精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

They like using the Internet. They have lots of pocket money to spend. And they spend a higher proportion of it online than the rest of us. Teenagers are just the sort of people an online seller is interested in, and the things they want to buy-games, CDs and clothing-are easily sold on the Web.

But paying online is a troublesome business for consumers who are too young to own credit cards. Most have to use a parent’s card. They want a facility that allows them to spend money.

That may come sooner than they think: new ways to take pocket money into cyber (网络的) space are coming out rapidly on both sides of the Atlantic. If successful, these products can stimulate online sales.

In general, teenagers spend huge amounts: $153bn (billion) in the US last year and £20bn annually in the UK. Most teenagers have access to the Internet at home or at school-88 percent in the US, 69 percent in the UK. According to the Jupiter Research, one in eight of those with Internet access has bought something online-mainly CDs and books.

In most cases, parents pay for these purchases with credit cards, an arrangement that is often unsatisfactory for them and their children. Pressing parents to spend online is less productive than pressing them to spend on the high street. They are more likely to ask “Why?” if you ask to spend some money online.

One way to help teenagers change notes and coins into cyber cash is through prepaid cards such as Internet Cash in the US and Smart cards in the UK. Similar to those for pay-as-you-go mobile telephones, they are sold in amounts such as£20 or $50 with a concealed 14-digit number that can be used to load the cash into an online account.

1.What does the word “They” in paragraph 1 refer to?

A. Sellers. B. Buyers.

C. Teenagers. D. Parents.

2.According to the passage, which of the following statements is TRUE?

A. More than half of the teenagers in the US and the UK have Internet access.

B. Teenagers pay for goods online with their own credit cards.

C. Most teenagers in the US and the UK have bought something online.

D. Teenagers found it easier to persuade parents to buy online than in a shop.

3.New way to help teenagers shop online is to use ______.

A. a new machine

B. special coins and notes

C. prepaid cards

D. pay-as-you-go mobile phones

4.What is the passage mainly about?

A. Online shopping traps.

B. Internet users in the US and the UK.

C. New credit cards for parents.

D. The arrival of cyber pocket money.

 

1.C

2.A

3.C

4.D

【解析】

试题分析:现在很多青少年喜欢网上购物,但是他们太小不能有自己的信用卡,用家长的有诸多不便。所以现在网上想到用预付卡之类的可以把钱存到网络账户上以便于网上购物。

1.词义推测题。根据第一段的内容可知,本文的主要对象是青少年。青少年喜欢上网,有很多的零花钱。他们喜欢网上购物。因此选C。

2.According to the Jupiter Research, one in eight of those with Internet access has bought something online-mainly CDs and books.可知,很多青少年在网上购物。但是他们没有自己的信誉卡。 故选A。

3.最后一段第一句话可知,帮助青少年网上购物的新方法是用预付卡。故选C。

4.段落大意题。由文章大意可知,本文讲述的是网络零花钱时代的到来。故选D。

考点:社会类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河南省洛阳市高一10月月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

汉译英(每小题3分,共8小题,满分24分)

1.在农场每天都有很多工作要做。

_________________________________________________________

2.犯错越多,学的越多。

_________________________________________________________

3.我期待早日收到你的来信。

_________________________________________________________

4.我觉得等待考试结果让我压力很大。

_________________________________________________________

5.他喜欢集邮,但不喜欢电子游戏。

_________________________________________________________

6.他们起得很早,为了赶上第一班公交车。

_________________________________________________________

7.下午茶聚会继续在富人的社交生活中发挥着重要作用。

_________________________________________________________

_________________________________________________________

8.快乐是幸福生活的关键。

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河南内黄第一中学高一上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

It’s great fun to explore new places—it feels like an adventure,even when you know you’re not the first to have been there. But make sure not to get lost or waste time going round in circles.

● Do the map reading if you’re being driven somewhere. It’ll be easier if you keep turning the map so it follows the direction you’re traveling in. Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or you’ll have to move to the back seat.

