精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Next time you need directions,maybe you can ask an ant.These little creatures are masters of navigation(导航)that some can find their way home whether they're walking forward or backward,according to a study in Current Biology.

Ants often travel long to bring back the food to their nests.But how do they know where they’re going?

Researchers went to Spain to mess with some desert ants.They found an active nest and surrounded it with barriers that forced the foraging(搜寻)ants to follow a particular path back home.Once the ants were familiar with the maze,the researchers would take them up,hand them pieces of a cookie and then put them back in a different location,one that required taking a 90 degree turn to get to the nest.

The research found that the ants carrying a small,easy-to-carry piece would run forward with confidence and were able to head on home.Some ants,however,would drop the cookie and turn around to take a look at the scenery, which allowed the six-legged experts to reset their inner maps,catch their cookies and head in the right direction.

These ants seem to use sky clues,like the position of the sun,to keep them on track.When the researchers used a mirror to make it look like the sun on the other side of the sky,the cornered ants would turn tail for the opposite direction.

So ants integrate(整合)a lot of information to successfully bring home the food.

1What does the word “maze” in Paragraph 3 probably refer to?

A. A nest that active ants live in.

B. An experiment that is done in the desert.

C. A method that helps to locate food.

D. A place that consists of confusing paths.

2Why did some ants stop to look at the scenery?

A. To get over the man-made barriers.

B. To enjoy the scenery along the route.

C. To ensure they're in the right direction.

D. To check directions with their maps.

3According to the passage,what probably helps the ants find their way home?

A. The position of the sun. B. One particular path.

C. A 90 degree turn. D. Pieces of a cookie.

4Where does this passage probably come from?

A. An adventure novel. B. A geography textbook.

C. A science magazine. D. A tourist brochure.

【答案】

1D

2C

3A

4C

【解析】本文为介绍说明文。文章介绍了对蚂蚁为什么能够准确找到回家之路的科学研究。

1词义猜测题。根据第三段中的They found an active nest and surrounded it with barriers that forced the foraging(搜寻)ants to follow a particular path back home.(他们发现了一个活动的巢穴,并在四周围上了障碍,迫使觅食的蚂蚁沿着特定的回家的路走)可推知,maze意指“有令人困惑路径的地方”。故选D。

2推理判断题。根据倒数第三段中的Some ants,however,would drop the cookie and turn around to take a look at the scenery, which allowed the six-legged experts to reset their inner maps可推知,一些蚂蚁停下来四处看看,是为了重置它们的内部地图,找准正确的方向。故选C。.

3推理判断题。根据倒数第二段中对蚂蚁是否在利用空中太阳的方位的实验可推知,蚂蚁确实在利用太阳的方位帮助它们找到回家的路。故选A。

4文章出处题。文章介绍了对蚂蚁为什么能够准确找到回家之路的科学研究,本文应该出自于科学杂志。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。

增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1.每句不超过两个错误;

2.每处错误及其修改均仅限一次;

3.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear John,

I am very sorry to tell you that I unable to go to your party this Sunday. It is very kind for you to invite me to your house. I really look forward to go to your party and sharing your happy experiences abroad. Much to my regret I would be absent from your party because the final exam is just in the corner. What's worst, I have caught a bad cold lately and I am really not me. Anyway, we will have much more chances to get together. I am true sorry. I hope you will forgive me but accept my sincere apology.

I am looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Writers used to approach publishers to have their work read by the public. Now they can simply post them and find millions of instant audience.

After breaking up with her boyfriend, Bao Jingjing started “making up” a love story simply to distract her attention. Her story of a girl suffering the pain like hers progressed quickly, attracting many readers.

When Bao stopped writing as she reunited with her boyfriend, she was urged to continue, as readers wanted to know what happened next. Bao finished it soon. It became so popular that it was turned into a best-seller. To cap it all off, Bao’s novel was later adapted into a successful movie.

Bao’s story is only one of many Internet novels that have landed deals for physical books, TV shows and films. Unlike traditional writers who buried themselves in their books for years, some young writers like Bao have got readers rapidly online and found overnight success.

Bao admits her success was unexpected. She still remembers how surprised her parents were when she proudly gave them her copyright earnings. Online literature forums(论坛) are platforms for grassroots writers to succeed.

In recent years, Zhang Wei, known as “Tangjiasanshao”, has earned 177 million yuan by his fingers though working as an author was beyond his dreams. He topped the list of wealthiest Chinese Internet novelists twice and was the only online writer to be listed on the 2014 Forbes “Chinese Celebrity List”.

He admits that he is one of the few writers at the top of the pyramid while most online writers remain unknown. However, he urged that his success can be achieved by others, as long as “they write hard enough”.

