imagery (意向) with words,trying to make them attractive to all the senses. For auditory (听觉的) in?terest,try repeating of similar sounds in a sentence or a phrase. All of this adds life and interest to a poem.
After you finish your work,don't be afraid to share your work with others. When others point out your weakness,accept and grow from it.
5. What does the the underlined word "restriction" in Paragraph1probably mean?
A. Change. B. Order.
C. Limitation. D. Organization.
6. When you begin to write a poem,you should first .
A. begin with some specific persons
B. come up with ideas
C. describe a famous place
D. organize your thoughts
7. We can infer from the text that .
A. writing poems needs imagination and the ability to use language well
B. people can get more ideas if they often share their poems with others
C. people should first learn to write epic poetry,then dramatic poetry
D. people need to write down every feeling they want to release at a time
8. What's the purpose of the text?
A. To tell readers how to write a poem.
B. To encourage more people to write poems.
C. To show what quality a good poem should have.
D. To teach people how to appreciate poems.
本文主要介绍了写关于环保方面的诗歌的方法,提出了缩小话题范围、选择词汇以及朗诵诗歌等建议。
1. A推理判断题。根据第一段的"All environmental poems have the environment at their core."可知,环保诗歌应该以环境为核心,因此其焦点在拯救地球,故答案为A.
2. C细节理解题。结合文章的"Consider making structural and rhyme scheme decisions based upon the environmental con?tent of the poem."可知答案为C:。
3. B推理判断题。作者在文中举了一个wave的例子,这个词一个意思是"波浪",与前面的"海啸"呼应,另一个意思是"挥动",与后面的goodbye"挥手再见"有联系,使用这样的写作手法,会增加诗歌的文学色彩,故选 B.
4. D细节理解题。结合画线短语的前后可知,作者建议朗诵诗歌,读得越多,越能掌握诗歌的韵律,因此D符合语境。
题目来源:全品作业本高中英语选修6新课标人教版 > Reading, Comprehending & Learning about Language
科目:高中英语 来源: 题型:
When John Milton,writer of Paradise Lost,entered Cambridge University,in 1625,he was already skilled in Latin after seven years of studying it as his second language at St Paul's School,London. Like all English boys who prepared for col?lege in grammar schools,he had learned not only to read Latin but also to speak and write it smoothly and correctly. His pronunciation of Latin was English,how?ever,and seemed to have sounded strange to his friends when he later visited Italy.
Schoolboys gained their skill in Latin in a bitter way. They kept in mind the rules to make learning by heart easier. They first made a word-for-word translation and then an idiomatic translation into English. As they increased their skill,they translated their English back into Latin without referring to the book and then com?pared their translation with the original. The schoolmaster was always at hand to encourage them. All schoolmasters believed Latin should be beaten in.
After several years of study,the boys began to write compositions in imitation (模仿) of the Latin writers they read. And as they began to read Latin poems,they began to write poems in Latin. Because Milton was already a poet at ten,his poems were much better than those painfully put together by the other boys. Dur?ing the seven years Milton spent at university,he made regular use of his command of Latin. He wrote some excellent Latin poems,which he published among his works in 1645.
1. What does the passage mainly tell about?
A. How John Milton wrote Paradise Lost.
B. How John Milton studied Latin.
C. How John Milton became famous.
D. How John Milton became a poet.
2. Which of the following is TRUE of John Milton's pronunciation of Latin?
A. It has a strong Italian accent.
B. It has an uncommon accent.
C. It was natural and easy to understand.
D. It was bad and difficult to understand.
3. It can be inferred from the passage that .
A. Milton's training in Latin was similar to that of the other boys
B. Milton hadn't learned any foreign language except Latin before going to col?lege
C. Milton's Italian friends helped him v/ith Latin when they were talking
D. Milton's classmates learned Latin harder but worse than Milton
4. What does the underlined part "Latin should be beaten in" probably mean?
A. Schoolboys should be punished if they were lazy to learn Latin.
B. Schoolboys should be encouraged if they had difficulty in learning Latin.
C. Schoolboys were expected to master Latin in a short time.
D. Schoolboys had to study Latin in a hard way.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
6. The committee (make) up of five famous scientists put forward a valuable plan at the end of the conference.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. Nearly 400 endangered animals in the United States are at risk of becoming extinct or disappearing (permanent) .
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
12. Instead doing more exercise to lose weight,many teenagers would rather be a couch potato.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. He is good at his work now,and he has got a higher position.
-* If he his work now,he wouldn't get a higher position.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
9. The first attempt made by European people to settle down (永久地) in North America occurred in the 1580s.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com