● Get a group of friends together and go exploring. You'll need a good map, a compass , a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for emergencies . Tell someone where you’re going before you set out and let them know what time you expect to be back. The test is in not getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.

● See if your school or a club organizes orienteering activities, in which you need a map and a compass to find your way. This can be done as a sport, with teams trying to find the way from A to B (and B to C, etc.)in the fastest time, or simply as a spare-time activity. Either way, it’s not only good fun, but a great way to keep fit.

1.Sitting beside the driver, you should___________.

A. direct the driver when necessary

B. look ahead to see where there’s a turn

C. move to the back seat if feeling uncomfortable

D. keep looking at the map to find a place to go to

2.Why do you need to tell someone your exploration plan before setting out?

A. To get information when in danger.

B. To be saved in case of an accident.

C. To share the fun with him/her in exploration.

D. To tell him/her what’s going on with the group members.

3.Orienteering activities can______________.

A. make people work fast

B. help people stay healthy

C. help people organize other activities

D. make people get prepared for sports

4.The text mainly talks about____________.

A. the fun of exploration

B. what to bring for exploration

C. the way to use a map in exploration

D. how to prevent getting lost in exploration

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北邢台第二中学高一上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

How can we all get more laughter into our lives? Here is what the experts suggest:

1.. Nancy Alguire, a teacher in Clifton Park, N. Y., was once painfully shy and had a hard time laughing. Then she married a circus clown (小丑). “I became interested in the clowns,” she recalls “One day I put on a costume and paint my face. That afternoon my whole life changed. I learned to laugh and enjoy life in a way I had never done before.” 2. To this day, she still makes it a rule to be with people who enjoy life and laughing.

3. It doesn’t take you too much time and can be easy. Collect favorite cartoons and jokes. Also, keep a paper for writing down humor you find in everyday life. “Good ideas come and go fast, you have to capture them quickly or they are gone,” says Virginia Tooper.

Laugh when you need it most. “ 4. ” says comedian Bill Cosby. “And once you find laughter, no matter how painful your situation might by, you can survive it,” he insists.

Gray Alan, a sociology professor at the University of Minnesota, claims that laughter is a skill we can all gain – because it comes naturally. 5. . Just remember: we are just here for a period, so get a few laughs.

A.You can soften the worst blows through humor.

B.Mix with people who laugh.

C.Practise the art of laughing.

D.Keep a laughter file.

E.He who laughs last laughs best.

F.But it’s also something that has to be developed.

G.People’s joy can affect those around them.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北石家庄第二实验中学高二上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

单词拼写(共10小题;每小题1分,满分10分)

1.No_________(结论) should be drawn before all the facts are buttoned down.

2.In fact they do ______(贡献)something to the community, which is as it should be.

3.They began shooting immediately after the __________(通告).

4.We have ___________(粗略地)250 economics majors every year at Harvard.

5.Happily this was ______________(完成)without conflict when King James of Scotland became King of England and Wales as well.

6.It looked _______________(辉煌的)when first built.

7.I want people to have a good ________________(印象)of solar cars.

8.He has no ______________(先前的)experience of this kind of work.

9.The __________(即刻)she stopped asking questions, I got up and went out .

10.European ________________(定居)began in 1840 when the British arrived.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北石家庄第二实验中学高二上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

单词拼写(共10小题,每小题1分,满分10分。):

1.Have they ___________(宣布) when the race will begin?

2.We have provided seats for the _______________ (方便) of our customers.

3.His heroic deeds created a lasting _____________________(印象) on people.

4.The hurricane damage was _________________(评定) at three million dollars.

5.I __________________(挤,压榨) an apple and drank the juice.

6.She cut her finger on a piece of glass and it is _______________.(流血)

7.A cold ,fever and headache are the usual _________________(症状) of a flu.

8.Li Weifeng is a _______________________(专业的) football player.

9.She _______________________(故意地) broke the beautiful vase.

10.The house is located in very pleasant ______________________(环境).