【1】According to the passage, we know that ________.

A. Bao Jingjing’s parents didn’t want her to be a writer

B. Bao Jingjing didn’t really expect her success overnight

C. Bao Jingjing didn’t finish her first online love story

D. Bao Jingjing’s first online story was turned into a TV show

【2】The author mentioned Zhang Wei’s example mainly to ________.

A. introduce another online writer to the readers

B. show the example of another online writer’s success

C. encourage readers to become online writers

D. express his admiration for online writer Zhang Wei

【3】What can we infer from what Zhang Wei says in the last paragraph?

A. Few words, many deeds. B. First try, and then trust.

C. Harm set, harm get. D. No pains, no gains.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是星海中学的李华。你打算高三毕业后去美国留学,想咨询你的美国笔友Mike,请你根据以下提示写一封信。

1.目的:增长见识,体验文化; 2.困惑:语言障碍,学业压力; 3.征求建议。

注意:1.词数不少于80 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 3.开头和结尾已给出,不计入总次数。

Dear Mike,

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

____________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Everyone has a dream. We are on the way to achieve it whether the way is smooth or toughly. As senior 2 student, I have the same dream as my classmates that I can be admitted to an ideal university. In the past 2 years, I have done everything I can to equip myself with that I have learnt from my teachers. Not only have I enjoyed the pleasures of study but also I have got closer to my dream. Anxiety and pressure did discourage from me at times. Besides, with the encouragement of my teachers and classmates, I think I’ll make it.

I’m sure that there has still a long way to go to achieve my dream. No matter how challenged it is, I’ll make it come true. As the proverb said,“Where there’s a will, there’s a way.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是某学校的学生会主席。最近,你发现有些学生经常以零食代替正餐。请你代表学生会用英语写一封倡议书,呼吁同学们养成健康的饮食习惯。

注意:

1、词数100左右;

2、开头和结尾已给出,但不计人总词数。

Dear friends

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

Student Union

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空

One morning, I was waiting at the bus stop, worried about 【1】 (be) late for school.

There were many people waiting 【2】 the bus stop, and some of them 【3】 (look)very anxious 【4】 disappointed . when the bus finally came, we all hurried on board. I got a place next 【5】the window, so I had a good view of the sidewalk. A boy on a bike 【6】 (catch ) my attention. He was riding beside the bus and waving his arms. I heard a passenger behind me shouting to the driver, but he refused 【7】(stop) until we reached the next stop. Still, the boy kept 【8】(ride). He was carrying something over his shoulder and shouting. Finally, when we came to the next stop, the boy ran up to the door of the bus. I heard an excited conversation. Then the driver stood up and asked,“【9】anyone lose a suitcase at the last stop?” A woman on the bus shouted, “Oh, dear! It ‘s 【10】 (I )”. She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully, Everyone on the bus began talking about what the boy had done, and the crowd of strangers suddenly became friendly to one another.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】O. Henry was a pen name used by an American writer of short stories. His real name was William Sydney Porter. He was born in North Carolina in 1862. As a young boy he lived an exciting life. He did not go to school for very long, but he managed to teach himself everything he needed to know. When he was about 20 years old, O. Henry went to Texas, where he tried different jobs. He first worked on a newspaper, and then had a job in a bank, when some money went missing from the bank O. Henry was believed to have stolen it. Because of that, he was sent to prison. During the three years in prison, he learned to write short stories. After he got out of prison, he went to New York and continued writing. He wrote mostly about New York and the life of the poor there. People liked his stories, because simple as the tales were, they would finish with a sudden change at the end, to the reader’s surprise.

1In which order did O. Henry do the following things?

a. Lived in New York.

b. Worked in a bank.

c. Travelled to Texas.

d. Was put in prison.

e. Had a newspaper Job.

f. Learned to write stories.

A. e. c. f. b. d. a B. c. e. b. d. f. a

C. e. b. d. c. a. f. D. c. b. e. d. a f.

2People enjoyed reading O. Henry’s stories because

A. they had surprise endings B. they were easy to understand

C. they showed his love for the poor D. they were about New York City

3O. Henry went to prison because _____________ .

A. people thought he had stolen money from the newspaper

B. he broke the law by not using his own name

C. he wanted to write stories about prisoners

D. people thought he had taken money that was not his

4What do we know about O. Henry before he began writing?

A. He was well-educated. B. He was not serious about his work.

C. He was devoted to the poor. D. He was very good at learning.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Mr Cooper wanted to buy the house and he told me that _______the house cost ,it would be _______it

A. however ; worth B. how many ; worth

C. whatever worth D. what worthy

查看答案和解析>>

同步练习册答案