精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

In the fall of 1985,I was a bright?eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty?one years later I am later I am still a bright?eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.

My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.

Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic...and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.

You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8!Our home was a complete zoo...a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full?time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester.

The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit.But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.

In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!

I am not special, just single?minded. It always struck me that when you're looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you're in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won't arrive in your life on one day. It's a process. Remember;little steps add up to big dreams.

1.When the author went to Howard University, her dream was to be ________.

A.a writer B.a teacher C.a judge D.a doctor

2.Why did the author quit school in her second year of college?

A. She wanted to study by herself.

B. She fell in love and got married.

C. She suffered from a serious illness.

D. She decided to look after her grandma.

3.What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?

A. She was busy yet happy with her family life.

B. She ignored her guilty feeling for her sons.

C. She wanted to remain a full?time housewife.

D. She was too confused to make a correct choice.

4.What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?

A.Failure is the mother of success.

B.Little by little,one goes far.

C.Every coin has two sides.

D.Well begun, half done.

 

1.C

2.D

3.A

4.B

【解析】

1.1答案 C [细节理解题。由第一段中的...aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.可推断出作者当时志在从事与法律相关的职业,并希望在最高法院有一席之地。judge指“法官”。]

2.2答案 D [细节理解题。根据第二段中But one year...I made the choice to withdraw from college to care for her.可知作者放弃学业是为了照顾她的奶奶。]

3.3答案 A [推理判断题。从第四段作者的描述You can imagine how fully occupied I became...Our home was a complete zoo—a joyous zoo.以及第五段的描述可感受到作者虽然繁忙但快乐的情感。]

4.4答案 B [细节理解题。本段最后一句话Remember:little steps add up to big dreams.体现了作者对于实现梦想的看法。这句话与选项B含义一致,都是告诉我们:不积跬步,无以至千里。]

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2013-2014学年内蒙古赤峰市高三4月统一考试英语试卷(解析版) 题型:书面表达

微博(micro blog)已成为时下学生常用的交流方式。人们对此褒贬不一。请根据以下要点提示,用英语写一篇短文,描述人们对学生使用微博的符法。

学生:记录生活,交流思想。

家长:了解孩子想法.过渡关注博客.影响学习。

教育人士:开阔视野,但需要适当引导。

注意:词数100左右。

参考词汇:开阔视野broaden one’s horizon 引导guide

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014学年内蒙古赤峰市高三4月统一考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

ARE you a dog person or a cat person?

With so many photos and videos of cats and dogs doing cute things online, it’s easier than ever to answer which of these furry friends you like more. There are many reasons why people prefer one type of pet over the other. So, have you ever wondered what your preference for cats or dogs says about you?

In fact, a 2010 study done by Sam Gosling , a psychologist at the University of Texas, US, and his graduate student Carson Sandy found that dog people are more extroverted(外向的)agreeable and serious than cat people.

“Cats will occasionally engage in social activities, but usually after only a few minutes they will abandon the game. Dogs, on the other hand, will often engage in play, like fetching a thrown lull, for hours at a lime," said Modem Dog magazine.

Just on the basis of dogs' nature being more sociable than cats’, you may expect that the personalities of dog people also reflect higher sociability. And Cosling’s study found that dog people are generally about 15 percent more extroverted and 13 percent more agreeable, both of which are associated with social altitude.

In addition, dog people are 11 percent more conscientious than cat people.

“Conscientiousness" is a tendency In show self-discipline(自律),to complete tasks and aim for achievement. This quality also shows a preference for planned rather than spontaneous (一时冲动的) behavior.

In comparison, cat people an; about 12 percent more anxious, but they are also 11 percent more “open” than dog people, due to a general appreciation for art, emotion, imagination, curiosity, adventure, unusual ideas and variety of experience. And people high on openness are more likely to hold unconventional beliefs.

Despite vast differences, there an some things that cat people and dog people have in common. “Both types of people consider themselves close to nature, dislike animal-print clothing and generally optimists. ” noted Mother Nature Network.

1.What does the article mainly talk about?

A. Differences between dogs and cats in their personality qualities.

B. Factors that influence people’s preference for dogs or cats.

C. How raising a pet helps shape your personality.

D. What your preference for dogs or cats reveals about you.

2.The underlined phrase “engage in ”in the fourth paragraph probably means .

A. get involved in B. benefit from

C. take little interest in D. perform well in

3.According to the study done by Sam Costing, dog owners tend to than cat owners.

A. be more imaginative and creative

B. live a more organized life

C. love to get close to nature more

D. be more easygoing and adventurous

4.According to the article, both dog people and cat people .

A. are generally self-disciplined

B. are usually positive and care about nature

C. are likely to hold unconventional beliefs

D. like to wear animal-print clothing;

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014外研版必修1Module6综合测试(4)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Nowhere else in the world ________ such a quiet,beautiful place.

A.can there be B.there can be

C.there be can D.can be there

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014外研版必修1Module6综合测试(4)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

More and more people are willing to ________ part of their incomes to school children in the poverty?stricken areas.

A.give away B.give in C.give out D.give up

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014外研版必修1Module6综合测试(3)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He ________to come at eight, but in fact he never comes before nine.

A.is supposing B.supposes

C.is supposed D.supposed

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2013-2014外研版必修1Module6同步精练(3)英语试卷(解析版) 题型:单项填空

________he recites 10 words every day and his English has improved greatly.

A.On average B.On purpose

C.And so on D.On and on

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:写作题


VII.写作(共1题,满分15分)
根据以下图画,写一篇英语短文,描述今昔通讯。注意:1.词数:100左右
       

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:写作题


请观察下图,请以“Where is my home?”为题,用英语写一篇120词左右的短文。内容包括:
1.简述图所反映的两个环境问题;
2.简析成因;
3.发表自己的看法。
注:文章的开头已经给出,不计人词数;参考词汇:口罩mask
 

查看答案和解析>>

同步练习册答案