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北石家庄第二实验中学高二上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

I chose to study in Madrid because I had a desire to learn Spanish. My first impressions of Madrid were incredible. It was before the New Year that I arrived in Madrid for the first time. While traveling to my Spanish friend’s house in a taxi, I appreciated the buildings along the road which were different from those of my own country.

There are an incredible number of restaurants and bars from all over the world. If you are really into sightseeing, I hope you have rechargeable batteries for your digital camera, because one week really isn’t enough time to see everything here including a number of art, science, and historical museums as well as parks, buildings, and amazing landscapes.

What I liked best about life in Madrid was the fact that if you were frustrated with schoolwork and wanted to have some fun, you can easily go out. The nightlife never seems to stop and the people are all very friendly. You can meet people and practice Spanish while having fun at the same time.

What I liked least was the fact that many people smoked in the streets. Also, coming from the US, I was used to having a big breakfast every morning, but while living with an actual Spanish family, I wasn’t really satisfied with the food in the morning.

I think I have definitely become more independent since I came back from Spain. Living in a big city like Madrid I found that it is necessary to plan ahead and to make a schedule for future. There is so much to see, not just in the Spanish World, but in the European World as well.

1.What’s the purpose of the text?

A. To attract people to tour around Madrid.

B. To show how to enjoy Spanish culture.

C. To give advice on how to study Spanish.

D. To describe the author’s life in Madrid.

2.Why did the author suggest taking rechargeable batteries?

A. It’s difficult to deal with the used batteries.

B. It’s not convenient to recharge batteries.

C. There are few stores that sell ordinary batteries.

D. You will find lots of places worth taking pictures of.

3.Which of the following in Madrid didn’t please the author?

A. Parks and buildings. B. Restaurants and bars.

C. Nightlife. D. Breakfast.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北石家庄第二实验中学高一9月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Some students cheated in the exam, which _____ our teacher deeply.

A. settled B. ignored

C. recovered D. upset

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年河北三校高一上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

One night, the first floor of the house suddenly caught fire. The fire was big, and soon became a sea of fire. On the second floor lived a little girl and her grandmother; the little girl’s parents had died, and she lived together with her grandma. In order to rescue the little girl, the grandmother was burned to death, leaving the little girl crying for help loudly.

How could people enter the house? At the very moment, a man carrying a ladder rushed to the flames and got into the window. When he appeared again in the eyes of the people, the little girl was in his arms. He gave the child to the crowd, and then disappeared into the night.

This little girl had no family. Two months later a meeting was held to find a person to adopt (收养) the girl. A teacher was willing to adopt this child, and said she could give her the best education; a farmer wanted to adopt this child, saying that village life would let the child grow up healthily and happily; a rich man said, “I can give the child everything that others can do.”

A lot of people who wanted to adopt this child said about many benefits of their adopting the child. But the little girl’s face had no expression. At this time, a man, through the crowd, walked straight in front of the little girl, and opened his arms for the little girl. People were puzzled, and they found that the man had terrible scars on his arms. The little girl let out a cry, “This is the man who saved me!” She suddenly jumped up, and buried her face in his arms and sobbed. Naturally the man adopted the girl.

1.Which of the following statements is TRUE?

A. The grandma was too old to rush out of the room.

B. The little girl and her grandpa lived on the second floor.

C. To rescue the little girl, her grandma died in the fire.

D. The grandma and the little girl cried for help loudly on the first floor.

2.What did the man do when he had saved the little girl?

A. He returned to his work.

B. He left the girl to the crowd and left quickly.

C. He was injured and went to the hospital.

D. He took the girl home.

3.The meeting was held there in order to .

A. decide who would adopt the girl

B. find out who had rescued the girl

C. decide how the girl would be raised

D. honor the hero who had saved the girl

4.What can we learn from the passage?

A. People didn’t want to help the little girl at first.

B. The man who had saved the girl was a fireman.

C. The rich man would buy everything the girl needed.

D. The girl recognized the man and was happy to be adopted by him.

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案